Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Canon EOS C700 FF Dijital Sinema Kamerası
Canon EOS C700 FF Dijital Sinema Kamerası
06.06.2018 10:31

Yeni Canon EOS C700 FF üst düzey dijital sinema kamerasındaki tam kare CMOS sensör, geniş yapım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Kameranın tam kare sensörü, Super 35mm boyutlu sensörlü Canon kameralardan daha yüksek çözünürlük ve daha sığ alan derinliği sağladığı için, film çekenlere çeşitli yaratıcı seçenekler sunuyor. Opsiyonel Codex CDX-36150 kaydedici ile saniyede 60 kareye kadar 5.9K RAW kayıt yapan kamera, dahili CFast kartlara 4K’ya kadar çözünürlüklerde ProRes ve XF-AVC de kaydedebiliyor. 4K/UHD kayıtta fazla 5.9K örneklendiğinde, harelenme bastırılıp gürültü granülleri iyileştirilerek, asıl 4K görüntü çekimine göre daha yüksek kaliteli görüntü elde ediliyor. 

EOS C700 FF kameranın getirdiği yüksek çözünürlük ve tam karenin gücü, 5.9K CMOS sensör, fazla örneklemeli 4K işleme ve sığ alan derinliğiyle yapımlara yeni yaratıcılık olanakları getiriyor. EOS C700 Super 35mm modellerindeki sensör, Canon Factory Service Center tarafından değiştirilerek, kişisel kayıt gereksinimlerine uyacak esneklikte bir tam kare kamera elde edilebiliyor.

Tam kare sensör

38,1mm x 20,1mm 5.9K CMOS sensör, standart DCI 17:9 dahil çeşitli görünüm oranlarında çekim yapabiliyor. Sensör çok düşük gürültü, 15 adım dinamik aralığı aşan geniş tonalite ve ITU-R BT.2100 standardını destekleyen geniş renk gamı ile HDR görüntü yapımlarında yüksek etkinlik sağlıyor. 

Üçlü DIGIC DV 5 sensör

Digital Imaging Integrated Circuit teknolojisini Canon DIGIC olarak kısaltıyor. EOS C700 FF kameradaki üç adet DIGIC DV 5 resim işlemcisi, kameranın lens ve sensör gibi diğer alt sistemleriyle birlikte çalışarak çeşitli özellikleri destekliyor.

Dual Pixel CMOS AF

EOS C700 FF dijital sinema kamerasındaki yeni kuşak Dual Pixel CMOS AF (DAF) teknolojisi, Canon EF lensler kullanılarak eski teknolojilerden daha hızlı ve pürüzsüz odaklama sağlıyor. 

Dual Pixel Focus Guide 

Dual Pixel Focus Guide kullanıcıya EVF veya monitörün merkezinde bir dikdörtgen sunuyor. Hedef nesne odak içindeyken dikdörtgen yeşil, dışındayken gri oluyor ve oklar lensin ayarlanması gereken yönü gösteriyor. Ön ayar özelliğiyle önceden belirlenen odak noktaları seçilebiliyor.

Dahili ND filtreler

Kamera içindeki ND filtreler, filtre değiştirmek gerekmeden yapım süresini kısaltıyor ve çekimde çok yönlülüğü genişletiyor. Kamerada dahili, tamamen camdan motorlu bir ND birimi var. 

Yavaş ve hızlı hareketli kayıt

EOS C700 FF, 5.9K RAW 60p’nin yanı sıra saniyede 72 kareye kadar 4K (crop), ve saniyede 168 kareye kadar 2K (crop) kayıt yapabiliyor.

Canon Log 2 ve 3

EOS C700 FF kamera, Canon Log 2 ve Canon Log 3 gamma’yı destekliyor. Canon Log, CMOS sensörün üretebildiği tüm tonal aralığı post prodüksiyonda yeniden üretebilmek için tasarlandı. Canon Log 2 dinamik aralığın 15 adımını ve post prodüksiyonda en fazla esneklik sunuyor, daha fazla post prodüksiyon süresi gerektiriyor. 

SMPTE ITU-R BT.2100 desteği

EOS C700 FF HDR yapımlarda yardımcı olmak için monitör girişi üzerinden ITU-R BT.2100 standardına uygun HDR formatları çıkışı yapma seçeneğine sahip. ITU-R BT.2100, çekim süreci boyunca sette uyumlu monitörlerle çalışma sonucunun HDR görünümünü simüle ederek, ışık ve diğer teknik konularda karar vermeyi kolaylaştırıyor.

ACES desteği

EOS C700 FF, Academy Color Encoding System’ın ACES 1.0 sürümünü destekliyor. Canon’un verdiği IDT’ler kullanılarak EOS C700 FF kamerada çekilen görüntüler doğrudan ACES uyumlu sistemlerin içerisine alınabiliyor.

Anamorfik lens desteği

EOS C700 FF kamera, izleme için görüntüleri vizörde ve bağlı monitörlerde elektronik olarak yayarak anamorfik formatlı lensleri destekliyor. Sensör üzerinde kullanıcılar EOS C700 FF kameranın tüm 16:9 alanını kaplayan 1.3x sıkıştırmalı anamorfik lensler kullanarak kameranın 4K çözünürlük avantajından tam olarak yararlanabiliyorlar. Sensörün kesilen alanıyla 2x sıkıştırmalı anamorfik lensler de kullanılabiliyor. 

OLED EVF EVF-V70

Opsiyonel 0,7 inç OLED elektronik vizör EVF-V70, Full HD 1920x1080 izleme, surround görüntü, izleme yardımcısı ve false color özelliklerine sahip. 


Ürün EOS C700 FF Dijital Sinema Kamerası
Marka Canon
Firma Canon Türkiye
Telefon 0216 571 68 00
Web www.canon.com.tr