Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Prolight + Sound Fuarında Yenilik
Prolight + Sound Fuarında Yenilik
22.02.2018 11:06

Prolight + Sound yeniliklere her zaman açık. Bu kez Klangdome girişimi açık alanda “Ambisonic Klangdome” sergisini sunuyor. Bu çadır yapıda bir konser salonu ve rahat bir oturma salonu var.

Fuarda birçok sıra dışı sahne ve konser salonu olacak, ve bu çadır da kesinlikle onlardan birisi. 10 metre çaplı Geojodome, döşeme zeminli ahşaptan yapılmış bir jeodezik kubbe. 31 hoparlör ile yeri titreten bir DIY-3D ses sistemiyle donatılan direk yapısı, yoğun bir ses etkinlik mekanı oluşturuyor. Ziyaretçi çadırdan içeri girer girmez ses onu sarıyor ve dışarıdaki gürültüler geride kalıyor. Klangdome’da ses sadece duyulmuyor, hissediliyor da. 

KlangdomeKollektive’de kullanılan Ambisionic 3D ses sistemindeki SURE Electronics 6x6 kanal 100 Watt Class D yükselteçler, 31 adet suya dayanıklı 8 Ohm Kenford denizcilik tipi hoparlörü besliyor. Bunlar el yapımı kasalarda, ortama uyum sağlıyor. Bir RME Digiface USB kartı ile 4 adet Behringer Ultragain ADAT arabirimi, 32 tane giriş ve çıkış kanalı sunuyor.

Denetim için DAW olarak Reaper kullanılıyor ve Matthias Kronlachner’den açık kaynaklı Ambisonic eklentileriyle çalıştırılıyor.