Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > KPN DVB-T2 İçin Tarih Verdi
KPN DVB-T2 İçin Tarih Verdi
03.03.2018 13:04

Hollandalı telekomünikasyon kuruluşu KPN, yılın ilk çeyreğinde yaklaşan DVB-T2 standardına geçiş konusunda Digitenne müşterilerini bilgilendireceğini açıkladı.

Piyasadaki en yeni televizyon cihazlarında KPN’nin Digitenne DTT hizmeti için kullanmayı planladığı yeni DVB-T2 HEVC H.265 standardında sinyalleri alma yeteneği olmadığı için, platform yeni müşterilere CI modülü sağlamayı bir süre önce durdurdu.

KPN bu aydan itibaren yeni müşterilerine hem mevcut DVB-T hem de yeni DVB-T2 standardında çalışabilen bir alıcı verecek. Var olan bütün Digitenne abonelerine ek maliyet olmadan yeni birer set üstü alıcı sunulacak. KPN bu yıl bitmeden DVB-T2’ye geçmiş olacak.

KPN 2016 yılının Temmuz ayında verilen lisans gereği bu yeni standarda geçmek zorunda. Lisans 1 Şubat 2030 tarihine kadar geçerli. Bugün yaklaşık 300.000 ev hizmete abone.

Hollanda’nın kamu yayıncısı NPO da ana kanalları NPO1, NPO2 ve NPO3 ve bölgesel kamu yayıncıları  için ücretsiz ve açık DTT hizmeti sunuyor, fakat gelecekte DVB-T2’ye geçişe yönelik bir plan henüz yok.