Blackmagic Pocket Cinema Camera

Blackmagic Pocket Cinema Camera

Yeni Nesil, Dijital Film El Kameraları ile Tanışın!

Dijital filme geçerek çalışmalarınızın yapım değerini önemli ölçüde geliştirin! Blackmagic Pocket Cinema Camera, basit bir video kameradan çok daha üstündür, çünkü Hollywood filmlerindeki “görünümün” aynısını oluşturmanıza imkan tanıyan profesyonel özelliklere sahiptir. Yüksek dinamik aralık, az ışıkta inanılmaz performans ve Blackmagic RAW özelliklerinin bütünleşmesi, tam doğrulukta cilt tonları ve muhteşem doğal renklerle sinema filmi kalitesinde görüntüler almanızı sağlar. 4K, 6K G2 ve 6K Pro modelleri, kolay netlik için büyük 5 inç LCD ekran, SD kart ve CFast ortam, harici USB-C disk kaydı, EF veya MFT lens yuvaları gibi birçok gelişmiş özelliğe sahip olursunuz! Kurgulama, renk düzeltme, ses post prodüksiyonu ve VFX için DaVinci Resolve Studio da dahil edilmiştir. Yetkili Bayiler

Shoot Anything in up to 6K

Dijital Film ile ‘Hollywood Görünümü” Elde Et!

Pocket Cinema Camera; sinema filmleri, televizyon programları ve belgeseller için ihtiyacınız olan profesyonel özelliklere sahiptir. Bununla birlikte blog videoları, YouTube içeriği ve bunlar gibi çok çeşitli işlerde köklü değişiklikler yapmak için de bu özellikler artık kullanılabilir. Pahalı kameralarda bulunan ve daha derin renkler, daha fazla görüntü detayı yakalamanıza ve görüntüdeki en karanlık ve en parlak bölgeler arasında daha geniş bir dinamik aralık elde etmenize imkan veren özelliklerin aynısına sahip oluyorsunuz. Sinema filmlerinin çok muhteşem görünmesinin sebebi budur ve bu yüksek kalite yapım değerlerinin aynısını, her tür işlerinizde elde edebilirsiniz. Bağımsız filmler, müzik videoları, düğünler, kurumsal videolar, belgeseller ve diğer çalışmalarınıza film kalitesini getirdiğinizi hayal edin!

design
design
design

Hafif Karbon Fiber Polikarbon Bileşim

Blackmagic Pocket Cinema Camera’nın şık tasarımı, çok sayıda üst düzey dijital film özelliklerini küçültülmüş, elde taşınabilen modellere sığdırıyor. Hafif karbon fiber polikarbon bileşimden yapılan kamerada; kayıt, ISO, beyaz ayar ve örtücü açısı için tüm kontrolleri parmaklarınızın ucuna getiren, çok fonksiyonlu bir kabza öne çıkan özellikler arasında. Üst düzey bir dijital film kamerası olduğu için sensörü, ısıdan dolayı oluşan gürültüyü azaltmak üzere tasarlandı, böylelikle daha temiz gölgeler ve daha yüksek ISO sunuyor. Ayrıca büyük 5 inçlik LCD ekranı, 4K ve 6K çözünürlüklerde mükemmel netlik elde edilmesine imkan verir. Sökülüp takılabilir bir batarya kapağı, 4 adet darbeye dayanıklı mikrofon, çok dayanıklı bir mercek yuvası ve dahili hoparlörünüz de oluyor.

Üç Muhteşem Model!

Blackmagic Pocket Cinema Camera

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K

4096 x 2160 çözünürlüklü bir 4/3 görüntü sensörüne ve bir adet MFT mercek yuvasına sahip olan Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K; geniş dinamik aralıklı, Hollywood kalitesinde dijital film görüntülerini yakalama imkanını elinizin altına getiriyor! İnanılmaz derecede ileri düzey ve kaliteli olmasına rağmen, uygun fiyatlı bir dijital film kamerası!

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2

Daha büyük bir 6144 x 3456 Süper 35 sensör ve EF lens yuvasına sahip olan Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2, daha sığ alan derinliği olan sinematik görüntüler oluşturmanız için daha büyük EF fotoğraf lenslerini kullanmanıza imkan tanır. Ayrıca, eğimi ayarlanabilen bir LCD'ye, vizör yuvasına, mini XLR ses girişlerine ve NP-F570 tarzı bir pile sahiptir.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro, motorlu ND filtreler gibi daha profesyonel özellikler sunar. 2, 4 ve 6 durak arasından seçim yapılabilen ND filtre, azalttığı durak ya da kesir olarak ekranda görüntülenir. Bununla birlikte 1500 nitlik süper parlak HDR ekran, yoğun güneş ışığında kullanım için idealdir.

Parmaklarınızın Ucundaki Kontrol Düğmeleriyle Çok Fonksiyonlu Kabza!

Çok fonksiyonlu kabza; ISO, WB ve örtücü butonları gibi önemli fonksiyonları parmaklarınızın ucuna getiren bir tasarıma sahiptir. Diyafram ayarlamalarını çabuk yapmanız için işaret parmağınızın altında bir kaydırma tekeri bile var! Bir DSLR’de bulunan kontrollerin çok daha ötesine giden ilave kontroller sayesinde, bir komutu bulmak için küçücük bir ekrandaki menüler arasında gezinmek zorunda kalmıyorsunuz! Blackmagic Pocket Cinema Camera, tam beklediğiniz yere yerleştirilmiş ve kolay erişilen kayıt ve sabit görüntü butonlarının yanı sıra yüksek kare hızlarında kayıt, odak yaklaştırma, sahte renk ve daha nice özellik için butonlar sağlayan kullanıcı tarafından atanabilir fonksiyon tuşlarına da sahiptir. Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro, bunlara ek olarak ND filtre kontrollerine sahiptir.

Camera Grip

Çekim Kontrolleri Parmaklarınızın Ucunda

Blackmagic Pocket Cinema Camera’nın önü ve üstünde; diyafram, ISO, beyaz ayarı ve örtücü hızı için özel kontrollerin yanı sıra, kayıt başlatma/durdurma ve fotoğraf çekmek için butonlar vardır. Ana güç anahtarı; kameranın üstündeki isteğe göre ayarlanabilen 3 fonksiyon butonunun yanında bulunur.

Camera Grip

Arka Panel Kontrolleri

Yüksek kare hızı butonu ile çekim hızını hemen değiştirebilmeniz, büyüteç ile görüntüyü yakınlaştırabilmeniz, ayar menülerine erişebilmeniz ve gözden geçirme amacıyla çekimleri çabucak oynatabilmeniz için kontroller, sağ baş parmağınıza yakın olacak şekilde yerleştirilmiştir.

Multifunction Grip Multifunction Grip

Çekim Kontrolleri Parmaklarınızın Ucunda

Blackmagic Pocket Cinema Camera’nın önü ve üstünde; diyafram, ISO, beyaz ayarı ve örtücü hızı için özel kontrollerin yanı sıra, kayıt başlatma/durdurma ve fotoğraf çekmek için butonlar vardır. Ana güç anahtarı; kameranın üstündeki isteğe göre ayarlanabilen 3 fonksiyon butonunun yanında bulunur.

Arka Panel Kontrolleri

Yüksek kare hızı butonu ile çekim hızını hemen değiştirebilmeniz, büyüteç ile görüntüyü yakınlaştırabilmeniz, ayar menülerine erişebilmeniz ve gözden geçirme amacıyla çekimleri çabucak oynatabilmeniz için kontroller, sağ baş parmağınıza yakın olacak şekilde yerleştirilmiştir.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K

Full 4/3 4096 x 2160 görüntü sensörü.

4K Camera
Depth of Field

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K modelleri

Süper 35 boyutunda 6144 x 3456 görüntü sensörü.

6K Camera
Depth of Field

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K

Full 4/3 4096 x 2160 görüntü sensörü.

4K Camera
Sensor Comparison

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K modelleri

Süper 35 boyutunda 6144 x 3456 görüntü sensörü.

6K Camera
Sensor Comparison

Yüksek Çözünürlüklü Sinematik Dijital Film Sensörü!

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K’daki sensörün yerel çözünürlüğü 4096 x 2160 iken, 6K modelleri 6144 x 3456 yerel çözünürlükteki bir sensöre sahiptir. İster parlak gün ışığında ister neredeyse hiç ışık olmayan bir yerde çekim yapıyor olun, 13 adımlı dinamik aralık ile 25,600’e varan çift yerel ISO, tüm ışık koşullarında az gürültülü muhteşem görüntüler almanızı sağlar. Bunların yanında, 6K modellerindeki daha büyük Süper 35 sensör, anamorfik mercekler ve sığ bir alan derinliği ile çekim yapmayı sağlar. Tüm modeller, full çözünürlükte 60 fps’ye veya sensör alanı küçültülmüş modda 120 fps’ye ulaşan hızlarda çekim yapmanızı sağlar. Blackmagic renk bilimiyle muhteşem bir sensörün birleşimi sayesinde, en pahalı dijital film kameralarındaki görüntüleme teknolojisinin aynısına sahip oluyorsunuz.

Compatible Lenses

Sinema ve Fotoğraf Mercekleriyle Uyumlu!

Her 3 modelde de EF veya MFT mercekleri arasından seçim yapabilmeniz, Blackmagic Pocket Cinema Camera’yı, dünyanın en geniş çeşitlilikteki ve en popüler lensleri ile uyumlu hale getirir! 6K modellerinin EF mercek yuvasına sahip olması sayesinde; DSLR, URSA Mini Pro ve hatta ilk Blackmagic Cinema Camera gibi, farklı kameralar için daha önce satın aldığınız mercekleri kullanabilirsiniz! İnanılmaz derecede yaratıcı seçenekler ve sinema filmi kalitesinde fevkalade lens efektleri sunan, kolaylıkla bulunan fotoğraf lenslerini kullanabilirsiniz. Aktif lens yuvası, kameranın üzerindeki butonları veya dokunmatik ekranı kullanarak netlik ve diyafram ayarlarını değiştirmenizi sağlar. 4K modelindeki MFT mercek yuvası, daha fazla esneklik için PL, C, EF veya başka mercek türlerine uyarlanabilir!

Yerleşik ND Filtreler

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro, kameraya giren ışık miktarını hızla azaltmanızı sağlayan yüksek kalite motorize IR ND filtrelere sahiptir. Kameranın renk ölçümü ve renk bilimiyle uyumlu olması için özel olarak tasarlanan 2, 4 ve 6 duraklı filtreler, zorlu ışık koşullarında bile size ek genişlik sunar. IR filtreleri hem optik hem de IR dalga boylarını eşit şekilde filtrelemek üzere tasarlandığı için görüntülerde oluşan IR kirlenmesini ortadan kaldırır. IR filtresini aktif hale getiren butonlar, kamera gövdesinin arkasındadır ve başparmağınızın kolayca erişebileceği, çok işlevli kabzaya yakın olarak yerleştirilmiştir. Kullanıcı tarafından seçilebilen filtre ayarları, LCD üzerinde ya bir ND sayısı ya durak azaltma ya da kesir halinde bile görüntülenebilir!

Common DSLR Shot
Sıradan DSLR Çekimi
Raw Wide Dynamic Range
Derecelendirilmemiş Geniş Dinamik Aralık

Yüksek Dinamik Aralıklı (HDR) Olağanüstü Görüntüler Al

Bir görüntüdeki en açık ve en koyu bölgelerin arasına dinamik aralık denir ve duraklar halinde ölçülür. Pocket Cinema Camera’larda 13 duraklı olağanüstü bir dinamik aralık olduğundan, basit video kameralarına kıyasla, bir görüntünün en açık ve en koyu bölümlerinde daha fazla ayrıntı muhafaza ederler. Pozlamayı bir kafe gibi iç mekanda geçen bir sahne için ayarladığınız halde, bir pencereden giren parlak gün ışığı detaylarını da muhafaza etmenizi bu sağlar. Ayrıca, sinema filmleri için kullanılan standart DCI-P3 renk alanından bile daha fazla renk elde ediyorsunuz. Buna ek olarak kamerayla DaVinci Resolve Studio yazılımı geldiğinden, renk derecelendirme esnasında tam pozlama ayarı ve telafi kontrolleriyle sınırsız yaratıcı özgürlüğe sahip oluyorsunuz!

Dual Gain ISO

Düşük Işıkta Fevkalade Performans için Çift Kazançlı ISO

ISO, dijital filmde görüntü sensörünün ışığa olan duyarlılığının bir ölçümüdür. Yani, ISO rakamı ne kadar yüksek olursa ışığa karşı duyarlılık o kadar çok olur, bu yüzden geceleyin bile doğal ışıkta çekim yapmak mümkündür! Pocket Cinema Camera’larda, 25.600’e ulaşan çift kazançlı ISO özelliği olması sayesinde, sensörün full dinamik aralığını korurken, görüntüdeki greni veya gürültüyü en aza indirmek üzere optimize edilmişlerdir. Yerel ISO değeri 400, sette aydınlatmanın olduğu sahneler için idealdir. 3200’lük ikincil yüksek ISO taban değeri, düşük ışıklı ortamlarda çekim yaparken mükemmeldir. ISO ayarını değiştirdiğinizde kazanç da otomatik olarak ayarlandığından, ışıkları hazırlamak için vaktinizin olmadığı durumlarda bile harika görüntüler yakalamanız kolay olur.

Play
Replay
6K’da 24 fps
6K’da 50 fps

Çok Sayıda Çözünürlük ve Kare Hızı

Modeline bağlı olarak, Blackmagic Pocket Cinema Camera, HD’den DCI 4K’ya ve hatta 6K’ya kadar tüm standart çözünürlüklerde ve kare hızlarında çekim yapabilir. Ayrıca, 6K modelde 21.2 megapiksel ve 4K modelde 8.8 megapiksel fotoğraf da çekebilirsiniz. 6K modeli; 6144 x 3456 16:9’da 50 fps’ye veya 6144 x 2560 2.4:1’de 60 fps’ye kadar ve 5744 x 3024 17:9’da da 60 fps çekim yapar. Daha yüksek kare hızları için, sensör alanını küçültebilir ve 2868 x 1512 17:9 2.8K’da 120 fps’ye varan çekimler yapabilirsiniz. Hatta, 3.7K’da anamorfik mercekler kullanarak, 3728 x 3104’de 60 fps gerçek anamorfik 6:5’de bile çalışabilirsiniz. 4K modelde, 4096 x 2160’da 60 fps’ye kadar 4K DCI ve 3840 x 2160’da 60 fps’de Ultra HD çekim yapabilirsiniz. Hatta 1080HD’de 120 fps bile çekebilirsiniz!

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K

framerates

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K

framerates

Dikey Görüntü Oranlarında Çekim Yap!

Artık TikTok, YouTube Shorts ve benzeri platformlar için kolayca sinematik içerik oluşturabilirsiniz! 9:16 ve 4:5 gibi dikey görüntü oranlarında çekim yapmak için Blackmagic Pocket Cinema Camera'yı çevirmeniz yeterlidir. Kare hızı, örtücü açısı ve çerçeve kılavuzları gibi kritik bilgilerin, kamera ters çevrildiğinde bile kolayca görüntülenmesi için denetim merkezi ekranı döndürülebilir! Farklı görüntü oranları için önemli detayların kadrajda kalması için çerçeve kılavuzlarını bile açabilirsiniz. Dosyalarınızı DaVinci Resolve'ye aktardığınızda, klipler kendiliğinden dikey olarak etiketlenir, böylece zaman çizelgenizde doğru şekilde görünürler. TikTok ve YouTube'ye doğrudan aktarma sayesinde, projenizi bitirdikten sonra kanalınıza yüklemeniz çok kolay!

Standard Open File Formats

Post Prodüksiyonu Kolaylaştıran Dosya Formatları!

Blackmagic Pocket Cinema Camera; standart açık dosya formatlarını kullanarak kaydettiği için, medyanızı yeniden kodlamakla vaktinizi boşa harcamak zorunda kalmazsınız. Dosyalar tüm post prodüksiyon yazılımları ile uyumlu olduğu için, tercih ettiğiniz yazılımla veya kamerayla birlikte gelen DaVinci Resolve Studio yazılımıyla çalışabilirsiniz. Kayıt işlemleri; 4K’ya kadar tüm formatlarda endüstri standardı 10-bit Apple ProRes dosya düzeni veya 6K’ya kadar tüm formatlarda, 12-bit Blackmagic RAW dosya düzeninde çalışır. Blackmagic RAW, en hızlı büyüyen RAW formatıdır. Yazılım geliştiricileri, kendi uygulamalarına destek eklemek için Blackmagic RAW SDK’yı indirip kullanabilirler. Hepsinden iyisi de dosyaların tüm işletim sistemleriyle uyumlu olmasıdır. Ayrıca, Mac için HFS+ ve Windows işletim sistemleri için de ExFAT formatlarında, medya kartlarını ve diskleri formatlayabilirsiniz.

SD cards, UHS-II Cards or CFast 2.0 Media

Standart SD Kartlar, UHS-II veya CFast 2.0 Ortam Kullanın!

Blackmagic Pocket Cinema Camera; dahili CFast ve SD UHS-II kart kaydedicilerin yanı sıra, harici bir medya diskine doğrudan kayıt için bir USB-C genişletme portuna sahiptir. HD kayıt için normal SD kartları veya yerel 4K ya da Blackmagic RAW kullanırken 6K için, daha yüksek performanslı UHS-II ve CFast kartları kullanabilirsiniz. 256GB’lık tek bir SD UHS-II karta, bir saatin üzerinde full çözünürlüklü 6K çekimleri kaydedebildiğinizi düşünün! ProRes ve Blackmagic RAW dosyaları tüm video yazılımlarıyla çalışır. Hatta, medya kartlarını bilgisayarınıza takabilir ve dahil edilen DaVinci Resolve Studio yazılımını kullanarak, direkt kartlardan kurgulamaya başlayabilirsiniz!

Onaylı ortamların bir listesi için lütfen Destek Sayfamızı ziyaret edin >

Blackmagic Raw

RAW Kalitesi ve Video Hızı!

Blackmagic RAW, kameranızdan gelen sensör verilerinin kalitesini yakalamak ve muhafaza etmek üzere tasarlanmış, devrimsel bir yeni formattır. H.264 gibi video formatları, son derece sıkıştırılmış olmalarının yanında, gürültü ve tuhaf görüntü bozulmaları ekleyerek, orijinal sensör detaylarının ebediyen kaybolmasına neden olurlar. Blackmagic RAW, bu sorunu ortadan kaldırır ve kameradan kurgulamaya, renkten master dosyalar oluşturmaya kadar yapım iş akışının her aşamasında inanılmaz detay ve renk içeren büyüleyici görüntüler sağlar. Kamera ayarlarınızı metaveri halinde kaydettiği için, kamerada yaptığınız ISO, beyaz ayarı ve pozlama ayarlarını kullanabilir veya daha sonra kurgulama esnasında üzerlerine yazabilirsiniz, hem de hiç kalite kaybı olmadan! Blackmagic RAW dosyalarının aynı zamanda küçük ve kullanımlarının hızlı olması, RAW dosyalarla çalışmayı kolaylaştırır. En yüksek kaliteyi, en küçük dosya boyutlarını ve en hızlı performansı size sadece Blackmagic RAW sunar!

Blackmagic RAW hakkında daha fazla bilgi >

Renk Sıcaklığı

Renk sıcaklığını ayarlama, kameraya bir görüntüdeki beyaz ve diğer renkleri nasıl işleyeceğini belirtir. Renk değerleri kalıcı olarak işlenmiş görüntüler kaydetmek yerine, Blackmagic RAW, DaVinci Resolve Studio ile post prodüksiyonda renk sıcaklığını değiştirmenize imkan tanır.

Play
Replay

Kontrast

Bir görüntüdeki kontrastı veya ton aralığını ayarlama, görüntüdeki farklı bölümlerin öne çıkmasını sağlayabilir. Sette her zaman en iyi çekimi almaya çalışmanız gerekse de Blackmagic RAW, hiçbir kalite kaybı olmadan kontrastı düzeltmeniz için kurgulama ve renk düzeltme yaparken size esneklik sunar.

Play
Replay

ISO

ISO değerini değiştirme, kameranın ışığa karşı duyarlılığını ayarlar. Doğru pozlanan çekimler; ISO, diyafram açıklığı ve örtücü hızı değerlerinin doğru bir kombinasyonunu gerektirir. Işıklara ve pozlama ayarlarına bağlı olarak, post prodüksiyonda ISO değerini düzeltmeniz gerekebilir.

Play
Replay

Renk Tonu

Bir görüntünün renk dengesini genel olarak etkilemenin bir diğer yolu, renk tonunu ayarlamaktır. Kırmızıları daha kırmızı ve sarıları daha sarı yapabilen doygunluk ve ‘midpoint’ isimli orta nokta ayarlarından farklı olarak ton ayarlarının değiştirilmesi, renkleri farklı şekillerde etkilemenize imkan tanır.

Play
Replay

Doygunluk

Doygunluk, bir rengin yoğunluk veya saflık değeridir. Daha doygun renkler saftır ve az doygun olan renkler de ton dereceleri ile orantılı gri renk yüzdesine sahiptirler. Blackmagic RAW görüntülerdeki doygunluğu ayarlama, renklerin görsel olarak daha canlı görünmelerini veya daha yumuşak olmalarını sağlamaya yardımcı olabilir.

Play
Replay

Pozlama

Çekimlerinizin iyi görünmesi için, aşırı parlak (patlamış) veya aşırı karanlık (düşük pozlanmış) olmadıklarından emin olmanız gerekir. Blackmagic RAW ile, pozlama ayarlarının post prodüksiyon aşamasında değiştirilebilir olmaları sayesinde, doğru pozlanmamış çekimleri kurtarabilirsiniz!

Play
Replay
5" LCD Monitor

Çabuk Ayarlama için Dokunmatik Ekran

Büyük dokunmatik LCD ekranı, kamera ayar menülerine erişimin yanı sıra, denetim merkezi ekranında (HUD) önemli bilgileri görüntüler. HUD ekranı; kare hızı, diyafram, zaman kodu, örtücü açısı, beyaz ayarı, ISO ve ses seviyeleri gibi daha fazla ayarları tek bir dokunuşla görmenizi ve düzeltmenizi sağlar. Sadece yukarı ya da aşağı kaydırma hareketiyle, HUD ekranını açabilir ya da gizleyebilirsiniz. Sadece WB göstergesine dokunarak beyaz ayar değerini düzenleyin ya da ses göstergelerine dokunarak ses seviyeleri gibi ayarları değiştirin. Her şey etkileşimli olduğu için herhangi bir öğeyi tıklayabilir ve ayarlarını, kafa karıştıran menüler arasında aramadan anında değiştirebilirsiniz! Herhangi bir çekime hızla meta veri eklemek için dijital klaket gibi ayarlara da erişebilirsiniz.

Camera Closed
Camera Open 1
Camera Open 2

Büyük 5” LCD Ekran

Blackmagic Pocket Cinema Camera; çekimleri kadrajlamanızı ve kesin olarak netlemenizi kolaylaştıran parlak, 5 inçlik büyük bir dokunmatik ekrana sahiptir. Yani, harici bir monitör taşımanıza gerek yok! Ekran üstü katmanlar; durum bilgileri ve kayıt parametreleri, histogram, odak boyama göstergeleri, seviyeler ve çerçeve kılavuzları gibi birçok bilgiyi gösterir. Çekimleri istenilen renk ve görünüm ile izlemek için, hızlıca 3D LUT’lar uygulayabilirsiniz. Pocket Cinema Camera 6K G2 ve Pro modellerindeki LCD ekran, yukarı ve aşağı eğilebilen, daha gelişmiş bir ekran olduğundan, çekimlerinizi her açıdan kolayca izleyebilirsiniz. Üstelik, sunduğu 1500 nitlik parlaklığıyla 6K Pro modelinin HDR ekranı, yoğun gün ışığında kullanım için idealdir!

Play
Replay
Easy to Use Blackmagic OS

Blackmagic OS ile Çalışır

Gelişmiş Blackmagic OS ile, en son teknolojiye dayanan, sezgisel ve kolay kullanılır bir kamera işletim sistemine sahip oluyorsunuz. Blackmagic OS, gerçek anlamıyla modern bir işletim sistemidir. Kolay kontrol için tüm kamera özellikleri birbirinden bağımsız işler ve kamera neredeyse anında açılır. Diğer Blackmagic Design kameralarıyla aynı kontrollere ve menülere sahip olması nedeniyle, sette kolaylıkla bir kameradan diğerine geçebilirsiniz. Arayüzü; ayarları düzeltmek, metaveri eklemek ve kayıt durumunu görüntülemek için basit tıklama ve kaydırma hareketleri kullanır. Aynı zamanda, ekran üstü netlik ve pozlama araçları, 3D LUT’lar, HDR, metaveri girişi, zaman kodu, Blackmagic RAW ayarları ve bunlar gibi daha nice gelişmiş kamera özellikleri üzerinde de mutlak kontrole sahip oluyorsunuz!

En Yeni 5. Nesil Renk Bilimi

Muhteşem Cilt Tonları ve Gerçekçi Renk Üretimi

Üst düzey URSA Mini Pro 12K’da bulunan 5. nesil renk biliminin aynısına sahip olan Pocket Cinema Camera 6K Pro, her çekimde muhteşem, doğru cilt tonları ve aslına uygun renklerle daha da gelişmiş görüntü kalitesi sunar. Daha iyi görünen çekimler elde etmek için parlak alanlarda ve gölgelerde daha fazla renk verisi yakalamak üzere tasarlanmış, yeni dinamik 12-bit gama eğrisinden faydalanabilirsiniz. Renk bilimi ayrıca, karmaşık Blackmagic RAW görüntü işlemesinin bir kısmını da idare ederek, sensörden gelen renk ve dinamik aralık verilerinin metadata üzerinden muhafaza edilmelerini ve daha sonra post prodüksiyonda kullanılmalarını sağlar. Bu; post prodüksiyonda DaVinci Resolve Studio ile yapılan renk düzeltmeleri sonucunda, doğal ve film gibi görünümü olan görüntüler elde edeceğiniz anlamına gelir.

Video Preview Video Preview
Sidecar Window Sidecar Window
Sidecar icon
Optional Viewfinder
Optional Viewfinder
Optional Viewfinder
Optional Viewfinder

Profesyonel Çekim için İsteğe Bağlı Vizör

Pocket Cinema Camera 6K G2 ve 6K, açık havada ve elde yapılan çekimleri, doğru ve kolay yapması için isteğe bağlı vizörü destekler! İnanılmaz derecede doğrulukta görüntüler elde etmek için -4 ile +4 arasındaki geniş odak ayarıyla, 4 optikli cam vizöre ve yerleşik yakınlık sensörüne sahip, yüksek kaliteli 1280 x 960 renkli entegre OLED ekran elde ediyorsunuz. Yerleşik bir dijital netlik tablosu, vizör netlik kurulumunuzun kusursuz olmasını sağlar. Çerçeve kılavuzları gibi kritik durum bilgilerini de görüntüleyebilirsiniz. Pocket Cinema Camera Pro EVF, tek bir konektör aracılığıyla Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 ve 6K’ya hızlıca takılır. Vizör, 70 derecelik bir dönme alanına sahiptir ve hem sol hem de sağ göz için 4 farklı vizör lastiğiyle gelir.ir.

Professional Connections

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro gösterilmekte

Özel Ekipmanlar için Profesyonel Bağlantılar!

Küçük ve portatif olmasına rağmen Blackmagic Pocket Cinema Camera; ses, görüntüleme, güç ve benzeri şeyler için çok çeşitli bağlantılar içerir. Kamerada HDR ve 10-bit temiz sinyal çıkış destekli görüntüleme için tam boy bir HDMI bağlantısı vardır. Yani, kritik bilgileri ve kamera durumunu gösteren katmanlarla veya katmansız olarak, görüntüleri sette izlemek üzere bir HDMI ekran bağlayabilirsiniz. Ayrıca, profesyonel mikrofonları bağlamanız için 48 volt fantom güç içeren bir mini XLR bağlantısı, bir adet 3.5mm video kamera tarzı mikrofon girişi, kulaklık bağlantısı ve kilitlenen bir profesyonel DC elektrik bağlantısı var! USB-C bağlantısı, medya diskinizi bağlamanıza ve doğrudan kaydetmenize olanak verir!

1.
Mikrofon Girişi
2.
3,5mm Kulaklık Çıkışı
3.
Standart Boy HDMI Bağlantısı

4.
USB Genişletme Portu
5.
DC Güç
6.
XLR Ses Bağlantısı
Professional Audio

4 Yerleşik Mikrofon ve Profesyonel Ses Girişi

4 Yerleşik Mikrofon ve Profesyonel Ses Girişi

Audio Detail
3.5mm Stereo Giriş
Audio Detail
Fantom Güçlü XLR
Audio Detail
3.5mm Kulaklık Jakı.

Profesyonel, yüksek doğrulukta ses kaydı özelliğinin dahili olmasıyla, bundan böyle ekstra bir ses kaydedici taşımanıza asla gerek kalmayacak! Blackmagic Pocket Cinema Camera’lar, yaka mikrofonu ve boom mikrofonu gibi profesyonel mikrofonları bağlamanız için, 48 volt fantom güce sahip bir mini XLR girişi içerir. 6K Pro modeli, 2 adet mini XLR bağlantısına sahip olduğu için, harici bir mikser olmadan 2 mikrofon kullanarak 2 ayrı ses kanalı kaydetmenizi sağlar. Dört dahili mikrofon, son derece düşük gürültü tabanlıdır ve hem darbelere karşı dayanıklıdır hem de rüzgar sesini engeller, yani her türlü mekanda mükemmel ses kaydı yapar. Oynatım için dahili bir hoparlör ve 3.5mm’lik bir kulaklık jak girişinin yanı sıra, video kamera mikrofonları için de 3.5mm’lik bir ses girişi var.

Film Görünümlerini Yeniden Yaratmak için Özel 3D LUT’lar Yükleyin!

Dijital film kameraları, dinamik aralığını muhafaza etmek için logaritmik renk alanlarını kaydeder. Daha sonraki post prodüksiyon işlemleri için bu harikadır, ancak bu dosyalar bir monitörde izlendiğinde, düz ve solgun görünebilirler. 3D LUT’lar bu sorunu çözümler, çünkü ekrana bir “görünüm” uygulamanızı mümkün kılarak, kurgulama esnasında tamamlanmış görüntülerin nasıl görüneceğine dair bir ön fikir edinmenizi sağlarlar. LUT’lar; denetleme amacıyla geçici olarak uygulanabilir veya post prodüksiyonda kullanılmak üzere, Blackmagic RAW dosyalarına kaydedilebilirler. Pocket Cinema Camera; endüstri standardı 17 ve 33 nokta 3D LUT’larla çalışır veya ‘Extended Video’, ‘Film to Video’, ‘Film to Rec.2020’ ve bunlar gibi daha nice dahili LUT ile çalışabilirsiniz.

/

Harici Medya Disklerine Doğrudan Kayıt için USB-C

Blackmagic Pocket Cinema Camera, 5 Gb/s’ye kadar hızlarda çalışabilen yenilikçi ve yüksek hızlı bir USB-C genişletme portuna sahiptir. USB-C yeni bilgisayarların çoğunda bulunur ve hatta güç de temin eder. Böylelikle, fark edilebilir derecede daha uzun kayıt süreleri için, flaş disk ve SSD gibi harici aksamları bağlayabilirsiniz. Hızlı bir harici disk, Q0 ayarındaki en yüksek sabit kalite 12-bit Blackmagic RAW’da 6K veya yüksek kare hızlarında çekim yapma imkanı sunar. En iyisi de çekimler tamamlanınca, harici diski bilgisayarınıza bağlayıp, aynı diskten kurgulamaya ve renk düzeltmeye başlayabilmenizdir. Böylelikle, dosya kopyalama işlemi aradan kaldırılır.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K (12:1)

250GB
500GB
1TB
24fps
152 dk
305 dk
610 dk
60fps
60 dk
120 dk
240 dk

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K (12:1)

250GB
500GB
1TB
24fps
65 dk
130 dk
260 dk
60fps
30 dk
60 dk
120 dk
Expansion Ports
Timecode

Yerleşik Zaman Kodu Üreteci

Mükemmel Senkronlu Çoklu Kamera Görüntüleri Elde Edin!

Profesyonel kameralar profesyonel özelliklere sahiptir ve aynı zamanda mükemmel doğrulukta senkron muhafaza ederken birden fazla kamera ile çekim yapmanızı sağlayan, dahili bir zaman kodu üreteciniz de olur! Tentacle Sync gibi harici bir zaman kodu üretecini, 3.5mm ses jakına takmanız yeterlidir ve kamera otomatik olarak zaman kodunu tespit eder ve dahili üreteci kapatır. Artık, her bir kamera kaydı başlatıp durdurabilir ve kameralardan gelen tüm çekimler, eşlenen zaman kodunun aynısına sahip olur. Birkaç hareketli kamera ile bir müzik festivalini çektiğinizi hayal edin! En iyisi de DaVinci Resolve’nin otomatik olarak tüm kameralardan gelen çekimleri bulması ve senkronize etmesidir. Böylelikle, binlerce çekimle vakit kaybetmenize gerek kalmaz! 

Shoot massive 21.4 megapixel stills

21.2 Megapiksel Çözünürlüğe varan Sabit Kareler Al!

Video çekmenin yanı sıra, Blackmagic Pocket Cinema Camera aynı zamanda yüksek çözünürlüklü sabit resimler de yakalayabilir. 6K modellerinde 21.2 megapiksellik veya 4K modelinde 8.8 megapiksellik sabit görüntüler almak için, özel sabit kare butonuna basmanız yeterli. Sabit görüntüler, tamamıyla sıkıştırılmamış DNG kareleri olarak kaydedildiğinden, profesyonel baskılar için mükemmel olan maksimum görüntü kalitesi elde edersiniz. Çekimler arasında devamlılığı takip etmek veya set dışındaki müşterilerden onay almak üzere görüntüleri paylaşmak için, sabit kareler yakalamak mükemmeldir.

Localized For 11 Languages

13 Yaygın Dile Tercüme Edildi

Blackmagic Pocket Cinema Camera dünyanın her yerinde kullanılması için tasarlandı ve 13 farklı dili desteklemektedir! Kameranızın kurulumunu yaparken; İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Polonyaca, Rusça, Ukraynaca, Türkçe, Çince, Japonca ve Korece dilleri arasından seçim yapabilirsiniz. Arayüzün başka bir dile değiştirilmesinin kolay olmasından dolayı, dünyanın herhangi bir yerinde çekim yaparken, kameranızı başka ekip üyeleriyle paylaşabilirsiniz! Dili değiştirdiğinizde; tüm ekran üstü katmanlar, kurulum menüleri ve görüntüleme bilgileri seçilen dilde görüntülenir.

Bluetooth

Bluetooth ile Kablosuz Uzaktan Kamera Kontrolü

Kameranızı bir boom kolunun ucuna veya ulaşılması zor olan başka bir konuma yerleştiriyorsanız, Bluetooth üzerinden 30 fit mesafeye kadar tam kontrol elde edebilirsiniz. iPad’iniz için Blackmagic Camera Control uygulamasını indirebilir veya Bluetooth+ veya tRigger gibi üçüncü parti uygulamaları, iOS ve Android cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Hatta, Blackmagic Design yazılım geliştiricileri için internet sitesinde, örnek kodla beraber ücretsiz bir yazılım geliştirici SDK vardır, böylelikle kendinize ait uzaktan kamera kontrolü ve dijital klaket çözümlerinizi oluşturabilirsiniz! Zaman kodunu ‘jam sync’ ile senkronlayabilen ve tüm kameraları tetikleyerek aynı anda kayıt yapmalarını sağlayabilen bir uygulama oluşturduğunuzu hayal edin. Olasılıklar sonsuzdur!

Batarya veya 12V DC adaptör ile çalıştır ve USB-C üzerinden şarj et!

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K, çıkarılabilen LP-E6 tip bataryaları kullanırken, 6K G2 ve 6K modelleri, daha büyük NP-F570 bataryaları kullanır. DC güç adaptörü kilitlenebilir olduğu için çekim sırasında güç kaybı konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Bunlara ek olarak, kameranızla beraber gelen AC adaptör, aynı anda hem kamerayı çalıştırır hem de bataryayı şarj edebilir. Ayrıca, dünyanın her yerinde kullanabilmeniz için uluslararası adaptör seti ile birlikte gelir. Hatta, USB-C genişletme portu bile bataryayı yavaş şarj edebilir, yani portatif batarya takımları, cep telefonu şarj aletleri ve dizüstü bilgisayarları kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı batarya haznesi, kameranın gücünü önemli ölçüde artırmak için ekstra batarya eklemenizi sağlar, böylece tüm gün çekim yapmaya devam edebilirsiniz!

Blackmagic Pocket Camera Battery Grip
Power Accessories

Blackmagic Pocket Camera Battery Grip

Opsiyonel bartarya haznesi iki adet L-Serisi batarya aldığından, daha da uzun süreli çekim yapabilirsiniz!

Power Accessories

Blackmagic Pocket Camera Battery Pro Grip

İsteğe bağlı olan batarya haznesi iki adet NP-F570 batarya alır, böylece yaklaşık 3 saat çekim yapabilirsiniz!

Power Accessories

LP-E6 Bataryalar

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K ve 6K, fotoğraf makinalarında kullanılan standart LP-E6 bataryalarla çalışır.

Power Accessories

NP-F570 Bataryalar

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro, daha büyük olan NP‑F570 bataryalarla çalışır.

Power Accessories

DC Kablo Paketi

D-tap’dan 2-pime, 2.5mm silindirden 2‑pime ve 2 pimden f konnektöre gibi uçlarla özel kablolarınızı oluşturun.

Pocket Cinema Camera’yı, bir Canlı Stüdyo Kamerası gibi Kullan!

Blackmagic Pocket Cinema Camera, ATEM Mini ile kullanıldığında, artık canlı prodüksiyonlar için bir yayın stüdyo kamerası gibi çalışıyor! Video ve kontrol, kameraları takar takmaz kullanabilir olan HDMI bağlantısı üzerindendir. Hangi kameranın yayında olduğunu görebilmeniz için kayıt lambası bir tally lambasına dönüşür! ATEM Software Control kamera sayfasının, kameralarınızı ayarlamanız ve eşleştirmeniz için, kamera kontrol ünitesi (CCU) tarzında bir arayüzü vardır. Diyafram ayarlamaları için CCU kontrolü dikey olarak ve siyah seviyesini ayarlamak için de sağa sola hareket ettirin. Bir yayın kamera kontrol ünitesinin aynısı! Netlik, kazanç ve örtücü hızı ayarlarının yanı sıra, kameraların renk dengesini ayarlamaya yarayan renk tonu için de kontroller var. Daha sonra kurgulamak üzere, kamerada Blackmagic RAW ISO adındaki ayrı kanal kaydı bile yapabilirsiniz!

Use Pocket Cinema Camera as a Live Studio Camera!
Professional Editing

DaVinci Resolve Studio Dahil Edilmiştir.

Profesyonel Kurgulama, Renk Düzeltme, Ses Post Prodüksiyonu ve VFX Özelliklerine Sahip Ol!

Pocket Cinema Camera modellerinin hepsi; üst düzey sinema filmleri, televizyon programları, reklamlar ve bunlar gibi nice yapımın oluşturulması için Hollywood’da kullanılan yazılımın aynısı olan DaVinci Resolve Studio’nun tam bir sürümüne sahiptir. DaVinci Resolve; istediğiniz görüntüleri hızla bulmanıza, kurgulamanıza ve tamamlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmış, sezgisel yeni özellikler ve akıllı kurgu araçları ile, yeni Cut sayfasına sahiptir. Yeni Cut sayfasının yanında; Davinci Resolve’nin efsanevi profesyonel kurgulama, gelişmiş renk düzeltme, ses için post prodüksiyon ve görsel efekt araçlarına da sahip oluyorsunuz, hem de hepsine tek bir yazılım uygulamasında! Profesyonel kurgucuların ve renk uzmanlarının kullandığı üst düzey yazılımın aynısını, artık siz de kullanabilirsiniz!

Get YouTube Live Streaming with ATEM Mini

ATEM Mini ile Tanışın

ATEM Mini ile YouTube Canlı Yayını

İnternet üzerinden YouTube’de canlı yayın için çok kameralı profesyonel yapımlar ve Skype ile yenilikçi, işle ilgili sunumlar oluşturmak, yeni ATEM Mini ile daha kolay! Çarpıcı şekilde daha iyi kalitede görüntüler için, sadece Pocket Cinema Camera’ları ATEM Mini’ye bağlayın. PowerPoint slaytları veya oyun konsolları için bir bilgisayar bağlayın. Resim içinde resim efektlerinin yanı sıra, birçok video efekti ve geçişlerini mümkün kılan bir DVE bile var. Tüm ATEM Mini modellerinde, bir webcam gibi çalışan USB çıkışı olduğu için internet yayını yapan herhangi bir yazılımı kullanabilmeniz mümkünken, ATEM Mini Pro; Ethernet üzerinden canlı internet yayını ve USB disklere kaydetme özelliklerini ekler. ATEM Mini’de yüksek kalite işler için, gelişmiş yayın özellikleri bile var.

Next Page - İş Akışı

Sonraki Sayfa

İş Akışı

hakkında daha fazla bilgi İş Akışı Arrow

hakkında daha fazla bilgi Tasarım Arrow

hakkında daha fazla bilgi Aksesuarlar Arrow

hakkında daha fazla bilgi Blackmagic OS Arrow

hakkında daha fazla bilgi Blackmagic RAW Arrow

hakkında daha fazla bilgi Stüdyo Arrow

hakkında daha fazla bilgi Galeri Arrow

hakkında daha fazla bilgi Teknik Arrow

Blackmagic Pocket Cinema Camera

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K

Hollywood kalitesinde görüntüler çekebilmeniz için, geniş dinamik aralıklı ve 4096 x 2160 çözünürlüklü görüntü sensörü, MFT lens yuvası, büyük dokunmatik ekranı, 3D LUT’ları ve Blackmagic RAW özellikleri ile portatif dijital film kamerası.

US$1,749

Satın Al
Yeni
Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2

Daha gelişmiş 6K modeli; 6144 x 3456 çözünürlüğünde, geniş dinamik aralıklı, daha büyük bir Super 35 sensör ve EF lens yuvası sunar. Eğimi ayarlanabilir LCD ekran ve daha büyük bir bataryaya sahiptir. İsteğe bağlı bir vizör eklenmeyi destekler.

US$2,695

Satın Al
Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro

En gelişmiş dijital film kamerası; EF lens yuvalı 6K sensör; 0, 2, 4 ve 5 duraklı yerleşik motorize ND filtreler, eğimi ayarlanabilen 1500 nitlik LCD ekran ve daha büyük bir batarya sunar. İsteğe bağlı bir elektronik vizörü destekler.

US$3,425

Satın Al
Blackmagic Pocket Camera Battery Grip

Blackmagic Pocket Camera Battery Grip

Sipariş Kodu: CINECAMPOCHDXBT
Blackmagic Pocket Cinema Camera için tasarlanmış batarya ömrünü uzatan tutma kolu, tek bir şarj ile iki saatin üzerinde çekim yapmanıza imkan verir.

US$345

Satın Al
Blackmagic Pocket Camera Battery Pro Grip

Blackmagic Pocket Camera Battery Pro Grip

Sipariş Kodu: CINECAMPOCHDXBT2
Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro için tasarlanmış batarya haznesi, 3 saatten daha uzun bir süre aralıksız kayıt yapmanızı sağlar.

US$219

Satın Al
Blackmagic Pocket Cinema Camera Pro EVF

Blackmagic Pocket Cinema Camera Pro EVF

Sipariş Kodu: CINECAMPOCHDMFTEVF
Dahili yakınlık sensörü, 4 öğeli diyoptri, dahili durum bilgileri ve bir dijital odak tablosu ile yüksek kaliteli vizör.

US$795

Satın Al
NP-F570 Battery

NP-F570 Battery

Sipariş Kodu: BATT-NPF570/CAM
Blackmagic Pocket Camera Battery Grip ile uyumlu 3,350 mAh NP-F570 uyumlu lityum-İyon şarj edilebilir batarya.

US$59

Satın Al
LP-E6 Battery

LP-E6 Battery

Sipariş Kodu: BATT-LPE6M/CAM
Şarj edilebilir, LP-E6 uyumlu, Lityum İyon batarya. Blackmagic Micro kameralar ve Blackmagic Pocket Cinema Camera ile kullanılır.

US$55

Satın Al
Mini XLR Adapter Cables

Mini XLR Adapter Cables

Sipariş Kodu: HYPERD/AXLRMINI2
Tam boyutlu XLR konnektörleri gerektiren profesyonel ses donanımına bağlantı için adaptör kablo.

US$45

Satın Al
Blackmagic Pocket Camera DC Cable Pack

Blackmagic Pocket Camera DC Cable Pack

Sipariş Kodu: CABLE-CCPOC4K/DC
Şimdi Pocket Cinema Camera’nızı çeşitli güç kaynakları üzerinden kolayca çalıştırabilirsiniz. Paket içeriğinde kendi özel kablolarınızı oluşturabilmeniz için; 2-pin D-güç kaynağı kablosu, 2-pin 2.5mm barrel jak güç kablosu ve 2-pin (fly) ara kablosu bulunur. Kabloların her biri, 650mm uzunluğundadır.

US$85

Satın Al
Blackmagic 58mm Lens Cap

Blackmagic 58mm Lens Cap

Sipariş Kodu: BMUMCA/LENSCAP58
58mm mercek kapağı kolayca takılarak, kameranızı kullanmadığınız durumlarda kameranızın merceğini; çizilmeye, toza, neme ve parmak izine karşı korur.

US$15

Satın Al
Blackmagic 77mm Lens Cap

Blackmagic 77mm Lens Cap

Sipariş Kodu: BMUMCA/LENSCAP77
77mm mercek kapağı kolayca takılarak, kameranızı kullanmadığınız durumlarda kameranızın merceğini; çizilmeye, toza, neme ve parmak izine karşı korur.

US$15

Satın Al
Blackmagic 82mm Lens Cap

Blackmagic 82mm Lens Cap

Sipariş Kodu: BMUMCA/LENSCAP82
82mm mercek kapağı kolayca takılarak, kameranızı kullanmadığınız durumlarda kameranızın merceğini; çizilmeye, toza, neme ve parmak izine karşı korur.

US$15

Satın Al