Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Polonyalı Yayıncılar Lawo ile IP’ye Geçti
Polonyalı Yayıncılar Lawo ile IP’ye Geçti
02.04.2018 12:52

Lawo’nun Polonya’daki ses yapım, radyo ve IP tabanlı ses/görüntü ürünleri alanlarındaki çözüm ortağı LP Systems, 2017 yılı boyunca çeşitli yayıncılara ve önemli uluslararası spor etkinliklerine Lawo IP donanımı ve uzaktan kumanda çözümleri kurdu. 

LP Systems Polonya’da World Games 2017, Radio Opole, Radio PIK, TV Polsat, Radio dla Cieble ve Polish Television projelerinde Lawo cihazları kurdu. 

Geçen yıl LP Systems’ın uluslararası odağında, geleneksel Olimpiyatlarda yer almayan birçok spor etkinliğinin yapıldığı Wroclaw World Games vardı. 2017 etkinliğine 112 ülkeden yarışan 3.500 atlet katıldı, yarışmaları 50 ülkeden 700 muhabir izleyip bildirdi. 

131 ülkeden kitleler tarafından izlenen etkinlikte Polonyalı şirket ATM Systems IBC’de ve tüm uzak etkinlik noktalarında yayın kaynakları sağlamaktan sorumlu idi. LP Systems uzak yapım kurulumu için ana üstlenici olarak atandı, Remote Rack’lar çeşitli mekanlara kurularak görüntü ve sesleri topladı ve IBC’ye yönlendirdi, oradan da SDI yoluyla merkezi yönlendiriciye iletildiler. 

Çözümde yararlanılan çok miktarda Lawo donanımı arasında, V_remote aygıtları, A_mic8, Arista7150S-24 anahtarlar, ve genel denetim için çift sunuculu VSM (Virtual Studio Manager) sistemi vardı. 13 mekana hizmet veren dokuz adet Remote rack, yerel bir OB Van aracına bağlantılıydı. Bunlardan ikisinde birer çift V_remote4 ve A_mic8, ikisinde ikişer V_remote4 ve A_mic8, beş kabinde de V_remote4 ve A_mic8 aygıtları vardı. 

LP Systems’in Lawo çözüm ortağı olarak ikinci projesi, Radio Opole’nin Radio Volkswagen Transporter Outside Broadcast aracının teknik yenilenmesi kapsamında Lawo Zirkon konsolun 24 fader’li bir Sapphire ve VisTool GUI oluşturma yazılımı ile değiştirilmesi oldu. Önceki kurulumdan kalan DSP kartları kullanıldı. 

Radio PIK Bydgoszcz kanalının ana yayın stüdyosuna Lawo Saphire fader paneller ve merkezi kontrol donanımı ile yükseltildi. Burada da daha önce kurulmuş olan Zirkon konsolun kasasının yanı sıra iki adet de Lawo KSC kabin raf paneli kullanıldı. Radio PIK’in Torun’daki uzak stüdyosu da 8 fader içeren bir Crystak konsolla modernleştirildi.

Varşova’daki Radio dia Cieble’deki Zirkon konsol, 16 ila 20 fader’li Sapphire panellerle yükseltildi ve ana yayın stüdyosuna bir Sapphire merkezi modülü ve ana kart eklendi.

Varşova’da yer alan TV Polsat için LP Systems tarafından yeni bir TV SNG’ye Lawo konsol kuruldu. 4 fader içeren Crystal konsolu TV Polsat esnekliği ve isteğe göre yapılandırılabilmesi nedeniyle tercih etti. Küçük boyutlu konsol çok sayıda işlev sunuyor ve yapılandırması oldukça kolay. 

LP Systems’in düzenlediği Lawo Day Poland konferansı büyük ilgi gördü ve kamu ve özel radyolar, televizyonlar, kültür enstitüleri, akademik ve bilimsel topluluklardan üst düzey temsilcileri kapsayan 120 katılımcıyı bir araya topladı. 

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.