ATEM Mini being used in studio

    ATEM Mini

    Geliştirilmiş yayın özellikleri ve uygun fiyatıyla, çok kameralı canlı yapım ile tanışın.

    ATEM Mini switcherler, YouTube’de canlı yayınlamak için çok kameralı profesyonel yapımlar oluşturmayı ve Zoom, Teams ya da Skype kullanarak, yenilikçi iş sunumları oluşturmayı kolaylaştırır! Çok daha kaliteli görüntüler elde etmek için, sadece ATEM Mini’yi bağlayıp 8 adede kadar yüksek kalite video kamera girişinin canlı görüntü miksajını yapabilirsiniz. Ya da PowerPoint slaytları ya da oyun konsolları için bir bilgisayar bağlayın. Dahili DVE, heyecan veren görüntü içinde görüntü efektleri oluşturmanıza imkan tanır. Bu da yorumlar için mükemmeldir! Ayrıca, çok sayıda video efekti de var! ATEM Mini, ethernet üzerinden canlı internet yayını veya bir web kamerası gibi çalışan USB üzerinden canlı internet yayını için dahili bir donanım internet yayın motoruna sahiptir. Üst düzey işler için ATEM Mini, gizli yayın özelliklerine bile sahiptir! Yetkili Bayiler

    ATEM Mini Pro Panel

    İnternet üzerinden Canlı Yayın ve Daha Hızlı Video Yapımı

    Bir programı tamamlamanın en hızlı yolu, canlı yapımdır. Üstelik dünya çapında izleyicilere, aynı anda YouTube üzerinden canlı yayınlayabilirsiniz. ATEM Mini modelleri, ethernet aracılığıyla yaygın sosyal medya platformlarına doğrudan yayın yapabilmeniz için herhangi bir internet yayın yazılımıyla çalışan, yerleşik bir donanım internet yayın motoruna sahiptir! Modeline bağlı olarak 8 adede kadar HDMI girişiyle; genel plan ve performans sergileyen her bir kişinin tekli yakın plan çekimleri gibi farklı açılardan çekim yapmak için birkaç tane kamera kurabilirsiniz. Sonra, bir PowerPoint slayt gösterimi yapan bir bilgisayara veya internet sitelerine ve oyun konsollarına bağlanın. Tüm görüntü miksajı gerçek zamanlı olduğundan programınızı; YouTube, Facebook, Twitch ve benzeri platformlar üzerinden canlı yayınlayabilirsiniz!

    ATEM Mini Pro - Close Up 1

    Tek Başına Yeterli Yayın Kalitesinde Switcher

    ATEM Mini’nin hepsi bir arada kompakt tasarımı, bağlantıların yanı sıra bir kontrol paneli de içerir. Ön panel; kaynakları, video efektleri ve geçişleri seçmek için kullanımı kolay butonlar içerir. Kaynak butonları büyük olduğundan, sezgisel olarak kullanmak kolaydır ve sunucunun canlı görüntü miksajı yapmasını mümkün kılar! Hatta, ses miksajı için bile butonlarınız olur! Video çıkışının, kameralar, program ve çoklu görüntü arasında değiştirilmesine izin veren çıkış seçim butonlarının yanı sıra, kayıt ve internet yayın kontrolü için de butonlar bulunur. Arka panelinde; kameralar veya bilgisayarlar ve hatta oyun konsolları için HDMI bağlantıları, ekstra mikrofon girişleri, internet kamera çıkışı için USB ve program videosu için bir HDMI “aux” çıkışı var.

    Broadcast Switcher Rear Inputs

    Dört Muhteşem ATEM Mini Modeli!

    Three great ATEM Mini Models

    ATEM Mini Pro

    4 HDMI girişi, donanım internet yayın motoru, USB disklere kayıt, USB web kamerası çıkışı, ses mikseri, 2D DVE, geçişler, yeşil ekran chroma key, yazılar için 20 sabit görüntü ve daha fazlasıyla, güçlü canlı yayın switcher’i!

    ATEM Mini Pro ISO

    Bu model, ATEM Mini Pro’nun tüm özelliklerine sahip olmakla birlikte, tüm girişlerin temiz sinyal kaydı için 5 kanal kayıt özelliğine sahiptir. Kurgulama ve Ultra HD’de tamamlamak üzere Blackmagic RAW dosyalarının bağlanması için kullanılan bir DaVinci proje dosyası kaydedilir.

    ATEM Mini Extreme

    Gerçek profesyonel kaliteye sahip bu model; toplam 8 HDMI girişi, 16 ekranlı çoklu görüntüleme özelliği, 4 ATEM Advanced Chroma Keyer, 4 ek DVE’li SuperSource özelliği, 2 adet USB portu ve daha güçlü bir kontrol panel içerir.

    Play
    Replay

    Kullanımı Kolay ve Öğrenmesi Hızlı!

    Kullanımı daha kolay olan başka bir switcher yok çünkü; video kaynakları arasında geçiş yapmak için ön paneldeki rakamlarla etiketli giriş butonlarından birine basmanız yeterlidir. ‘Cut’ veya ‘auto’ butonlarını seçerek, kesme veya efekt geçişleri arasında seçim yapabilirsiniz. ‘Cut’ butonunun aksine ‘auto’ butonu, girişleri değiştirirken ATEM Mini’ye, bir video efekti kullanmasını söyler. Çözülme gibi heyecan verici efektler veya bir renge daldırma, DVE sıkıştırma ve DVE itme gibi daha dramatik efektler arasından seçiminizi yapabilirsiniz. İsteğe bağlı görüntü konumları ve fonlarıyla birlikte görüntü içinde görüntü efektleri oluşturmak üzere, bir DVE efekti ekleyin. Hatta, harici bir yazılım kontrolü üzerinden yükleyebileceğiniz yazılar ve grafikler için bir sabit görüntü belgeliği işlevi gören “medya oynatıcılar” bile var.

    Person streaming live interview with ATEM Mini Pro

    Canlı Röportajları İnternetten Yayınla

    Geniş plan çekimlerin yanı sıra, sunucunun ve röportaj yapılan kişinin yakın plan çekimleri için birden çok kamera bağlayabilirsiniz, yani ATEM Mini röportajlar için idealdir. Ayrıca, ATEM Mini’nin çok küçük olması, küçük stüdyolarda sunucunun görüntü miksajını bile yapabilmesini sağlar. Ayrıca ATEM Mini'nin dahili internet yayın özelliği; YouTube, Facebook ve başka platformlara canlı yayını destekler!

    Person streaming presentation via Skype

    Skype üzerinden Ticari Sunumlar

    Skype, ATEM Mini’yi bir internet kamerası olarak gördüğü için Skype ayarlarından seçerek çarpıcı şekilde daha iyi olan şirket sunumları elde edin! Bir kamera yakın plan çekim için, başka bir kamera geniş plan çekim için olabilir ve PowerPoint sunumları için de bir bilgisayar kullanılabilir. Sunucu, görüntü içinde görüntü efektini bile kullanabilir!

    People live streaming eSport Competitions

    eSpor Müsabakalarını İnternetten Canlı Yayınla

    Çok sayıda video oyun konsolu ve sunucu için bir kamera bağlayarak, eSpor müsabakalarını Twitch platformuna canlı yayınlayabilirsiniz. Hızlı oynanan oyunlar için ATEM Mini saniyede 60 kareye kadar çalışır ve yorumlar için de görüntü içinde görüntü efekti kullanılabilir! Hatta, metin katmanlarını doğrudan Photoshop’tan da indirebilirsiniz.

    Person presenting kickstarter to camera with ATEM Mini Pro

    Kickstarter ve Yatırımcı Güncellemeleri

    Yeni ürün fikriniz için finansal kaynak temin etmek üzere, Kickstarter ve yatırımcı sunumlarının profesyonelliğini artırın! Sunucu için bir kamera, ürünün yakın plan çekimi için bir kamera ve iş planı slaytları için de bir bilgisayar bağlayın. Daha sonra, sunumunuzu Skype veya Zoom üzerinden canlı yapın ve hatta, yatırımcıların daha sonra izlemesi için kayıtlarınızı yükleyin!

    Person live streaming footage from a classroom

    Eğitim ve Öğretim

    ATEM Mini, eğitim videoları için mükemmeldir! Kurulumu hızlı ve kolay olduğu için, çok çeşitli eğitimsel konulara ilişkin yerlere gidebilir ve çok kameralı canlı video yapımları kaydedebilirsiniz! Bilgisayarları ve kameraları bağlayın, ardından yazı katmanları yüklemek ve video efektleri kullanmak için ATEM Software Panel’i kullanın.

    Sekiz adede kadar Bağımsız Kamera Bağla

    Modeline bağlı olarak 4 veya 8 HDMI girişiyle, farklı görüntüler için birkaç kamera bağlayabilirsiniz. Daha yüksek kaliteli mercekler kullandıkları ve düşük ışıkta daha duyarlı oldukları için, HDMI çıkışlı video kameralar, basit bilgisayar kameralarından daha iyi bir kaliteye sahiptir. Tüm video kaynakları, farklı video standartlarında çalışsalar bile switcher’le senkronize oldukları için video cihazlarını bağlarken, endişe etmeniz gerekmez, çünkü daima çalışırlar! HDMI özellikli kameralar, genellikle değiştirilebilir mercekleri destekledikleri için, geniş plan çekimler için geniş açılı merceklere ve yakın plan çekimler için de zum merceklere geçebilirsiniz. Tiyatro yapımları, düğünler, okul konserleri ve müzik videoları için, profesyonel kameraların düşük ışık kapasitesinden yararlandığınızı düşünün!

    ATEM Mini Pro connected to camera and laptop
    Close up of USB webcam source input

    HDMI Video ve USB Web Kamera için Çıkışlar!

    En yüksek uyumluluğu sağlamak üzere, tüm ATEM Mini modelleri basit bir bilgisayar kamerası kaynağı olarak çalışan bir USB portuna sahiptir. Bu, cihazı bir bilgisayara takabileceğiniz ve her türlü video yazılımıyla çalışmaya başlayabileceğiniz anlamına gelir! ATEM’in sıradan bir bilgisayar kamerası olduğuna dair yazılımda bir algı oluşturulur ancak, aslında bir canlı yapım switcher’idir. Bu da tüm video yazılımlarıyla, tam uyumluluğu ve tam çözünürlüklü 1080HD kalitesini garantiler. Profesyonel, yayın kalitesinde çok kameralı bir tarzda sunumlar yapmanın yeni bir yolu için Zoom, Microsoft Teams veya Skype gibi yazılımlar arasından istediğinizi seçin! ATEM Mini webcam çıkışı ayrıca; Open Broadcaster, XSplit Broadcaster ve benzeri internet yayın yazılımlarıyla da çalışır!

    Live Stream via Ethernet on ATEM Mini Pro

    Ethernet Üzerinden İnternet Canlı Yayını

    ATEM Mini, Ethernet bağlantıları aracılığıyla canlı internet yayını için yerleşik bir donanım internet yayın motoruna sahiptir ve bir bilgisayara ihtiyaç duymaz. Bu sayede düşen kare olmadan ve daha basit ayarlarla; YouTube, Facebook ve Twitch platformlarına, daha iyi kalitede canlı internet yayını yapabilirsiniz. Yayın servisini seçmeniz ve yayın şifresini girmeniz yeterli. ATEM Software Control’de, internet yayını kurulumu için paletler bulunur ve internet yayınının durumu da çoklu görüntü ekranında gösterilir. İnternette yayın durumunu anlamak kolaydır, çünkü veri hızı göstergesi, kullandığınız video formatı için gereken internet hızını gösterir. Teknik işlerden anlıyorsanız yeni servisler yüklemek üzere bir XML ayarlar dosyasında bulunan internet yayın profillerini güncelleyebilirsiniz.

    Live Stream via Ethernet on ATEM Mini Pro
    Use Ethernet Control for Wireless Internet Streaming

    Mobil İnternet için 5G veya 4G Cep Telefon Bağlayın

    Bir dış mekanda canlı prodüksiyon yapıyorsanız cep telefonunuzun internet paketinden yararlanmanız için ATEM Mini, bir Apple veya Android akıllı telefon bağlamanızı destekler! Ana Ethernet bağlantısı için de iyi bir yedektir. Telefonunuzdan internet paylaşım özelliği, hem en yeni yüksek hızlı 5G telefonlar hem de daha yaygın olan 4G telefonlar ile çalışır! ATEM Mini switcher, internet portuna bir telefon bağlandığında otomatik algılar ve internet bağlantısını, telefonu kullanmak üzere değiştirir. Böylece, ayarların değiştirilmesi gereksinimini ortadan kaldırır. Telefon bağlıyken, USB bağlantı noktasından güç temin ederek switcher tarafından şarj edilir. İnternet paketini ve telefon paylaşımını kullanarak, ATEM Mini switcher’ler taşınabilir yapımlar için kusursuz çözüm haline gelirler!

    ATEM Mini Pro connected to hardrive.
    Record Direct to USB

    USB Flaş Disklere Doğrudan Kayıt

    ATEM Mini, internet yayın verilerinin USB flaş disklere doğrudan kaydını da destekler! Böylece, AAC sesiyle internetten yayınladığınız aynı H.264 video dosyalarında, çok uzun süreli kayıtlar elde edebilirsiniz ve YouTube veya Vimeo gibi herhangi bir online video sitesine doğrudan yükleyebilirsiniz. Bir USB dağıtıcı veya Blackmagic MultiDock üzerinden birden fazla sayıda diske kayıt da desteklenir, yani bir disk dolduğunda kaydın aralıksız devam etmesi için ikinci bir diskte kayıt devam edebilir. Kaydetme ayarları ve disk seçimi ATEM Software Control’de ayarlanır ve dahili çoklu görüntüleme ekranında bir kayıt durum ekranı da var. Hatta, bağlı olan Blackmagic Pocket Cinema Camera’larda, kaydı uzaktan bile tetikleyebilirsiniz!

    2 Güçlü ISO Modeli, Kurgulama için Tüm Girişleri Kaydeder!

    ISO Models

    ATEM Mini Pro ISO

    Bu model, ATEM Mini Pro’da bulunan tüm özellikleri barındırmanın yanında, 5 adet video sinyalini H.264 formatında gerçek zamanlı olarak da kaydeder! Bu, tüm girişlerin temiz sinyali ve canlı program sinyalidir! Bir DaVinci Resolve projesi de kaydedildiği için; düzenlemeleri ayarlamak, sesi yeniden miksajlamak ve renk düzeltme eklemek için canlı prodüksiyon dosyalarınızı DaVinci Resolve’de açabilirsiniz.

    ATEM Mini Extreme ISO

    Bu model, ATEM Mini Extreme’nin tüm özelliklerini içermenin yanında; 9 ayrı H.264 video sinyalini gerçek zamanlı kaydederek, 8 temiz sinyal girişinin tümünün ve program video sinyalinin kaydedilmesini de mümkün kılar. Bir DaVinci Resolve proje dosyası da saklandığından, projeyi daha sonra tekrar açabilir ve kurgulayabilirsiniz!


    Edit Live Production with Separate ISO Recordings!
    Edit Live Production with Separate ISO Recordings!

    Girişlerin Ayrı Kayıtlarıyla Canlı Yapımını Kurgula!

    Tüm girişlerin temiz sinyali ve program kaydı dahil olmak üzere çok sayıda video akışını aynı anda kaydedebildiği için ATEM Mini Pro ISO ve Extreme ISO modelleri, canlı etkinliğinizi kurgulamanıza olanak verirler. Kullanılan medya havuzu görüntüleri de video dosyalarıyla birlikte kaydedilir. Video dosyaları; senkronize zaman kodu ve kamera numaraları gibi metaveri etiketlerini de içerir. Programınızı yeni renk derecelendirmeleri, efektler ve grafiklerle yeniden kurguladığınızı hayal edin. Tüm ses kaynakları bile kaydedildiğinden, ses sinyallerinin miksajını profesyonelce yapabilirsiniz.

    Window

    alt

    Canlı Yapımları DaVinci Resolve’de Kurgula

    ISO modelleri, bir DaVinci Resolve proje dosyası da kaydeder. Bu sayede, tek bir tıklamayla canlı yapımlarınızı bir video kurgu dosyası olarak açabilirsiniz. Tüm kesme ve çözülme geçişleriyle birlikte medya havuzu grafikleri de yüklenir. Bu, düzenleme noktalarına ince ayarlamalar yapabileceğiniz, hatta çekimleri tamamen değiştirebileceğiniz anlamına gelir. DaVinci Resolve Senkron Bin, bir çoklu görüntüleyici üzerinden yeni çekimler seçmenize izin verdiği için, kullanımı çok kolaydır. Hatta orijinal Blackmagic RAW kamera dosyalarıyla eşleştirerek profesyonel renk düzeltme yapabilir ve HD’de tamamlayabilirsiniz.

    DaVinci Resolve hakkında daha fazla bilgi > Uygulama Projesini İndir >
    Close up of video effects on ATEM Mini Pro.

    Heyecan Yüklü Video Efektleri İlave Edin

    ATEM Mini’nin avantajlarından biri, dahil edilen geniş video efekt çeşitleriyle elde edilmesi mümkün olan profesyonel yapım değerleridir! ‘Cut’ butonu, kaynaklar arasında görüntü miksajı yaparken, ani bir geçişin uygulanmasını sağlar. ‘Auto’ butonu, büyük yayın switcher’lerinde video efekt geçişlerini etkinleştirmek için kullanılan profesyonel bir özelliktir. Video efektleri için; 0.5, 1, 1.5 ve 2 saniyelik ayarlara imkan veren, süre butonları da var. Kaynaklar arasında yumuşak bir geçiş yapan ‘miks’ efekti ve görüntüyü bir renge daldırarak geçişi tamamlayan ‘dip’ efekti dahil, istediğiniz efekt türünü de seçebilirsiniz. Kaynaklar arasında geçiş yaparken, görüntüyü hareket ettirerek ekrandan kaldıran, keyifli DVE efektlerini de kullanabilirsiniz!

    Play
    Replay
    Play
    Replay
    Play
    Replay
    Play
    Replay
    Play
    Replay
    Play
    Replay

    Profesyonel Mikrofonlarla Çalış

    İki bağımsız 3.5mm stereo ses girişiyle, masaüstü ve yaka mikrofonlarını bağlayabilirsiniz. Canlı internet yayın akışı başladıktan sonra, fakat program başlamadan önce bir giriş müziği çalmak için, bir müzik çalar bile bağlayabilirsiniz. 2 adet ekstra stereo ses girişine sahip olduğundan, röportaj yaparken hem sunucunun hem de konuğun birer yaka mikrofonu kullanmasını sağlayabilirsiniz. ATEM Mini’deki tüm ses girişleri, panel üzerinde ses seviyesini ayarlamaya ve ses mikserinde girişleri etkinleştirmeye yarayan butonlara sahiptir. Buna ek olarak, tüm modeller bir Fairlight ses mikserine sahiptir ve tüm HDMI girişleriyle her iki mikrofon girişi, ses mikserine bağlıdır. Böylece, tüm ses kaynaklarının canlı miksajını yapabilirsiniz. ATEM Mini Extreme ayrıca bir kulaklık çıkışı da sunar.

    Microphone connected to ATEM Mini Pro.
    Arms holding ATEM Mini Pro showing rear inputs
    Format chart or ATEM Mini Pro

    Her HDMI Giriş Formatını Otomatik Olarak Dönüştürür

    HDMI girişlerin her birin, kendi özel video format çeviricisine sahiptir. Yani ATEM Mini; 1080p, 1080i ve 720p kaynakları, switcher’in video standardına otomatik olarak dönüştürür! Varsayılan ayar olarak switcher, video formatını otomatik olarak seçer, ancak switcher’i, istediğiniz bir video standardına da ayarlayabilirsiniz. HDMI çıkışları, gerçek “aux” çıkışları olduğundan, her bir HDMI girişini, temiz sinyal olarak çıkışa gönderebilirsiniz. Hatta, eSpor yapımlarında gecikme süresini düşürmek için, 1 numaralı girişi, HDMI çıkışına da yönlendirebilirsiniz. Üstelik ATEM Mini Extreme modelleri, 2 adet düşük gecikmeli düz geçiş çıkışını destekler! Tüm girişleri, program sinyalini, önizlemeyi ve internet yayın durumunu tek bir monitörde görmenizi sağlayan HDMI çıkışı, eksiksiz bir çoklu görüntü özelliğine sahiptir!

    News Broadcast.
    ATEM Software Screen.
    News Broadcast.

    Gizli Yayın Özellikleri Dahilidir!

    ATEM Mini’nin kullanımı kolay olmasına rağmen, çok güçlü yayın özelliklerini de bünyesinde bulundurur! Televizyon endüstrisindeki bir kariyerle ilgileniyorsanız ATEM Mini, öğrenim amaçlı kullanmak için idealdir. Çünkü; üst düzey yayın stüdyolarındaki switcher’lerle aynı özelliklere sahiptir. Bir ATEM Advanced Chroma Key, bir Fairlight ses mikseri, DVE, grafikler için sabit görüntü galerisi gibi birçok özellik sunar! ATEM Mini’nin geniş çaplı özelliklerine erişmek için; USB veya Ethernet üzerinden bağlı Mac veya Windows bilgisayarlarda, ücretsiz ATEM Software Control yazılımını çalıştırın. Biraz pratik ile, yayın kalitesinde canlı yapım oluşturmayı siz de öğrenebilirsiniz. Yalnızca ATEM Mini, küçücük ve uygun maliyetli bir tasarımda gizli, gerçek bir yayın switcher’idir.

    Ücretsiz ATEM Software Control Panel dahil edilmiştir.

    ATEM Software Control uygulaması, ATEM Mini’nin gizli gücünü ortaya çıkarır ve switcher’de bulunan her özelliğe erişim sağlar. ATEM Software Control, hızlı ayarlamalar yapmak için parametre paletleri olan, görsel bir switcher kullanıcı arayüzüne sahiptir. Normalde USB üzerinden bağlanabilmenize rağmen Ethernet ile bağlandığınızda, faklı bilgisayarlarda ATEM Software Control’ün ayrı kopyalarını kullanan birçok kişinin ATEM Mini’ye bağlanması mümkün olur. Yazılım; efektlerle beraber tam ses miksajı elde etmenize, sabit kareler yüklemenize ve hatta gelişmiş makro programlama yapmanıza imkan tanır! Switcher durumunu bir XML dosyası olarak saklayabilirsiniz. Klipleri oynatmanız gerektiğinde, Ethernet aracılığıyla HyperDeck disk kaydedicileri bile kontrol edebilirsiniz.

    Görüntü içinde Görüntü, Geçişler ve Efektler için DVE!

    Picture-in-Picture example

    ATEM Mini’de bulunan en heyecan verici özelliklerden birisi de genellikle bir “DVE” olarak bilinen ve görüntü içinde görüntü efektleri ile sıra dışı DVE geçişleri sağlayan dijital video efekt işlemcisidir. DVE; isteğe göre ayarlanabilen 3D çerçeveler, gölgeler ve ışıklandırma ile profesyonel görüntü içinde görüntü efektleri oluşturmanıza imkân verir. Görüntü kalitesi, yüksek kalite ATEM switcher modelleriyle aynıdır ve DVE; gerçek zamanlı konumlandırma, yeniden boyutlandırma ve ölçeklendirmeyi destekler. Ayrıca, programlarınıza heyecan katmak için, 16 farklı DVE sıkıştırma ve DVE itme efekti ile, müthiş geçişler oluşturmak üzere de DVE kullanılabilir. DVE, grafik silme geçişleri oluşturmak üzere kendi özel grafiklerinizle birlikte kullanabileceğiniz, bir “fly key” özelliğine sahiptir.

    Profesyonel Yayın Geçişleri!

    Broadcast Transition Examples
    Transition sizer Screen. Transition frame example. Transition frame example.
    Aşağıdaki geçiş ikonlarının üzerine tıklayın

    ATEM Mini; miks, batırma ve silme gibi çok çeşitli yayın kalitesinde yerel HD geçişler içerir. Tüm geçişler; süre, çerçeve rengi, çerçeve genişliği, konum ve yön gibi parametreler düzenlenerek isteğe göre uyarlanabilir. Ayrıca, DVE’yi geçişlerde de kullanarak bir grafiğin, silme geçişinin kenarıyla çekilmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlem, bir grafik silme olarak isimlendirilir ve spor programlarında kullanılır. Hataların engellenmesi için, ATEM Mini bir geçiş ön-izleme özelliği de içerir. Böylece, canlı yayına göndermeden önce geçişlerinizi kontrol etme imkânınız olur.  

    Photoshop plug-in

    Photoshop Eklentili Dahili Grafikler

    Yazılar, açılışlar ve logolar için dahili medya havuzu, yayın kalitesindeki 20 adede kadar farklı RGBA grafiği yüklemenize olanak verir. Seçilen görüntü medya oynatıcı ile çıkarıldığından, grafikler ve yazılarda kullanılması için, ekstra bir dahili video kaynağı olarak görünür. Grafik silme gibi komplike efektler için sabit görüntü bile kullanabilirsiniz. ATEM Mini, video çıkışından bile sabit görüntüleri yakalayabilir ve onları dahili medya havuzuna ekler. Grafikler; ATEM Software Control uygulaması üzerinden yüklenebilir veya ATEM Photoshop eklentisi kullanılarak doğrudan Photoshop’tan indirilebilir. Skor tabelaları gibi sık sık değişen grafikler için Photoshop eklentisi mükemmeldir, çünkü grafikleri doğrudan medya oynatıcıya indirebilirsiniz.

    ATEM Advanced Chroma Key example

    Yeni ATEM Advanced Chroma Key İçerir!

    Yeşil perde keyleme efektleri için kullanılan güçlü ATEM Advanced Chroma Key özelliğine sahip olduğundan, ATEM Mini haberler veya sette sunum çalışmaları için mükemmeldir. Chroma keyer inanılmaz derecede etkilidir ve key parametrelerinin otomatik olarak oluşturulması için, arka plan renklerinin örneklenmesini sağlayan bir renk seçici özelliğine sahiptir. Kenar ve yansıma için kusursuz kontrollere sahip olursunuz. Hatta, bir ön plan renk düzelticisinin bile olduğundan, kusursuz kompozisyonlar için ön plan katmanını, arka plan katmanıyla uyumlandırabilirsiniz. Yeşil veya mavi fonlu grafikler oluşturarak, yazı katmanları için bile kullanabilirsiniz. ATEM Mini Extreme, devasa 4 adet ATEM Advanced Chroma Keyer içerir. Bu, sabit kameralı sanal set yapımlarında kamera başına bir keyer demektir.

    Live Broadcast, Television and Film Production Create Amazing Virtual Sets

    Harika Sanal Setler Oluşturun

    ATEM Mini Extreme modellerinde 4 upstream chroma keyer bulunur ve bunlar heyecan dolu sanal setler oluşturmanızı mümkün kılar! 4 ayrı chroma keyer ile, kamera başına bir keyer’e sahip olduğunuz için 4 adede kadar kamera için bir sanal set oluşturabilirsiniz. ATEM Mini Extreme’de sahip olduğunuz 8 girişin, 4’ünü kameralar için kullanabilir ve diğer 4’ünü de fon çıktıları için bir sanal set bilgisayarına bağlayabilirsiniz. Ya da kameralarınıza dokunmanıza hiç gerek kalmadan, medya oynatıcılarda ve medya havuzunda bulunan daha önceden işlenmiş sabit görüntü fonlarını yükleyerek, sabit kamera sanal setleri oluşturabilirsiniz. Kameraları değiştirmek için makrolar düzenleyebilir ve doğru fonu medya oynatıcılara yükleyebilirsiniz! Hatta bir DeckLink Quad HDMI ve canlı sanal set yazılımı bile kullanabilirsiniz!

    Powerful SuperSource Processing!

    Güçlü SuperSource İşleme!

    ATEM Mini Extreme modellerindeki 2 bağımsız DVE’ye ek olarak, ayrıca dört ekstra DVE katmanı ve bir fon katmanı içeren çok katmanlı ve etkili bir SuperSource işlemcisi de var. Bunların hepsi ATEM Mini Extreme’ye ek bir giriş kaynağı olarak görünür. SuperSource DVE’lerin her biri için herhangi bir ATEM Mini Extreme video girişi kullanılabilir ve ardından hep birlikte özel bir medya havuzu fonunun üzerine katmanlanırlar. Söyleşi yaptığınız kişileri görüntüleyen çok sayıda görüntü içinde görüntü ekranı oluşturmak için SuperSource özelliği mükemmeldir. Çünkü; efekti yayına koymadan önce düzenleyebilir ve yine de her iki ana DVE’yi başka görevler için boşta tutabilirsiniz. SuperSource özelliği, birçok katmanlı ekstra bir VFX switcher’in yerleşik olması gibidir!

    Gerçek Yayın Tarzı Miks Efektlerle Görüntü Miksajı 

    İlk satın alındığında, ATEM Mini “cut bus” modunda çalışmasına rağmen, “program/önizleme” tarzı işleyişe de değiştirilebilir. Bu da büyük yayıncıların, canlı yapım switcher’lerini kullanma şeklidir. Cut bus tarzı görüntü miksajı kolaydır ve herhangi bir girişin seçilmesi, görüntüyü anında o kaynağa değiştirir. Ancak, ATEM Mini’yi gerçek bir profesyonel gibi kullanmayı istiyorsanız ATEM Software Control uygulamasını kullanarak, switcher’i program/önizleme tarzına değiştirebilirsiniz. Miks efektler tarzı işleyiş, bir kaynağın seçilmesini sağlar ama, siz ‘cut’ veya ‘auto’ butonuna basana kadar o kaynak yayına koyulmaz. Bu 2 basamaklı program/önizleme işlemi, daha az hata yapılmasını sağlar. Program/önizleme tarzı işletim, yayıncılıkta bir kariyer isteyen öğrencileri eğitmek üzere çok iyidir!

    ATEM Mini Pro product photo

    Çoklu Görüntü ile Kaynakları ve Durumu Görüntüle!

    Birkaç kamera ile daha büyük canlı yapımlar yaparken, tüm video kaynaklarınızı aynı anda tek bir monitörde görmek çok kullanışlıdır. Tüm ATEM Mini modelleri; video girişlerinin hepsinin yanı sıra önizleme ve program görüntülerini tek bir HDMI televizyon veya monitörde izlemenizi sağlayan, profesyonel bir çoklu görüntü çıkışına sahiptir! Çoklu görüntü çıkışını seçmek için, ön paneldeki video çıkış kontrol butonlarından M/V’yi seçmeniz yeterlidir! Kamera görüntülerinin her birinin bir tally göstergesi vardır ve bu sayede, her bir kaynağın yayında olduğunu bilirsiniz ve her bir görüntüde özel etiketler ve ses göstergeleri bulunur. Ayrıca ATEM Mini Extreme modelleri, 16 adede kadar özel görünüm seçmenize olanak verir! Çoklu görüntüleme özelliği; kayıt, internet yayını ve ses mikseri için kritik durumları görüntülemenizi sağlar.

    6 Bant EQ, Sıkıştırıcı ve Sınırlayıcı ile Dahili Ses Mikseri

    Replay
    ATEM Software Audio Mixer screens

    Dahili bir Fairlight ses mikseriyle, ATEM Mini komplike canlı ses miksajı yapılmasını mümkün kılar. Yerleşik mikserde HDMI girişlerin her biri için yeterli kanal olduğundan, tüm kaynaklardan gelen sesin miksajını yapabilirsiniz! Yani, tüm HDMI kaynaklardan ve 2 stereo mikrofon girişinden gelen sesin. Her bir giriş kanalı; en yüksek kalitede 6 bant parametrik EQ ve sıkıştırıcı, sınırlayıcı, genişletici, gürültü geçidi ve full panlama özelliklerine sahiptir. “AFV” butonlarını seçerek girişler arasında otomatik miksaj yapması için veya birçok girişin aynı anda beraber canlı miksajını yapması için yazılımı ayarlayabilirsiniz. Tüm bu güçlü ses özellikleri ATEM Software Control uygulaması aracılığıyla kontrol edilebilir ya da Mackie uyumlu bir kontrol panel veya devasa bir Fairlight Audio Console bile ekleyebilirsiniz!

    ATEM Streaming Bridge ile Kendinize İnternet Yayını Yapın!

    ATEM Streaming Bridge, herhangi bir ATEM Mini modelinden bir H.264 sinyalini almanızı ve onu tekrar SDI ve HDMI videoya dönüştürmenizi sağlayan bir video sinyal dönüştürücüsüdür. Yani, yerel Ethernet ağınızdaki uzak konumlara veya internet üzerinden dünyanın her yerine video sinyali gönderebilirsiniz! Çok düşük veri hızlarında daha yüksek kalite için geliştirilmiş H.264 kodeklerini kullandığı için bu mümkündür. Yayıncıların ve blogcuların beraber programlarda çalıştığını ve ATEM Mini naklen yayın stüdyolarından küresel ağlar oluşturduğunu hayal edin. ATEM yazılım yardımcı programı, uzaktaki stüdyolara e-posta ile gönderebileceğiniz kurulum dosyaları oluşturabildiği için kurulumu kolaydır. ATEM Streaming Bridge, ATEM Mini’yi bir naklen yayın stüdyosu olarak kullanmanın en mükemmel yoludur!

    Stream to Yourself with ATEM Streaming Bridge!
    Control and Color Balance Cameras!

    Kameraları Kontrol Et ve Renklerini Dengele!

    Daha yayın tarzı bir iş akışı elde etmek için, kameralarınızı ATEM Mini’den uzaktan kontrol edebilirsiniz. Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K ve 6K modelleri; ATEM Mini’ye olan HDMI bağlantısı üzerinden gönderilen komutlarla stüdyo kameraları gibi çalışabilirler. Bunun anlamı; ATEM Software Control yazılımından kameranın renk düzelticisinin yanı sıra kamera ayarlarını da kontrol edilebileceğinizdir. Kamera operatörleri çekime odaklansın diye ISO ile renk tonunu, diyaframı, netlik ve zoom ayarlarını değiştirebildiğinizi hayal edin! İki tür kontrol arayüzü vardır: geleneksel ton renk kontrolü için CCU düzeni ve kameradaki yerleşik DaVinci renk düzelticisinin canlı yapımlara inanılmaz dijital film “görünümleri” eklemesini sağlayan bir DaVinci renk düzeltici arayüzü!

    Özel Uzaktan Kontrol Çözümleri Geliştir

    Ayrıca, Ethernet bağlantıs, özel kontrol çözümlerine de olanak verir! ATEM Mini, ATEM Software Control yazılımını içermesine rağmen, dünyanın herhangi bir yerinden ATEM’i uzaktan kontrol etmek için Ethernet’i kullanabilirsiniz. ATEM Mini’nin HDMI kameralara yakın olarak yerleştirilmesini sağlamak için Ethernet’i kullanmak, ama kontrol cihazını uzağa, bir kontrol odası gibi daha sessiz bir yere yerleştirmek sık kullanılan bir iş akışıdır. Kontrol odasının, performans veya söyleşilerden ayrı bir yerde olduğu, profesyonel bir yayın stüdyosu yaptığınızı ve switcher’i kontrol odasından kullandığınızı düşünün. Ethernet, istediğiniz kadar paneli aynı anda eklemenizi sağlar veya geliştirici SDK’sını kullanarak kendi özel çözümlerinizi oluşturabilirsiniz!

    ATEM Control SDK connection
    Record to an External HyperDeck Recorder!

    Harici bir Kaydediciye Kaydet!

    ATEM Mini’yi harici bir kaydediciye veya monitöre bağlamak için HDMI program çıkışı harikadır! ATEM Mini, Blackmagic Video Assist gibi harici kaydedicileri destekler. Switcher program videosuyla yüksek kaliteli bir çıkışla birlikte, dahili ses mikserinden canlı ses kaynağına sahip oluyorsunuz. HDMI çıkışı, büyük mekanlardaki video projektörlerine bile bağlanabilir. ATEM Software Control yazılımına bağlanırsanız girişlerin birisinden ISO kaydı bile yapabilirsiniz. Ayrıca, HDMI program çıkışından ProRes gibi yüksek kaliteli bir formatta kayıt yaparak ve aynı anda, bir USB flash diske dahili olarak kaydedilen H.264 video akışını kullanarak birden fazla format oluşturabilirsiniz!

    Bir ATEM 1 M/E Advanced Panel ile Daha Hızlı Görüntü Miksajı

    Ethernet’in dahili olmasıyla, switcher’de bulunan gizli yayın özelliklerinden istifade eden üst düzey iş akışları için ATEM Mini, donanım kontrol panellerini kullanabilir! Hem program hem de önizleme sıraları için ayrı kaynak butonlarıyla, ATEM 1 M/E Advanced Panel hızlı program/önizleme tarzını sunar. Tüm geçişlere otomatik olarak veya t-koluyla manuel olarak doğrudan erişim elde edin. DVE’nin hatasız kontrolü için kumanda kolu; DVE ebat rotasyon ayarıyla X, Y düzlemlerinde konumlandırma sağlar. Özel düğmeleri ve butonları olmayan özellikleri kontrol etmek için de LCD menülerine sahip oluyorsunuz. Hatta makroları programlayabilir ve tetikleyebilirsiniz! Bunlara ek olarak, ilerde daha büyük bir ATEM switcher modeline geçerseniz ATEM 1 M/E Advanced Panel’i kullanabilirsiniz!

    Person utilising ATEM Panels to broadcast show
    ATEM 1 M/E Advanced Panel and ATEM Camera Control Panel

    ATEM Camera Control Panel

    ATEM 1 M/E Advanced Panel

    Bir ATEM Camera Control Panel ile Kameraları Birbirine Eşleştir

    Canlı yapımda çalışırken, farklı kameralar arasında kesme ve geçiş yaptıkça istikrarlı bir görünüm elde etmek için, tüm kameraların iyi renk dengesiyle kusursuz bir şekilde eşleşmiş olması ciddi bir önem taşır. ATEM Mini’nize bağlı 4 kameranın hepsini kontrol etmek için bir ATEM Camera Control Panel ekleyerek, yazılım kontrolünün ötesine geçin! Her kamera kontrolöründe; ekran üstü butonlar ve düğmelerle büyük bir LCD ekran ve canlı kamera ayarlamaları için profesyonel kontrollerin tam bir seti bulunduğundan, kamera parametrelerinin çok net bir göstergesine sahip oluyorsunuz. Büyük kumanda kolu, diyaframın doğrudan ayarlanmasına izin verir ve siyah seviyesini ayarlamak üzere kendi ekseninde döner. Kameranın renk tonunun hassas bir şekilde ayarlanması için kırmızı, yeşil ve mavi düğmeler bile var!

    Next Page - İş Akışı

    Sonraki Sayfa

    İş Akışı

    hakkında daha fazla bilgi İş Akışı Arrow

    hakkında daha fazla bilgi Yazılım Kontrolü Arrow

    hakkında daha fazla bilgi Başlarken Arrow

    hakkında daha fazla bilgi Editing Arrow

    hakkında daha fazla bilgi Advanced Panel Arrow

    hakkında daha fazla bilgi Kamera Kontrolü Arrow

    hakkında daha fazla bilgi Teknik Arrow

    ATEM Mini

    ATEM Mini Pro

    ATEM Mini Pro

    4 HDMI girişi, donanım internet yayın motoru, USB disklere kayıt, USB web kamerası çıkışı, ses mikseri, 2D DVE, geçişler, yeşil ekran chroma key, yazılar için 20 sabit görüntü ve daha fazlasıyla, güçlü canlı yayın switcher’i!

    US$399

    Satın Al
    ATEM Mini Pro ISO

    ATEM Mini Pro ISO

    Bu model, ATEM Mini Pro’nun tüm özelliklerine sahip olmakla birlikte, tüm girişlerin temiz sinyal kaydı için 5 kanal kayıt özelliğine sahiptir. Kurgulama ve Ultra HD’de tamamlamak üzere Blackmagic RAW dosyalarının bağlanması için kullanılan bir DaVinci proje dosyası kaydedilir.

    US$665

    Satın Al
    ATEM Mini Extreme

    ATEM Mini Extreme

    Gerçek profesyonel kaliteye sahip bu model; toplam 8 HDMI girişi, 16 ekranlı çoklu görüntüleme özelliği, 4 ATEM Advanced Chroma Keyer, 4 ek DVE’li SuperSource özelliği, 2 adet USB portu ve daha güçlü bir kontrol panel içerir.

    US$1,335

    Satın Al
    ATEM Mini Extreme ISO

    ATEM Mini Extreme ISO

    ATEM Mini Extreme’nin tüm özelliklerine sahip olmakla birlikte, tüm girişlerin temiz sinyal kaydı için 5 kanal kayıt özelliğine sahiptir. Kurgulama ve Ultra HD’de tamamlamak üzere Blackmagic RAW dosyalarının bağlanması için kullanılan bir DaVinci proje dosyası kaydedilir.

    US$1,739

    Satın Al
    ATEM Streaming Bridge

    ATEM Streaming Bridge

    Herhangi bir ATEM Mini Pro’dan bir H.264 internet yayını alarak, tekrar SDI ve HDMI videoya dönüştürmenize olanak veren ve böylece, yerel Ethernet ağınız üzerindeki uzak konumlara veya internet üzerinden dünyanın her yerine göndermenizi sağlayan yeni video çevirici!

    US$349

    Satın Al
    ATEM 1 M/E Advanced Panel 10

    ATEM 1 M/E Advanced Panel 10

    Bu model; 10 giriş butonlu bir M/E sırası ve kullanıcı tarafından kişiselleştirilebilir renkler ile buton etiket LCD’lerine sahip 1 sistem kontrol LCD ekranı özelliklerini taşır. Ayrıca, DVE için bir kumanda kolu ve T-kolu sürgüsü de vardır.

    US$4,045

    Satın Al
    ATEM Camera Control Panel

    ATEM Camera Control Panel

    İris, örtücü açısı, beyaz ayar, master gain, pedestal (ana siyah), RGB ve daha nicesi de dahil olmak üzere, aynı anda 4 adede kadar kamerayı kontrol edebilirsiniz.

    US$4,045

    Satın Al