Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ESPN Fujinon Lensleri Tercih Etti
ESPN Fujinon Lensleri Tercih Etti
21.02.2018 10:33

Haftanın en önemli Amerikan futbol müsabakası olan Monday Night Football için ESPN kanalı uzun süredir iş ortağı olan Fletcher Sports Sony HDC-4800 4K kameraları için Fujinon PL 20-120mm Cabrio lenslerini seçti. Bu kameralar gol çizgisi yakın çekimleri için kullanılacak.  

1991 yılından beri ESPN ile çalışan Fletcher Sports bu kamera/lens ortalıklığı konusunda çok heyecanlı. Spor programları müdürü Ed Andrzejewski  “Geçmişte pek çok 4K ve yüksek kayıt hızlı kamera sistemleri, daha çok tekrar oynatım için kullanılıyordu, artık Sony ve Fujinon’un 4K için sunduğu kalite sayesinde canlı prodüksiyon için de çok uygun.” açıklamasını yaptı.

Önceleri, tekrar oynatım amaçlı kullanılan yüksek hızlı kameralar stadyumun tepelerine koyulur ve uzun lensler kullanılırdı . Artık ESPN gelişen kameralar sayesinde geniş açı lensleri de kullanmaya başladı. 

Sezon açılışı için farklı lensler denendikten sonra Fujinon PL 20-120mm Cabrio lenslerin geniş açı, netlik ve hız özelliklerini karşıladığına karar veren ESPN, bu lens ile sahadaki her oyuncuyu çekebilmenin yanı sıra topun gol çizgisini geçip geçmediğini görmek için de kullanılıyor. 

Fujinon PL 20-120mm Cabrio lens sadece 2.9 kg ağırlığında ve T3.5 hızındadır. Dijital sinema kamerası üzerinde S35 sensör boyutunu kapsar. 

Fujinon ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 522 20 32 numaralı telefondan Fujifilm Türkiye’yi arayabilirsiniz.