Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TV5 Yeni Altyapısı ile Yayına Başladı
TV5 Yeni Altyapısı ile Yayına Başladı
16.02.2018 09:22

TV5 kanalı “Buyrun başlıyoruz...” sloganı ile yeni yayın dönemine yeni HD altyapısı ile başladı. Akratek Elektronik’in “anahtar teslim” olarak projelendirdiği altyapı ile TV5 kanalı izleyicilerine daha kaliteli yayın sunacak ve rejili yayınlarında daha esnek prodüksiyonlar üretebilecek.

Tamamlanan proje haber ve program gibi prodüksiyonlar için bir reji ve bir ana kumandadan oluşuyor. TV5’in altyapısını oluşturan video yönlendirme, video işleme kartları, ana kumanda sistemi, reji görüntü mikseri gibi ürün gruplarının tamamı sektörün amiral gemilerinden olan Ross Video markası ile güvence altına alındı. Ayrıca haber-program rejisinde grafik çözümü olarak yine Ross Video markasının “Xpression” karakter jeneratörü yerini alıyor. Tüm bu ürün grupları ile birlikte Dashboard yazılımı sayesinde tüm cihazlar kontrol altına alınıp, işletmeye uygun olarak otomasyon çözümü sunuyor. Proje içerisinde 34x34 video yönlendirici sistem, “Master Control” sistemi, video dağıtım ve görüntü işleme kartlarının barındığı ana üniteler yer alıyor. Ayrıca sınırsız katman özelliği ve birçok kompleks sahnenin kolaylıkla tasarlanmasına imkan tanıyan “Xpression” KJ sistemi sayesinde gerçek 3D karakterler üretilip ekrana verilebiliyor. 

Rejide playout olarak “PlayBox” markasının prodüksiyon ve haber rejileri için özel ürettiği 4 kanala kadar çıkartılabilen, bağımsız ya da yedekli çıkışlar verebilen “Production AirBox” kullanılırken, ana kumandada yayın devamlılığı yine PlayBox markasının AirBox yazılımına emanet edilmiş durumda. Ayrıca projede ana kumanda ve rejide havuz olarak Fortinge markasının Forplay playout yazılımı kullanılıyor. 

Akratek Elektronik’in entegrasyonunu sağladığı ürünlerde Fortinge dışında başka yerli ürünler de mevcut ve yayınlar yerli markalara emanet. Reji ön izleme – çıkış monitörlerinde yine Fortinge markası bulunurken, yayın kodlamasında Piko TV markası yer alıyor. TV5 naklen yayın araçlarında da, Ankara Stüdyosu ve yayın merkezinde yer alan yayın kodlayıcılarda tercihini Piko TV markasından yana kullandı. TV5’in kullandığı modüler kodlayıcı sistemi ile tercih edilen kalitede ve geniş ayar algoritmasında yayınları kesintisiz olarak izleyici ile buluşuyor. Projede canlı yayın aracı içinde Datavideo görüntü mikseri kayıtçı ve interkoma yer verildi. 

Akratek Elektronik’in temsilcisi ve bayisi olduğu Ross Video, Panasonic, PlayBox, Blackmagic Design, Datavideo markalarına ait ürünlerle entegrasyonu tamamlanan projede sistem mühendisliği, sistem kurulumu, devreye alma işlemleri ve eğitimler de Akratek’in deneyimli personeli tarafından gerçekleştirildi. 

Bu proje ve projede kullanılan ürünler hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0216 291 22 30 numaralı telefondan Akratek Elektronik’i arayabilirsiniz.