Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Cinegy Air PRO 12 Yayın Otomasyon Yazılımı
Cinegy Air PRO 12 Yayın Otomasyon Yazılımı
06.06.2018 10:09

Cinegy tek bir bütünleşik yapıda SD, HD, Ultra HD playout için yayın otomasyon ve gerçek zamanlı, çok kanallı görüntü playout yazılımı Cinegy Air PRO 12 ile, “Software Defined Television” hedefini güçlendiriyor.

Cinegy Air PRO 12 yazılımındaki yenilikler arasında yeni bir bulut ve VM’ye hazır yazılım lisanslama ve kurulum sistemi; ultra hızlı Daniel2 GPU kodek tam desteği; SMPTE 2022-6 ve NewTek NDI uyumluluğu getiren ek IP görüntü standartları; ve en önemlisi de HDR işlevi var.

NDI desteği ve HDR işlevi, müşterilerinin Cinegy’den isteklerinin en başında yer alıyordu. Daha azıyla daha fazlasını yapabilmek zaten her zamanki talep. Bu nedenle Cinegy Air PRO 12 artık GPU ve bulut bakımından daha da iyileştirildi. Görüntü çalışmalarında GPU boşaltma kullanımını arttırması, CPU üzerindeki yükü hafifletiyor ve GPU’nun avantajlarını arttırıyor. 

Cinegy Air PRO 12 bir AWS G3 veya Azure GPU bulut sanal makine içerisindeki bir Full HD kanalını rahatça yürütebiliyor ve yeni GPU grafik işlemci modu açıldığında makine yükünü ölçülebilir miktarda azaltıyor. HEVC veya H.264 standardında CG ve UHD akışı çıkışlı UHD playout için sadece 16 vCPU çekirdek kullanılıyor. Alternatif olarak UHD yerine dört Full HD kanalı ve bir çoklu görüntüleyici de sağlanabiliyor.

Cinegy ses şiddeti ölçümü ve denetiminde uzman Telos/Linear Acoustics ile işbirliği içerisinde Cinegy Air PRO 12’ye en iyi ses şiddeti denetim yazılımını katarak, zorlu canlı yayın senaryolarında bile tüm uluslararası ses yükseklik standartlarına uyumluluk sağladı. 

Cinegy Air PRO 12 yayın otomasyon ve çok kanallı playout çözümünün diğer bir özelliği, “clean” görüntü ve ses çıkış opsiyonu. Müşteriler artık doğrudan aynı Cinegy Air sisteminden clean görüntü ve ses çıkışlarını seçebiliyor, böylece master ve orijinal çıkış sinyalleri için gereksinim olduğunda çok daha küçük yayın zincirlerine imkan veriyor. 

İlk olarak Cinegy Air PRO 11’de çıkan Cinegy Titler’ın Cinegy Air PRO 12 sürümünde CG şablonu ile düzenleme kullanıcı arayüzü geliştirildi. Cinegy Titler artık bir sahnenin içerisinde görüntü varlıklarının içine gömülü sesle ya da ses nesneleri olarak iliştirilmiş ayrık ses dosyalarıyla çalışabiliyor. Ses cıngıllı basit animasyonlu logolardan dinamik ses çalan koşullu döngülü karmaşık sahnelere kadar hepsi artık kolayca yapılabiliyor.

Cinegy Titler yeni sürümde Cinegy Air PRO yoluyla aldığı bir CG içerisine birden fazla canlı girişi sokabiliyor. Artık tek bir Cinegy Air PRO 12 playout çözümüyle birden fazla kamera veya diğer canlı görüntü kaynağı kullanılabiliyor, 3D alanında konumlandırılabiliyor ve Air PRO 12 oynatma listesinde dinamik bir CG şablonu olarak birleştirilebiliyor ya da ayrı CG kontrol panelleri yoluyla başlatılabiliyor. Yeni ses, 3D DVE, çoklu PiP yetenekleriyle Cinegy Titler, geleneksel görüntü mikserleriyle yapılanlar ile bugün gelişmiş dinamik CG şablonlarının yapabildikleri arasındaki sınırları kaldırıyor.


Ürün Air PRO 12 Yayın Otomasyon Yazılımı
Marka Cinegy
Firma Orsatek
Telefon 0216 474 09 27
Web www.orsatek.tv

En Çok Görüntülenenler
Dergi