Reklamı Kapat
Anasayfa > Fuarlar > NAB 2018
NAB 2018
20.04.2018 10:34

25-Seven

Program Delay Manager Ses Gecikme Yöneticisi

Program Delay Manager (PDM) ses yayın gecikmeleri için program yapımcılarının, mühendislerin ve yöneticilerin tercih ettikleri bir çözüm. Program Delay Manager’ın gelişmiş özeliklerinden PD-Alert, hem yayında hem de yayın dışında neler olduğunu iki adet zaman damgalı dosyaya kaydediyor, arşivliyor ve kuşkulu malzeme olduğu her defasında programın yöneticisine e-posta ile gönderiliyor. Tesisler gittikçe sadece sesten daha fazlasında gecikme işlemi yapmaya gereksinim duyuyorlar. 

www.telosalliance.com/25-Seven


360 Systems

TSS-3100 Görüntü Sunucu

360 Systems’ın en son modeli daha da küçük bir yapıda. TS-3100 sunucu kaydedilmekte olan bir süreci oynatabiliyor, ağ klasör paylaşımına izin veriyor ve 1080p çıkış veriyor. Daha önceki HD ve SD için olan özeliklerin tamamıyla uyumlu olup, esnek dosya formatı desteği sunuyor.  

TSS 2100 ve 200 Sunucular

Kısa boylu, 1U kasalı TSS, büyük boy TS sunucular kadar güçlü ve zengin özellikli. Küçük veya büyük ölçekli tüm uygulamalara uygun TSS sunucunun 2100 modeli tek bir çift yönlü kanal ve tek playout kanalı sunarken, 2200 ise her iki kanalın da kayıt veya playout yapmasına imkan veriyor.

www.360systems.com


AAdynTech

Punch Daylight Cinema LED Işık

Punch Daylight Cinema bugün en güçlü günışığı dengeli beyaz ışık veren profesyonel LED ışık kaynağı. Artık Punch ışık 92+ yüksek CRI performansıyla Punch Daylight Cinema ışık kaynağını sunuyor. 12.000fps kare hızına kadar kırpışmasız ışık veren kaynak, 3 metre mesafede 3.670fc çıkış veriyor. 2.500 Watt’lık bir HMI’dan daha güçlü olan Punch Daylight Cinema, 5 Amperden düşük akım çekiyor. 

www.aadyntech.com


ABonAir

4K Kablosuz Yayın

ABonAir fuarda dünyanın ilk 7 milisaniye gecikmeli 4K kablosuz yayın sistemini duyurdu ve dudak senkronizasyonu engelini aştı. Önümüzdeki yıllarda büyük miktarlarda HD yayın yapılacak, ve yayıncılar mobil ve kablosuz yetenekler talep ediyorlar. 

www.abonair.com


Acebil

Travigo 600PRO Kamera Kızağı

Travigo Slider kamera kızağı, hareketli kamera çekimlerinde pürüzsüz çekimler için ideal bir profesyonel araç. Hafif kameralara ve fotoğraf makinelerine uygun ürünün 600mm ve 1000mm uzunluklarda iki modeli var. Montaj deliklerinin sayısı evrensel kullanımı garantiliyor ve kullanıcılara geniş yapılandırma olanakları sunuyor. Rayın alüminyum yapısı, aygıta güç ve hafiflik katıyor. Rayın içerisinde iki adet paslanmaz çelik (INOX) çubuk var. 

Ready JIB 

Pürüzsüz çalışan, sessiz, güçlü, kullanımı kolay ve profesyonel Acebil Ready Jib, dünya kalitesinde çekimlerin tüm ihtiyaçlarına yönelik geliştirildi. Son derece dayanıklı ve küçük boyutlu Ready Jib, dakikalar içerisinde kurulabiliyor ve her zaman sarsıntısız çekim sağlıyor.

SZ-300 Zoom Denetleyici

Acebil SZ-300 zoom denetleyici, yeni Canon protokolü, LANC, ve Panasonic MiniDV ve HDV kameralarla birlikte çalışmak üzere tasarlandı. Yeni üstün tasarımlı ürün, dahili otomatik anahtarı sayesinde hızlı ve kolay kullanım sunuyor. JVC HDV kameralarıyla da kullanılabiliyor. 

www.acebilusa.com


ACME

ACME GO Canlı Yapım Çözümü

Eksiksiz canlı yapım çözümü ACME GO, gömülü sesli 8 adede kadar HD-SDI görüntü girişi, 2 adet dengeli ses giriş ve çıkışı, 6 adet çalışırken takılıp çıkarılabilen SSD yuvası ile profesyonel canlı etkinlikleri maksimum özellikleriyle ve portatif olarak gerçekleştirme imkanı veriyor. HDMI ve SD görüntü girişli modelleri olan ACME GO’da 4K HDMI girişi ise opsiyonel olarak alınabiliyor. 

ACME RACK Canlı Yapım Sistemi

Güçlü bir canlı yapım sistemi olan ACME RACK, stüdyo ortamları ve mobil yapım donatımları için üretildi. AJA teknolojili 4 adet 3G HD-SDI giriş, bir adet 4K HDMI girişli çözüm, profesyonel canlı yapımı daha erişilebilir kılıyor. Telestream Wirecast, vMix HD, vMix Pro ve yeni ACME yazılımı LiveStudio ile uyumlu ACME RACK, yapımcıların gereksinimlerini ideal bir şekilde karşılıyor.

www.acmevideosolutions.com


Acromove

ServerPack 35 Portatif Ağa Bağlı Bellek 

ServerPack 35 portatif ağa bağlı bellek (NAS) olayların sürekli kaydını tutarak dünyanın her yerindeki sunucu varlığını uzaktan tanımak için geniş özelliklere sahip. Acromove ServerPack 35, büyük miktarlarda verileri bulut hesabına, tesisler arasında veya uzak noktalardan bir veri merkezine verimli bir şekilde taşımak için gereken birçok üstün özelliğe sahip. ServerPack 35’teki veri günlük kaydedicisi (logger) aygıtın ne zaman hareket ettiği, ne kadar uzağa gittiği ve beli bir yerde ne kadar kaldığıyla ilgili on milyonlarca parça konum verisi kaydediyor. 

www.acromove.com


Actus Digital

Actus Loudness Ses Takibi

Son yıllarda artan sayılarda tüketici özelikle reklamların ses şiddeti olmak üzere ses düzeyindeki değişimler konusunda olumsuz tepkiler verdiler. Bunun sonucunda ulusal yargı organları yayıncılar üzerinde daha yoğun düzenlemeler yapmaya başladılar. Actus Loudness yayıncıların tüm programların ses düzeylerini eksiksiz takip etmelerini ve reklamların ortalama ses şiddetlerini karşılaştırabilmelerini sağlıyor. 

www.actusdigital.com


Adder Technology

AdderLink Infinity KVM Matris

Yüksek performanslı KVM matris sistemi AdderLink Infinity, piksel mükemmelliğinde bir çözüm sunuyor. Adder çekirdek altyapı olarak standart ağ sistemlerini kullanarak, KVM algısını değiştirdi. Modern yüksek hızlı ağlar standart Gigabit IP yoluyla 7 gün 24 saat güvenilirlik sağlıyor. Uzaklık sınırlaması olmadan bilgisayarlar istenen yere konabiliyor, bağlantılar paylaşılabiliyor ve sınırsız sayıda DVI/USB kullanıcı istasyonuna çoklu HD yayınları yapılabiliyor. Çok hızlı geçiş süreleri ve esnek USB desteği avantajları yaşanıyor.

www.adder.com


Adobe

Adobe Creative Cloud Güncellemesi

Adobe Creative Cloud yazılımda son yapılan güncelleme, görüntü uzmanlarına yaratıcı denetimden ödün vermeden, uzun zaman alan yapım işlerini otomatikleştirerek hızlandırma imkanı veriyor. Güncellemeler içerisinde renk iyileştirme, grafik yaratma, ses zenginleştirme, iyileştirilmiş VR araçları, gelişmiş ortak çalışma, Adobe Stock ile bütünleşme ve Adobe Sensei destekli yapay zeka var. Görüntü uzmanlarının daha kısa sürede daha fazla iş yapmaları bekleniyor. İçerik yaratıcılarının ise farklı platformlar için optimize etmeleri, erişilebilirliği garantilemeleri, gereken yayın standartlarına uymaları, farklı dillerde çok sayıda içerik sunmaları bekleniyor. 

www.adobe.com


AEQ

Olympia 3 Yorum Cihazı

Olympia 3 bağımsız bir yorum birimi olarak ya da Dante protokolü aracılığıyla 8 kanalla AoIP bağlantılı kullanılabiliyor. Ölçeklendirilebilen bir mimariye sahip Olympia 3, basitçe Dante IP aygıtlarına yönlendirilebiliyor; IP interkom sistemiyle bütünleştirilebiliyor; ya da IP yorum sistemi matrisine bağlanabiliyor. Miks, yönlendirme, ton ve dinamik kontrollü bağımsız mono veya stereo ses mikseri içeren Olympia 3, 3 adet yorumcu girişine ve bir çift mono veya stereo hat seviye girişine sahip. 8 uzak ve 2 yerel kaynağı dinlemek mümkün. Aynı mekanda yüzlerce yorumcu pozisyonu olan büyük etkinliklerde kullanıma uygun. 

Systel IP 16 VoIP Telefon Sistemi

Systel IP 16, Dante bağlantılı ve SIP sinyalleşme protokollü bir VoIP telefon sistemi. Eşzamanlı 16 adet IP telefon hattı ve operatörün IP telefonları için 4 ek hat kapasiteye sahip. 4 dijital ses girişi ve çıkışının yanı sıra 2 analog ses girişi ve çıkışı da sağlıyor. Yerel IP ses yönlendirme yeteneklerine de sahip; 32 AoIP girişi ve çıkışı sayesinde bir AoIP sisteminin içerine bütünleştirilebiliyor ve sesi bir IP ağındaki farklı aygıtlardan esnek bir yolla kullanılabiliyor. 

Systelset+ Kontrol Terminali

Systel IP’ye yönelik kontrol terminali Systelset+, dokunmatik bir IP telefonu tabanlı olup, yeni bir yapılandırılabilen kontrol uygulaması çalıştırıyor. Fuarda VoIP telefon sistemi Systel IP16’nın Dante ile bağlantısı da gösterildi. 160 adede kadar giriş ve çıkış sunabilen Netbox DSP ve Netbox 32 AD MX ses yönlendiricileri, Dante ağından ve yerel girişlerden sesleri alabiliyor ve diğer Dante aygıtlarında kullanılmak üzere mikslenmiş ve işlenmiş olarak iade ediyor.

www.aeq.eu


AIC

3U 16-Bay 12Gb/s SAS Bellek Sunucu

3U 16-Bay 12Gb/s SAS sunucu, iki Intel Xeon işlemcili E5-2600 v3 ve v4 ürün ailesini destekliyor. Intel C612 serisi çipset, beş yıldan uzun ürün kullanım ömrü sağlıyor. Sistem yönetimi ve IPMI denetimi için Onboard Baseboard Management Controller var. Önden arkaya hava akışı ile çalışırken takılıp çıkarılabilen yedekli fanlar, en uygun termal koşulları sağlıyor. Sunucuda iki adet 10 GbE RJ45 portu var. 

www.aicipc.com 


AJA

AJA KUMO 3232-12G ve KUMO 1616-12G Router

AJA, iki yeni kompakt 12G-SDI yönlendirici KUMO 3232-12G ve KUMO 1616-12G’yi tanıttı. KUMO 3232-12G 32x12G-SDI girişleri ve 32x12G-SDI çıkışları; ve KUMO 1616-12G 16x12G-SDI girişleri ve 16x12G-SDI çıkışları sunar. Yayın, prodüksiyon ve ProAV ortamlarında kullanılmak üzere tasarlanan yeni yönlendiriciler, geniş format çözünürlüklerini, yüksek kare hızını (HFR) ve derin renk formatlarını desteklerken, SDI üzerinden 4K / UltraHD aktararak kablo uzunluğunu azaltır. Yönlendiriciler ağ tabanlı ve / veya fiziksel kontrol sunar ve AJA’nın eMini-Setup yazılımı aracılığıyla IP adreslerini yapılandırmak için yeni bir USB bağlantı noktası ekleyerek, AJA’nın kanıtlanmış KUMO 3232 ve KUMO 1616 yönlendiricilerinin kompakt fiziksel biçimini yansıtır. 

AJA HDR Image Analyzer Analizör

AJA, yeni HDR Image Analyzer’ın teknik ön gösterimini sundu. Dalga şekli, histogram, vektörskop ve nit seviyesi HDR izleme çözümü sunan HDR Image Analyzer, prodüksiyon, post, kalite kontrol (QC) ve mastering’de 4K / UltraHD / 2K / HD, HDR ve WCG içeriğinin izlenmesi ve analizini basitleştirir. Kompakt bir 1RU şasideki Colorfront’tan HDR analiz araçlarıyla AJA’nın prodüksiyon güçlü video ve ses I/O’sunu birleştiren HDE Image Analyzer PQ (Algısal Niceleyici), Hybrid Log Gamma (HLG) ve 4K/UltraHD iş akışları için Rec.2020’i içeren HDR formatlarının görüntülenmesi ve analiz edilmesi için esnek bir çözüm sunar. 

KONA HDMI Kayıt Kartı

Güçlü bir HDMI video yakalama çözümü olan KONA HDMI, canlı aktarım, organizasyonlar, prodüksiyon, yayın, kurgu VFX, V-log, video oyunları yakalama/aktarım ve daha fazlasını içeren geniş çaplı bir iş akışını destekler. KONA HDMI Telestream Wirecast ve vMix’in dahil olduğu popüler aktarım ve geçiş uygulamalarıyla dört eş zamanlı HD yakalama kanalı için tasarlanmış şekilde son derece esnektir. Buna ek olarak, KONA HDMI, çoğu NLE ve efekt paketi ile dosya uyumluluğu için AJA Control Room yazılımını kullanarak HDMI 2.0 üzerinden 60p’ye kadar bir UltraHD’nin bir kanalını yakalamayı eşsiz şekilde sunar. Canlı aktarım, projeksiyon gönderimi ve VR iş akışları için diğer popüler üçüncü taraf çözümleriyle de uyumludur. Geliştiriciler, çok kanallı HDMI içe alma sistemleri oluşturmak ve Linux’ta VL42 uyumluluğundan yararlanmak için platformdan yararlanabilir. 

KONA 1 I/O Kartı

Yayın, post prodüksiyon ve ProAV ile birlikte OEM Geliştiricileri için tasarlanan KONA 1, sağlam, düşük maliyetli, tek kanallı bir 3G-SDI 2K / HD 60p I / O PCIe kartıdır. KONA 1, seri kontrol ve referans / LTC ve standart uygulama eklentileri ile birlikte AJA SDK desteği sunar. KONA 1, AJA, Adobe, Avid, Apple, Telestream ve diğerlerinden gelen yazılım uygulamalarıyla 3G-SDI yakalama, izleme ve / veya oynatmayı destekler. KONA 1, yakalama (geçiş) sırasında eşzamanlı izleme sağlar ve şunları içerir: 3G-SDI formatlarını destekleyen tam boyutlu SDI portları, dahili 16 kanallı SDI ses girişi / çıkışı, Referans / LTC girişli Genlock ve RS-422.

Desktop Software v14.2 Yazılım Güncellemesi

Desktop Software v14.2, AJA Control Room, Adobe Premiere Pro CC, Adobe Creative Cloud ve Avid Media Composer için destekle birlikte KONA IP için yeni bir SMPTE ST 2110 IP video moduna ek olarak KONA HDMI ve KONA 1 için desteğini tanıttı. Ücretsiz yazılım güncellemesi Io 4K Plus ile birlikte HDR yakalamayı da içeren KONA, Io ve T-TAP ürünlerine ek zenginleştirmelerin yanında Io IP ve Avid DnxIP özellikli yeni Thunderbolt 3’e IP üzerinden (sıkıştırılmamış SMPTE 2022-6/7) 2K/HD video ve ses için 10GigE desteği de getirir. Io 4K Plus ve DNxIV kullanıcıları ayrıca her çıkış, giriş veya tam 7.1 içeri alma/görüntüleme için 4 giriş/4 çıkışın yapılandırıldığı 8 analog ses kanalı veya stereo artı VO ve ayrı şarkılar için I/O’ya izin veren yeni bir özellikten de faydalanırlar. 

AJA v3.0 Sürümü 

AJA, Ki Pro Ultra ve Ki Pro Ultra Plus için dosya bazlı 4K/UltraHD/2K/HD kayıt ve oynatma cihazlarına  Avid DNxHR kodek desteğini ekleyen v3.0’ı duyurdu. Yakında ücretsiz yazılım indirme olarak mevcut olacak olan v3.0 kullanıcıların Avid editörleri ve .MXF iş akışlarını daha esnek seçeneklerle destekleyen, yerel bir .MXF paketleyicide Avid kodekleri ile yukarıdaki HD rasterlerini kaydetmesini sağlar. Ki Pro Ultra ve Ki Pro Ultra Plus, 2K / HD çözünürlükleri için Avid DNxHD kodeklerini destekliyor. v3.0 sürümü UltraHD (23.98,24,25,29.97p) ve 4K (23.98,24,25,29.97p) için DNxHR HQX, DNxHR SQ, DNxHR LB desteği getiriyor.

www.aja.com


Akamai Technologies

BOCC Yayın Denetim Merkezi

Akamai Broadcast Operations Control Center (BOCC) medya akışlarının kalitesini, güvenilirliğini ve kullanılabilirliğini korumak ve geliştirmek amacıyla tasarlandı. OTT görüntü akışlarının önleyici takibini, uyarıları, canlı desteğini Akamai medya uzmanlarına bırakmak isteyen müşterilere yönelik bir çözüm.

www.akamai.com


AKG

MicroLite Mikrofonlar

Alçak boylu, son derece küçük MicroLite referans mikrofonları serisi, boyundan büyük ses üretiyor. En yoğun yayın, tiyatro ve konferans uygulamalarına hazır MicroLite serisi, zor fark edilen yapısında sesin her bitini kusursuz alıp işliyor. 

www.akg.com


Akitio

Thunder3 Duo Pro Bellek Çözümü

Harici Thunderbolt 3 ve USB 3.1 Gen 1 bellek çözümü Thunder3 Duo Pro, saniyede 785 megabayta kadar veri hızlarına erişirken, aynı anda iki adet 4K görüntü sinyal akışı sağlayan çift bölmeli bir RAID bellek donanımı. Daha fazla kolaylık ve esneklik için Thunder3 Duo Pro hem 2.5 inç hem de 3.5 inç sürücüleri alabiliyor. Sürücüler hiç alet gerektirmeden kolayca yerleştirilip çıkarılabiliyor.

www.akitio.com


Aldena

SEP EMF Ölçme Aygıtı

Yenilikçi 100KHz-3.6GHz EMF ölçüm aygıtı SEP, eksiksiz çözüm sunan 370g yapısında spektrum analizörü ve 3 eksenli anten taşıyor. Analizör+anten+kablo şeklinde 3 farklı şeyle uğraşmak yerine, tek donanımla operatörün sahada işi kolaylaşıyor. Üç adet çift kutuplu anten doğrudan alıcıya bağlı oldukları için, isotropi hataları en aza iniyor. SEP bir fiber optik kablo ile PC’ye bağlanabiliyor ve yazılımı kanal gücü, çok kanallı güç, ayarlanabilir işaretçiler, maksimum değer tutma, RMS ve seçilen sürede ortalama gibi işlevler sunuyor. Hafifliği sayesinde drone üzerinde ölçüm mümkün.

www.aldena.it


Alive Telecom

Anten Çözümleri

Tüm Alive Telecom ürünleri ATSC 3.0 göz önünde bulundurularak, yüksek tepe/ortalama güç oranı hedeflenerek tasarlandı. Alive üstten veya yandan montajlı yapılandırmalarla düşük ve yüksek güçlü VHF ve UHF antenler üretiyor. Yatay, elips ve dairesel polarizasyonlu koaksiyel yuva, oyuk yuva ve panel anten seçenekleri mevcut. Çeşitli yükseklik kazançlarında geniş çeşitlilikte ufuk açısı kapsama seçenekleri var. 

www.alivetele.com


Allen & Heath

SQ Dijital Mikserler

96KHz XCVI FPGA sistemli yeni SQ serisi dijital mikserler, Allen & Heath dLive dijital miks sisteminin yüksek çözünürlüklü ses performansını, kullanımı kolay ve kişisel düzenlenebilen, küçük boyutlu, etkin maliyetli çoklu uygulamalı bir platforma getiriyor. İki model boyut ve denetim yapılandırma seçenekleri sunuyor. SQ-5 modelinde 16 ön yükselteç, 17 fader ve 8 softkey varken, SQ-6’da 24 ön yükselteç, 25 fader, 4 adet atanabilen döner kontrol ve 16 softkey var. Her iki model 56 giriş kanalını destekliyor ve opsiyonel dante, Waves ve diğer kartlar için bir ağ bağlantı yuvasına sahip. 

dLive S Class Mikser

Canlı ses doğası gereği heyecan verici. Performansçılarla izleyiciler arasındaki doğrudan etkileşim, her şeyin olabilme potansiyeli, ilk denemede doğru iş çıkarmanın gerekliliği, canlı miske bağımlı hale getirebiliyor. Daha fazla giriş/çıkış talebi ve sistemlerin karmaşıklaşması, performans yerine teknolojinin üzerinde yoğunlaşma riskini getiriyor. Allen & Heath firması dLive S Class mikseri tasarlarken, en yoğun senaryoları bile yürütecek işleme gücü ve esnekliğine sahip olup, mühendislere bütün gücü parmaklarının ucunda rahatça tutarken canlı miks üzerinde yoğunlaşmaları için onları serbest bırakacak, eksiksiz bir miks sistemi üretmeyi hedefledi. 

Xone:PX5 4+1 Kanal Mikser

Sıcak analog Xone sesiyle üstün dijital bağlantıyı bir araya getiren Xone:PX5, elektronik müzik performans dünyasına yaşam ve ruh katıyor. Dahili FX teknolojisi, yeni Xone:Xcite FX performans odaklı gecikme, yankı, modülatör teknolojisiyle yeni manipülasyon düzeyleri getiriyor. 4+1 kanallı Xone:PX5 mikser, Xone filtre, tüm kanallarda 3 bant EQ, ve sezgisel bir düzenle donatıldı. Çok yönlü Send/Return özelliği harici FX donanımı bağlantısı sağlıyor. Harici FX işleme için kendi gönderim kontrolüne sahip olan her bir kanal, dahili Xone:FX sistemine yönlendirilebiliyor.

www.allen-heath.com


Anevia

CLOUD DVR Bulut Bellek Hizmeti

Canlı televizyon programlarını kaydedebilmek, önemli bir tüketici talebi. CLOUD DVR ile yayıncılar izleyicilerine her ekranda sınırsız kayıt olanağı sunuyor. Fiziksel bir aygıt alınmadan, dağıtım ve onarım masrafları olmadan çok miktarda kayıt yapılabiliyor. Toplam maliyet azalırken, müşteri memnuniyeti arttırılabiliyor.

www.anevia.com


Annova Systems

OpenMedia NewsBoard Uygulaması

Annova’nın Berlin merkezli alt firması Plantri ile birlikte geliştirdiği NewsBoard uygulaması, muhabirlere ve kurgu ekiplerine güncel ve birleşik bir arayüz sunarak, sosyal ağ aramalarını ayrı görsel bileşenler (widget) şeklinde organize etme imkanı veriyor. Arka uçtaki Social Media Gateway ile aramalar tüm sosyal ağ platformlarında gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcılar aynı anda Twitter, Instagram, YouTube ve Google Custom Search üzerinde arama yaparken, yayıncının Facebook sayfasında en son Twitter trendlerini görüntüleyebiliyorlar. 

OpenMedia Infinity Haber Odası Çözümü

Annova’nın üst düzey çözümü OpenMedia Infinity, OpenMedia Now ile OpenMedia Vision’ın işlevlerini kapsıyor ve kullanıcılara en esnek iş akışlarını garantiliyor. Yayın haber yapımlarında karmaşık iş akışlarını yürütmek için en yüksek hız ve ölçeklendirilmeyi sağlıyor. OpenMedia modern bir Microsoft tabanlı istemci sunucu mimarisiyle sonsuz olarak ölçeklendirilebiliyor, güçlü ve kararlı performans veriyor. Aynı anda binlerce kullanıcı tek bir sunucuya bağlanabiliyor. 

www.annova.tv


Antelope

Antelope Pico Kamera Sistemi

Minyatür boyutlu ağır çekim ve canlı yayın kamera sistemi Antelope Pico, son derece yavaş hareketli oynatım ve büyük kameraların yerleştirilemediği noktalardan daha önce görülmemiş ayrıntılar sağlıyor. Antelope Pico kamera HD çözünürlükte saniyede 350 kare kaydediyor ve HDSDI yoluyla bir 1080i50/60 sinyal sağlıyor. 2/3 inç CMOS 2k çip tabanlı sistem, yüksek ayrıntı ve ışık hassasiyeti sunuyor. Kırpışma giderici teknolojisi, gerçek zamanda kırpışmayı ortadan kaldırıyor. Üç kanallı bir BNC kablosuyla kamera kafası ile CCU arasında 80 metreye kadar mesafe bırakılabiliyor. 

www.antelope-cs.com


Anton/Bauer

LPD Discharger Deşarj Aygıtı

Tamamen yeni LPD Discharger dört adede kadar 90Wh pili yaklaşık üç saatte boşaltıyor. LPD kiralama firmalarının ve seyahat eden yapım ekiplerinin lityum iyon pillerle ilgili IATA hava taşıma yönetmeliklerine uygun davranmalarını sağlıyor. Lityum iyon pillerin hava kargosuyla taşınmadan önce kapasitelerinin yüzde otuzunun altında dolulukta olmaları gerekiyor. 

www.antonbauer.com


Apantac

TX # Çoklu Görüntüleyici

Apantac’ın Tahoma serisi çoklu görüntüleyicilerinin en yeni ve gelişmişi TX #, 64x64 yönlendirici çıkışlı, modüler bir çoklu görüntüleyici. 64 yönlendirici çıkışı, 16 adet eksiksiz özellikli, atanabilen ve bağımsız çoklu görüntüleyici içeriyor. 3G/HD/SD-SDI ve kompozit girişler, 3g/HD-SDI çıkışlarla standart olarak teslim ediliyor. HDMI opsiyonu da mümkün.

Mi-16 Çoklu Görüntüleyici

Küçük boyutlu, etkin maliyetli çoklu görüntüleyicilerden oluşan Mi-16 ailesi, yayın yapım takibi için ideal bir çözüm. Çoklu görüntüleyiciler 16 adet 3G/HD/SD-SDI görüntü girişlerini kabul ediyor, otomatik tespit ediyor, pasif giriş döngüleri ve tek RU içinde iki HDMI ve SDI çıkış seti içeriyor. Pencerelerin boyut ve konumlarını seçme, IP üzerinden TSL protokolü gibi yapım için tüm gereken özellikleri bütünleştiriyor ve çok az enerji tüketiyor.  

Mx Çoklu Görüntüleyiciler

Yeni küçük boyutlu, etkin maliyetli Mx-32 ve Mx-32-4KDP çoklu görüntüleyiciler, yapım yayın izleme için ideal ürünler. Mx-32, bir 32x4 çoklu görüntüleyici. Herhangi bir giriş, istenen çıkışa gönderilebiliyor veya çoğaltılabiliyor. 32 adet 3G/HD/SD-SDI görüntü girişini kabul ediyor, otomatik tespit ediyor ve iki RU içinde dört adet HDMI ve SDI çıkış seti var. Pencerelerin boyut ve konumlarını seçme, IP üzerinden TSL protokolü gibi yapım için tüm gereken özellikleri bütünleştiriyor ve çok az enerji tüketiyor.  

www.apantac.com


Arkena

Metadata Malzeme Verisi Ürünü

Evrensel olarak benimsenmiş bir malzeme verisi standardı yok, ve iTunes, YouTube, YouView gibi her platform, içeriklerin farklı bir formatta; örneğin CableLabs, TV Anytime, EMA Avails veya ısmarlama olmasını istiyor. Arkena Metadata ürünü bu sorunu ortadan kaldırmak için çizelgenin ve malzeme verisinin onlarca formata sınanması, dönüştürülmesi ve yayınlanmasını otomatikleştiriyor. 

www.arkena.com


ARRI

SkyPanel S360-C LED Işık

Yeni SkyPanel S360-C, ARRI’nin şimdiye kadar ürettiği en büyük ve en parlak LED ışık kaynağı. ARRI SkyPanel her zaman güçlü çıkışı ve geniş ışık açıklığı ile biliniyor. Yeni S360-C, bugüne kadarki en geniş ve parlak SkyPanel ile ARRI’nin LED yumuşak ışık serisini genişletiyor. SkyPanel S360-C sadece güçlü olmakla kalmayıp, çok yönlü bir LED aydınlatma aygıtı. Tam renk denetimi, çok geniş açıklıkta aydınlatma efektleri, dahili kablosuz DMX ve karbon fiber bağlantı mafsalı ile üstün bir aydınlatma çözümü.

Power Splitting Box Mk II Güç Bölücüler

Batarya çözümü Gold Mount Power Splitting Box ve V-Mount Power Splitting Box, çeşitli endüstri standardında aksesuar güç konektörleri ve ARRI KC-50 gibi kablolarla pil girişi için 8 bacaklı bir Lemo konektöre sahip. PowerSplitting Box II standart 15mm LWS çubuklara monte etmek için bir konsol takılabiliyor. 8 bacaklı 12V – 30V DC Lemo güç girişine sahip ürünler, Lemo 2 bacaklı 13V regüleli 2A, Twist D-tap 13V regüleli 2,5A, Fischer 3 bacaklı regülesiz (pil gerilimi) 1,5A @24V, Hirose 4 bacaklı 13V regüleli 2A, ve USB 5V regüleli 1,0A güç seçenekleri sunuyor.

ALEXA LF 4K Kamera

Tam kareden biraz daha büyük bir geniş formatlı sensöre sahip ALEXA LF, ARRI resim kalitesiyle gerçek 4K kayıt yapıyor. Film çekenler geniş formatlı estetiği keşfederken, ALEXA sensörün doğal renkserliğini, hoş cilt tonlarını ve HDR ile WCG iş akışlarına kanıtlanmış uygunluğunu koruyorlar. Farklı sensör modları, verimli ProRes ve sıkıştırmasız, şifresiz 150 fps’ye kadar kare hızlarında ARRIRAW gibi çeşitli kayıt formatlarını ve iş teslim gereksinimlerini kapsayarak tam esneklik sağlıyor. ALEXA LF, diğer ALEXA kameralarıyla aynı denenerek kanıtlanmış, çok yönlü iş akışları sunuyor. Mevcut ARRI Look File dosyaları kullanılabiliyor, ve tüm ARRI iş akışı yazılım araçları ALEXA geniş formatlı görüntüleri destekliyor. LDS-1, LDS-2 veya /i özelikli lenslerden lens malzeme verisi kaydedilebiliyor. 

Signature Prime Lens

Geniş formatlı ARRI Signature Prime lens, 12mm ile 280mm arasında değişiyor ve yeni ARRI LPL yuva ile takılıyor. Signature Prime lensler üstün teknolojili optik hassasiyeti arttırırken, geniş formatı hafifçe yumuşatıp doku kazandırarak, organik, etkileyici görüntüler sunuyor. Hızlı bir T1.8 T-stop, sığ alan derinliğini kolaylaştırıyor ve yumuşak odak azalması nesnelere kare içerisinde daha vurgulu bir varlık katıyor. Yeni LPL lens yuvasının geniş çapı ve kısa flanş odak derinliği, ARRI Signature Prime ve gelecekteki tüm geniş formatlı lenslerin küçük ve hafif, hızlı T-stop ve hoş bokeh efektli olmasına imkan veriyor; bunlar PL lens yuvasıyla mümkün olmayan özelikler. LPL yuva diğer ARI kameralarla da kullanılabiliyor ve başka lens ve kamera üreticisi firmalara da lisanslanabiliyor.

ALEXA Mini İçin ARRI CCP-1 Kamera Kontrol Paneli

Camera Control Panel CCP-1, ALEXA Mini ve AMIRA kameraların vizör portuna bağlanan küçük boyutlu bir kontrol paneli. Optik vizör gerekmediği ve kadrajlamanın kamera üzerindeki bir monitörden yapıldığı durumlarda bir denetim aygıtı olarak kullanılabiliyor. MVF-1 vizör ile kamera arasına seri bağlanarak sağ tarafta bir kontrol arayüzü sağlanıp, kameraman optik vizörden kadrajlama yaparken kamera kontrollerine erişim imkanı verilebiliyor. Sette sadece ALEXA Mini’yi CCP-1’e bağlamaya yönelik kablolar var. MVF-1’i CCP-1’den seri bağlamak için, ALEXA mini veya CCP-1 – MVF-1 kablo seti de öneriliyor.

Master Grip Temel Set

Yeni el tutacağı çiftleri, ilk defa akıllı ve duyarlı Master Grip’e ilaveten bir mekanik standart tutacak içeriyor. Artık kullanıcılar, yalnızca bir elektronik tutma yeri kullanılmış olsa bile her iki el için ARRI Master Grip’lerin kanıtlanmış ergonomik tasarımından yararlanabilir. Master Grip’lerin yüksek kaliteli malzeme ve ergonomik tasarımı yeni Standart Grip’lerin temel özelliklerini taşıyor. Tutma yerlerinin ergonomik şekli, rahatsız etme veya zorlama olmaksızın uzun süreli kullanım ve daha fazla stabilizasyon sağlar. Hafif bir magnezyum dökme gövde etrafında inşa edilen Master ve Standard Grip tutma kolları, zorlu çekim ortamlarında sürekli kullanıma dayanacak şekilde sert, sağlam ve güvenilirdir.

SAB-1 Yan Aksesuar Bağlantı Dirseği

Side Accessory Bracket SAB-1, Mini Adapter plakaları MAP-1, MAP-2, ALEXA Mini Broadcast Plate ve Compact Bridge Plate CBP-1’e takılıyor. SAB-1 standart ARRI 3/8 ve ¼ inç aksesuar arabirimlerinin yanı sıra, Rod Mounting Bracket RMB-3 ve Mini Side Bracket MSB-1 için de bağlantı noktalarına sahip. 

www.arri.com


Arvato

VPMS ClipJOCKEY Yapım Sunucusu

Görüntü sunucunuz sandığınızdan fazlasını yapabilir; yüksek performanslı ama pahalı bir bellek deposu olmanın ötesinde, kayıt ve oynatımı denetlemek, görüntü bantlarını dijitalleştirmek, haber odalarının akışını denetlemek, gelişmiş çok kameralı yapımlar yaratmak, kayıt eklemek için kullanılabilir. Stüdyo yapımlarına yönelik VPMS ClipJOCKEY, görüntü sunucusuna yapacakları yatırımdan en fazlasını isteyenler yayıncılar ve yapım firmaları için. VPMS ClipJOCKEY ile görüntü sunucu donanımının tüm potansiyelinden yararlanıp onu gerçek bir çok kanallı yapım aracına dönüştürebilirsiniz.

BMS Avatega Schedule Hak Yönetim Sistemi

BMS Avatega Schedule doğrusal ve doğrusal olmayan sözleşme hakları, entelektüel varlıklar ve içerik akış çizelgelerine yönelik bütünleşik bir yönetim sistemi. Planlama ve çizelgeleme süreçlerini sadeleştirmek isteyenlere yönelik BMS Avatega Schedule’in getirdiği yenilikler, verimlilik ve etkinlikte önemli oranda kazanç sağlıyor. Avatega çizelgele sürecindeki tekrarlanan işleri otomatikleştirip doğrusal ve doğrusal olmayan çizelgelerin doldurulmaları için gereken zamanı kısaltıyor. Avatega satın alınan hakların süresi dolmadan kullanılmalarını garantileyerek, içerikten gelen kazançları yükseltiyor. 

VPMS Görüntü Yapım Yönetim Yazılımı

Kurumsal sınıfta medya varlık yönetimi sağlayan VPMS (Video Production Management Suite), çözümünü oluşturan beş ayrı kurulabilen ve ölçeklendirilebilen ürün, medya varlıklarına yaptıkları yatırımdan en yüksek geri dönüş bekleyen kuruluşlar için tüm kuruluşa yayılan medya yönetimi sağlıyor. VPMS başlıca medya şirketlerine ve görüntü uzmanlarına medya yönetim çözümleri sağlamada 20 yılı aşkın deneyimle tasarlandı. Ölçeklendirilebilir, üçüncü firmaların sistemlerine açık, modüler ve esnek yaklaşımlı VPMS, çok geniş çeşitlilikte uygulamalara hitap eden bir çözüm. Yayıncılar, yapım firmaları, medya şirketleri ve ajanslar, kayıttan dağıtıma kadar tüm sürecin denetlenmesini sağlayan otomatik iş akışlarının verimlilik avantajlarından yararlanabiliyorlar. 

www.it.arvato.com


ATEN Technology

ATEN KVM over IP Matrix System

ATEN KVM over IP Matrix System, bağımsız bir ağda bilgisayarlara erişimi genişletmek, denetlemek ve izlemek için KE Matrix Management Software (CCKM) ile KVM over IP Extender’ları bir araya getiren, yenilikçi bir çözüm. Sistem ağdaki bilgisayarlara erişim için bir iş istasyonları matrisi oluşturmaya imkan veriyor. Her türlü uygulamada kesintisiz veri akışı için her bağlantı esnek olarak yapılandırılabiliyor. 

www.aten.com


Athensa

Athensa Playout Otomasyonu

Çok yönlü ve bağımsız çalışan Athensa Playout, günümüzün yayın tesislerinde gereken playout otomasyon işlemlerini sağlıyor. Modüler mimarisi hem her boyutta yayın kuruluşları ve hem de kesintisiz içerik playout otomasyonu isteyen medya profesyonelleri için uygun. UHD/HD/SD-SDI veya IP akışlı olarak alınabilen Athensa Playout, haftada 7 gün, günde 24 saat insansız çalışmayı güvenle yürütebiliyor. Açılıp katlanabilen playout bloklarının yanı sıra UHD, AJA, RTMP ve HEVC/H.265 destekleri sunuyor.

Athensa Ingest Kayıt Çözümü

Athensa Ingest HD/SD SDI dijital sinyallerden, analog kaynaklardan ve MPEG taşıma akışlarından birden fazla HD veya SD içerik kanalının yakalanmasını sağlıyor. Tek bir ekran üzerinde dört görüntü kaynağı izlenebiliyor ve yeni kullanıcı arayüzüyle denetlenebiliyor. Ses seviyeleri ses şiddeti ve tepe değer görüntüleriyle izlenebiliyor ve gerektiğinde ayarlanabiliyor. Athensa Ingest’e kaydedilen içerik, kaydın başlamasından birkaç saniye sonra oynatıma hazır hale geliyor. 

Athensa Graphics Grafik Yöneticisi

Gelişmiş ama kullanımı çok kolay olan Athensa Graphics yazılımı, rulo, kayan yazı, aynı anda çok katmanlı fotoğraflar, analog ve dijital saatler, animasyonlu logolar gibi farklı durağan ve hareketli nesneler yaratma imkanı veriyor. Bu grafikler doğrudan yayınlamak için veya gelecekte kişisel şablonlar olarak kullanılabiliyor. Athensa Graphics’in çizelgeleyicisi (Scheduler) daha önce yaratılmış projelerden nesneleri farklı zamanlarda başlatmaya izin veriyor. Yeni kullanıcı arayüzüne ve kişiselleştirilebilen bir görünüme sahip Athensa Graphics,  4K grafik ve AJA desteği ve ardışık bağlantı imkanı sunuyor.

www.athensa.tv


Atomos

ProRes RAW Monitör Kaydediciler

Atomos, artık ProRes’in çok yüksek performansı ile RAW görüntünün esnekliğini bir araya getiren yeni Apple formatı destekliyor. ProRes RAW güncellemesi Atomos Shogun Inferno ve Sumo 19 aygıtları için ücretsiz. Atomos aygıtları Panasonic, Sony ve Canon kameraların sensör çıkışlarından gerçek zamanda kayıt yapan, ProRes RAW sunan monitör ve kayıt cihazları. Yeni güncelleme tüm Atomos Shogun Inferno ve Sumo 19 sahiplerine ProRes RAW ve ProRes RAW HQ kayıt, izleme, oynatma ve malzeme verisi düzenleme (tag editing) imkanı getiriyor. RAW çıkışlı Panasonic AU-EVA1, Varicam LT, Sony FS5/FS7 ve Canon C300mkII/C500 sinema kameraları da destekleniyor. ProRes RAW özellikli Atomos kayıt cihazları kare hızları ve çözünürlükler açısından esnekliği arttırıyor. 

www.atomos.com


ATTO

ATTO ExpressSAS Bellek Çözümleri

ATTO ExpressSAS SAS/SATA 12Gb ve 6Gb çözümleri, yüksek performanslı medya ve eğlence iş akışlarında bulunan doğrudan bağlı belleklerin gereksinimlerini karşılamak amacıyla üretildiler. SAS teknolojisindeki en son ilerlemeleri temsil eden ATTO’nun 12Gb HBA’ları, 8.000MB/saniyeye kadar hızlarla günümüzün görüntü akış medya uygulamalarının performansını yükseltirken, yeni kuşak platformlara ve altyapılara da hazır. ATTO Adaptive Path Optimization (APO) özeliği hata noktalarını ortadan kaldırarak RAID grubunun güvenilirliğini daha da geliştiriyor ve tek kablo üzerinden kesintisiz iş akışları ve kestirilebilir performans sunmak için bağlantı yollarını otomatik olarak ayarlıyor. 

ATTO Celerity HBA

ATTO Celerity 32Gb/16Gb Gen 6 destekli HBA (Host Bus Adapter), yüksek bant genişliği, düşük gecikme, ölçeklendirilebilir bağlantı ve yüksek iş çıkarma oranı sunuyor. Son derece hızlı, verimli ve güvenilir veri aktarımlarıyla kayıt, kurgu, içerik yönetim ve dağıtım iş akışlarının gereksinimlerine yönelik bir çözüm. ATTO’nun Advanced Data Streaming (ADS) teknolojisi en pürüzsüz veri akışı ve hızlı veri aktarımları için gerçek zamanlı ortamlarda gecikmeleri yönetiyor. ATTO MultiPath Director sadece sunucuların değil, Mac, Windows ve Linux iş istasyonlarının da kurumsal sınıf belleğe doğrudan bağlanmalarına imkan vererek, çoklu bellek yoları üzerinde yük dengeleme yetenekleri sağlıyor.

www.atto.com


Audio-Technica

AT5047 Mikrofon

Audio-Technica’nın 50 serisi, mikrofon serisine en son eklenen AT5047, orijinal AT5040 vokal mikrofon ile AT5045 kondansatörlü enstrüman mikrofonu takip etmenin yanı sıra, üstün dinamik performansıyla serinin kapsamını genişletiyor. AT5040’ın dört dikdörtgen diyafram tasarımına sahip kardioid kondansatörlü AT5047’nin transformatör kuplajlı çıkışı, oldukça pürüzsüz sonik karakter sunuyor ve mikrofon ön yükselteçlerini veya konsol girişlerini aşırı yüklemeden yüksek SPL’yi garantiliyor. Dinamik aralıktaki geniş değişiklikleri yönetebilen yeni model, davuldan güçlü vokallere, gitar yükselteçlerinden üflemeli çalgılara kadar her şey üzerinde üstün performans için tasarlandı. 

www.audio-technica.eu


Autocue

Teleprompter Çözümleri

Autocue NAB’de iPad çözümlerinden 17 ve 20 inç Master Series teleprompter’larına kadar tüm yayın teleprompter sistemlerini sergiledi. Yeni QBox v6 akıllı yazı kaydırma sürümü üzerinde de durdu. Autocue QMaster prompt yazılımı için tasarlanan QBox v6, prompter monitörüne görüntü aktarımı için çift HD-SDI çıkışına sahip.

www.autocue.com


Autoscript

EPIC-IP19XL Teleprompter

2018 NAB fuarında Autoscript 24 inç sunucu monitörlü EPIC-IP19XL teleprompter ile Win­Plus-IP prompt yazılımını içeren Intelligent Prompting çözümlerini sergiledi. Intelligent Prompting yayıncılık endüstrisinin ilk eksiksiz IP yetenekli, uçtan uca teleprompt çözümü. Inteligent Prompting iş akışlarını değiştiriyor; aygıtlar istenen yere konabildiği için modern yayın operasyonlarında gereken kulanım kolaylığı ve güvenilir yedekliği sağlıyor. Intelligent Prompting cihazları çoğu koşulda dengeleme gerektirmediği için, dengeleme gerektiren prompting çözümlerinden yüzde elliye kadar daha hafifler. 

IPS Akıllı Prompt Serisi

Bir Vitec Group markası olan Autoscript’in yeni akıllı prompt IPS serisinde dünyanın ilk tamamen IP prompt monitörü, ve daha küçük yapımlar için basit ama güçlü prompt uygulaması WinPlus-IPS var. Autoscript’in akıllı prompt çözümü tabanlı WinPlus-IPS ve EVO-IPS kombinasyonu, küçük bütçeler için ideal özelliklerle hızlı tepki veren, IP yetenekli prompt iş akışı sunuyor. 

www.autoscript.tv


Avateq

AVQ1022 SFN İzleme

Avateq AVQ1022 yankı profillerini izlemekte tekli frekans ağı operatörlerine yardımcı olmak üzere özel geliştirilen araçlarla güncellendi. AVQ1022 bir SFN yankı profili hesaplıyor ve çiziyor. Bunu otomatik veya sabit bir ölçek üzerinde çapraz çizgiler ve işaretleyiciler kullanarak profil tepelerinin göreceli ve mutlak ölçümlerini içeren zengin ölçüm araçlarıyla yapıyor. Aygıt bir zaman kaymalı genlik penceresinde tepe konumlarını otomatik olarak izliyor ve tepelerden biri pencereden dışarı çıkarsa bir alarm üretiyor. 

www.avateq.com


Aveco

Ad Juggler Spor Reklam Otomasyonu

Operatörler Ad Juggler ile bir tuşa basarak uygun tipte sponsorluğu bir görüntü ve/veya grafik olarak başlatabiliyor, trafikten bekleyen bir siparişi uygulamaya koyabiliyor, trafik ve ücretlendirme konularında uzlaşma sağlayabiliyorlar. Aveco Ad Juggler bir istasyon veya ağ master kontrol odasına, bir bölgesel veya ulusal master kontrol merkezi yayın odasına konabiliyor ya da bir teleport veya ağ servis sağlayıcıdan bir master kontrol odası hizmeti olarak sağlanabiliyor. 

www.aveco.com


Avid 

Avid | On Demand SaaS Platformu 

Medyayı ve eğlenceyi güçlendiren platform olan Avid, istenilen medya prodüksiyon özelliklerini sağlayan bulut hizmetleri ve çözüm platformu  Avid | On Demand’in tanıtımını yaptı. Avid | On Demand Medya kuruluşlarının, ihtiyaç duydukları özellikleri her bir proje bazında, optimum esneklikle – ve uzun süren kurulum aşaması veya büyük bir sermaye harcaması olmadan - uygun şekilde kullanabilmelerini sağlar. Avid | On Demand ekiplerin, herhangi bir yerde (hepsi kontrollü erişimi olan tamamen güvenli bir ortamda) olan tüm cihazları etkili bir şekilde yönetme ve sunmalarını sağlar . Avid | On Demand ekipleri birçok içerik dönüşümü ve kalite kontrol görevlerini otomatik hale getirmeye ve bir işi tamamlamak için gereken bulut kaynaklarını otomatik olarak sağlamaya teşvik eder. 

Avid VENUE | S6L Canlı Ses Miks Platformu 

Medya ve eğlenceyi güçlendiren platform Avid, ödüllü Avid VENUE ™ | S6L ses sistemi ailesine, hepsi birleşik bir platformda üç yeni kontrol yüzeyi, yeni bir motor ve iki yeni I/O rafı olan büyük bir ekleme yaptı. Her boyutta prodüksiyon, alan veya bütçe gereksinimini karşılamak için eşsiz modülerlik, ölçeklenebilirlik ve esneklik sunan VENUE | S6L, tüm sistem bileşenlerinde %100 yazılım, donanım ve program dosyası uyumluluğuna sahip sektörün tek canlı ses platformudur. Avid VENUE | S6L, stüdyo, monitör, yayın ve tiyatro gibi bir dizi uygulama için sınıfında en iyi işlevselliği sunan modüler bir canlı ses miks sistemidir. Bu yeni sürümle, VENUE | S6L bir sistemi herhangi bir prodüksiyonu, alan veya bütçe gereksinimini karşılayacak şekilde yapılandırmak ve ölçeklendirmek için artık daha fazla bileşen seçeneği sunmaktadır. 

Avid NEXIS | E5 NL Nearline Depolama Çözümü

Medya ve eğlence platformu Avid, bugün Avid NEXIS | E5 NL nearline depolama çözümünü tanıttı. Avid NEXIS ailesine (dünyanın ilk yazılım tanımlı medya platformu) bu yüksek yoğunluklu çözümün eklenmesiyle Avid müşterileri, çevrimiçi, nearline ve arşiv depolama kaynaklarının tümünde medyayı sorunsuz ve verimli bir şekilde yönetebilecekler. Avid NEXIS | E5 NL, Avid medya uygulamalarına, hizmetlerine ve iş akışlarına tam entegre edilmiştir ve Avid NEXIS kurulumlarını yönetmek, kontrol etmek ve izlemek için yeni bir web tabanlı Avid NEXIS yönetim konsolu uygulaması içerir. Avid NEXIS | E5 NL’ye MediaCentral | Cloud UX veya Media Composer  üzerinden kolayca erişilebilir ve ayrıca sepet paylaşımı dahil olmak üzere işbirliğini teşvik etmek için MediaCentral | Production Management, MediaCentral | Asset Management, ve MediaCentral | Editorial Management ile entegredir. 

Avid Maestro | PowerWall Ekran Çözümü

Medyayı ve eğlenceyi güçlendiren platform Avid, bugün UHD kalitesindeki grafiklerin gücünü herhangi bir televizyon yayıncısının ellerine sunan ekran kontrol ve yönetim çözümü yeni nesil Maestro  | PowerWall’u tanıttı. Avid Maestro | PowerWall’u prodüksiyonu basitleştirerek ve büyüklük, boyut veya çözünürlükten bağımsız olarak birden çok ekranda 3D grafik ve video içeriği oluşturmaya ve sunmaya yönelik engelleyici maliyetleri ortadan kaldırarak müşterilerine daha fazla değer katmak için geliştirdi. Bugün Avid Connect’’in beşinci yıl dönümünde duyurulan Maestro | PowerWall, güçlü video duvarı özellikleri, yüksek performanslı bir video işleme motoru ve gerçek zamanlı, veri odaklı grafiklerle haberleri, sporları ve eğlence yayınlarını izleyicileri cezbetmek için daha fazla heyecanla daha kolay ve hızlı bir şekilde yaymayı sağlar. 

www.avid.com


AVIWEST

HE4000 UHD HEVC Canlı Kodlayıcı

Fuarda tanıtılan AVIWEST HE4000 4K Ultra HD HEVC canlı kodlayıcı, denetimsiz IP ağları üzerinde UHD ve HD içeriklerin gerçek zamanda dağıtımına yönelik ideal. Küçük boyutlu, aygıt rafında 1RU yer kaplayan kodlayıcı, IP üzerinden canlı görüntü içeriklerinin düşük gecikme ve bit hızlarıyla dağıtımı için 10 bit 4:2:2 HEVC kodlama ile en son kuşak SafeStreams teknolojisini bir araya getiriyor. NAB’de HE4000, en son StreamHub alıcı/verici ve kod çözücü platformu ile sergilenerek bütünleşik 4K UHD HEVC kayıt ve kod çözme işlevleri sundu.

www.aviwest.com


Avmeda

Marsis Yayın Otomasyon Sistemi

Marsis Playout, Karakter Jeneratörü, Kayıt,  Arşiv  ve Haber modülleri içeren bir sistemdir. Ürünler tek başlarına kullanıldığı gibi tek bir sistem halinde iş akışına uygun olarak çalışabilir. Ortak veri tabanı kullanımı sayesinde Arşiv tarafında eklenen bir üst veri, Playout sisteminde görülebilir. Marsis Otomasyon sistemine, hem masaüstü hem de web sayfası üzerinden ulaşmak mümkündür. Tüm fonksiyonlar aynı şekilde çalışır. Sosyal ağlardan veri çekmek veya sosyal ağlarda içerik paylaşmak mümkündür. Marsis 4K / HD / SD çalışabilir ve tüm giriş - çıkışlar  IP/NDI/SDI olabilmektedir. Haber modülü ayrıca üçüncü parti karakter jeneratörleri ile de entegre çalışabilir.

Marsis CG & Channel Branding Grafik ve Logo Yazılımı

Web ve masaüstü istemcili 4K/HD/SD gerçek zamanlı grafik yazılımı, IP/SDI/NDI giriş ve çıkışlarda istemci-sunucu ve veritabanı sürüşlü. UDP, RTMP, HTTP, Adobe, Wowza, ezWebTV akışları destekleyen yazılım, video, animasyon, yazı, resim, saat, sayaç gibi çok katmanlı nesneler sunuyor. Dahili ve harici doldurma, bindirme, ön izleme penceresi; RSS, Twitter, Facebook için sosyal medya veri sağlayıcısı mevcut.

Marsis Media Asset Management Varlık Yönetimi

Grafik opsiyonuyla 4K/HD/SD/IP/NDI otomatik playout yapan medya varlık yönetim yazılımı, IP/SDI/NDI giriş ve çıkışlarda istemci-sunucu ve veritabanı sürüşlü. UDP, RTMP, HTTP, Adobe, Wowza, ezWebTV akışları destekleyen yazılım, kurumsal düzeyde sunucu ve istemci veritabanı mimarisi sunuyor. Master ve Back Up yedekli olup; RSS, Twitter, Facebook için sosyal medya veri sağlayıcısı mevcut.

www.avmeda.com


AWS Elemental

AWS Elemental Live Görüntü İşleme Platformu

Görüntü işleme platformu bileşeni AWS Elemental Live, doğrusal Pay TV yayınları ve yeni medya platformlarına görüntü akışı için gerçek zamanda görüntü ve ses kodlama sağlıyor. Yazılım tabanlı çözüm, aynı anda birden fazla görüntü çıkışını işleyerek, her türlü aygıta yönelik canlı görüntü formatlamak için yüksek kaliteli, yüksek verimlilikte performans sunuyor. AWS Elemental Live uçtan uca bir gerçek zamanlı görüntü dağıtım iş akışının içerisine bütünleşmek, teknoloji gerektirdikçe gelişmek, ve kazanç olanaklarını arttırmak için tasarlandı. 

AWS Elemental Conductor Ağ Yönetim Sistemi

Görüntü ağı yönetim sistemi AWS Elemental Conductor, dosya tabanlı ve canlı görüntü iş akışı uygulamalarına yönelik. Yazılım tabanlı çözüm, kullanımı kolay bir web tabanlı kullanıcı arayüzü ile görüntü kodlama ve dağıtım işlerinin güvenli yönetimini ve geniş kapsamlı takibini sağlıyor. Müşteri tarafından tanımlanan 141, N+M veya N+1 yedekleme, sürekli sinyal akışı ve kesintisiz hizmet dağıtımı sağlıyor. Geniş kapsamlı uyarı ve rapor yetenekleri, durum takibini kolaylaştırıyor, hizmet kalitesini koruyor ve operasyonda güven sağlıyor. 

AWS Elemental Delta Görüntü Dağıtım Platformu

AWS Elemental Delta, dahili ve harici IP ağlar üzerinde çoklu ekran görüntülerinin paraya çevrilmesi, yönetimi ve dağıtımını iyileştirmek için tasarlanan bir görüntü dağıtım platformu. Platform JIT (Just in Time) görüntü paketleme ve akıllı cache bellek yönetimiyle, zaman kaymalı TV ve gerçek zamanlı içerik dağıtımı için eksiksiz bir çözüm sunuyor. Gelişmiş kişiselleştirme ve denetleme seçenekleri, ağ bant genişliğini iyileştirme, profil manipülasyonu, ve hedefe yönelik reklam ekleme sağlıyor. AWS Elemental Delta, AWS Elemental görüntü işleme ürünleriyle kesintisiz bütünleşerek, Pay TV işletmecilerine ve içerik sağlayıcılara içerik dağıtımını genişleten, OTT hizmetlerini zenginleştiren ve görüntü dağıtım maliyetlerini düşüren bir görüntü dağıtım altyapısı kurarak, varlıklarını paraya çevirme olanağı veriyor. 

www.elemental.com


Axel

YouPlay Görüntü Oynatıcı

YouPlay Free televizyon yapım ortamlarına yönelik, akıllı ve ücretsiz bir görüntü oynatıcı. Ücretsiz sürümü eksiksiz çalışıyor ve grafik kullanıcı arayüzünde belli aralıklarla açılan pencerelerde 30 saniyelik reklamlar gösteriyor. YouPlay görüntü mikserine medya göndermek veya arka plan sahnelerini, görüntü duvarlarını doldurmak için iyi bir yardımcı. YouPlay klipleri döngü şeklinde veya oynatma listesine göre sunabiliyor ve sabit bir kareden oynatma/durdurma yapabiliyor. Axel’in yayın otomasyonundaki deneyimi sayesinde YouPlay eğitim veya bilgili operatörler gerekmeden canlı yapımın içerisine kusursuz uyan kolay bir arayüz ile çok formatlı bir oynatıcı olarak tasarlandı. 

Oxygen 3000 Dijital Yayın Konsolu

Oxygen 3000 10 fader içeren bir dijital yayın konsolu. 5 mikrofon (+48V), 6 analog stereo, 1 dijital, 1 tuner, 2 USB-audio, Bluetooth girişlerine; 8 analog, 1 dijital, 2 USB-audio çıkışlarına sahip. 1 telefon/1 telekom hattı, 3 bantlı ekolayzır sıkıştırıcı, AGC, geciktirme, fader başlatma ve OnAir lambası için GPIO içeriyor. Zarif tasarım ve küçük boyutuyla öne çıkan Oxygen 3000, hem yayın hem de yapım stüdyoları için tasarlandı. DSO ses işleme teknolojili dijital Oxygen 3000, üst düzey kalite, en son özellikler, esneklik ve kullanım kolaylığı sunuyor.

Wolf 2MS FM İzleme ve Ölçüm Sistemi

FM ağları için çift FM izleme sistemi sunan Wolf 2MS, yapılandırılabilen band taramalı çift dahili tuner içeriyor. Grup sıralı olarak RF, MPX, Audio ve RDS kod çözücü ölçümleri yapan sistem, http, SNMP, FTP ve XML protokollerine uygun. Web sunucu, monitör için çift ses akışı, 2 adet LAN/USB ve GPIO, kulaklık çıkışı, evrensel PSU özellikleri taşıyor. Çift tunerin sağladığı hassasiyet ve doğruluk, zorlu frekanslarda tarama, FM sinyal alımında yüksek performans, MPX ses kodlama ve RDS veri akışına imkan veriyor. Cihazın üç ana çalışma modu var; sürekli sinyal alımı, band tarama ve akıllı bant tarama. 

www.axeltechnology.com 


Axia  Audio

Axia QOR.32/16 IP-Tablet Radyo Yazılımı

Hem Windows PC hem de tabletlerde kullanılabilen yeni yazılım, bir QOR.32 veya QOR.16 bütünleşik konsol sistemine bağlı Axia iQ, DESQ, Radius ve RAQ konsollarının eksiksiz denetimini sağlıyor. Yayıncılar düzeni ve kontrolleri kendi gereksinimlerine tam olarak uyacak şekilde kişiselleştirebiliyorlar; ister önceden tasarlanmış şablonlardan seçebiliyor, ister basit sürükle-bırak tasarım arayüzleriyle kendi tercihlerine göre düzenleyebiliyorlar. Kullanıcılar VU metre, zamanlayıcı, saat ve tarih gösterimli bir ekran tasarlayabiliyor, fader’leri denetleyip fader kaynaklarını değiştirebiliyor, hatta konsol gösterileri seçebiliyorlar. 

Axia iQ AoIP Radyo Konsolu

Axia iQ konsol sistemi, 8 ila 24 fader boyutlarında özel konsollar oluşturmak için kullanılabiliyor. Temel bir sistem, bir iQ 8 fader’li ana kasa, bir QOR.32 bütünleşik konsol sistemi, bir analog ve dijital ses giriş-çıkışlı DSP tabanlı miks sistemi, GPIO ve özel bir sıfır yapılandırmalı Ethernet anahtarından oluşuyor. Bir veya daha fazla iQ genişletme kasası eklenerek fader ve kontrol kapasitesi genişletilebiliyor. iQ konsol kasaları masa yüzeyinin üzerine yerleştirilebiliyor ya da girinti içerisine monte edilebiliyor. iQ bağımsız çalışan bir konsol olsa da, Axia ağlarına da bağlanabiliyor.

Axia Pathfinder Core PRO Yönlendirme Denetleyici

Yeni gelişmiş yönlendirme kontrol çözümü Axia Pathfinder Core PRO, ses iş akışları üzerinde kolay ve sezgisel denetim sunarak, yüzlerce kaynak ve yüzlerce ses hedefi içeren karmaşık tesislerde yönlendirmeyi kolaylaştırıyor. Axia aygıtlarını merkezileştirerek, merkezi Axia Pathfinder Core PRO web arayüzünden yön değişiklikleri yapmaya izin veriyor. Yeni akış diyagramı tarzı etkinlik sistemi Logic Flows, gerçek zamanda yaratma, ayarlama ve izlemeyi daha da kolaylaştırıyor. Linux tabanlı bir sistem olduğu için işlemciyi daha iyi kullanıyor, Windows tabanlı bir sunucudan tamamen bağımsız çalışma sağlıyor.

Axia Fusion AoIP Radyo Konsolları

Binlerce radyo ve ses uzmanı, güçlü, esnek ve kullanımı kolay miks konsolları nedeniyle Axia’yı tercih ediyor. Modüler konsol Fusion, on yıldan fazla IP ses deneyiminin ürünü olan özellikler ve yeteneklerle dolu. Tek veya çok bağlantılı kasalarda 8 ila 40 arasında fader içeren konsolları destekleyen kasa boyutlarında mevcut. Fusion, Axia PowerStation veya StudioEngine DSP miks sistemleri destekli bir konsol. Tek bir Cat-6 Ethernet kablosuyla Axia ağına bağlanarak, verimliliği yükseltmek ve maliyeti azaltmak için birden fazla stüdyo arasında yerel ses aygıtlarının paylaşılmasına imkan veriyor. 

www.telosalliance.com/Axia


axle-ai

axle ai Hub Medya Organizasyon Çözümü

Küçük boyutlu ağ aygıtı axle ai Hub, yaratıcı çalışma ortamlarında görüntü içeriği bulma sorununu çözmek için tasarlandı. Son yıllarda görüntü depolamada dev artış var; son tahminler sadece 2018 yılında bu amaçla 200 eksabayt (terabaytın milyon katı) satıldığını gösteriyor. Çoğu post prodüksiyon ekibinde yüzlerce terabaytlık denetimsiz bellek deposu var. Bu depolarda içerik arama ve yönetim araçları geri aldılar, ve axle ai Hub bu soruna bütünleşik bir çözüm getiriyor. axle ai Hub teknik uzman olmayan biri tarafından bir saatten kısa bir sürede çalıştırılıp yapılandırılabiliyor. 

www.axle.ai


Azden

SMX-30 Mikrofon

Hem bir stereo mikrofon hem de mono-shotgun mikrofon olan SMX-30, çalışırken bu ikisi arasında geçiş yapmaya izin veriyor. Böylece tek mikrofon fiyatına iki tane elde ediliyor. Kazanç kontrolü, otomatik açılma, alçak kesim filtresi ve yüksek ses kalitesi sunuyor. Cihaz çantasında bulundurulması pratik bir ürün.

SGM-250CX Sinema Mikrofonu

Kısa boylu, kondansatörlü shotgun tipi mikrofon SGM-250CX, küçük boyutlu dijital sinema kameralarına, XLR adaptörlü DSLR ve aynasız kameralara montaj için ideal. 15 santimetre uzunluktaki SGM-250CX, çalışırken rahatsız etmiyor. Mikrofonun tasarımındaki bütünleşik 33 santimetrelik XLR kablosu, kamera mikrofon girişlerine kolay bağlantı sağlıyor. Mikrofonun çok hassas, kondansatör elemanı, çoğu XLR mikrofon girişinin sağlayabildiği standart 48V phantom güç ile çalışıyor. SGM-250CX’teki Azden SMH-X darbe yumuşatıcı yuva, standart boyutta kamera shoe yuvalarına, ¼-20 yivli yuvalara ve tripodlara takılıyor. Halka-kelepçe tarzı mikrofon yuvalarıyla evrensel uyumluluk için çap genişletici plakalar da veriliyor.

www.azden.com


Barix

Exstreamer 500 IP Ses Kodlayıcı

Ses akış uygulamalarına yönelik canlı IP kodlayıcı Exstreamer 500, anons ve interkom uygulamalarına yönelik jenerik, çift yönlü VoIP modülü içeriyor. Yükselteç kontrol ve takipli anons ve ses dağıtımı yapabilen çözüm, Shoutcast ve Icecast kaynak kodlayıcıya sahip. Çok kanallı uygulamalar için düşük gecikmeli IP ses kodlayıcı, VoIP uygulamaları için arka plan müzik kodlayıcı, IP ses dağıtım uygulamaları için kaynak kodlayıcı işlevlerini görüyor. Uyarı alarmı, mesaj oynatma, mesaj tekrarlama özellikleri de var. 

www.gobarix.com


Baron

Baron Lynx Hava Durumu Çözümü

Baron Lynx ile ilgi çekici hava durumu programları yapılabiliyor. Baron Lynx göz alıcı günlük grafiklerden çeşitli hava verilerine kadar yayıncıların rakiplerinden öne çıkmak için istedikleri her şeyi sunuyor. Opsiyonel el takibi ve trafik yetenekleri, istasyonlara izleyicilerle daha iyi iletişim kurma ve günlük yaşamları için önemli bilgiler verme olanağı sağlıyor.

www.baronweather.com


BB&S Lighting

Pipeline LED Işık

LED aydınlatma aygıtlarında uzak fosfor teknolojisi alanında ileride giden BB&S Lighting, şimdi de Pipeline LED sistemini sunuyor. 4 ayaklı ve 4 LED gruplu yansıtıcı sistemi, 4 feet uzunlukta silindirik Pipeline’lardan oluşuyor. Pipeline uzak fosfor teknolojisinin sağladığı çok parlak TLCI yumuşak ışık, renk kayması veya kırpışma olmadan kısılabiliyor ve denetlenebiliyor. Çok lambalı yansıtıcı grubunda kurulduklarında Pipeline’lar modellerin yüzlerini ve arka planları aydınlatmak için ideal yumuşak ışık veriyor.

www.bbslighting.com


Bebob

Bebob Vmicro V-Mount Piller

Günümüzün TV yayın ve film endüstrisinde piller için yaklaşık 95x145mm boyut oldukça yaygın oturmuş olsa da, klasik pil biçiminin yetersiz aldığı çok sayıda uygulama var. Küçük boyutlu kameraları, vizör monitörleri, ses kiti gibi aksesuarları düşündüğümüzde, kamera veya aksesuarla neredeyse aynı boyutta bir güç kaynağıyla çalışmak mantıklı değil. Az yer kaplayan güç kaynağı çözümlerine yönelik talebe karşılık Bebob mühendisleri küçük bir pil serisi geliştirdiler. bebob Vmicro piller normal performans ve kaliteden sapmadan sadece 75x101mm boyuttalar. V45micro, V98micro ve V150micro adlarıyla satılan piller, büyük boylarla aynı teknik özellikleri, kot pantolonun arka cebine sığdırıyorlar. 

www.bebob.de


BenQ

BenQ PV270 Monitör

Görüntü uzmanlarının yüksek taleplerini karşılamak amacıyla tasarlanan BenQ PV270, Technicolor Color Verified ile ekranda güvenilir renk sunumu bakımından onaylandı. Ödünsüz renk performansı (Rec. 709, DCI-P3 ve Adobe RGB) ve güçlü kalibrasyon araçları, BenQ PV270 monitörü görüntü post prodüksiyon işlemleri için ideal bir hale getiriyor.

www.benq.us


Bitmovin

Bitmovin Bulut Kodlama Hizmeti

Bitmovin bulut kodlama hizmeti gerçek zamanın 100 katına kadar hız sunuyor. Bulut tabanlı kodlama, mümkün olan en iyi ölçeklendirilebilirlik ve güvenilirlik sağlıyor. Hem MPEG-DASH hem de HLS kodlama yapılarak görüntülerin tarayıcıda, standart her aygıtta, 360 derece ve sanal gerçeklik formatları dahil oynatılabilmesi garantileniyor, böylece potansiyel tüm müşterilere erişilebiliyor. Kodlama hızı önemli olup, Bitmovin bulut kodlayıcı en hızlısını yapıyor. VoD sağlayıcılar için bu hız, yeni içeriklerin dosyalar alındıktan dakikalar sonra internette sunulabilmesi anlamına geliyor. Yayıncılar ve haber ajansları canlı sinyalleri saniyeler içerisinde, ilk yayınlayan olabiliyorlar. 

www.bitmovin.com


Bittree Patchbays

12G+ Mini-WECO Bağlantı Panelleri

Ses, görüntü ve veri bağlantı sistemleri üreticisi Bittree, fuarda 12G+ Mini-WECO koaksiyel görüntü bağlantı panellerini sergiledi. 12G+ Mini-WECO bağlantı panelleri SD-SDI, HD-SDI, UHD-SDI, HDR, 4K ve 8K Single Link görüntü uygulamaları için yüksek bant genişlikli performans sunuyor. Bittree’nin 12G+ görüntü bağlantı sistemleri tek bir 12Gbps bağlantı üzerinden güvenilir 4K iletimi sağlayarak, stüdyo, master kontrol, A/V sistemi ve mobil yapım kurulumlarını basitleştirirken, her aygıtın yürütebileceği kanal sayısını dört katına çıkarıyor. 

www.bittree.com


Black Box

Emerald Birleşik KVM Platformu

Birleşik KVM platformu Emerald, hem IP hem patentli doğrudan bağlantılı ağlar, UHD/4K ve ötesinde karışık çözünürlükler, istenen sayı ve kombinasyonda fiziksel ve sanal masaüstü bilgisayarlar ve sunucular içeren ve genişleyen karma ortamlarda yüksek kaliteli görüntü, ses ve çevresel sinyallerin dağıtımına yönelik ilk birleşik KVM çözümü. Standart IP ağ anahtarları ve bağlantıları üzerinde 60Hz’de DisplayPort 1.2 4K görüntüyü ve 10 bit renk derinliğini destekleyen ilk KVM platformu Emerald, matematiksel olarak kayıpsız sıkıştırmayla piksel mükemmelliğinde 4K görüntü iletimi sağlıyor. 

www.blackbox.com


Blackmagic Design

Pocket CinemaCamera 4K Kamera

Blackmagic Design tam 4/3 HDR sensör, 13 adımlı dinamik aralıkla birlikte düşük ışıkta üstün performans için 25600 ISO’ya kadar, çift native (baz) ISO özelliğine sahip, el tipi bir dijital kamera olan yeni Blackmagic Pocket CinemaCamera 4K’yı duyurdu. Ayrıca benzeri bulunmayan yeni USB-C Expansion Port (genişletme portu) sayesinde, kullanıcıların dahili SD/UHS-II ve CFast kaydedicileri veya kurgu ile renk düzeltme işlemleri için kullanacakları harici disklerin aynısına kaydetmelerine olanak  tanıyor. Böylece pahalı harici kayıt cihazlarına gereksinimi de ortadan kaldırıyor. Blackmagic Pocket CinemaCamera 4K, gerçek dijital film kalitesi sunan, native 4096 x 2160 çözünürlük ve 13 adımlı dinamik aralık özelliklerine sahip tam boyutlu 4/3 HDR sensör içerir. 4/3 sensörün tam boyut özelliği MFT lensleriyle kusursuz bir şekilde eşleşmesi üzerine tasarlanmıştır. 

ATEM Television Studio Pro 4K Yapım Masası

Blackmagic Design, entegre edilmiş donanım kontrol paneli içeren profesyonel “hepsi bir arada” Ultra HD canlı yapım switcher’i olan ATEM Television Studio Pro 4K’yı duyurdu. ATEM Television Studio Pro 4K; 8 adet bağımsız 12G-SDI giriş, dahili Fairlight ses mikseri, ATEM gelişmiş Chroma Keyer, çoklu görüntüleme, aux ve program çıkışları, analog ses girişleri, dahili talkback, iki flash tabanlı medya oynatıcı, profesyonel yaratıcı geçişler, efektler için bir DVE ve daha nice özellikler içerir. ATEM Television Studio Pro 4K, 2160p59.94’e kadar tüm HD ve Ultra formatlarıyla çalışabilmesi için, profesyonel bir yayın donanım kontrol panelini, güçlü 8 girişli bir switcher ile birleştiriyor. 

MultiView 4 HD Çoklu Görüntüleme Cihazı

Blackmagic Design, kullanıcılara tek bir ekranda 4 bağımsız SDI video kaynağını izleme imkanı veren yeni bir çoklu görüntüleme cihazı Blackmagic MultiView 4 HD’yi tanıttı. Kullanıcılar, SD ve HD formatlarının ve kare hızlarının herhangi bir kombinasyonunu aynı anda izleyebilirler. Blackmagic MultiView 4 HD hem SDI hem de HDMI çıkışları içerdiğinden, profesyonel SDI yayın ekranlarıyla veya büyük ekran tüketici HD televizyonlarıyla kullanılabilir. Blackmagic MultiView 4 HD, Level A ve Level B cihazları da dahil olmak üzere, mevcut SD ve HD ekipman ile uyumlu olan, tamamıyla bağımsız 4 adet çoklu hız 3G-SDI girişe sahiptir. Tüm girişlerde otomatik kare senkronizasyon özelliği vardır. 

DaVinci Resolve 15 Renk Düzeltme Yazılımı

Blackmagic Design, fuarda görsel efektlerin ve hareketli grafiklerin tam entegrasyonunu sağlayan büyük güncelleme DaVinci Resolve 15’i duyurdu. Bu güncelleme, DaVinci Resolve’yi; profesyonel olarak çevrim içi ve çevrim dışı kurgulamayı birleştiren, renk düzeltmeyi, ses için post prodüksiyonu, çok kullanıcılı ortak çalışmayı ve şimdi de görsel efektleri tek bir yazılım aracında birleştiren, dünyanın ilk çözümü yapıyor. DaVinci Resolve 15; compositing, boyama, parçacıklar, anime edilmiş yazılar ve daha nicesi için 250’den fazla aracı olan, tamamıyla yeni Fusion sayfasını ekliyor. 

Mini Converter Optical Fiber 12G Çevirici

Blackmagic Design, NAB’de kullanıcıların SDI bağlantılarını 16 kilometreye kadar uzatmalarına imkan tanıyan, SDI’den fiber optik formata dönüşüm yapan ve çift yönlü çevirici olan yeni Mini Converter Optical Fiber 12G cihazını sergiledi. Blackmagic Mini Converter Optical Fiber 12G, SDI sinyali fiber optik’e ve fiber optik sinyali de SDI’ye çift yönlü olarak aynı anda dönüştürerek, SDI bağlantıları devasa mesafelere uzatan kompakt bir çeviricidir. Yeni Mini Converter Optical Fiber 12G’yi kullanarak, canlı etkinliklerde uygun bir maliyetle daha kapsamlı çekimler yapabilirsiniz. Yayıncılar, düşük fiyatlı fiber optik kablolar kullanarak kameraları; switcher, yönlendirici ve deck üniteleri gibi cihazlardan 16 kilometreye kadar yerleştirebilirler. 

Mini Converter UpDownCross HD Çevirici

Blackmagic Design, SDI ve HDMI giriş ve çıkış bağlantıları yoluyla herhangi bir SD veya HD video formatının başka bir SD veya HD video formatına dönüştürülmesini mümkün kılan, yayın kalitesinde format çevirici olan yeni Blackmagic Mini Converter UpDownCross HD’yi duyurdu. Buna ek olarak, kullanıcılar, bilgisayar çözünürlüklerinin standart yayın formatlarına otomatik olarak ölçeklendirilme özelliğine de sahip oluyor. Blackmagic Mini Converter UpDownCross HD, yayıncılar tarafından, cihazın SDI ve HDMI girişleriyle video formatlarının dönüştürülmesinde kullanılabilecek son derece uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli bir format çeviricisidir. Mevcut SD ve HD yayın ekipmanları arasında format dönüşümü için idealdir. 

www.blackmagicdesign.com/tr 


Block Battery

2F1 Kamera Üzeri Pil

Çok yönlü 2F1 pil çeşitli profesyonel cihazlarını tek bir pil kaynağı ile çalıştırmak isteyen bağımsız video ve film yapımcıları için tasarlandı. 2F1 montaj opsiyonunu değiştirerek pil gerilimlerini ve montaj tarzlarını değiştirmeye izin veriyor. 2F1 pil iki farklı kimyasal yapıda model sunuyor; seyahate uygun nikel metal hidrid, ya da sadece kara yoluyla taşınabilen, hafif yapıda yüksek güç veren lityum iyon pil. 2F1 piller 200 Watt’ın altında enerji tüketen kameralar ve ışıklar için ideal bir güç çözümü. 

www.blockbattery.com


Blonder Tongue Laboratories

FlexCoder Kod Dönüştürücü

FlexCoder tek başına ya da 1RU aygıt kabin rafında iki tane olarak kullanılabiliyor. 8VSB veya temiz QAM kanalını QAM, ASI veya IP’ye dönüştürebilen bir RF giriş kartı opsiyonuna sahip cihazın üç çalışma modu var. Mod 1-PASS-THRU: ASI veya IP görüntü akışlarını QAM’e çevirir. Mod 2-DEMUX: MPTS’yi MPEG-2 veya H.264/H.265 formatlarında SPTS’ye ayırır (fabrika ayarı). Mod 3-MUX: SPTS’yi IP ve/veya QAM yoluyla MPEG-2 veya H.264/H.265 formatlarında MPTS’ye çoğullar. FlexCoder her türlü fiziksel katmanını transmodülasyondan geçirip başka bir şeye çevirdiği için, sunduğu imkanlar çok geniş. 

www.blondertongue.com


Bluebell Opticom

Silhouette Combine Medya Çeviriciler

Bluebell fuarda dayanıklı, yüksek yoğunluklu, karma teknolojili medya çeviricilerini sergiledi. Şirketin uzak yapım senaryolarına yönelik robotik kameralar için ürettiği güç ekleme ürünleri ailesinden Silhouette bütünleşik 4K UHD robotik kafa sistemi, SD-SDI, HD-SDI, 3G-SDI ve 4K UHD kameralarla çalışarak, kamera kafasına enerji ve kontrol, uzaktan kumanda paneline fiber optik bağlantı sağlıyor. Sonuç olarak kameramanların stadyumun enerjisine ihtiyaçları kalmıyor. Kişisel olarak düzenlenebilen Silhouette üç farklı boyutta üretiliyor ve istenen 4K HDR, dörtlü 3G-SDI, trilevel sync, GigE, seri veri kontrolü, haberleşme, IFB ve çok kanallı ses sinyalleri kombinasyonunu taşıyabiliyor. Enerji seçenekleri arasında 12V DC güç kaynağı, V-Mount pil, hibrid kablo ve üçünün kombinasyonu var. 

www.bluebell.tv


Bluefish444

Kronos I/O Kartları

Bluefish444 fuarda çeşitli iş akışlarına yönelik Kronos görüntü, ses ve veri işleme I/O kartlarını sergiledi. Kronos çok kanallı Ultra HD, yüksek dinamik aralıklı görüntü, IP üzerinden SMPTE 2022/2110 görüntü gerektiren iş akışları için geliştirildi ve saniyede 120 kareye kadar yüksek hızları destekliyor. 8K’ya hazır Kronos donanımı, geleceğin 8K çözünürlüklerini destekleyecek kapasitede. Bluefish444 Kronos Elektron ile Kronos Optikos’u Adobe Premiere Pro CC’den 4K HDR çıkışı, Avid Media Composer’dan aynı anda SDI ve IP playout, ve yeni IngeSTream IP görüntü akış yazılımıyla 8 kanal SDI ingest yaparak sergiledi. Prodüksiyon, post prodüksiyon ve yayın piyasalarından birçok üretici ve yazılım firması, Kronos görüntü donanımını desteklediğini açıklıyor.

ingeSTore Server 3G Sunucu

Özel amaçlı, 3RU boyutlu sunucu ingeSTore Server 3G, aynı anda ayrı 3G/HD/SD-SDI kaynaklardan 4 adede kadar bağımsız görüntü akışı yakalayabiliyor. Dosyalar ücretsiz olarak sıkıştırmasız, DV ve DVCPRO50/HD dosya formatlarında kaydedilebiliyor, ve ek kodekler satın alınabiliyor. ingeSTore Server 3G, Windows 10 Pro işletim sistemi, Bluefish444 IngeSTore yazılımı, mevcut ağa bağlı belleğe bağlantı için çift portlu 10Gb ağ arabirimi, profesyonel NVIDIA Quadro GPU ve bir Bluefish444 Epoch | 4K Supernova S+Professional SDI görüntü kayıt kartı ile önceden yapılandırılmış olarak teslim ediliyor. 

www.bluefish444.com


Blueshape

Granite Two 3-Stud Piller

Yeni Granite Two 3-Stud piller yüksek güvenlik ve güvenilirlik düzeylerine sahip. Granite Two serisinin yenilikçi Granite Link Wi-Fi bağlantısı, uzaktan pil takibi ve denetimiyle kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Yüksek güçlü Granite Two 3-Stud piller, yüksek akım çeken uygulamalar için tasarlandı. Kırmızı conta ve kırmızı çıkartma, üst düzey pilleri gösteriyor.

www.blueshape.net


Bolin Technology

Bolin VCC-7 PTZ Kamera

Yeni Bolin True Dual Output VCC-7 serisi PTZ, Full HD, 20x/30x optik zoom kamerası, RTMP protokollü 3G-SDI, HDMI, IP (1080p60)çıkış, seri RS232/RS422/RS485, IP Control üzerinden VISCA ve IP (ONVIF) özelliklerine sahip. VCC-7 serisi, canlı yayın yapımı, video konferans, eğitim, teletıp ve spor için ideal. Serideki PTZ kameraları kesintisiz pan, tilt, zoom işlevleri ve resim değişkenleri denetimi için Windows OS üzerinde çalışan Bolin IP Control Software ile de iletişim kuruyor. 

www.bolintechnology.com


BON Electronics

Mini-Rec LCD Ekranlı Kaydedici

7 inç LCD ekranlı Mini-Rec kaydedici, kamera ve PC kayıtları sırasında yardımcı olan bir ürün. Kayıttan sonra kullanıcı kaydedilen dosyayı ekrandaki dosyalar listesinden seçerek oynatabiliyorlar. Kullanıcılar kaydedilen dosyayı kurgu ve yayın için PC’ye taşımadan önce kesip düzenleyebiliyorlar da. Her türlü USB belek (yüksek yazma hızlı olması önerilir) Mini-Rec kayıt için kullanılabiliyor. Çeşitli formatları kabul ediyor, kaydediyor ve zaman ayarıyla duruyor. Kulanıcı USB bellekte kayıtların listesini görebiliyor, küçük görsellerini gözden geçirebiliyor ve bir PC’ye bağlanmadan bazı istenmeyen kayıtları silebiliyor. 

www.bon-electronics.com


Boris FX

Sapphire V11

Sapphire V11 artık desteklenen Adobe, Avid, Autodesk Flame ailesi hostlar ve Resolve, Fusion, Baselight (4.3 ve 4.3 sürümleri), Nucoda, Vegas Pro ve NUKE gibi OFX hostlarla kullanılabiliyor. Sapphire 11, VFX yazılım eklentileri için önemli bir yükseltme. Başlıca özellikleri arasında, Sapphire efekti içerisinde Academy Award kazanan Mocha düzlemsel takip ve maskeleme sistemi var. Mocha’nın yanı sıra Sapphire Builder ile yaratılan 50 yeni efekt var. Autodesk Flame sanatçıları, Mocha düzlemsel tarama verisinin diğer Flame birleştirme modüllerinde kullanılması için dışa aktarılmasına izin veren S_Mocha’nın eklenmesinin avantajından yararlanabiliyorlar. Her başlıca sürümde olduğu gibi, Sapphire 11 en yüksek CPU ve GPU performansı için iyileştirildi. 

www.borisfx.com


Brainstorm 

InfinitySet 3 Sanal Stüdyo

Brainstorm NAB fuarında tüm grafik ve sanal stüdyo çözümlerini tanıttı. Combined Render Engine teknolojili InfinitySet 3, son derece gerçekçi sanal stüdyo ve artırılmış gerçeklik içerikleri gösterdi. Bu yaklaşım Unreal Engine’i Brainstorm’un kendi eStudio sistemiyle birleştirerek, 3D veri sürüşlü hareketli grafikler gibi yayın operasyonlarında gereken unsurları bütünleştiren üstün arka plan sahneleri yaratmak için ideal bir çözüm oluşturuyor. 

www.brainstorm3d.com 


Broadcast Bionics

Bionic Studio Stüdyo Araçları

Yayıncılık teknolojisinde önde giden stüdyo araçları, içerikleri gerçek zamanda dinliyor, seyrediyor ve tepki veriyor. Stüdyo yapımı, izleyici etkileşimi ve sosyal ilginin her yönüyle ilgili bilgi ve denetim sağlıyor. Arama ve inceleme aracı Bionic Portal, çoklu nesne kaydedicisiyle otomatik kesimlendirme, başlık tespiti, bağlantı kurma ve öneri işlevleri sunuyor. paylaşılabilen, cazip içerikler konup, masaüstü araçlarına çok kanallı ses, görüntü ve malzeme verisi çıkartılabiliyor. 

www.bionics.co.uk


Broadcast Pix

BPswitch Yapım Anahtarlama Masaları

BPswitch bütünleşik yapım anahtarlama masaları ürün ailesi ile istenen zamanda herhangi bir aygıttan IP üzerinden eksiksiz denetimle canlı yapımlara imkan veriyor. Canlı programlar klasik bir denetim odasından hazırlanabiliyor, ya da mobil aygıt üzerinde kişiselleştirilebilen bir tarayıcı tabanlı arayüz kullanılabiliyor. Etkin maliyetli çözüm BPswitch, güvenli bulut denetimi ve tam hareketli görüntü sağlıyor. BPswitch sistemleri yüzlerce şablonlu NewBlueNTX 3D hareketli grafikleri, BPNet medya varlık yönetimine bulut bağlantısı, Facebook Live ve diğer içerik dağıtım ağlarına HD akışı, BPswitch kişiselleştirilebilen çoklu görüntüsü, dosya tabanlı makrolar, sanal stüdyolu ClearKey renk bindirme, klip ve grafik bellekleri içeriyor. 3 modeli olup 4K’ya yükseltilebilen BPswitch, 22 adede kadar giriş, 12 adede kadar çıkış sağlayabiliyor.

www.broadcastpix.com


Calrec 

RP1 Uzaktan Yapım Miks Cihazı

Calrec’in canlı yayın ürünü RP1 uzaktan yapım cihazı, uzak noktalardan yüksek kaliteli içerik için gittikçe artan ihtiyaca yanıt olarak tasarlandı. Uzaktan yapım spor, haber, bölgesel müzik festivalleri gibi çok çeşitli canlı etkinlikleri çekme imkanı veriyor. Yayıncılar böyle niş etkinlikler için her zaman özel b ir açık hava yayın tırı ve operatör ekibi göndermenin zaman ve maliyetini karşılayamazlar, ama aynı yüksek yayın standartlarını garantilemeleri gerekir. 

Brio 12 Küçük Ses Mikseri

Calrec Audio 2018 NAB fuarında Brio 12 adlı küçük boyutlu, 12 fader içeren ses mikserini sergiledi. Brio 12, daha büyük boyutlu Brio36 ile aynı güçlü özelliklere ve miks yeteneklerine sahip. Brio 12, küçük van aracı veya denetim odaları gibi dar yerlerde kullanılabilen bir yayın mikseri gereksinimine yönelik üretildi ve 450mm’den az genişliğiyle standart kabin raflarına sığacak veya kullanılmazken ayak altından kaldırılabilecek kadar ince. Brio 12 küçük ölçekli yapımlar için ya da büyük yapımlarda alt mikser veya yedek mikser olarak ideal. 

Type R IP Radyo Sistemi

Yeni modüler, genişletilebilen, IP tabanlı radyo sistemi, standart ağ teknolojisini kullanıyor ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre düzenlenebilen, yapılandırılabilen yazılım panelleriyle birleştiriyor. Type R’nin fiziksel kontrol sistemi, üç ince hatlı panelden oluşuyor; bir fader paneli, geniş bir soft panel ile küçük bir soft panel. Her biri COTS donanımıyla uyumlu ve kablolamayı minimumda tutmak için Ethernet üzerinden enerji alıyor. Ana Type R donanımı 2U boyutlu ve I/O kaynaklarıyla bütünleşik. Tek bir ana aygıt, üç adede kadar bağımsız miks ortamını, DSP kaynaklarını paylaşmadan destekleyebiliyor. Çoklu miks sistemleriyle AES67 uyumlu ağın esnekliği, radyonun değişen gereksinimlerine ayak uydurabilecek kadar esnek. 

www.calrec.com


Canon

EOS C700 FF Sinema Kamerası

Canon’un ilk tam kare sinema kamerası EOS C700 FF, tam kare dijital sinemanın güzelliğini ve görkemini yeni bir yaratıcı gerçeklik haline getiriyor. Canon 2008 yılında EOS 5D Mark II DSLR kamerasını çıkarmasından bu yana tam kare görüntü hareketinin bir parçası oldu ve C700 FF kamera bu piyasadaki varlığını güçlendirdi. Canon’un geliştirdiği CMOS resim sensörü, dijital sinema 17:9 görünüm oranlı toplam 5952x3140 ışığa duyarlı eleman ile tam kare EOS 5D kamera serisiyle aynı resim dairesi boyutunu veriyor.

UHD-DIGISUPER 66 Zoom Lensi

Orta menzilli telefoto zoom lensi UHD-DIGISUPER 66, 4K UHD yayın kameraları için. 2/3 inç sensörlü kameralara 4K optik performans sağlayan UHD-DIGISUPER 66, 66x zoom oranı ile spor ve canlı etkinlik yapımları için ideal. Canon Optical Shift Image Stabilizer avantajına sahip bu yeni lens, HDTV yayın kameraları için mevcut saha zoom lenslerine benzer hem yönetim hem çalışma kontrolleri sağlıyor. Mekan içi ve açık hava spor yayınlarında, orta boy yayın van araçlarında rahat hareket kabiliyeti ve kararlı çekimler sunuyor. 

CN-E20mm T1.5 L F Lens

Canon’un Cinema EOS System’a yeni eklediği CN-E20mm T1.5 L F lens, EF Mount kameralara yönelik tamamen manuel bir 20mm Cinema Prime Lens. 20mm odak uzunluklu lens, küçük yapısında üstün optik performans sunuyor. Bu lensle Canon EF Cinema Lens ailesini genişleterek farklı çeşitlilikte sinema ve video yapım gereksinimlerine yanıt veriyor. CN-E20mm T1.5 L F lens resmin merkezinden kenarlarına kadar 4K çözünürlük ile yeni EOS C700 FF dijital sinema kamerası gibi tam kare sensörlü Canon kameralara yüksek görüntü kalitesi sağlıyor. 

DP-V2421 ve DP-V1711 Referans Ekranları

24 inç DP-V2421 ve 17 inç DP-V1711, yeni profesyonel 4K HDR referans ekranları. Yeni Canon DP-V2421 24 inç 4K profesyonel referans ekranında bir 12G-SDI terminali var ve yüksek parlaklık ve yüksek kontrastıyla yayın stüdyolarında ve olay yeri yapımlarında 4K ve HDR içerik izlemek için ideal. 17 inç boyutlu DP-V1711 daha küçük bir tasarımda aynı yüksek resim kalitesi performansını veriyor. Olay yerinde çekime götürmek için hafif olduğu gibi, mobil yapım tırları gibi yerin kısıtlı olduğu durumlar için de uygun. 12G-SDI terminallere sahip DP-V2421 ve DP-V1711, çekimlerin iletimi için dört kablo gerektiren sadece 3G-SDI terminalli referans ekranlarına göre tek kabloyla 4K 60p çekimleri kolayca taşıyor. 

www.canon.com.tr


Cantemo

Adobe Cloud Bütünleşme Paneli

Cantemo kendi bulut görüntü merkezi iconik’te birçok Adobe Creative Cloud uygulaması için yeni bir bütünleşme panelini sunuyor. Panel Adobe çözümlerini iconik içerisinde kullanmayı kolaylaştırıyor. İlk olarak Adobe Premiere Pro CC ile gerçekleştirilen bütünleşme, artık Adobe Photoshop CC, Adobe Audition CC ve Adobe Illustrator CC destekli. Bu çözümlerin iconik ile bütünleşmesi sayesinde kullanıcılar normal ortamları içerisinde medya dosyalarına erişip kurgulayabiliyor, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar diğerleriyle paylaşabiliyorlar. 

www.cantemo.com


Caringo

Medya Kütüphanesi Nesne Belleği

Caringo hızla genişleyen medya kütüphaneleri için sorunsuz bellek yönetim, genişletme ve güvenliği sunuyor. Caringo mevcut dijital varlık yöneticileriyle ücretsiz bir 100TB Swarm yazılım lisansı sayesinde bütünleşerek, kuruluşlara Caringo ekibinin hizmetiyle sınırsız bellek genişletmenin avantajlarını sunuyor. Swarm nesne tabanlı bellek, Pixit, CatDV ve Reach­Engine gibi yaygın kullanılan varlık yöneticileriyle kolayca bütünleşiyor. Tek yöneticiyle yüzlerce petabaytlık beleğin yönetilmesini sağlayan Swarm, saldırı ve tehditlere karşı koruyor.

www.caringo.com


Cartoni

FOCUS 8 Kamera Kafası

FOCUS 8 hidrolik kamera kafasını, Cartoni’nin Smart Stop iki aşamalı/tek kollu SDS (Smart Deployment Series) tripodu ile Smart Lock orta düzeyli örümcek teknolojisi tamamlıyor. Alüminyum ve karbon fiber olarak alınabilen SDS sistemini açmak ve toplamak son derece kolay olduğu için, ENG, belgeseller ve diğer hareket halinde çekimler için ideal. 75mm SDS sistemi ayrı da satın alınabiliyor. FOCUS 8 kamera kafası 0 ile 8kg arasında yüklere uygun ve pürüzsüz bir akışkanlıkla hareket ediyor. 

e-Rem 25 Sanal & Uzaktan Kumandalı Kamera Kafası

Yeni e-Rem 25 uzaktan kumandalı hidrolik kamera kafası, 25 kilograma kadar ağırlıkta kameralar için uygun. Son derece pürüzsüz, güvenilir, sessiz hareket eden e-Rem 25, televizyon stüdyoları, pedestal ve tripodlar, vinçlerle alçaktan çekim için ideal. Uygun fiyatlı e-Rem 25 uzaktan kumandalı kafa, basit modüler elektronik devre ve üstün mekanik donanıma sahip. e-Rem 25 için joystick, el tekerleği, akıcı pan çubuğu uzaktan kumanda seçenekleri var. 

Pedestal P70+ Pedestallar

Portatif ve küçük boyutlu Cartoni P70+, hem stüdyo hem OB uygulamalarına yönelik. Hafifliğine rağmen son derece sarsılmaz pedestal, 55 kilograma kadar kamera-lens kombinasyonlarını taşıyabiliyor. Hava dolgulu sütunuyla çalışmak güvenli ve hızlı; hava manuel veya kompresör tarafından doldurulabiliyor, ve bir güvenli hava basınç valfi aşırı pompalama tehlikesini önlüyor. Yenilikçi sütun tasarımı son derece yumuşak ve hassas hareketlerle üstün sarsıntısızlık sağlıyor. En uzun konumdayken doğru kamera dengesi, sadece hava boşaltma valfini aktif ederek aşırı hava basıncını dışarı atmakla elde ediliyor. 

www.cartoni.com


Chimera

Skypanel S30 ve S60 için Fener Tipi Kumaşlı Işık Aksesuarları

ChimeraIBC’de ARRI standında Skypanel S30 ve S60 için yeni askılı ve kumaşlı fener tipi ışık aksesuarlarını (lantern) sergiledi. Aydınlatma ürünleri popüler ARRI Skypanel’lerden şık, her yöne yayılan aydınlatma sağlıyor. Işık kaynaklarının yukarıya konduğu kurulumlarda kolay denetim sağlıyor. Verilen etek kolayca takılarak ışık huzmesi ve saçılma denetimi sağlıyor. Etek dört taraftaki fermuarlar ve cırt cırtlar ile yukarı rulo yapılıp açılarak, tümyönlü bir kaynağın ışık dağılımı değiştirilebiliyor. 

www.chimeralighting.com


ChyronHego

Click Effects PRIME Grafik Çözümü

Bütünleşik, eksiksiz grafik yapım çözümü Click Effects PRIME, canlı arena ve stadyum tabanlı ses/görüntü sunumlarına yönelik. Click Effects PRIME, ChyronHego’nun bilinen PRIME grafik ekosisteminin gelişmiş yapım, sunum ve veri bağlantı gücü ile üstün arena grafik üretme ve özel dijital gösterim kontrollerini bir araya getiriyor. ChyronHego’nun NAB’de tanıttığı Click Effects PRIME’ın 3.1 sürümü, PRIME Designer kullanarak bütünleşik PRIME yapımı, HD-SDI iş akışında genişletilmiş HD-SDI girişleri, DVI iş akışına eklenen HD-SDI girişleri, ve 4K yapımlar için HDR çıkışı getiriyor. Yeni sürümün yetenekleri, ChyronHego standındaki 7,5 metre karelik Ultra HD çözünürlüklü LED duvar üzerinde sergilendi.

NewsTicker 5 Master Kontrol

ChyronHego fuarda endüstride en yaygın kullanılan kayan yazı (ticker) logo çözümü NewsTicker 5’i de tanıttı. Kolay kayan yazı programı NerwsTicker, komut yazmaya gerek kalmadan tüm içeriğin (otomatik, manuel ve izleyici tercihli) yönetilmesi için güçlü bir web tabanlı platform. Modern bir tarayıcı tabanlı arayüz, mobil aygıtlar ve tabletler dahil tüm tarayıcıları ve platformları destekliyor. Ayrıca çözüm ChyronHego’nun PRIME grafik platformuyla tam bütünleşiyor, ve birçok dilde yerel destek, hava durumu uyarıları ve diğer acil haber verileri sunuyor.

LUCI5 Haber Grafik İş Akışı

ChronHego’nun yeni HTML5 tabanlı LUCI eklentisiyle yapımcılar kendi haber odası bilgisayar sistemlerinin tanıdık ortamından ayrılmadan CAMIO’dan resim ve görüntü varlıklarını tarayabiliyor, yaratabiliyor ve sipariş verebiliyorlar. LUCI5 güçlü içerik yaratma araçlarını yapımcıların parmak uçlarına getirerek, yeniden kullanılabilen grafikler, klipler ve otomatik cue’lar oluşturmayı hızlı ve kolay hale getiriyor. LUCI5, Media Object Server (MOS) Protocol’ün yeni HTML5 eklenti teknik şartnamesi tabanlı olsa da, arayüz bir ActiveX taşıyıcı yoluyla bazı eski haber odası bilgisayar sistemlerini de desteklediği için, bugün kullanılmakta olan NRCS çözümlerinin çoğuyla uyumlu.

www.chyronhego.com


Cinedeck

cineX-API İş Akışı Arayüzü

Cinedeck’in son ürünü tamamen yeni dosyaları tekrar render etmek, dışa aktarmak ve kalite kontrolü yapmak yerine, var olan dosya asıl bilgisinin (essence) üzerine yazarak kod dönüştürmesiz bir otomatik dağıtım iş akışı elde etmeye yardımcı oluyor. Otuz bölümlük bir dizinin dönüştürme iş akışı tipik olarak bir hafta sürebiliyor. cineX-API ile, ağ bağlantılı bir medya varlık yönetim yazılımı bu işi dakikalar içinde yapabiliyor. Tamamlanmış bir sesi video master ile birleştirmek genellikle uzun zaman alan, çok adımlı bir süreçtir, ama cineX-API bu işlemi render veya kodlama olmadan kısa bir sürede gerçekleştiriyor.

www.cinedeck.com


Cinegy

Channel-in-the-Cloud Bulut Çözümü

Yeni Channel-in-the-Cloud paketi artık Amazon Web Services ve Microsoft Azure Marketplace üzerinden alınabiliyor. Paket bulut ortamında otomasyon, playout, logo, master kontrol, analiz ve alarmlar sağlıyor. Kullanım saatine göre ücretlendirme, yayıncılara, kurumlara, ve geçerli bir kredi kartı olan herkese tek veya çok kanallı SD, HD ve/veya Ultra HD 4K playout imkanı sunuyor.

Cinegy Air PRO 12 Yayın Otomasyon Yazılımı

Cinegy Air PRO 12 tek bir bütünleşik yazılımda SD, HD ve/veya Ultra HD (4K) playout için yayın otomasyonu ve gerçek zamanlı, çok kanallı görüntü playout sağlayarak, Cinegy’nin “yazılım tanımlı televizyon” ilkesini daha da güçlendiriyor. Cinegy Air PRO 12’deki müşteri talepleri kaynaklı gelişmelerden en önemlileri, yeni bulut ve VM-ready yazılım lisanslama ve kurma sistemi; ultra hızlı DANIEL2 GPU kodek için tam destek; SMPTE 2022-6 ve NewTek NDI kazandıran ek IP görüntü standartları desteği; ve HDR işlevi yer alıyor.

SOLO, DUO , QUAD Playout ve Kayıt Çözümleri

Cinegy SOLO eksiksiz bir UHD yayın playout ve otomasyon paketinde profesyonel UHD kayıt da sunuyor. Cinegy SOLO canlı stüdyo operasyonları için Cinegy Air Studio SOLO içeren Cinegy Air SOLO ile Cinegy Capture SOLO’yu tek lisansta birleştiriyor. Aynı anda olmamak koşuluyla farklı kanallarda kullanılabiliyor. Cinegy DUO’nun SOLO’dan tek farkı iki lisanslı olması, böylece üç kombinasyona izin veriyor; iki Cinegy Capture SOLO kanalını yürütmek; bir Cinegy Capture SOLO ve bir Cinegy Air SOLO ile çalışmak; veya iki Cinegy Air SOLO kanalı kullanmak. Cinegy QUAD ise dört adet lisans ile olası kombinasyonların sayısını arttırıyor.

www.cinegy.com


Cineo Lighting

HS Vawe Işık Kaynağı

Bugün film setlerinde ve yayın stüdyolarında kullanılmakta olan HS ürün serisinin en son kuşağı HS Vawe, sette ve olay yerlerinde daha zarif bir kullanım için ergonomik tasarımı geliştirilmiş bir ürün. Artık bütünleşik bir tasarıma sahip ürün, kolay tek parça kullanım için lamba kafası ile güç kaynağı önceden yapılandırılmış olarak teslim ediliyor. Bu kolaylık esnekliğe engel olmayıp, güç kaynağı ile lamba kafası opsiyonel lamba kablolarıyla 90 metreye kadar birbirinden ayrılabiliyor. Lamba kafası çeşitli askı opsiyonları ve aksesuarları takmak için 80/20 montaj yuvaları yeni üründe de var. 

www.cineolighting.com


ClearCom

Repeat8-NANO Series AES10-MADI Çeviriciler

Uygun fiyatlı Repeat8-NANO Series, avuç içi kadar boyutlu 3G-SDI veya AES10-MADI sinyal medya çeviricilerden oluşuyor. Bu yüksek performanslı aygıtlar, tek modlu fiber optikten veya optiğe çevrilen dört adede kadar 3G-SDI koaksiyel görüntü girişi veya çıkışı yapabiliyorlar. Bu tak-çalıştır tarzı kolay aygıtlar, kullanıcı yapılandırması veya yazılım operasyonu gerektirmiyor. NANO sistemi kolay 4K görüntü – fiber iletimini de destekliyor.

Route66 Yönlendirici ve Matrisler

Route66 ürün ailesi BroaMan aygıtlarını birbirine bağlıyor ve üçüncü firma ürünlerini farklı giriş/çıkış kombinasyonlarında maksimum 40x40 bir matris içerisine seçiyor. Seride dört ana model var; Video Matrix ultra hızlı görüntü anahtarlama cihazı, Fiber Patchbay protokolden bağımsız fiber bağlantı bölmesi, Optocore AutoRouter yıldız topolojisinden otomatik halka ağ oluşturucu, Video AutoRouter akıllı görüntü yönlendirici. Dahili CWDM veya DWDM çoğullayıcı seçilen sinyalleri tek bir fiber içerisinde birleştirerek, uzak yerlerdeki çok sayıda döşeme buatının tek kabloyla bağlanmasına olanak veriyor. 

www.clearcom.com


Cloudian 

Cloudian HyperStore Kurumsal Nesne Belleği

Cloudian HyperStore ile tesis içinde küçük bir veri deposundan başlanıp düğümler eklenerek yüzlerce petabayta kadar genişletilebiliyor. %100 S3 API’nin karşılıklı çalışma uyumluluğu avantajını getiren Cloudian HyperStore, dosya hizmetleri için Cloudian HyperFile’ın kurumsal NAS özelliklerini sunuyor. Düğüm başına 840TB’a kadar aygıt veya yazılım olarak alınabiliyor. İster tesis içi bellek, ister hibrid bulut veya çoklu bulut bellek hizmetleri için olsun, Cloudian HyperStore zaman ve para tasarrufu sağlıyor ve tam denetim sunuyor.

www.cloudian.com


Cobalt Digital

9904-UDX-4K-12G Çevirici

Cobalt fuarda 9904-UDX-4K-12G UHD 12G/3G/HD/SD-SDI up/down/cross çeviricisini tanıttı. 9904-UDX-4K, Cobalt’ın openGear platformuna yönelik en son kuşak gelişmiş resim ve ses işlemcisi. Ana kart SDI çoğullama (mux) ve ayırmalı (demux), çözünürlükler arası çevrimli, dörtlü 3G-SDI ve 12G-SDI giriş/çıkış sağlıyor. Opsiyonlar arasında Technicolor’ın HDR akıllı Tone Management işleme yoluyla SDR’den HDR’ye yükseltme ve RGB renk düzeltme var.

9971-MV18-4K Çoklu Görüntüleyici

openGear çoklu görüntüleyicilerin yenisi 9971-MV18-4K, gerektiğinde genişletilebilen yüksek yoğunluklu modüler tasarımıyla en son sinyal tiplerini destekliyor. 9971-MV18-4K’nın 18 adet 4K 12G-SDI otomatik algılamalı girişi, 3840x2160 UHD raster çıkışıyla gerektikçe ölçeklendirilebiliyor.

www.cobaltdigital.com


Codex

Codex XL-Series İş İstasyonları

Codex vault artık kabin rafı montajlı bir ağa bağlı aygıt olarak sette veya post prodüksiyon tesisinde prodüksiyon veya post prodüksiyon altyapısı ile bütünleşmeye hazır. Sınıfındaki en iyi teknolojileri güvenilir bir aygıtta toplayan Codex XL-Series, günümüz yapımlarının ürettiği büyük miktarlarda verileri hızlı, verimli ve güvenilir biçimde işliyor. Codex XL-Series iş akışlarını hızlandırıyor.

www.codex.online


Comrex

EarShot IFB VoIP Tabanlı IFB

Comrex’in fuarda ilk tanıtımını yaptığı EarShot IFB ile 30 kişiye kadar kullanıcı aynı anda arayabiliyor, böylece çok sayıda POTS tabanlı kuplörlerin yerine tek aygıt koymak mümkün oluyor. Şirketin diğer bir ürünü Opal, bulundukları uçta özel bir donanım gerekmeden uzaktaki konuklardan stüdyo kalitesinde ses almayı sağlıyor. Gelişmiş IP ses kodek Access NX ise uzak yayınlar için tasarlandı. Comrex’in özel amaçlı güvenilirlik katmanı CrossLock donanımlı Access NX, her yerden güçlü ve güvenilir ses sağlıyor.

www.comrex.com


Cooke

Cooke S7/i Full Frame Plus Prime T2.0 Lens

Cooke S7/i lensler en azından RED Weapon 8K’nın tam sensör alanına kadar, yeni tam kare sinema kamera sensörlerini kaplamak üzere tasarlandı. Cooke Look ile 35mm/Super 35mm formatlarda tam kare, VistaVision ve ötesi çekimler yapılabiliyor. Tam açıklıkta üstün optik ve mekanik performans, parlama denetimi ve düşük bozulma sağlıyor. Kamera tipi odak mekanizması pürüzsüz odak ayarı sağlıyor. Modüler yapı, bakım ve servisi kolaylaştırıyor. 

www.cookeoptics.com


Crystal Vision

Marble-V1 İşlemci Kartı

Vision kasalara takılan Marble-V1 kartın güçlü CPU/GPU işlemcisi, Linux vee Crystal Vision’ın geliştirdiği, yazılım tanımlı uygulamalara bağlantı oluşturan bir işletim sistemi katmanını çalıştırıyor. Kart altı adet çift yönlü SDI bağlantısı, dört 10GbE SFP+ ağ arabirim portu sekiz çift yönlü ayrık AES stereo kanalı (DIOP8 ses piggyback yoluyla) ve çoklu referans yeteneklerine sahip. Crystal Vision’ın SMPTE 2110 uygulamaları, Marble-V1 medya işlemci üzerinde çalışıyor. IP üzerinden görüntü için son derece esnek bir çözüm sunan Marble-V1 üzerinde çalışan uygulamalar, ihtiyaçlar değiştikçe yeni yazılım uygulamalarıyla değiştirilebiliyor.

www.crystalvision.tv


Crystal

Crystal Control

Merkezinde güçlü çoklu işleme mimarisiyle başlayan Crystal teknolojisi, karmaşık, kritik görevli çalışma ortamları için geliştirildi. Crystal donanım, yazılım ve insanların hata yapmalarının kaçınılmaz olduğunun farkında. Crystal Control sorunları öngörüyor, tespit ediyor ve tepki gösteriyor, ardından operatörlere ve mühendislere analiz, tanı ve onarımlar için kılavuzluk ediyor. 

www.crystalcc.com


CW Sonderoptic

Leica Thalia Sinema Lensleri

Leica Thalia prime lensler 60mm ışık kesitli 24mm – 180mm arasında 9 lensle istikrarlı bir şekilde sinematik görünüm sunuyor. Eşit 95mm ön çaplı, küçük ve çok hafif lensler, /i Technology malzeme verisi temaslarıyla PL yuvalı olarak alınabiliyor. Yuvarlak iris tasarımı, pürüzsüz, özel, karakterli bir bokeh efekti yaratıyor. 

Leica M 0.8 Lens

Altmış yılı aşkın bir zamandır Leica M tam kare lensler tüm dünyada ikonik görüntüler yakaladılar. Şimdi de Leica Camera’ya bağlı şirket CW Sonderoptic bu lenslerin karakteristiklerini yeni Leica M 0.8 lenslerle doğrudan sinema dünyasına getiriyor. Leica 0.8 lensler ışığı ve cilt tonlarını üstün netlik, renk ve karizma hissiyle sunuyor. Artık bu karakteristiği sinema dünyasında kullanmak kolay. CW her odak uzunluğunda en hızlısı olmak üzere bu seri için 5 lens seçti; 21mm f/1.4, 24mm f/1.4, 28mm f/1.4, 35mm f/1.4 ve 50mm f/0.95 Noctilux. Lensler ayrı ayrı ya da takım olarak satın alınabiliyor. 

www.cw-sonderoptic.com


CyanView

Cy-Stem Mini Kamera Sistemi

Evrensel mini kamera kontrol sistemi Cy-Stem, uygun fiyatıyla sunduğu çok yönlülük ve esnekliği sayesinde, gelişmiş kamera kontrolü gereken uygulamalarda üst düzey yaratıcılık, doğruluk ve kalite sunuyor. IP teknolojili Cy-Stem, bir RCP kontrol paneli ile bir dizi küçük donanım modülüyle yayın yapımlarındaki üç ana alana yönelik; kontrol, resim kalitesi ve içerik aktarma.

www.cyanview.com


DAC System

RF Sistem İzleme ve Denetim Çözümleri

DAC System’ın yayın takip ve denetim sistemleri kendi patentli teknolojileri tabanlı olup, İsviçre ve ABD’de en yüksek kalite standartlarına göre üretiliyor. DAC System basit bir modüler tasarımla toplam maliyeti düşürüyor ve yatırımda geri dönüşü yükseltiyor. DAC System ürünlerindeki üstün açık hava RF Sensor ile Hybrid Fiber tesisler arası kablo, RFI/EMI’ye dirençli yayın takibi sağlıyor.

www.dacsystem.ch


Dalet

Dalet Galaxy five AI MAM Sistemi

Dalet Galaxy five AI medya varlık yönetimi çatısı, yapay zeka modellerinin amaca yönelik kombinasyonlarını bağlıyor, düzenliyor ve ince ayarlarını yapıyor. Böylece medya kuruluşlarına, kullanıcılara önerilerle yardımcı olan, akıllı eşleştirmeyle işbirliğini kolaylaştıran, daha iyi tedarik ve otomatik karar verme için kestirim analizleri kullanan akıllı iş akışları oluşturma imkanı veriyor. 

Dalet Content Discovery Haber Sistemi

Yeni modül var olan malzeme verisiyle birlikte bilişsel hizmetler tarafından üretilen verileri kullanarak, kurgu ve yaratıcı ekipler için akıllı içerik önerileri oluşturuyor. Dalet Unified News Operations and Sports Production çözümünün bir parçası olarak kurulan Dalet Content Discovery, otomatik içerik etiketleme, konu tespit etme ve anahtar sözcük aramalarla, Auto Indexing ile NLP (doğal dil işleme) teknolojilerini bir araya getiriyor.

Dalet Social Media Haber Çözümü

Dalet Social Media çatısı haber odalarının sosyal medyaya genel haber operasyonlarının bütünleşik bir parçası olarak davranıyor; muhabirler klasik kanalların yanı sıra sosyal medya platformları üzerinde hızlı akan haberler toplayabiliyor, inceleyebiliyor, hazırlayıp iletebiliyorlar. Öykü merkezli iş akışı, görüntülenme, beğenilme, paylaşılma, yorum sayıları gibi tanıdık değerler sunuyor. Görsel ilgi verileri muhabirlere gönderilerinin izleyicilerine nasıl bir performans gösterdiklerini ve anlama ve izleyicilerin bekledikleri yeni bakış açılarını keşfetme imkanı veriyor. 

www.dalet.com


Datavideo

NightHawk NH-100 Zayıf Işık Kamerası

Yeni küçük tasarımlı NightHawk NH-100, özelliklerle dolu, yüksek kaliteli bir kamera. Micro-4/3 inç CMOS sensör, gerçek zamanlı HDR ve etkileyici 409600 ISO sınırına sahip NightHawk NH-100, gölgeleri ve parlak yerleri etkileyici ayrıntılarla yakalıyor. Dijital gürültü azaltma özeliği sayesinde kullanıcılar zayıf ışık altında bile iyi resim kalitesi sunuyor. NightHawk NH-100 kameranın dahili RTMP akış elemanı herhangi bir 4G ağ üzerinden YouTube ve Facebook’a görüntü göndermesine imkan veriyor. Bu açık havada canlı etkinlik yayınları için düşük maliyetli, yüksek kaliteli bir çözüm sağlıyor.

HS-1300 Mobil Stüdyo

Etkin maliyetli, eksiksiz, 6 kanallı, elde taşınabilen mobil stüdyo HS-1300, dahili görüntü akış ve kayıt yeteneklerine sahip. HS-1200’ün tüm özeliklerinin yanı sıra, akış için dahili bir H.264 kodlayıcı da içeriyor. Bu sayede akış için harici bir kodlayıcı eklemek gerekmiyor. HS-1300 kolayca bir ağa bağlanıp programın istenen içerik dağıtım ağına akışı başlatılabiliyor. Akış yeteneğinin yanı sıra HS-1300 program çıkışını bir SD karta kaydedebiliyor da.

NVS-40 Akış Kodlayıcı ve Kaydedici

Çok kanallı görüntü kodlayıcı, görüntü akış aygıtı ve kayıt istasyonu NVS-40, tek parça bir aygıtla birden fazla akışı çeşitli bit hızlarında farklı hedeflere gönderme imkanı veriyor. NVS-40 bir sabit disk sürücüye de kayıt yapabildiği için, prodüksiyon her durumda güvende kalıyor. NVS-40 sabit diske doğrudan master kalitesinde kaydı destekliyor. Kayıt farklı GOP yapıları, kare hızları ve bit hızları ayarlarıyla kişiye göre ayarlanabiliyor. 

www.datavideo.com


Davicom

Cortex 360 Yayın Merkezi Yönetim Çözümü

Davicom, Cortek akıllı yayın merkezi yönetim çözümleri ailesinin ilk üyesi Cortex 360’ı sunuyor. Yayın merkezindeki her şeye GPIO, SNMP veya ModBus üzerinden bağlanan Cortex 360, yayın merkezindeki durumlar ve koşullar hakkında eksiksiz denetim ve bilgi veriyor. Akıllı bir çözüm olması merkezdeki müdahalelerin ve yanlış alarmların sayısını büyük oranda azaltıyor.

www.cortex360.davicom.com


Dayang

eMagic Sanal Stüdyo

Bütünleşik bir sanal stüdyo ürünü olan Dayan eMagic, dahili sanal stüdyo, anahtarlama ve kayıt işlevlerine sahip. İki ana teknoloji olan izsiz takip ile iz algılamayı bir araya getiriyor. Dahili ve harici chroma keyer’lar ve çeşitli multimedya işlevleri da var. Bağımsız entelektüel varlıklı I/O kartı, zengin sunum özellikleri ve yüksek performans sağlıyor.

www.dayang.com


DDN

MEDIAScaler Medya Belleği

Dev veri miktarları modern medya iş akışları için önemli veri yönetim zorlukları yaratıyor. Çözünürlük kaliteleri 4K ve 8K’ya çıkıyor, içerik yaratma iş akışlarına IMF (Interoperable Master Format) giriyor, kamera sayılar artıyor, kare hızları yükseliyor, format sayısı artıyor. Her iş akışının kayıttan arşive kadar her aşamada performans ve verimliliğinin maksimum olması isteniyor. MEDIAScaler uçtan uca veri yönetimi için yüksek performanslı birleşik medya depolama çözümü sunuyor. 

www.ddn.com


Decimator

MC-DMON-QUAD Çoklu Görüntüleyici

Girişler ve çıkış üzerinde 3G Level A ve B destekli MC-DMON-QUAD, 3G Level A ve B arasında çevrim imkanı veriyor. Düşük maliyetli minyatür 3D/HD/SD-SDI 1 – 4 çoklu görüntüleyici veya 4 – 1 giriş çoğullayıcı işlevi gören ürünün standart ekran düzenleri kişisel olarak da düzenlenebiliyor. Her pencereye 16 karakter UMD, 8 kanal ses ölçüm göstergesi bindirilebiliyor. 

www.decimator.com


Dedolight

Lightstream Aydınlatma Araçları

Lightstream ve Eflect, Dedolight’ın yeni aydınlatma araçlarının ve pratiklerinin adları. Yeni araçlar paralel ışık demetli ışık kaynakları ve Dedolight odaklama ışıklarıyla işlev gören gelişmiş optik sistemlerden oluşuyor. Araçlarda farklı boyutlarda ve işlevlerde verimli yansıtıcı yüzeyler de var. PB70 paralel demetli ışık çok yüksek verimlilik ve homojenlik sağlıyor. 70cm çaplı PB70, özel bir HMI ampul kullanıyor. 

DLED Turbo 7 Işık Kaynağı

Yeni Dedolight DLED Turbo 7 ışık kaynağında DLED9 serisi 90 Watt LED’ler ve aktif soğutma donanımı, DLED4 serisi ışık başlığının içerisine yerleştirilmiş. Bunun sonucunda küçük mobil ekipleri için ideal, küçük ve çok sağlam bir yapıda %70 daha fazla ışık çıkışı elde ediliyor. Bu fazladan çıkış sayesinde opsiyonel softbox’lar kullanılarak çok daha yumuşak ve geniş bir ışık kaynağı oluşturulabiliyor. 

Tecpro Liteflex LED Panel

Liteflex ışık kaynağının en dikkat çekici özelliği, içe ve dışa doğru kıvrılabilmesi, hatta dalgalı şekil bile verilebilmesi. İki modeli var; 256 LED’li tek renkli saf günışığı modeli, ve 512 LED’li çift renkli model. Çift renkli modeldeki LED’ler sayıldığında sadece 256 çıkıyor, ama her LED ışık kaynağı biri gün ışığı diğeri tungsten için 2 LED içeriyor. Liteflex panelin arkasındaki cırt cırt sayesinde uygun yüzeylere doğrudan yerleştirilebiliyor. Güç kaynağı ve elektronik devre, “power stick” adlı kısımda yer alıyor ve bu kısım 14.4V Sony BP-U60 pil alabiliyor ya da 12-20V DC ile harici olarak beslenebiliyor. Esnek LED ışık panelinin LED tarafı IP67 düzeyinde yağmura dayanıklı, power stick değil. 

Tecpro Felloni Turbo LED Işık

Çift renkli 3200K-5600K renk sıcaklıklarına sahip Felloni Turbo, önceki çift renkli 50 HO Felloni modelinden 5 kat yüksek ışık çıkışı veriyor. Tamamen gün ışığı altındaki koşullara dolgu ışığı olarak kullanılabiliyor. 576 adet LED içeren kaynağın kare soft box’ı daha zarif ışık ve gölge geçişleri için ışık yayma alanını genişletiyor. Halen geliştirilmekte olan bir dikdörtgen soft box da çıkacak. Arka ışık olarak kullanıma yönelik 2 farklı petek tipi ızgara var. Bir stüdyoda aktif soğutma mekanizmasını kapatmak gerekirse, ışık çıkışı sadece %16 azalıyor. 

www.dedolight.com


Dejero

CellSat Ku-Band IP Uydu Çözümü

Hücresel ağların sıkışık veya sınırlı olduğu koşullarda güvenilirliği yükselten CellSat, Dejero’nun patentli ağ birleştirme teknolojisiyle Birden fazla mobil ağ taşıyıcısının hücresel bağlantılarıyla Intelsat’ın sağladığı Ku-Band IP uydu bağlantısı bir araya getirerek güvenilirliği arttırıyor. Dejero dahili zeka ve otomasyonla çok sayıda bağlantı yolunu kullanmayı basitleştirme üzerinde yoğunlaşarak, sahada çalışan ekiplerin güvenle canlı haber ve etkinlikleri çekmelerine olanak sunuyor.

www.dejero.com


DekTec

DTA-2182 HD Kodlayıcı

İkili HD kodlayıcı kart DTA-2182, çoklu HD-SDI akışlarını H.264 veya MPEG-2 kodlaması gereken PC tabanlı aygıtların yaratılmalarını sağlıyor. Bu küçük boyutlu PCIe kartının sunucudaki yoğunluğu iki katına çıkarması, çok sayıda kanalın kodlanması gerekli ve yer darsa özellikle değerli bir özellik. DTA-2182, DekTec’in tek kanallı DTA-2180 kodlayıcı kartını tamamlıyor. Her iki kart, kodlama tüm sinyal işlemenin kartın donanımında gerçekleşmesinin avantajıyla CPU kapasitesini harcamıyor. PC, kodlama denetim yazılımını ve kartın ürettiği taşıma akışlarını (TP) kullanan uygulamayı barındırıyor.

www.dektec.com


Dell EMC

Dell EMC Isilon Dağıtık Bellek

Medya ve eğlence sektörüne yönelik Dell EMC Isilon dağıtık veri (scale-out) belleği, yüksek performans, ölçeklendirilebilirlik ve kullanım kolaylığı arasında iyi bir denge kurarken, uzun vadede maliyetleri azaltıyor. Bir Isilon kümesi kullanarak tek bir bellek havuzu yaratan Dell EMC Isilon, büyük projeleri bölümlere ayırma veya yer açmak için sistemler arasında dosyaları taşıma gereğini ortadan kaldırıyor. Her türlü projenin dosyaları kayıttan yayına ve uzun vadeli arşive kadar aynı dosya sistemi üzerinde proxy medya, ara formatlar ve diğer varlıklar olarak 50 petabayt bellekte birlikte var olabiliyorlar. 

www.dellemc.com


Deltacast

12G SDI Kart

12G SDI UHD ve 4K görüntülerin tek bir kablo üzerinde saniyede 60 kareye kadar hızlarda, SMPTE ST 2082-10 standardında belirtildiği şekilde taşınmalarına imkan veriyor. Günümüzde çok az sayıda UHD yayın altyapısı tamamen 12G SDI tabanlı. Bununla birlikte yayın cihazları üreticileri geleceğe hazır olmak ve 3G SDI ürünlerine 12G SDI provizyonu eklemek istiyorlar. Bu nedenle DeltaCast giriş ve çıkışı destekleyen dört 3G-SDI kanalını taşıyan popüler Delta-3G-elp-4 4c’nin Delta-12G-elp-h 1c modelini sunuyor.

www.deltacast.tv


De Sisti

SoftLED 4 XL Beyaz Işık

800mm genişlikte SoftLED 4 XL, 180W güçte bir LED ışık kaynağı. Son derece eşit dağılımlı yumuşak ışın demeti, yumuşak beyaz ışık, etkin ışık demeti denetimi, hassas referans beyaz ışık sağlayan SoftLED 4 XL, stüdyoda çoklu kamera çekimleri için ideal. Küçük ve hafif ürün çok yüksek verimliliği sayesinde enerji tasarrufu yapıyor. %100 ile %0 arasında pürüzsüz kısma, kırpışmasız çalışma sağlıyor.

www.desisti.it


Deva Broadcast

DB45 FM Radyo Alıcı ve Analizörü

DEVA ürün ailesinde yerini alan DB45, FM sinyallerinin güvenilir takibi gerektiğinde kullanışlı bir aygıt. Küçük boyutlu ve çok yönlü ürün zengin özellikleriyle RF düzeyi, MPX sapması, MPX gücü, sol ve sağ ses düzeyleri, RDS ve pilot enjeksiyon seviyelerinin hassas, doğru ve güvenilir ölçümlerini yapıyor. Tamamen DSP devresi tabanlı aygıt, 24 saat çalışmayı garantiliyor. TCP/IP ve opsiyonel GSM bağlantısıyla kanalın durumunun izlenmesini ve gerçek zamanlı ses dinlemeyi kolaylaştırıyor. Tek gereken bir cep telefonu. 

DB91-TX IP Ses Kodlayıcı

DEVA’nın ikinci kuşak IP ses kodlayıcısı ses sinyallerini yüksek kaliteli sıkıştırmalı ses akışına çevirerek çıkış sinyalini doğrudan IP tabanlı ağlar üzerinden iletiyor. Ses yayınını kalite kaybı olmadan garantilemek için DB91-TX sıkıştırmasız PCM ses akışını da destekliyor. Bu yüksek teknolojili aygıt mevcut ses sistemlerinin içerisine kolayca katılarak internetle bütünleşiyor. Ön paneldeki ses seviyesi çubuk grafikleri ve LED göstergeleri, aygıtın o anki durumunu bir bakışta okumaya imkan veriyor. 

www.devabroadcast.com


DiGiCo

4REA4 Ses Çözümü

DiGiCo bağlantı seçenekleriyle 4REA4 ses işleme sistemi ve güçlü 4REA4 kontrol yazılımı, yönlendirme, işleme ve miks denetimiyle performans alanını tüm kuruluma genişletiyor. 4REA4 sinyal işleme donanımında her biri kendi stereo master çıkışına, CG ve FX grafiklerine sahip dört özel amaçlı miks alanı var. 128 giriş kanalı ve 48 buss çıkışı işleme şeridiyle istenen alana sinyal işleme atanabiliyor. 

Quantum 7 Konsol

Yedinci kuşak FPGA aygıtlarıyla geliştirilen Quantum 7, ses işleme gücünü yükselterek DiGiCo’nun kullanıcılarına geniş esneklik sunmasını sağlıyor. Quantum 7 96KHz çalışan altı yüzden fazla sinyal işleme kanalı üzerinde bir SD7 genişleterek, dış dünyada 3000 potansiyel giriş/çıkışa bağlanabilmeyi sağlıyor. Sistemdeki sekiz yeni atanabilen MADI bağlantısı ve iki DMI yuvası, AoIP ve diğer DMI kart opsiyonları ile bağlantı sağlıyor. 

www.digico.biz


Digigram

IQOYA*CLOUD Kodek Yönetim Sistemi

Digigram’ın yenilikçi kodek yönetim sistemi IQOYA*CLOUD artık SaaS (Software as a Service) yazılım hizmeti olarak alınabildiği için, büyük sermaye yatırımları yapmadan sadece aylık ücret ödeyen küçük ve orta ölçekli yayıncılar için uygun maliyetli hale geldi. İnternete bağlanan her türlü aygıttan web tarayıcı yoluyla erişilebilen uygulama, her boyutta kodek grubunun kurulumunu ve günlük kullanımını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Digigram’ın güvenli SIP yayın altyapısı üzerine kurulan IQOYA*CLOUD, ağdaki kayıtlı tüm ACIP kodeklerin verimli gerçek zamanda denetimini sağlıyor. 

blu by digigram Bulut Tabanlı İçerik Toplama

Bulut tabanlı hizmet blu by digigram, muhabirlerden, sunuculardan, sanatçılardan ve nitelikli yayın veya web radyo dinleyicilerinden gelen içerik katkılarının gerçek zamanda, uçtan uca yönetimini kolaylaştırıyor. Profesyonel yayın ortamları için tasarlanan blu by digigram, stüdyoların bir web tarayıcısı, klasik SIP kodek hatta yedek olarak telefon sahibi olan uzak katkı sağlayıcılarla blu kullanıcı portalı yoluyla aynı anda çok sayıda çift yönlü iletişim kurmasını sağlıyor. 

www.digigram.com


DJI

Master Wheels Gimbal Hareket Aracı

Yüksek hassasiyette gimbal hareket aracı DJI Master Wheels, pan, tilt ve roll hareketlerini son derece doğru ve hassas ayarlamak için üç adet ağırlıklı tekerlekten yararlanıyor. Ultra yüksek çözünürlüklü optik kodlayıcılar, tekerlek ayarlarının ince ayrıntılarını algılıyor ve gelişmiş algoritmalar bu hareketleri değerlendirerek gimbalin hassasiyet düzeyini yükseltiyor. Master Wheels en son sensör konumlandırma teknolojisinin yanı sıra, çift bantlı az gecikmeli 2.4/5.8GHz kablosuz iletim teknolojisiyle ana konsoldan hareket donatımına kararlı ve güvenilir bağlantıyı garantileyerek, sadece 10 milisaniye gecikme ve 3 kilometreden fazla çalışma mesafesi sunuyor.

www.dji.com


DMG Lumiere

MIX LED Işık

MIX, herhangi bir renk LED kaynağının en iyi Rosco jel eşleşmelerini sağlar. Kırmızı + Lime + Yeşil + Mavi + Sarı + Beyaz. Olarak 6-LED renk miksi gerçekleştirir. Bu, RGBW veya RGBA armatürlerinden daha geniş bir renk yelpazesi oluşturmasını sağlar. Buna ek olarak, serideki kırmızı ve açık yeşil yayıcıları sadece MIX için üretilir - bu, sadece MIX ışığından elde edilebilen renkler ve tonlar oluşturulabileceği anlamına gelir. MIX kütüphanesindeki her Rosco jel rengi, Rosco’nun renk uzmanları tarafından tungsten ve günışığı kaynaklarıyla eşleştirilerek, göz, ölçüm ve kamera ile doğrulanmıştır. 

SL1 Switch LED Çözümü

Her şey SL1 ile başladı. Floresan tüpüne alternatif bir LED çözümü bulmak için üretildi. Sağlam, kompakt, renk değiştiren ve kısılabilir bir ışık olarak tasarlandı.Hafif ve dayanıklı bir kasada yumuşak ve yuvarlak bir ışık kaynağı sunar. Geniş bir difüzyon ve donatım aksesuarları yelpazesi ile birlikte bu armatür otonom ve çok yönlüdür. Daha da yumuşak bir etki yaratan Dome, DMG kullanıcılarının favori aksesuarıdır. SL1 Switch ve sette güvenlik ile konfor getirir.

MINI Switch LED Panel

MINI Switch, boyut / ağırlık / güç oranı için olağanüstü bir ışık kalitesine sahip orijinal SL1 Switch ile aynı özelliklere sahiptir. Çerçevesi ve aksesuarları, kullanım alanına ek olarak sağlam ve ergonomik olacak şekilde tasarlanan,  seyyar çalışan ve,kalite arayan teknisyenler için mükemmel aydınlatma aracı. MINI Switch her zaman ve her yerde kullanılabilecek süper hafif ve taşınabilir bir paneldir. AC ve DC güç çözümlerinin yanı sıra çok çeşitli difüzyon aksesuarlarıyla birlikte teslim edilir. Hepsi tek bir çantaya sığar. Herhangi bir set, yer, kapalı alan, alçak tavanlı stüdyo, belgesel çekimi gibi sınırsız bir liste için ideal bir araç MINI Switch çok yönlülük için tasarlandı.

MAXI Switch LED Işığı

Bu eşsiz ışık, DMG Ailesi’nin en son (ve en büyük) ürünüdür. Sadece 12.5Kg (27lbs) ağırlıkta, 125x74x2cm (4 ‘x 2.2’ x 3/4 “) ölçülerinde, çıkışını olağanüstü bir 520W LED gücüne çıkarır. 3000 ila 5600 °K çift renkle aynı zamanda kolay ulaşım için katlanabilir şekildedir. Taşınmasını kolaylaştırmak için katlanmasını sağlamak adına akıllı bir menteşe ile birleştirilen iki panelden üretilmiştir. İki panel de ayrı olarak çalışabilir ve “bölünmüş modda” kontrol edilebilir. MAXI Switch bağlantısı maksimum özgürlük için 360 ° dönüş sağlar ve ayrıca iki paneli düz açık ve kapalı arasında herhangi bir konumda kilitlenebilir. 

www.dmglumiere.com


DNF

Canlı Bulut Playout Sistemi

Merkezine zamanın testinden geçmiş olan GTP-32 kontrol işlemcisini alan DNF, AWS Elemental ile işbirliği yaparak bir canlı bulut playout sistemi sunuyor. Sistemin Sistemin play-to-air otomasyonu, GTP-32’yi denetleyerek bir görüntü sunucu kanalına benziyor; içerik uzakta Amazon Simple Storage Service (S3) üzerinde tutuluyor ve Elemental Live Cloud yoluyla erişiliyor. Klip eklendiği veya çıkarıldığı her defasında bir sanal mini-GTP, otomasyonu güncelliyor. 

www.dnfcontrols.com


DoPchoice

Rabbit-Ears Softbox Sabitleyici

Rabbit-Ears softbox sabitleme sistemi, aydınlatma aygıtlarının üzerine DoPchoice SnapBag softbox’ları monte etmek için ağır ve hantal speed ring standardının yerine geçiyor. Çok yönlü Rabbit-Ears sayesinde tek bir birim birçok farklı LED ışık markası üzerinde montaj için kullanılabiliyor. Rabbit-Ears softbox’ların üç dakikadan kısa bir sürede sıkıca takılmalarına imkan veriyor. Üç farklı biçim seçeneği var; Kare softbox’lar için Rabbit-Ears Mini, dikdörtgen softbox’lar için Rabbit-Ears Rectangular, 3 veya 5 feet sekizgen softbox’lar için Rabbit-Ears Square.

www.dopchoice.com


DPA Microphones

d:vote 4099 Enstrüman Mikrofonları

Core by DPA teknolojili yeni d:vote 4099 enstrüman mikrofonları, bugün en doğal ses yakalayan enstrüman mikrofon çözümlerinden birisi. d:vote 4099 serisi, başta gitar, keman, çello, trampet ve saksafon olmak üzere her üflemeli ve akustik müzik aletiyle kullanılmak üzere tasarlandı. Küçük boyutu ve çok yönlü montaj ve mandal seçenekleriyle tanınan d:vote 4099 mikrofon, stüdyo ve tiyatrodan yoğun izlenme saatlerindeki canlı gösterilere kadar çeşitli uygulamalara uygun.

d:vice Dijital Ses Arabirimi

d:vice MMA-A dijital ses arabirimi, mono, ikili ve stereo yetenekler sunan, yüksek kaliteli, iki kanallı bir mikrofon ön yükselteci ve A-D çevirici. Bu esneklik muhabirlere gün boyu ortaya çıkabilecek beklenmedik koşullarda aygıtı kullanma imkanı veriyor. İster iki kanallı bir söyleşi durumu, ister ortam sesinin stereo kaydı olsun, d:vice muhabirlerin işlerini kolaylaştırıyor. d:vice değiştirilebilen aydınlatma ve USB bağlantı kablolarıyla teslim ediliyor. MicroDot girişleri d:vice’ın d:screet Miniature, d:fine Headset, d:vote Instrument ve hatta opsiyonel MMP-G ön yükselteçli d:dicate Recording mikrofonlar dahil tüm DPA minyatür mikrofonlara bağlanmasına imkan veriyor. 

CORE by DPA Teknolojisi

Yeni yükselteç teknolojisi CORE by DPA, üreticinin minyatür boyun mikrofonları ile kulaklık takımı mikrofonları serilerinde yer alıyor. D:screet ve d:fine serisi mikrofonların dinamik aralıklarını ve çalışılabilir alanlarını arttırmanın yollarını arayan DPA, bu yeni yükselteci en yüksekten en alçağa kadar daha da net sesler yaratmak için geliştirdi. 14dB artışla CORE teknolojisi fısıltıdan haykırışa kadar tüm ses düzeyleri aralığında daha net ve açık bir ses veriyor.

www.dpamicrophones.com


DVEO

Ad Substituter IP/25 Reklam Ekleme Otomasyonu

AD Substituter IP/25, yayıncılar, telekom TV/OTT ve kablo operatörlerinin, yolcu gemilerinin ve otellerin yerel reklam eklemeleri için tasarlandı. Bu gerçek zamanlı otomatik dijital reklam ekleme ve değiştirme sistemi, dijital yayın ortamındaki reklamların varlığını tespit ediyor ve bulduğu reklamları, belirlenmiş aynı uzunluktaki reklamlarla yer değiştiriyor. Birçok ülkede medyada SCTE 35, analog cue tonları veya diğer reklam başlatıcıları veya işaret noktaları olmadığı için, bu teknoloji kullanışlı. Bu ülkelerde reklam eklenmesi içerik hazırlama aşamasında oluyor ve oluşturulması verimli ama pahalı.

www.dveo.com


Edelkrone

SliderPLUS hareket Kontrol Sistemi

SliderPLUS dünyanın en akıllı ve portatif 4 eksenli hareket kontrol sistemi. Sadece kamerayı hedefe yöneltip odaklamak yeterli, gerisini SliderPLUS hallediyor. SliderPLUS hedefi otomatik olarak takip ediyor ve her türlü mekanik lens ile otomatik odaklama yapıyor. SliderPLUS’ın rayları kamerayla birlikte hareket ediyor ve aynı boyutta diğer raylara göre iki katı kamera hareket mesafesi ve dolly giriş-çıkış aralığı sunuyor. 

SurfaceONE Raysız Dolly

İki eksenli akıllı raysız dolly SurfaceONE ile her türlü düz yüzey üzerinde doğrusal ve hedefe yönelik eğimli çekimler kolayca gerçekleştirilebiliyor. Sadece çekilecek hedefe iki farklı açıdan kamerayı yönlendirmek yeterli. Hedef nesnenin etrafında 360 derecelik bir rota elde ediliyor. SliderPLUS hızlandırılmış çekim yapabiliyor.

www.edelkrone.com


EditShare

XStream EFS 200 ve 300 Paylaşımlı Bellek

Hem NAB nem de IBC’de ödül kazanan XStream EFS 200 ve XStream EFS 300’ün temelindeki dosya sistemi EditShare File System (EFS), dinamik performans ve üstün hata toleransı sunarken, idari işleri hızlandırıyor ve “tak-çalıştır” kolaylığında yükseltme imkanı taşıyor. Sade, uygun maliyetli, ölçeklendirilebilir, tek düğümlü çözüm, Flow Media Asset Management ve Ark Media Archive uygulamalarını içeriyor.

www.editshare.com


Embrionix

emQUAD IP to HDMI Quad Split Çevirici

emQUAD IP to HDMI Quad Split iki model sunuyor. Minyatür, takılabilen bir model 1RU kasadan 48 adede kadar dörde bölmeli ekran görüntüsü sağlıyor. Alternatif bir küçük boyutlu IP – HDMı aygıt ise HDMI monitörlerin arkasına asılarak mozaik görüntüsü içerisinde dört görsel sunuyor. emQUAD az yer ve kablo gerektiriyor, az enerji tüketiyor ve her türlü kaynağı destekliyor. Her iki model de yazılım tabanlı Embrionix yazılımına sahip olduğu için, kullanıcılar gereksinimleri değiştikçe donanımlarını farklı bir kullanım için yeniden düzenleyebiliyorlar. 

www.embrionix.com


EMS

Easy CG 4K/HD/SD Karakter Jeneratörü

Easy CG çok sayıda grafik ve multimedya oluşturma, görüntüleme ve kontrol etme imkânı sunan uygun fiyatlı, ölçeklenebilir ve kullanıcı dostu bir KJ uygulamasıdır. Yayın grafiklerinizi gerçek zamanlı veya offline olarak tasarlayabilir, isterseniz Fill ve Key ile senaryoları kullanabilirsiniz. Easy CG şimdi dahili NDI® desteğiyle IP tabanlı kurulumlar için uygundur. Easy CG, haber kanalları, müzik kanalları ve tematik kanallar için ideal çözümler sunar. Hava durumu raporlamaları, spor, seçim programları gibi ekrana hızlı bir şekilde çeşitli infoların ve istatistiklerin verilmesinin gerektiği çalışmalarda, Easy CG hızlı ve göz alıcı grafiklerle ekranını markalamak isteyen kullanıcılar için mükemmel bir şekilde tasarlanmıştır.

Easy OnAir 4K/HD/SD Playout Çözümü

Facebook, Youtube gibi sosyal ağlar üzerinden canlı yayın yapabilmek için 4K destekli yayın yazılımıdır. Easy OnAir ile 4K videolarınızı, PAL, HD, SD dosyalarınızı aynı playlistte oynatabilirsiniz. 7/24 stabil uygulama ve kullanıcı dostu arayüzü ile kullanıcıların beğenisini kazanmıştır. Easy OnAir, HD/SD çok sayıda farklı formatı oynatabilir. Farklı çözünürlükte görüntü dosyalarını farklı ses dosyalarıyla bir arada oynatabilirsiniz. Şimdi NDI® özelliği ile ağ bağlantınız üzerinden yüksek kaliteli video akışı gönderebilir veya alabilirsiniz. Önceden hazırlanıp sisteme kaydedilmiş klipler yanında canlı yayınlar ya da network ve internet ortamından gelen IP ve NDI stream kaynaklarını da playlist’e ekleyebilir ve yönetebilirsiniz.

Easy Ingest Profesyonel Kayıt Yazılımı

Yüksek kalitede sürekli kayıt almak isteyen televizyon kanalları, medya takip merkezleri, prodüksiyon firmaları veya güvenlik amaçlı yüksek kalitede kayıt yapmayı düşünen kuruluşların görüntü kayıt ihtiyaçlarını karşılayan Easy Ingest 7/24, profesyonel görüntü ve ses kartlarını kullanarak sürekli kayıt oluşturulmasını sağlayan güçlü ve güvenilir bir kayıtçı yazılımdır. Video ve ses kaynağından gelen görüntüyü gerçek zamanlı olarak, yüksek çözünürlük ve kalitede kaydeden Easy Ingest kolay, güvenilir ve güçlü yapısıyla video ve ses kayıt ihtiyacınızı profesyonel olarak karşılar. Canlı video kaynaklarına ek olarak, stream ve dosyaları istediğiniz çözünürlük ve formatta kaydeder.

Easy Multiviewer Ön İzleme Çözümü

Easy Multiviewer, kullanıcıların çok programlı transport streamlerini (MPTS) veya tek programlı transport streamlerini (SPTS) izlemelerini, analiz etmelerini ve kontrol etmelerini sağlar. IP kaynağı, SDI, HDMI, DVB-S, DVB-T ve DVB-C’nin yanı sıra şimdi NDI® kaynakları da görüntülenebilir. Yayın sırasında herhangi bir sorunla karşılaşıldığında, Easy Multiviewer oluşan hatanın tespitinde ve bunun uydu kapasite sağlayıcısından mı, uplink kısmından mı yoksa stüdyo kısmından mı kaynaklandığının raporlanmasında yardımcı olmaktadır. Ses düşüklüğü ya da yüksekliği, görüntüde donma veya kararma olması durumunda, Easy Multiviewer’ın hata raporlama özelliği sayesinde, hata anında sesli uyarı ve ilgili kişileri e-posta aracılığıyla bilgilendirme, otomatik olarak gerçekleştirilebilir. Round robin özelliği sayesinde, ekranda istediğiniz süre kalabilir ve kaynaklar arasında profesyonel bir geçiş sağlayabilirsiniz.

Easy IP Encoder Profesyonel Encoder Çözümü

Easy IP Encoder kompakt, yüksek performanslı, yüksek çözünürlüklü MPEG-4, MPEG-2 ve H.264 stream kodlama çözümüdür. Yayıncılıkta görüntünün bir noktadan uzak noktalara iletilmesi için sıkıştırılması gerekir. Easy IP Encoder’la HD (High Definition) veya SD (Standard Definition) çözünürlüklerde MPEG-4 veya MPEG-2 olarak video görüntü encode edilebildiği gibi, yine HD ve SD çözünürlükte H.264 kodek ile de görüntü encode edilebilir. Unicast ve Multicast IP desteği bulunur. Bu sayede ihtiyaç duymanız halinde multicast çıkış alarak, stream çıkışlarını kaydedebilir veya Easy IP Multiviewer ile ön izlemesini yapabilirsiniz. Easy IP Encoder’a sosyal medya opsiyonu eklediğinizde, aynı anda yayınınızı, uplink merkezine ve Youtube, Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya ortamlarına gönderebilirsiniz. NDI desteği sayesinde bütün gerçek zamanlı prodüksiyonlarınızı ağ üzerinden kolaylıkla saniyeler içerisinde yayına veya başka cihazlara gönderebilir ve alabilirsiniz. NDI, video ve audio streamlerinizi IP üzerinden paylaşmanızı sağlayarak SDI’a IP temelli bir alternatif olmanın ötesinde, ağ üzerindeki tüm cihazlardan birden fazla input ve output sinyali gönderip almanızı sağlayan çift yönlü bir standart sunar. Böylece kuruluşunuzdaki NDI destekli tüm cihazlarınızın birbirine bağlı olarak çalışmasını mümkün kılar.

Easy MAM Medya Varlık Yönetim Yazılımı

Easy MAM, kurum için değeri olan ses, video, resim gibi bütün dijital verilerinizi arşivlemek ve kolayca bulabilmek, kategorize edebilmek, istediğiniz zaman ve yerde kullanabilmek için geliştirilmiştir. Easy MAM, kolay kullanımlı, ölçeklendirilebilir ve ekonomik bir çözüm sağlar. Merkezi bir multimedya içerik kataloğu sunan Easy MAM, kolay ve gelişmiş arama, kategoriye göre arama veya kriter değiştirme, yetkilendirme yönetimi, güvenli ve hızlı paylaşma, veritabanı desteği ve üçüncü firma ürünleriyle bütünleşme gibi özelliklere sahiptir. Easy MAM, bir televizyon kanalı için eksiksiz bir dijital arşiv yönetimi çözümü olmasının yanı sıra, yayın merkezlerinin, Telekom, Web TV, IP TV işletmelerinin, eğitim kurumlarının, yapım firmalarının, kamu kurumlarının, askeri ve güvenlik ajanslarının medya varlıklarını yönetmede de kullanışlı ve güçlü bir çözüm sunar.

www.easymediasuite.com


EVS

X-ONE Çok Kameralı Yapım Sistemi

EVS fuarda X-ONE eksiksiz canlı yapım sistemini ilk olarak sergiledi. IABM’nin Peter Wayne Award ödülüne tasarım ve yenilikçilik dalında değer görülen bu EVS çözümü, en fazla altı kamera gerektiren niş sporlar ve etkinliklerin canlı yayınları için tasarlandı. Bir yapım yardımcısı işlevi gören içeriğe duyarlı kullanıcı arayüzü, sadece o an ilgili olan işlevleri gösteriyor. Tek bir operatör programı canlı kamera sinyalleriyle kesebiliyor, sesi denetleyebiliyor, canlı programa kolayca eklenebilen tekrar oynatımlar ve grafikler yaratabiliyor. İçerik sağlayıcılar X-ONE sayesinde daha fazla etkinlik yapımı gerçekleştirmekle yapım maliyetlerini kontrol altında tutma arasında doğru dengeyi kurma olanağı elde ediyorlar. 

Unified Stadium Spor Çözümü

EVS, 2018 NAB Show’da sergilenen Unified Stadium tanıtımı için teknoloji sağlayıcılarla işbirliği yaptı. Unified Stadium, spor takımlarına ve mekan işletmecilerine zenginleştirilmiş video içeriği üretme ve maç günlerini çoklu ekranlarla kontrol etme yeteneği kazandırıyor. Düzgün ve etkili bir şekilde yapıldığında, spor tesisleri hayranlar için en ilgi çekici mekan deneyimleri oluşturabilir. Unified Stadium, AGS’nin endüstri lideri canlı prodüksiyon araçları ve ChyronHego ve Trans-Lux dahil olmak üzere çeşitli teknoloji sağlayıcıları arasında çoklu entegrasyonlardan oluşur. 

www.evs.com


Facilis Technology

TerraBlock Paylaşımlı Bellek 

TerraBlock, post prodüksiyon ve içerik oluşturma iş akışlarına yönelik, sektör lideri bir ağ paylaşımlı depolama sistemidir. Her TerraBlock ile birlikte verilen Facilis Paylaşımlı Dosya Sistemi, en karmaşık çoklu platform ortamlarını kolayca barındırır ve farklı uygulamalar ve görüntü formatları arasında işbirliğine olanak tanır. TerraBlock ile 4K film renk sınıflamasından HDV sanat editörlüğüne kadar işleri eksiksiz yapmak için performans sağlar.

www.facilis.com


Fast Forward Video

Studio Pro Replay Yayın Gecikme Sunucusu

Yayıncılar genellikle bir doğu saat diliminden bir program sinyalini alırlar ve programı saatler sonra batı saat diliminde günün aynı saatinde oynatırlar. Programlarda kesintisizlik ve güvenilirlik önemli. Gecikmeli çıkış yayın kalitesi resmi, çoklu ses kanalları ve zaman kodu, kapalı altyazılar, Dolby meta verileri ve test sinyalleri gibi yardımcı veriler dahil olmak üzere orijinal sinyalin tam bir kopyası olmalıdır. Yakın zamana kadar yüksek netlikli program gecikmesi için buna özel altı haneli maliyette bir video sunucusu gerektirirdi. 2016 yılında Fast Forward Video, Studio Pro Replay ürününde bu özelliği rakip çözümlerin maliyetine göre çok ucuzlattı.

www.ffv.com


FileCatalyst 

FileCatalyst Direct Dosya Aktarım Çözümü

DFosyaları FTP’den yüzlerce kez daha hızlı aktarabilen FileCatalyst Direct, 10 Gbps ve ötesinde aktarım hızlarına çıkıyor. Endüstri standardında 256 bit AES şifreleme yapıyor ve özel veya halka açık bulut ortamlarına doğrudan aktarım yapıyor. Kontrol noktası yeniden başlatma ile gönderimin hedefine ulaşmasını garantiliyor. SDK/API yetenekleriyle çeşitli uygulamaların içerisinde bütünleşen çözüm, web tabanlı aktarım ve yönetim araçları sunuyor.

FileCatalyst Central İzleme ve Yönetim Web Uygulaması

Web uygulaması FileCatalyst Central, bir kuruluşun tüm FileCatalyst kurulumunu izlemek ve yönetmek için kullanılıyor. Central yöneticilerin sürmekte olan aktarımları gerçek zamanda izlemelerini, işlem geçmişlerini incelemelerini, alarmları yönetip takip etmelerini, düğüm noktalarını yönetmelerini ve düğümden sunucuya aktarımları başlatmalarını sağlıyor. Yöneticiler FileCatalyst HotFolder (HF) ve TransferAgent (TA) dahil ağa bağlı tüm düğümlerin yapılandırmalarını düzenleyebiliyor. HTML5 dilinde yazılan Central, güvenlik duvarlarıyla uyumlu ve FileCatalyst sistemindeki tüm ürünlerle kesintisiz bütünleşiyor.

www.filecatalyst.com


FilmLight

Baselight 5 Renk Derecelendirme Sistemi

HDR, VFX ve 360 VR için gelişmiş özelliklere sahip Baselight 5’te, yeni filmlerde ve televizyon dizilerinde kullanılan Base Grade var. HDR teknolojisi geliştikçe, Baselight renk uzmanları filmler ve kaliteli TV projelerinde HDR çekimle daha fazla çalışıyorlar. Base Grade zaten farklı dağıtım formatları arasında ve SDR ile HDR arasında geçiş yapma işinin zorluğunda kurtarıyor, ama FilmLight renk uzmanlarının işini daha da kolaylaştıran araçlar geliştirdi.

www.filmlight.ltd.uk


Flanders Scientific

DM250 24.5 Monitör

Ödüllü DM250, firmanın şimdiye kadar ürettiği en gelişmiş monitör. Özel araç seti, en zorlu post prodüksiyon ortamlarının yanı sıra, set renk yönetimi uygulamaları için dinamik olarak son derece uygundur. FSI’nın 3. nesil Color Fidelity ve LUT Interpolation Engine’i (CFE3) yüksek doğrulukta renk reprodüksiyonu ve etkili bir görünüm yönetimi için çok sayıda 4.913 nokta (173) kalibrasyon ve DIT (görünüm) LUT’a sahiptir. Anında Rec709, EBU, SMPTE-C, DCI P3, Rec2020 Emülasyonu, Native Wide Gamut ve Custom User Generated  renk alanlarından birini seçiliyor. FSI monitörleri fabrikadan ön kalibreli olarak gelir ve cihazlarını FSI servis departmanına göndermek isteyen müşteriler için her zaman ücretsiz yeniden kalibrasyon yapılır

www.flandersscientific.com


Focusrite Pro

Focusrite RedNet MP8R Yükselteç ve A-D Çevirici

RedNet MP8R, hem Ethernet hem de güç kaynağı yedekliliği ile canlı ses ve yayın iş akışları için uyarlanmış 8 kanallı, Dante özellikli, uzaktan kumandalı bir mikrofon ön yükselteci (mic pre) ve A-D çevirici. Başarılı RedNet 4 mikrofon ön yükselteci temel alan RedNet MP8R’nin maksimum 28dBu giriş seviyesi, polarite ters çevrimi, 20dB dolgusu, çift giriş empedansı özelliklerini, ince 1U kasasında sunuyor. Bir mühendisin analog mikrofon ön kazanımını kontrol edebilmesine izin veren otomatik kazanç takibi ile kazanç-telafi sinyali bir saniyede alınır.

www.pro.focusrite.com


FOR-A

FA-9600 Çok Amaçlı Sinyal İşlemci 

FOR-A’nın yeni nesil teknolojisi, 12G, 4K UHD, 1080p ve SD / HD dahil olmak üzere olağanüstü bir dönüşüm formatı sunan çift kanallı bir kare senkronizasyon, SDR / HDR işlemci ve dönüştürücüdür. Yüksek güvenilirlik, çok yönlülük ve kullanım kolaylığı göz önünde bulundurularak tasarlanan FA-9600, 4K UHD’ye geçiş için ideal bir cihazdır.

HVS-490 3G/HD Yapım Masası

HVS-490 yapım anahtarlama masası, daha ekonomik 4K üretimine kapı açarken HVS-2000 ve HVS-390HS’nin  teknolojisini devralır. Özel MELite teknolojisi, anahtarlayıcının 2 M / E kapasitesini 6 M / E performansı sunacak şekilde genişletir. FLEXaKEY veya zengin 2.5D DVE özelliği atayarak anahtarlama yeteneklerinizi daha da genişleterek 12 adede kadar tuş takımını oluşturun. Canlı prodüksiyonda bu gerçekten geniş kapsamlı geçişten yararlanın. MELite, AUX geçişlerinin yeteneklerini genişletir. Bir AUX veriyolu ile, bunları yürütmeden önce geçişlere önizleme yapabilir ve PGM veya PST için olduğu gibi AUX çıkışı üzerinde aynı kontrolün keyfini çıkarabilirsiniz. 

HVS-2000 3G/HD/SD Yapım Masası

HVS-2000 sistemi güçlü bir 6 video M / E donanımına sahip. Artık HVS-2000 teknolojisindeki güç ile V6MU motoru çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Upstream ve downstream geçiş efektleri yapabilen HVS-2000, miks, süpürme, bindirme, DVE efektler ve ö izleme kontrolüyle ikinci bir denetim odasından çalışmak için çoklu kontrol panelleri eklemeye imkan veriyor. Yeni HANABI’nın kullanıcıları, yüksek kaliteli, verimli ve kolay işletim sistemi ile video prodüksiyon yarışını kazanabilirler.

www.for-a.com


Forecast Consoles

ImageMaster GCX-S2 Konsol

GCX ve GCX-S serisi, çıkarılabilir, değiştirilebilir donatılar ve seçenekler sunar. Kablolama, dönüştürücüler ve küçük PC’leri gizlemek için kolay erişim kablosu şasisi ile sektördeki en iyi kablo yönetimini sunuyor. S hattı, bir düğmeye dokunarak elektronik yükseklik ayarı ile bunu bir sonraki seviyeye çıkarır. Laminant tezgah üstü seçenekler sunan konsolun arka rayı, mükemmel çalışma ortamınızı oluşturmak için sadece ihtiyaç duyduğunuz seçenekleri ekleme olanağı sunar. Yüksek dayanıklı HDPE Tabanı, ImageMaster konsolunuzun gelecek yıllar boyunca yeni gibi görünmesini sağlar

www.forecast-consoles.com    


Freefly

MöVI Hareket Sistemleri

Hafif, çevik, sağlam ve akıllı kamera hareket sistemleri, zorlu kurulumlarda pürüzsüz çekimlere imkan veriyor. Freefly, MöVIPro’daki üstün özelliklere dünyanın en büyük kameraları için güç ekledi. Güç düzenleyici, kablo, karmaşa gerektirmeyen FreeflyMöVI XL, hem komut hem enerji için kablosuz olup, Freefly kontrol ekosistemini (MIMIC, MöVI Controller, Pilot) ve yüksek güçlü lityum pillerini kullanıyor. En gelişmiş kamera hareket sistemi MöVI Pro, bir film çekim ekosisteminin merkezini oluşturan hafif, portatif bir sistem. Uyarlanabilir, genişletilebilir, esnek MöVI Pro ailesi sayesinde kullanıcılar yapım kalitesinde içerikleri hızla, kolayca yaratabiliyor ve tekrarlayabiliyorlar. MöVICarbon dünyanın ilk el/drone montajlı 5 eksenli kamera sabitleyicisi. İki iç eksen 240mm zoom’da en yoğun koşullarda bile kamerayı mükemmel bir şekilde sarsıntısız tutuyor. 

www.freeflysystems.com


Fujinon 

UA24x7.8 UHD Lens

220.5mm uzunlukta ve 1.98kg ağırlıkta UA24x7.8 zoom lensi, en küçük ve hafif 4K HDR yayın lensi. Küçük gövdesinde güçlü 24x büyütmeli zoom sunan UA24x7.8, 7.8mm geniş açıdan 187mm’ye kadar odak uzunluklarını kapsıyor. Bu yeni portatif lens canlı spor haberleri ve realite TV gibi mobilite ve uzun süre omuzda çekim gerektiren ortamlarda yüksek çözünürlüklü çekimler yapmaya imkan veriyor. 

UA46x9.5B 4K HDR Lens 

4K UA 2/3” lens serisine katılacak UA46x9.5B lens 46x zoom oranı ve F2.0 diyafram ile 9.5-437mm ( 2x ile 19-874mm) odak mesafesine sahiptir. Yeniden tasarlanan OS-TECH görüntü sabitleyici özelliği ile 46x zoom  lens spor, belgesel ve yaban hayat prodüksiyonu için idealdir. Lens üzerindeki Dijital Full Servo sürücü ünitesi tasarımı da yenilendi. Lenste Yüksek Geçirgenli Elektron Işın Kaplaması (HT-EBC) sayesinde daha zengin renkler ve gelişmiş geçirgenlik bulunur. 

UA46x13.5B 4K HDR Lens 

4K UA 2/3” lens serisine katılacak UA46x13.5B lens 46x zoom oranı ve F2.8 diyafram ile 13.5-621mm ( 2x ile 27-1242mm) odak mesafesine sahiptir. Yeniden tasarlanan OS-TECH görüntü sabitleyici özelliği ile 46x zoom  lens spor, belgesel ve yaban hayat prodüksiyonu için idealdir. Lens üzerindeki Dijital Full Servo sürücü ünitesi tasarımı da yenilendi.  Lenste Yüksek Geçirgenli Elektron Işın Kaplaması (HT-EBC) sayesinde daha zengin renkler ve gelişmiş geçirgenlik bulunur. 

Fujifilm X-H1 Kamera ve MKX Lensler

Fujinon fotoğraf ve video prodüksiyonu için ufak ve ideal kombinasyonu geliştirdi. FujiFilm X-H1 fotoğraf makinesi ve Fujinon MKX18-55 ile MKX50-135mm T2.9 sinema lenslerini NAB2018’de tanıttı. X-H1 dahili görüntü sabitleme özelliğine sahip ile X serisi fotoğraf makinesi.  Yeni film simülasyon modu ETERNA dahil film prodüksiyonu için gerekli  pek çok özelliği barındırıyor. 1080/102P yüksek hızlı video modu; F-log SD kart kaydı, DCI 4K çekim modu , %400 dinamik aralık ayarı, 200Mbps bit kayıt ve yüksek ses kaliteli dahili mikrofon (24bit/48kHz) bunlardan sadece bazıları.  X serisi fotoğraf makinelerine uyumlu MKX18-55mm T2.9 ve MKX50-135mmT2.9 sinema lensleri video prodüksiyonu için en çok tercih edilen 18-135mm odak mesafesini kapsar ve tüm aralıkta sabit T2.9 diyaframa sahiptir. 

www.fujifilm.com.tr/fujinon


GatesAir

Flexiva FMXi 4G HD Radyo Alıcı/Aktarıcı

Flexiva FMXi 4g alıcı ve dışa aktarıcı işlevlerini tek bir yazılım gömülü aygıtta birleştirerek, HD Radio mimarisini sadeleştiriyor. Bu bütünleşme paket kaybı ve diğer kusurların olasılığını arttıran farklı sistemler arasındaki GPS referanslarını, saat ayarlarını ve karmaşık harici ağları ortadan kaldırdığı için HD Radio kurulumunu kolaylaştırıyor. Flexiva FMXi 4g ayrıca HD Radio çeşitlemesi gecikmesi üzerinde dinamik zaman ve ses düzeltmesi yapan endüstrinin ilk HD Radio Importer/Exporter çözümü. Bu bütünleşik algoritma zamanı, sesin düzeylerini ve fazını ayarlayıp bozucu etkileri kaldırarak, net ve ilgi çekici bir dinleyici deneyimi sağlıyor.

www.gatesair.com


Genelec

8351 SAM Studio Monitör

Üç yollu monitör tasarımında bir devrim olan 8351, benzersiz bir görünüme, kompakt bir boyuta ve inanılması güç bir performansa sahiptir. Zarif görünür ve üstün ses verir - akustik koaksiyel 8351, üç yollu monitör tasarımında gerçek bir dönüm noktası. Göz için olduğu kadar kulak için de etkileyici olan 8351, göze çarpan sonuçları sunmak için dört önemli Genelec yeniliğini bir araya getiriyor. Genelec’in Acoustically Concealed Woofer (ACW) teknolojisi, çok geniş bir bant genişliği üzerinde tam kontrollü yönelme sağlamak için Minimum Diffraction Coaxial (MDC) sürücüsü ve Directivity Control Waveguide’ı (DCW) ile birleştirir. Monitörün performansı, dikey ve yatay yönlerde aynıdır, kayıt stüdyosundan post-prodüksiyon evlerine, kurgu sistemlerine, yayın tesislerine ve dış yayın araçlarına kadar her uygulamada gerçek doğruluğu sağlar. Tüm bunlar Smart Active Monitoring’in (SAM) çok yönlülüğüne bağlıdır.

www.genelec.com    


Glensound

PARADISO Dante AES67 Yorumcu Masası

Paradiso 3 yorumculu bir çözüm. Küçük organizasyonlarda bir OB kamyonunun yanında yorumlama imkanlarını sağlamak için tek başına kullanılabilir veya çok sayıda Paradiso, dünya çapında yayın kapsamı gerektiren büyük olaylarda kullanılabilir. Paradiso ve diğer cihazlar arasındaki ses bağlantıları, yedek bakır ve fiber bağlantılarla tamamlanmış Dante (AES67 uyumlu) tarafından yapılmıştır. Analog I / O ve AES3 I / O da doğrudan yerel bağlantı ve / veya başka bir yedeklik katmanı için üniteden sağlanır. Paradiso, ekipmanın nasıl çalıştığından ziyade oyun hakkında konuşmayı tercih eden yorumcular için kullanımı kolay ve sezgisel olacak şekilde tasarlandı ve aynı zamanda yoğun mühendisler için yayının güvenilir bir parçası haline getirmek için titiz sağlam ve sağlam standartlara dayandırıldı. 

www.glensound.co.uk


Glidecam

HD-PRO Kamera Sabitleyici

Yirmi beş yıllık deneyimin ürünü Glidecam HD-PRO, Glidecam’ın şimdiye kadar sunduğu en uygun fiyatlı, tam özellikli, el kamera sabitleyicisi. Tecrübeyle işlenen ve kullanıcı göz önüne alarak tasarlanan Glidecam HD-PRO, Glidecam’ın ünlü olduğu en son teknoloji ürün gelişmişliği ve tasarımı bir kez daha sağlıyor.

XR-PRO Kamera Ssabitleyici

Glidecam XR-Pro’nun yepyeni ve titizlikle tasarlanmış özellikleri, en iyi uyumu XR serisiyle sağlar, şimdi geniş bir yelpazede kameraları taşıyabilen bir sistem oluşturur. 10 lbs’ye (4,53 kg.) kadar olan film ve video kameraları için tasarlanmıştır. Hafif Glidecam XR-Pro, izlemesi zor, titrek kamera görüntülerini pürüzsüz, profesyonel çekimlere dönüştürür.

www.glidecam.com


Grass Valley

LDX 86N Yüksek Kare Hızlı Kamera Platformu

LDX 86N serisi kameralar, LDM 86 serisini DPMUltra (dinamik piksel yönetimi) işlevselliği ile üç benzersiz 3840x2160p 4K XensiumHAWK CMOS görüntüleyici kullanarak 4K UHD (3840x2160) ve 3G / HD (1920x1080) görüntü yakalama özelliğiyle yeni bir seviyeye taşıyor. Buna ek olarak, LDX 86N size bildiğiniz GV-eLicense’a yükseltme yolunu sunar, böylece standart B4 2/3 inç HD lensleri veya yeni B4 2 / 3 inç 4K UHD lensler ile ihtiyacınız olan kamerayı her zaman elde edebilirsiniz. Yani ister günümüzün HD veya 3X süper slow-motion’ı, ister yarının 3G ya da 6X süper slow-motion’ı, ya da yoldaki 4K UHD, prodüksiyonlarınız ne gerektirirse hazır olacaksınız.

GV STRATUS 6.0, Video Prodüksiyon Yönetim Sistemi

GV STRATUS 6.0, entegre sosyal medya yayıncılığı, görüntüleme ve takip etme dahil olmak üzere geliştirilmiş haber düzenleme yeteneklerinin eklenmesiyle, doğrusal olmayan prodüksiyon için en eksiksiz ve çok yönlü uygulama ortamıdır. GV STRATUS sürüm 6.0, popüler sosyal medya ağlarında (Facebook, Twitter ve YouTube) içerik ve meta verileri (sosyal medya platformu tarafından desteklenir) doğrudan yayınlamanıza olanak vermesinin yanında, basit program ön işlemleri için GV STRATUS üzerinden içerik silme ya da düzenleme imkanı sağlayan sosyal medya yönetimini sunar. Video içeriği ve (isteğe bağlı) fotoğraflar, altyazılar ve meta veriler sistemden Facebook, Twitter veya YouTube’a hemen yüklenebilir. 

iTX Flex Bulut Tabanlı Playout Platformu

Yeni iTX Flex bulut tabanlı playout platformudur - bu yeni çözüm, SaaS olarak sağlanan mikro servislerle gerçek bulut playout orkestrasyonu sunuyor. iTX Flex, bir HTML5 tarayıcı tabanlı UI aracılığıyla kontrol ve izleme ile tam özellikli ve sağlam bir yazılım playout motoru kullanır. Kullanıcıların dakikalar içinde kanalları hızlandırabilmelerine ve bulutta, şirket içinde veya hibrit bir konfigürasyonda bulunabilmelerini sağlayan hızlı dağıtım sağlar. Çözüm, etkin maliyetli ve yüksek oranda ölçeklenebilir özelliktedir ve sektörde en verimli CPU teknolojisine sahiptir.

www.grassvalley.com


Guntermann & Drunck

DP1.2-VisionXG KVM Uzatma Sistemi

DisplayPort KVM uzatma sistemi DP1.2-VisionXG, bir bilgisayar modülüyle (verici) bir kullanıcı modülünden (alıcı) oluşuyor ve tek bir bilgisayarın uzaktan kullanımını kolaylaştırıyor. Her modüle bir konsol bağlanabiliyor. Mükemmel el-göz koordinasyonu için gecikmesiz iletim fiber üzerinden gerçekleştiriliyor. Bir çift çok modlu (50/125 µm, 4.700 MHz*km, OM4) fiber üzerinden 400 metre, bir çift tek modlu (9/125 µm, 2.000 MHz*km, OS1) fiber üzerinden ise 10.000 metreye kadar sıkıştırmasız, piksel mükemmelliğinde, kayıpsız iletim yapılabiliyor. Aygıtlar bir, iki, üç ve dört görüntü kanalını görüntüleyebilen modeller şeklinde alınabiliyor. DP1.2-VisionXG sistemi ağ portu, web arayüzü, takip işlevleri, syslog ve SNMP özellikleriyle kritik uygulamalar için önemli avantajlar sunuyor.

www.gdsys.de


Haivision

KB Max Portatif 4K Video Kodlayıcı

Haivision NAB 2018’de KB serisinde 4K UHD, 360 VR ve HD internet aktarımı için yeni bir video aktarım cihazı olan KB Max taşınabilir video kodlayıcıyı duyurdu. KB Max, 4K UHD 2160p H.264 / HEVC’ye kadar destekleyen, hızlandırılmış donanım ile yüksek kaliteli, küçük form faktörlü 4K UHD aktarım cihazıdır. KB Max, canlı etkinlikler ve kalıcı olmayan kurulumlar için 4K 360 derece sanal gerçeklik akışı için idealdir. Azami gücü küçük bir kutuya paketleyen KB Max, HEVC veya H.264’te tam adaptif bit hızlı verileri kodlayarak bulut kod çevrimi ihtiyacını azaltır veya bulut kod çevrimi ve teslimi için tüm ana platformlara 4K UHD’ye kadar yüksek kaliteli tek bit hızları gönderebilir. 

www.haivision.com


Harmonic 

PURE Sıkıştırma Motoru

Video kodlama ve kod dönüştürme konusunda en son gelişmeleri temsil eden Harmonic PURE Compression Engine teknolojisi, tüm yayın ve çoklu ekran hizmetleri için olağanüstü video kalitesi, sektör lideri bant genişliği verimliliği ve çeşitli format ve kodek desteği sağlar. Bu yetenekler, özel donanım kısıtlamaları ile sınırlı olmayan yazılım tabanlı bir kuruluştan sağlanır. PURE Sıkıştırma Motoru, kuruluşunuzun CAPEX (sermaye harcaması) ve OPEX’ini (işletme giderleri) azaltırken, UHD ve 360° Sanal Gerçeklik videosu gibi yeni nesil hizmetlerin sunulması yolunu açar. Ayrıca, SDI’dan tüm IP’ye ve bulut altyapısına geçişin yönetilmesine yardımcı olur ve şirketinizin hazır olduğunda başından veri merkezine geçmesine izin verir.

EyeQ Görüntü Sıkıştırma Çözümü

Harmonic EyeQ video sıkıştırma çözümü, bant genişliği tüketimini %50’ye varan oranda azaltırken, daha iyi bir görüntüleme deneyimi sağlamak için insan görsel sisteminin işlevini kullanır. EyeQ ile video kalitesi tüm dağıtım ağlarında optimize edilir, arabelleğe alma azaltılır ve müşterinizin deneyim kalitesi artırılır. Harmonik PURE Sıkıştırma Motoru için bir seçenek olan EyeQ, bant genişliği tasarruflarını standart bir AVC kodeğini kullanarak ve istemci cihazlarını yükseltme gereksinimi olmadan sunar. Böylelikle çözüm, izleyicilerinizin kısıtlı OTT / ABR ağları üzerinden bile tercih ettikleri cihazlarda bozulmamış video izlemelerini sağlar.

Spectrum X Medya Sunucusu

Harmonic Spectrum X gelişmiş medya sunucusu sistemi, oynatma iş akışlarını yayınlamak için yeni verimlilik düzeyleri, basitlik ve güvenilirlik sunar. Misyonu kritik olan üretim ve oynatma uygulamaları için tasarlanan yazılım tabanlı Spectrum X sistemi; grafik, marka, DVE ve anabant ve sıkıştırılmış IP kaynaklarının canlı geçişini içeren kapsamlı entegre kanal oynatma (ICP) yetenekleri ile dosya, temel bant ve aktarım akışını bir araya getirir. Programlamayı üretmek ve dağıtmak için gereken ayrı cihaz sayısını azaltan Spectrum X, sermaye harcamalarını azaltır, iş akışlarını basitleştirir ve işletme maliyetlerini düşürür.

VOS Cloud Bulut Çözümü

VOS Cloud, geleneksel video hazırlama ve dağıtım mimarilerini hibrit bir bulut işlemine dönüştüren, yeni yayın ve OTT hizmetlerinin piyasaya sürülmesini hızlandıran kapsamlı bir bulut-yerel yazılım çözümüdür. Tüm medya işleme zincirini birleştiren VOS Cloud, bir video iş akışındaki temel adımlara uyan altı birincil mikro hizmet sunar: İçe Alma, Playout, Grafikler, Kod Çevrimi, Şifreleme ve Teslimat. VOS Cloud yazılımı, baştaki veya veri merkezindeki herhangi bir donanım platformuna veya herhangi bir özel veya genel bulut dağıtım ortamının bir parçası olarak kurulabilir.

VOS 360 Medya İşleme Hizmeti

Bir yazılım hizmeti (SaaS) olan VOS 360, medya profesyonelleri için özel olarak tasarlanmış özel bir medya işleme yazılımıdır. Güvenli, taşıyıcı sınıfı bulut altyapısı, aylar yerine birkaç saat içinde doğrudan tüketici cihazlarına gelir getirici, basit oynatma, canlı, zaman kaydırma, bulut DVR ve VOD yayın hizmetleri oluşturmayı ve sunmayı her zamankinden daha kolay hale getirmektedir. Hizmeti başlatmak için fiziksel bir tesis kurma ihtiyacını ortadan kaldıran ve müşteriye göre ücretlendirme seçeneği sunan VOS 360, OTT içerik dağıtımının ekonomisini önemli ölçüde değiştirir. Sektördeki ilk profesyonel sınıf, yerel bulut tabanlı medya işleme hizmetlerinden biri olan VOS 360, günün 24 saati Harmonic tarafından sürdürülmekte ve işletilmekte ve her zaman üstün kalite ve hizmet kalitesi sunmaktadır. Önde gelen genel bulut altyapı platformları üzerine kurulu olan VOS 360, dünyanın her yerinden, toplam coğrafi fazlalık ve operasyonel esneklik ile içerik hazırlamayı ve sunmayı kolaylaştırıyor.

www.harmonicinc.com    


IDX

DUO-C Kompakt Piller

IDX, DUO kompakt pil serisi DUO-C198 ve DUO-C98’in en yeni modellerini duyurdu. DUO-C’ler (bir USB, bir D-Tap, bir D-Tap Advanced) ile aynı mükemmel özelliklere sahip olmanın yanı sıra, DUO-C198 ve DUO-C98 daha fazla kapasiteye ve SMBus ve V-Torch LED ışığının ek özelliklerine sahiptir. DUO-C198, uzun çalışma sürelerinin gerekli olduğu dijital sinema kameraları ve kamera sabitleyici sistemleri için en yeni, kompakt, yüksek kapasiteli pil çözümüdür. Ultra güçlü 191Wh kapasitesi ve kompakt 2.3lbs tasarımı ile DUO-C198, uzun süre boyunca ARRI Alexa Mini ve RED Weapon gibi sinema stiline sahip kameralara mobil güç sağlarken, monitör, ışık, kablosuz, alıcılar, tabletler, telefonlar ve diğer aksesuarlara da güç veriyor. 

CW-F25  H.264 Kablosuz HD Video Sistemi 

Canlı yayınlarda video katkısı için tasarlanan yeni CW-F25 kablosuz HD-SDI iletim sistemi, H.264 High Profile videosunda 25Mbps’ye kadar çıkabilen üstün görüntü kalitesi sunar. Uyarlanabilir değişken bit hızı, 4 x 4MIMO kanalı üzerinde çalışan ışın oluşturma teknolojisinin kullanılmasıyla ani bağlantı kesintisi ve aralığın artmasını önler. Bağlantı üzerinden desteklenen video, interkom, tally, RS422 uzaktan bağlantı ve Ethernet I / O uzak kamera operatörüne lisanssız bir üründe kablolu bir bağlantının özelliklerini sunuyor.

ALPHA-I Tam Spektrumlu ND Filtreleri

IDX, ALPHA-I tam spektrumlu ND filtreler ile lens filtre işine adım atarak yoğunluğu artırdı. 4.0 x 5.65 inç boyutlu filtreler, 7 standart yoğunluğunda (0.3, 0.6, 0.9, 1.2, 1.5, 1.8, 2.1) mevcuttur. Malzemeyi içte ve dışarıda koruyan yeni geliştirilmiş bir formül ile ALPHA-I, renk kontrolü için en yüksek kalitede filtreler sunar. Film profesyonelleri ve meraklıları için üretilen bu filtreler sıfır renk değişimi ve renk nötrlüğü sağlar. Post prodüksiyon renk düzeltme çalışmaları büyük ölçüde azalır.

www.idxtek.com


Ikan

CB8 Kumaş LED Işık Kitleri

Yeni CB8 kanvas kumaş LED ışık sıra dışı veya küçük alanlarda kullanılabilecek kadar esnek, ama eksiksiz bir ışık kiti olarak da işlev görebiliyor. Hem iki hem de üç noktalı kitlerle birlikte satılan CB8, ışık sehpaları, çantalar ve soft box ışık yayıcılar içeriyor. Hafif ve portatif LED ışık, 3200K ile 5600K arasında çift renkli. CB8 hem renk sunum indeksi (CRI) hem de televizyon ışık tutarlılık indeksinde (TLCI) 95 puanla oldukça yüksek bir yerde. Işık, yayın, müzik, belgesel, film, kurumsal görüntü gibi çeşitli çekimlerde kullanılabiliyor.

Helia HF 150 LED Fresnel Işık

Çift renkli ışık Helia, yayın, müzik, belgesel film, kurumsal video ve diğer çekimlerde kullanıma uygun. Çift renkli bir 150 Watt COB LED ampul takılı Helis 4 inç Fresnel cam, neredeyse hiç ısı üretmiyor. HF 150, 650 Watt gücünde akkor lambaya eşdeğer ışık veriyor. Hem CRI hem de TLCI indeksinde 96 puanla çok iyi bir konumda.

www.ikancorp.com


Ikegami

SHK-810: 8K Super Hi-Vision Kamera Sistemi

NAB 2018’de katılımcılar, Ikegami’nin SHK-810 8K ultra yüksek çözünürlüklü televizyon (UHDTV) kamerasını deneyimlediler. Japan Broadcast Corporation (NHK) ile işbirliği içinde geliştirilen SHK-810, mevcut yayın kameralarıyla aynı kolaylıkta çalışarak, alana ve canlı prodüksiyona getirdiği önemli boyut küçültme ve hafif tasarım ile dikkat çeken bir kamera. SHK-810, 4000 mm’lik bir hat çözünürlüğünü sınırlandırarak, PL objektif montajlı 33 milyon piksel Super 35mm CMOS sensör kullanmaktadır. Bu taşınabilir kamera, mevcut taşınabilir ve stüdyo vizörleri ile kafa ve CCU arasında standart SMPTE hibrid kamera kablosu kullanır. Dahili flanş arka ayar sistemi, pimsiz PL monte lenslerin arka odak ayarlamasını sağlar. Standart SMPTE fiber kablo kullanılabilir.

www.ikegami.com


Imagine Communications

EPIC MV Çoklu Görüntüleyici Monitör 

EPIC MV, televizyon endüstrisine karışık sinyal türleri için tek bir platform ve tüm IP geleceğine kesintisiz geçiş yolu sağlayan, son derece ölçeklenebilir, UHD’ye hazır çoklu görüntüleyicidir. Imagine Communications’ın açık ve genişletilebilir Zenium platformuna dayanan EPIC MV, IP altyapısı yatırımını optimize eden yüksek kaliteli, düşük TCO izleme çözümü sağlayan binlerce PiP ve yüzlerce ekran için ölçeklendirilebilir. EPIC MV, destekli çok sayıda tally sistemi, UMD protokolleri ve REST-API dahil olmak üzere, çoklu görüntüleme sisteminin tam özellikler seti sunan eksiksiz bir çoklu görüntüleyici çözümüdür. EPIC MV, içeriği yüksek değerli prodüksiyon ortamlarında görüntülemek ve bunlardan para kazanmak için beklenen tüm yetenekleri sunar.

Selenio One XC Kod Dönüştürücü

Selenio One XC, medya şirketlerine bir dizi kodlama, kod dönüştürme ve ilgili işleme işlemlerini gerçekleştirmek için tek bir çözüm sunan yeni nesil Selenio One sıkıştırma platformu üzerine kurulmuş, yazılım tabanlı, yüksek görüntü kalitesinde bir kod dönüştürme ürünüdür. Imagine’in saf mikro hizmetler tabanlı teknolojisi olan Zenium tarafından güçlendirilen Selenio One platformu, yoğunluğu, kaliteyi ve maliyeti optimize etmek için farklı fiziksel uygulamalarda kullanılabilir. Tüm Selenio One elemanları, operasyonel verimlilik için ortak bir kullanıcı arayüzü tarafından kontrol edilir.

xG Scorecard Medya Analiz Yazılımı

xG Scorecard, satış, operasyonel ve finansal sistemlerinizde depolanan çok büyük miktarda veriyi birleştirerek, iş tercihleri, iş akışı verimliliği, maliyet tasarrufu ve daha fazlası için medya merkezli iş zekası (BI) ve analizleri gerçekleştirir. Sağlam araçlar paketi sunan xG Scorecard, satışlarınızda, trafik, programlama ve finans gruplarınızda, işinizdeki temel performans göstergelerine (KPI) odaklanan sezgisel Scorecard’lar aracılığıyla sunulan bilgilere dayanarak daha iyi veriye dayalı kararlar almanızı sağlar. xG Scorecard, verilerinizi harekete geçirici bilgilere dönüştüren güçlü ve kullanımı kolay veri görselleştirme, veri madenciliği ve tahmini analitik araçları sunarak, işletmenizin geliri en üst düzeye çıkarmasını ve maliyetleri en aza indirmesini sağlar. 

www.imaginecommunications.com


Imagine Products

myLTOdna for Macintosh Kopya Uygulaması 

myLTOdna for Macintosh, medya dosyaları için bir kopya uygulaması. Yazılım, StorageDNA’nın zenginleştirilmiş Linear File Transfer System’ının (Hyper Tape) avantajından yararlanmak için iyileştirildi. Bu dinamik sistem, her yerde kullanılabilen hızlı ve kolay LTO bant iş akışları için kullanıcıların sevdikleri uygulamaları kullanarak bir bant üzerinde dosyalarla doğrudan etkileşmeleri için geliştirildi. Her bandın medya içerikleri için bir RAD (rastgele erişimli veritabanı) oluşturan Hyper Tape, arama gecikmesini ortadan kaldırarak, tipik doğrusal bant belleklerinde kaybedilen süreyi geri kazandırıyor. Bu sayede LTO bant NLE ve kod dönüştürücüler gibi yüksek performanslı görüntü uygulamaları için daha çok bir sabit disk sürücüsü gibi davranıyor.

www.imagineproducts.com


Inovonics

732 RDS Kodlayıcı

Inovonics, başarılı bir 10 yıllık üretim çalışmasının ardından popüler 730 RDS kodlayıcı için yolun sonuna geldiğini duyurdu. Model 730, 2008’de piyasaya sürüldüğünden beri 2.000’den fazla cihaz satışı ile popüler bir ürün oldu. RDS kodlayıcı ve teknolojideki ilerlemeler için devamlı gelen talebi göz önüne alan Inovonics, 732 Advanced Dynamic RDS kodlayıcının tanıtımıyla 730’a yeni bir model tasarladı. Yeni 732 Advanced Dynamic RDS Encoder, RDS’yi daha fazla eğlence ekleyerek ve en yeni RDS teknolojisini ekleyerek yeni bir seviyeye taşıyor. 732, yayıncıların ilgi çekici ve dinamik bir RDS varlığı sağlamak için ihtiyaç duydukları tüm araçları sağlar. Neredeyse tüm playout sistemleri, yayınlanmakta olan şarkının adı, sanatçı bilgisi, istasyon kimliği ve daha fazlası ile dinleyici radyolarına bağlanır. Zenginleştirilmiş RT + etiketleme ve değişken yer değiştirme yeteneği de var.

www.inovonicsbroadcast.com


Interra Systems

BATON QC Çözümü

Interra Systems’ın BATON QC çözümünün son sürümü, yapay zeka ve otomatik öğrenme tabanlı gelişmiş algoritmalarından yararlanıyor ve VAST protokol desteği, hibrid QC iş akışları, zengin HDR içerik desteği ve lisan tespit yetenekleri sunuyor. BATON’un yeni otomatik ölçeklendirme özeliğiyle servis sağlayıcılar gerektiğinde kalite kontrol içeriğinde yoğunlaşmaları yönetmek için BATON sistemlerini ayarlayabiliyorlar. BATON çok çeşitli yeni kodekleri ve formatları ve DRM sistemlerini destekleyerek, her ekranda üstün kaliteyi garantiliyor. BATON+ QC ve BATON+ için yeni veri analiz özellikleri sayesinde kullanıcılar medya içeriğindeki eğilimleri ve anormallikleri etkin biçimde izleyerek karar verme ve kalite kontrol işlemlerini iyileştiriyor.

Orion İzleme ve Analiz Sistemi

IP tabanlı dağıtım altyapıları için üretilen Orion, kullanıcılara görüntü akışlarının QoS, QoE, kapalı yazılar reklam ekleme onayı gibi tüm yönlerine bakan, ekonomik ama güçlü bir takip platformu sunuyor. Yeni özelikler arasında ayrıntılı canlı izleme kontrolleri, VANC kapalı yazı (SMPTE-2038), VANC EIA-608 ve VANC EIA-708 CC verilerini izleme yeteneği var. Çok dili EPG desteği, servis sağlayıcılara tüm dünyadan izleyicilere en iyi kalitede hizmet ulaştırma imkanı veriyor.

www.interrasystems.com


JBL

7 Series Referans Monitörleri

JBL 7-Series referans monitörleri önemli müzik kayıtları, film post prodüksiyonu ve yayın yapım uygulamaları için sıra dışı çıkış, etkileyici ayrıntılar, geniş ses alanı ve yüksek hassasiyet sunuyor. 7-Series monitörler üstün performanslarını yeni patent bekleme aşamasındaki sürücü teknolojilerinden ve JBL’in Image Control Waveguide sisteminden alıyor. Yeni Intonato 24 monitör yönetim ve frekans ayar sistemiyle tam olarak bütünleşen 7-Series monitörler, stereo, surround ve çevreleyen ses yapım odaları için uygun.

www.jblpro.com


JK Audio

Interchange LTD Interkom ve Dijital Hibrid

Interchange LTD, paylaşımlı interkom sisteminize uzaktan erişim sağlar. Bu 1RU kabin rafı montajlı arabirim, analog (POTS) telefon hatlarına bağlantı için dijital bir hibrid içerir. Ön paneldeki kulaklık arayüzü jakı, bir telefon görüşmesi veya konferans uygulaması aracılığıyla uzaktan erişime izin veren kablosuz telefon, tablet veya bilgisayara kolayca bağlanmanızı sağlar. Ön panel DTMF tuş takımı ve kulaklık girişi, kolay arama ayarlarına izin verir. 3 bacaklı XLR interkom döngü jakları ve 16 bit DSP teknolojisine sahip ürünün ön panelinde cep telefonu arayüzü var.

www.jkaudio.com


Jünger Audio 

AIXpressor Ses İşleme Platformu

Önceki Jünger ses işlemcilerinin aksine, AIXpressor donanım ünitesi benzersizdir çünkü sadece bir ürün değildir. Aksine, Jünger’in yeni esnek ses altyapısı flexAI kullanılarak oluşturulan yazılım tanımlı ürünler için bir temel görevi görür. AIXpressor, yüksek performanslı bir sinyal işleme sistemi ve kapsamlı ortam arayüzü ile donatılmış, 19 inç yüksekliğindeki kompakt bir raf ünitesine sahiptir. Bir x86 işlemci kartı ile güçlendirilmiş olan AIXpressor, teknoloji geliştikçe yeteneklerini artıracak şekilde gelecekteki güncellemeler için açıktır. Mevcut performansının bir örneğini vermek için, yeni işlem çekirdeği 500’ün üzerinde Level Magic’i tek bir aygıtta hesaplayacak kadar güçlüdür. Tüm ses kod çözme, işleme ve kodlama işlemleri ünitenin ana çekirdeği tarafından herhangi bir ek DSP kartı veya kodek kartı gerektirmeden gerçekleştirilir.

www.jungeraudio.com


JVC

GY-HC900 CONNECTED CAM IP İş Akışlı Kamera

JVC Professional Video, Full HD görüntü için üç adet 2/3 inç CMOS görüntü algılayıcısına sahip olan GY-HC900 “CONNECTED CAM” yayın kamerasını ve aynı zamanda sahada eksiksiz bir IP üzerinden haber iş akışı çözümü için gelişmiş bağlantıyı duyurdu. Doğrudan opsiyonel ProHD Dockable Bridge ile veya herhangi bir ProHD Bridge ünitesi ile Wi-Fi yoluyla eşleştirildiğinde, yeni GY-HC900, herhangi bir harici kutu veya sırt çantası donanımı olmadan canlı yayın aktarımı yaparken, canlı yayındaki yeteneğiyle geri yönde videosu ile iki yönlü bir röportaj yapılmasına izin verir. JVC’nin, hem görüntü işleme hem de IP performansını optimize eden yeni bir iletişim motoru içeren ilk kamerasıdır. Motor eşzamanlı kayıt, düşük gecikme süresi ve geri yönde video ve IFB için eşzamanlı kod çözme sağlar. Gecikme hem giden hem de gelen video için 500 ms kadar düşük olabilir. GY-HC900’ün eksiksiz IP iş akışı, 20 Mbps’ye kadar akış performansı ve çift harici antenli dahili Wi-Fi (2,4 GHz / 5 GHz) içerir. Kamera ayrıca güvenilir aktarım için otomatik tekrar talebi (ARQ) ve SMPTE 2022 ileri hata düzeltmesiyle Zixi hata düzeltme özelliğine sahiptir.

GY-HM250U, GY-HM250SP, GY-HM180U 4KCAM Kameralar

JVC Professional Video, 4KCAM kamera ailesine üç yeni kamera ekledi. Diğer yeni özelliklerin yanı sıra, yeni GY-HM250U entegre grafikler ve canlı aktarım özellikleri sunarken, GY-HM250SP de spora özel skor bindirmeleri ekliyor. Ayrıca yeni, GY-HM180U dahili akış veya grafikler olmadan profesyonel kompakt kameralar için yeni bir kriter belirliyor. Geliştirilmiş tek kameralı prodüksiyon için tasarlanan GY-HM250U, harici bir CG veya prodüksiyon anahtarlama sistemi olmaksızın kaydedilen veya aktarılan video çıkışı için lower-third ve tam ekranlı başlık çözümleri sunar. Lower-third grafik bindirmeleri, tablet veya akıllı telefon gibi tarayıcı donanımlı bir cihaz kullanılarak üretilir ve kontrol edilir. JVC ayrıca, müşterilerin kaydedilen videonun lower-third’de görüntülenen logoları veya simgeleri yüklemelerini sağlayan bir yazılım yardımcı programı da sağlar. GY-HM250SP’nin futbol, beyzbol, basketbol, hokey, futbol ve voleybol maç skorları çeşitli ekran konumlarına yerleştirilebilir. Kamera operatörleri, harici Wi-Fi bağlantılı bir akıllı telefon veya tablet kullanarak skoru güncelleyebilir veya salondaki skorbord ile bütünleştirilmiş bir Sportzcast Scorebot’a kablosuz olarak bağlandığında gerçek zamanlı skorbord verilerini otomatik olarak alabilirler. Yeni GY-HM250U, mevcut GY-HM200U ve GY-HM200HW modellerinin yerini alırken, entegre spor grafik kaplamalarına sahip yeni GY-HM250SP, GY HM200SP’nin yerini alıyor. Popüler GY-HM170U’ya yükseltilen GY-HM180U, HDMI üzerinden hala 4K canlı çıkış yanında ayrıca bağlantı esnekliği için 3G-SDI çıkışı da ekledi.

BR-DE900 ProHD Kod Çözücü

JVC’nin IP üzerinden video iş akışında başka bir yenilik, BR-DE900 ProHD kod çözücü. H.265 ve H.264 sıkıştırma standartlarını destekler ve taşınabilir kullanım veya kalıcı kurulum için üretilmiştir. JVC kameralarla eşleştirildiğinde, BR-DE900 internet dahil olmak üzere herhangi bir ağ üzerinden bant genişliği etkin, hatasız bir aktarım çözümü sunar. Donanım tabanlı kod çözme, ENG saha raporları ve diğer IP üzerinden video uygulamaları için düşük gecikme süresiyle en iyi hizmet kalitesini sağlar.

ProHD Studio 4000 Canlı Prodüksiyon ve Akış Sistemi

Bağlantı, HD-SDI, HDMI ve IP kameraları destekleyen dört kanallı, taşınabilir bir canlı prodüksiyon ve aktarım sistemi olan ProHD Studio 4000 ile prodüksiyon sürecine de uzanıyor. Sistem, entegre kamera kontrolü, her kamera için ISO kaydı, JVC KY-PZ100 kameraların eksiksiz PTZ kontrolü ve eşzamanlı kayıt ve aktarım çıkışı sunar. Diğer özellikler arasında dahili bir ses mikseri, CG, dört tuş katmanı, çift monitör desteği ve Facebook Live için doğrudan aktarım entegrasyonu yer alıyor. Canlı spor prodüksiyonu için, ProHD Studio 4000S gerçek zamanlı, veritabanı tabanlı grafikler ve slo-mo tekrarlarını hızlı bir şekilde oluşturmak için SCOREPLUS canlı spor CG yazılım paketini ekliyor.

www.pro.jvc.com


K5600

Kurve Parabolik Reflektör

K5600 Kurve, Joker’i en küçükten en büyük ışığa geçiren büyük parabolik reflector serisidir. Üç farklı çapta (3, 4.5, & 6 feet) mevcut olan Kurve parabolik reflektörler, sadece piyasada zaten çok sayıda Joker’e değil, aynı zamanda flaştan akkor ışığa kadar sonsuz sayıda diğer armatürlere de uyarlanabilir. Kurve’in eşsiz şekli ve boyutları, benzersiz vurgularla ve sarma yeteneğiyle güzel, eşit, odaklanabilir bir ışık sağlar. Softbox’lar yumuşak ve düzdür; Kurve ise mükemmel gölgeler ve zengin, güzel çekimler ve gözde ışıltı için mükemmel bir ışık kalitesi ile geniş alanlarda belirgin bir ışık sağlar.

www.k5600.com


KinoFlo

Celeb 850 LED DMX Işık

Celeb 850 LED DMX, KinoFlo’nun LED yumuşak ışıkserisine katıldı. Sektördeki en büyük LED’lerden biri olan Celeb 850, 45 inç x 26 inç (114 cm x 66 cm) boyutlara sahip. Işık çıkışı 3 metrede 111FC (1251 Lüx), ancak sadece 5.0A (120VAC) kullanıyor. Celeb 850’de bir beyaz ve iki renkli menü olmak üzere üç menü seçeneği vardır. Beyaz ışıkla çalışmayı tercih edenler, kullanıcının Dimming, Kelvin ve Green / Magenta kontrol kanallarına erişmesini sağlayan “beyaz menüyü” kullanabilirler. Kelvin aralığı 2700K tungsten ila 6500K günışığına eşittir. KinoFlo’un Celeb 850 LED’i ayrıca standart DMX ve kablosuz DMX (LumenRadio) ve evrensel voltaj girişi 100-240VAC (120V’de 4.1 Amper) ile birlikte teslim edilir. Celeb 850 LED ışığın askıya ve direğe montajlı modelleri mevcut. 

Gaffer Tray Işık Montaj Panosu

Yeni Gaffer Tray (FIX-F31T ve FIX-F21T), FreeStyle LED ışık kaynaklarını monte etmeye yönelik bir aksesuar. Gaffer Tray, çıkarılabilen LED panelini tutuyor. Dahili montaj plakasıyla KinoGrip merkez yuvası takılabiliyor. LED denetleyici de Velcro ile takılabiliyor veya kafa uzatma ile uzaktan denetlenebiliyor. Pano plastik panjur kapaklarını arkaya eğmeden, küçük ışık donatımlarına imkan veriyor. Yuva ve denetleyici çıkarıldığında, pano vida deliklerinden duvara veya tavana vidalanabiliyor. 

FreeStyle 151X LED DMX Controller Işık Denetleyici

FreeStyle 151X LED DMX Controller, Select/LED denetleyici modeli 159X’in yerine geçiyor. İki model aynı özelliklere ve yazılıma sahip. Bu denetleyiciler Select 20/30 veya FreeStyle 21/31 ışık kafaları arasında karşılıklı değiştirilebiliyor ve aynı kafa ilavelerini kullanıyorlar. Her iki modelde de gelecekte çıkacak yazılım güncellemeleri desteği sunulacak. FreeStyle Controller adı, FreeStyle ışıklarda LED paneli plastik kasadan çıkarıp Gaffer Tray aksesuarına takılarak ya da ayrı bir panel olarak kullanmanın popülerleşmesini yansıtıyor. FreeStyle 151X eksiksiz Green/Magenta, Gel, Hue/Saturation ve RGB renk denetim özellikleri ve 2500K ile 9900K arasında Kelvin renk sıcaklıklarında kullanılabiliyor.

LED Tube Işıklar

LED Tube’ler FreeStyle kontrol üniteleri ile uyumlu bir şekilde, tek kontrol ünitesi ile 4 LED Tube kontrol edebiliyor. Piyasada var olan LED Tube’ler 180 derecelik açıya sahip iken, KinoFlo LED Tube 310 derecelik bir açıya sahip. Arkasında metal raylı bir sistem olan LED Tube, mevcut tekli ve çiftli 4 Bank sistemlerin içine uyacak şekilde ve floresanlarla aynı ağırlıkta dizayn edildi. LED Tube, FreeStyle 21 ve 31ile aynı Kelvin değerlerine ve renk ayarlarına sahip. 

Freestyle 41 LED Işık

Renk sıcaklığı 2700K veya 6500K arasında ayarlanabilen Freestyle 41, geniş 2500K-6500K renk paleti, green/magenta kontrolü, renk tonu ve doygunluğu ayarları, RGB kontrolü sunuyor. Kişisel Kelvin ayarlarını kaydetmek için ön ayar butonları kullanılabiliyor ve bu ayarlar seçildiğinde ışık seviyeleri değişmiyor. Kısma sırasında renk sapması yaratmayan ışık kaynağı, yüksek CRI 95 renk sunum indeksiyle renk düzeltme sağlıyor. Hafif ve ince profilli ürün, elle taşınabilecek kadar hafif olup, sehpaya da yerleştirilebiliyor.

www.kinoflo.com


Klover Products

Klover MiK 26 Parabolik Mikrofon

26 inçlik model, yıllardır spor yayıncılığı için kullanılmıştır. Normal konuşma sesi seviyesi 500 - 600 metre uzaklıktan alınabilir. Klover MiK 26, gelişmiş bir çözünürlük ve netlik üretir. Toplayıcı çanağın “True” parabolik şekli, tüm ses enerjisini tek bir noktaya odaklar. Klover MiK’nin patentli modüler tasarımı, hasar görmesi halinde bileşenlerin tek tek değiştirilmesine izin verir. Ek olarak, tutacaklar ve mikrofon bağlantısı, daha pahalı toplayıcı çanağını ve operatörü korumak için kendilerini feda edecek şekilde tasarlanmıştır.

Klover MiK 09 Parabolik Mikrofon

Klover MiK 09’un küçük boyutu ve çift montaj sistemi, cihazın doğrudan video kameraya veya Magic Arm’a veya özel bir brakete monte edilmesini sağlar. Silindirik montaj, standart bir shotgun mikrofonunun normal olarak monte edileceği her yere KM-09’un monte edilmesini sağlar. Nasıl monte ederseniz edin, Klover MiK 09, her yönlü yaka mikrofonunuzu 30 feet veya daha fazla ses toplayabilen bir uzun menzilli mikrofona dönüştürürken, arkadan ya da yandan gelen sesi bir shotgun mikrofondan daha iyi bir şekilde reddeder. 

www.kloverproducts.com


KOTO

DIS-180 VIVID Deşarj Lambası

Yeni DIS-180 VIVID 18k deşarj lambası hem sıcaklık hem de ışık kalitesi bakımından iyi performans veriyor. Yeni lamda, ARRIMAX 18/12’yi renk sunumu bakımından yenilikçi bir araca dönüştürüyor. En son ARRI balast teknolojisine sahip DIS-180 VIVID 18KW’lık ampul, ARRI’nin Stephanskirchen’deki test laboratuvarlarından ve araştırma geliştirme testlerinden geçer not aldı. ARRI test için ARRIMAX 18/12 ışık kafası ve yüksek hız özellikli elektronik balast EB 12/18 kullandı.

www.koto-jp.com


K-Tek

KSTGMIX Stingray MixPro Ses Çantası

SD MixPre-3 ile MixPre-6 için tasarlanan KSTGMIX Stingray MixPro, Tascam DR-70D, DR-701D, Zoom F4&F8 ile de kullanılabiliyor. Çeşitli uygulamalarda kullanım için çok yönlü tasarlanan çantanın, pil ve benzeri şeyler için çıkarılabilen bir ön kesesi var. Bisiklet çatalı gibi birçok Stingray mikser çantası kancası var.

Airo Aksesuarlar

K-Tek Airo profesyonel ses ve görüntü aksesuarları üretiminde 20 yıllık deneyimiyle düşük bütçeli öğrenci, meraklı amatör, video kameramanları gibi bir müşteri kesimine ses ve görüntü kayıt araçları sunuyor. Küresel kaynaklı bileşenlerden firma içi geliştirilen ve firmanın teknik şartnamesine uygun üretilen OEM ürünleri, K-Tek’in satış sonrası servis desteğine sahip.

www.ktekpro.com


LaCie

Rugged RAID Pro Mobil RAID Sürücü

LaCie Rugged RAID Pro, hareket halindeki sağlam dayanıklılık ile RAID’in uyarlanabilirliğini birleştirdi. Yerleşik SD kart okuyucu sayesinde, sahada içerik yedeklemek artık daha kolay. LaCie ile yapılandırılabilir RAID Manager sürücü meşgul video kameramanları ve profesyonel fotoğrafçılar için güvenilir bir seyahat arkadaşıdır. Hızlı transfer oranlarıyla geniş kapasiteyi önceliklendirmeniz gerekiyor mu? Hareket halindeki görüntülerin güvenliği konusunda endişeli misiniz? Her iki durumda da, Rugged RAID Pro sizin için ideal bir çözümdür. Rugged RAID Pro, entegre SD kart okuyucu, hız veya yedeklilik için donanım RAID 0/1 esnekliği, yeni nesil bilgisayarlar için yeni USB-C konnektörü, PC veya Mac ile çalışan USB 3.0 adaptörü içeriyor. 

www.lacie.com


Lawo

mc296 Büyük Boy Yapım Konsolu

Üstün ses yapım konsolu mc296, çok kullanıcılı çalışmalara yönelik tasarlandı. SMPTE 2110 yoluyla IP ağ bağlantısı, Ravenna, AES67 veya Dante, geniş kapsamlı yerel I/O, sezgisel kanal tanıma için LiveView fader video küçük görüntüleri, Full HD dokunmatik ekran görüntüleri, gelişmiş miks yardımcısı sistemleri ve Lawo’nun ünlü ses dinamik sistemine sahip.

Ruby Radyo Miks Konsolu

Sezgisel, düzenli ve güçlü Ruby, günümüz radyosu için tasarlandı. Ravenna ile kusursuz AES67 ağ bağlantısı sağlayan Ruby, zarif bir denetim yüzeyine sahip. 1RU boyutlu, bol miktarda giriş/çıkış ve DSP’ye sahip miks çözümü, AutoMix akıllı miks gerçekleştiriyor. Kişisel isteğe göre düzenlenebilen, içeriğe hassas dokunmatik ekranlı grafik kullanıcı arayüzü sunan Ruby, üstün bir AoIP konsolu.

www.lawo.com


Leader

LV5600 Dalga Şekli Monitörü

Leader LV5600, dokunmatik ön panel ekranıyla, yarım raf genişliğine sahip 3U masaüstü kasasında, şebeke ile çalışan bir SDI / IP dalga şekli monitörüdür. UHD / HD / SD SDI’yi ve IP üzerinden video sinyallerini sorunsuz şekilde izlemek için gereken tüm olanakları sağlar. LV5600, test paterni oluşturma, göz paterni ekranı, titreşim ölçümü, kapalı altyazı izleme, CIE renk şeması, yüksek dinamik aralık ölçümü, odak yardımcısı, özelleştirilebilir ekran düzeni, tally arabirimi, 4K / UHD operasyon, 10G IP girişi ve 12G-SDI arayüzleri dahil olmak üzere mühendislik ile ilgili geniş bir dizi içerir. SMPTE 2022-6, SMPTE 2022-7 ve yakın zamanda yayınlanan SMPTE 2110 protokolleri desteklenmektedir. 

LV5300 Portatif Dalga Şekli Monitörü 

NAB’de Leader LV5300 taşınabilir 12G / 3G / HD / SD-SDI dalga şekli monitörü ve LV7300 pikselleştirici ile de bulundu. 12G-SDI, 3G-SDI, HD-SDI ve SD-SDI stüdyoları, kamyonlar, post-prodüksiyon tesisleri ve playout süitlerinde kullanılmak üzere tasarlanan Leader, her birinin Leader’ın operasyonel ve mühendislik test ve ölçüm gereksinimlerini destekleyen ürünler sunma konusundaki uzun geçmişini tek enstrümanda sürdürmektedir.. CINEZONE ve CINELITE ile birlikte göz deseni ve titreşim ölçümü, kapalı altyazı izleme, CIE renk şeması, yüksek dinamik aralık ölçümü, dahili test paterni oluşturma, odak yardımcısı, özelleştirilebilir düzen, tally arabirimi, 4K / UHD işlemi ve 12G-SDI arayüzü gibi yeni opsiyonel özellikler her iki üründe de standart olarak göze çarpıyor;.

www.leaderamerica.com


Lectrosonics

PDR Portatif Dijital Ses Kaydedici

Mesafe aşırı olduğunda veya kablosuz mikrofon kullanmanın pratik olmadığ durumda PDR kaydedici sizinle seyahat edebilir ve zaman koduyla senkronize edilmiş profesyonel kalitede ses yakalayabilir. Küçük boyutu sayesinde göze çarpmayan bir şeydir ve giysi ve kostümlere kolayca yerleştirilebilir ve çevresel veya konum sesini yakalamak için bir “tesis” mikrofonu olarak kullanıldığında gizlenmesi kolaydır. Prodüksiyonun başlangıcında bir zaman kodu senkronizasyonu ile ses dosyası video klibin zaman çizelgesine kolayca yerleştirilir. Sektör standardı .wav (BWF) dosya formatı, temel olarak herhangi bir ses veya video düzenleme yazılımı ile uyumludur.

www.lectrosonics.com


LEMO

75Ω/3GHz Koaksiyel Kontakt

LEMO, HD-BNC’ye alternatif olarak yayın pazarı için çözümler sunan çeşitli yalıtkan tiplerinde kullanılabilecek yeni bir 3GHz kontağını piyasaya sürdü. Bu ürün gerçek 75 Ohm performansı sağlar. LEMO B, K, T serisi veya W serisi Shell konektörlerinde, kullanıcılar güvenilir bir pirinç konstrüksiyon arayüzüne sahiptir. 3B / 3K / 3T / 3W serisi 3 x HD-SDi sinyallerini barındırabilir. 4B / 4K / 4W serisi, 4 x HD-SDi sinyaline kadar barındırabilir. Son olarak, 5B / 5K / 5W serisi, 10 x HD-SDi sinyaline kadar bir çözüm sunabilir.

www.lemo.com


Linear Acoustic

AERO.8000 Ses Şiddeti İşlemcisi

1RU boyutlu ses şiddeti yönetim platformu AERO.8000, stereo-5.1 upmix dahil sekiz adede kadar AEROMAX sinyal işleme görevini yürütebildiği için yüksek yoğunluklu uygulamalar için ideal. Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby E kod çözme ve kodlama, izleyici ölçümü için filigran kodlama, opsiyonel özellikler. Ses giriş-çıkışı, SDI xNode dahil Telos Alliance xNode ürün ailesi gibi bir Liveware+ AES67 ses arabirimi tarafından yürütülüyor.

www.telosalliance.com/linearacoustic


Litepanels

Astra LED Paneller

Litepanels’in yeni kuşak Astra LED panelleri ailesi, şirketin ilk 1x1 panelinin kalitesi ve popülerliğinin üzerine inşa edilmeye devam ediyor. Hem günışığı hem de çift renkli modelleri olan yeni Astra 3X ve 6X, çıkışlarındaki yüzde 50 artışla, orijinal Astra’dan üç ila altı kat daha parlak. Astra Soft Bi-Color yumuşak, çepeçevre saran bir ışık kalitesi için saçılıp yayılan aydınlatma sağlıyor. En yeni model Astra Bi-Focus Daylight, bir düğmenin çevrilmesiyle 48 derece yaygın ışlıktan 15 derece yoğun ışığa kadar ayarlanabiliyor. Astra’nın yüksek performanslı LED’leri ve optiği, profesyonel ışık tasarımcılarına hassas renk sıcaklıkları, yüksek CRI/TLCI renk sunumu ve şık bir ışık kalitesi sunuyor. 

Sola LED Fresnel Işık

Litepanels’in günışığı dengeli Sola 4+ ve Sola 6+ LED frenselleri, günümüzün LED teknolojisinin tüm avantajları ile geleneksel bir frenselin ışık şekillendiren tek gölgeli özelliklerini bir araya getiriyor. Ödüllü Sola 6+ önceki modelden yüzde 50 daha parlak iken, Sola4+ önceki modelinden yüzde 120 daha parlak. Sola LED serisi standart DMX 512 protokolü yoluyla odak ve yoğunluğu denetleme yeteneğiyle hoş bir günışığı aydınlatma sağlıyor. Ayrıca Sola ışıklar aydınlatma tasarımcılarına merkezi bir kontrol kartından odak ve yoğunluk gibi özellikleri eksiksiz denetleme imkanı veriyor.

Gemini 2x1 Soft Panel Işık

Litepanels NAB fuarında son derece hassas ve çok yönlü 2x1 yumuşak ışık paneli Gemini’yi sergiledi. Gemini’nin en son aygıt yazılımı yükseltmesi, tamamen kişisel olarak düzenlenip ön ayarlara kolayca kaydedilebilen acil durum ışıkları, yangın, TV ve ton patlamaları gibi çeşitli sinematik efektlere imkan veriyor. Gemini sunucuları aydınlatmak ve sıra dışı renkler sunmak için mükemmel tam spektrum beyaz ışık sunarak renk düzeltme işlemi gereğini ortadan kaldırıyor. Aydınlatma uzmanları 360 derece renk tekerleğindeki her türlü renkle ve Gemini’nin renk kodları içerisindeki jellerle yoğun ışıklandırma yapabiliyorlar. Gemini’nin çok yönlü, balastsız, hafif tasarımı, ışığın çekimlerde donatımlara kolayca yerleştirilmesini sağlıyor, ve güç kaynağı dahili olduğu için daha az kablolama gerektiriyor. 

www.litepanels.com


LiveScale Technologies

LiveScale Omnicast Bulut Platformu

Endüstride canlı görüntü akışına yönelik ilk omnicast bulut platformu LiveScale, birden fazla bulut altyapısından yararlanarak tek bir görüntü kaynağından istenen sayıda açık yayın, web, mobil ve sosyal medya çıkışına, klasik yöntemlerden çok daha az maliyet ve zamanla aynı anda canlı görüntü akışı sağlıyor. Dünya çapında Facebook Live 360 Video hizmetinin ilk çözüm ortaklarından olan LiveScale Technologies, endüstri lideri görüntü çözüm sağlayıcılarla işbirliği yaparak güçlü bir ekosistem oluşturdu. 

www.livescale.tv


LiveU

LU600 4K Portatif Yayın Sistemi

LiveU canlı 4K HEVC ürün portföyünü yeni zenginleştirdiği LU600 HEVC portatif yayın ürün sistemiyle bir üst düzeye çıkarıyor. Dünya çapında binlerce LU600 HEVC cihazı kurulu olarak endüstriye birleşik hücresel çözüm sunuyor. Sistemde artık 4K SDI özelikleri ve dahili küresel dolaşım (roaming) yetenekleri de var. LiveU profesyonel HEVC 4K-SDI kartını, LU600 sistemi içerisinde ek bir 4K ürünü olarak sunarak, canlı spor, etkinlik, küresel ölçekte haber toplama için canlı görüntü akışında en yüksek görüntü performansı sağlıyor. Yüksek kaliteli yapımlar için profesyonel 4Kp50/60 görüntü akışını kolaylaştıran LU600 4K-SDI çözümü, VR ve 360 uygulamaları destekliyor. Hem 12G-SDI hem de 4x3G-SDI arabirimlerini destekleyen çözüm, mevcut KU600 için yükseltme opsiyonu sağlıyor. Yeni geliştirilip NAB’de tanıtılan dual-SIM modem, dolaşıma açık SIM kartları sayesinde yüzden fazla ülkede yerel SIM almaya gerek kalmadan kullanılabilecek. 

Solo Kablosuz Video Kodlayıcılar

LiveU, sosyal medya ve diğer çevrimiçi hedeflere yayın yapan çevrimiçi içerik yaratıcılarının artan ihtiyaçlarını karşılamak için profesyonel sınıf kablosuz video kodlayıcılarının Solo ürün serisini genişletiyor. Geliştirilmiş portföy, Solo müşterilerine gerçek zamanlı grafikler gibi özellikler ekleyerek kusursuz çevrimiçi prodüksiyonlar üretmek için ekonomik, kullanımı kolay, tek bir arayüz sunar. LiveU Solo, önde gelen çevrimiçi ve sosyal medya içerik yaratıcıları için aktarım çözüm seçeneğidir. Solo, Facebook Live’a ve YouTube’a, diğer popüler sosyal medya ağlarına ve çevrimiçi kanallara tek dokunuşla akış sunuyor. LiveU’nun kendine has video iletim yöntemi LRT’den (LiveU Güvenilir Taşıt) yararlanan Solo, kullanıcıların hareket halindeyken uzaktaki veya kalabalık yerlerde hemen hemen her senaryoda sağlam içerik sunmalarını sağlar. İstenen yerden HD yayın yapılmasını sağlar. 

LiveU Matrix IP Bulut Görüntü Yönetim Platformu

Grup şirket ağları, medya grupları, yerel yayınlar ve yerel haber istasyonlarına (LNS) yönelik bir tek izlemeli, kullanımı kolay, yeni kuşak IP bulut görüntü yönetim çözümü. IP üzerinden görüntü toplama ve dağıtımı için yeni kuşak platform LiveU Matrix, yayıncılara canlı içeriklerini hızlı ve verimli şekilde izleme, yönetme ve dağıtma imkanı veriyor. Bu dinamik bulut platformu, tek bir arabirimle içerik yönetimini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar canlı sinyalleri tüm ağları içerisinde kolayca arayabiliyor, filtreleyebiliyor, ön izleme yapabiliyor ve tek istasyona, çok istasyona veya binlerce uç noktaya dağıtabiliyorlar. Esnek arayüz, kullanıcının rolüne göre kişiselleştirilebiliyor. 

www.liveu.tv


Logitek

Helix Radio Konsol

Çoklu dokunmatik arayüze sahip ve hem fiziksel hem de sanal sürümleri bulunan Helix, kullanıcılara konsollar, ekranlar, tabletler ve telefonlar arasında dokunmatik bir deneyim sunuyor. Fiziksel konsollar, dokunmaya duyarlı motorlu faderlerle birleştirilmiş, geniş bir fiziksel açma / kapama düğmesine sahiptir. Kaynak seçimi, veri yolu atamaları ve makrolar gibi diğer işlevler, tamamen özelleştirilebilen 7 ”IPS dokunmatik ekranda görünür. Helix Radyo 6 ila 24 fader boyutlarında mevcuttur; Bir dokunmatik ekran / kontrol köprüsü için bir monitör modülü ve bir HDMI çıkışı içerir. Modüller tek veya bölünmüş bir masaüstü çerçevesine monte edilebilir.

www.logitekaudio.com


Magewell

USB Capture 4K Plus Görüntü Kayıt Aygıtları

Yeni “tak-çalıştır” tarzı harici görüntü kayıt aygıtları, USB Capture Plus ailesinin yüksek kalitesi, zengin özellikleri ve kullanım kolaylığını, yüksek çözünürlüklü 4K kayıt yetenekleriyle sunuyor. Magewell’in yüksek tanımlı USB görüntü kayıt çözümleri gibi, USB Capture 4K Plus modelleri de dizüstü dahil her türlü bilgisayarın ek güç kaynağı gerekmeden standart bir USB 3.0 arabirimiyle profesyonel görüntü ve ses sinyallerini kaydetmesini sağlıyor. SDI veya HDMI girişli olarak alınabilen USB Capture 4K Plus aygıtları, 3840x2160 Ultra HD dahil 4096x2160’a kadar çözünürlüklerde kayıt yapıyor. 

www.magewell.com


Marshall Electronics

Marshall AR-DM61-BT Ses Monitörü

Zarif, 1RU tasarım içerisindeki Marshall AR-DM61-BT, kullanıcılara dikey olarak 64 ses kanalını ya da yatay olarak iki ayrıntılı ses kanalını imkanı veriyor ve bir canlı görüntü güvenilirlik monitörü de içeriyor. İki adet güçlü stereo hoparlörü, maksimum 100dB ses yüksekliği veriyor. Marshall AR-DM61-BT iki adet döngülü özel amaçlı 3GSDI girişe ve bir ek HDMI girişine sahip. Dört stereo AES girişi ve çıkışı, “D” girişi ve çıkışı üzerindeki sekiz kanalı destekliyor, ve hoparlörleri gürültülü denetim odası ortamında bile duyulacak kadar güçlü. 10 inç boyutlu LCD sezgisel dokunmatik ekran paneli Loudness, K-weighted, (LKFS) çubukları ve tepe göstergeleri kullanıyor.

Marshall CV620-WH2/BK2 PTZ Kamerası

2 megapiksel, ½.8 inç sensörlü Marshall CV620-WH2/BK2, canlı renkler ve yüksek kare hızlarıyla net 1920x1080 görüntüler sunuyor. Ethernet kablosu üzerinden RS-232 yoluyla veya bükümlü çift kablo üzerinden RS-422 ile uzaktan kumanda edilebiliyor ve yaygın protokolleri kullanması çoğu bütünleşik kontrol sistemiyle uyumlu hale getiriyor. Marshall CV620 kamera HD-SDI (3G) ve HDMI (DVI) çıkışlara ve beyaz denge, pozlama, iris, gamma, siyah seviyesi ve diğer yayında ayarlanabilen özeliklere sahip. pan-tilt aralığı yatayda 340 derece, dikeyde 120 derece. Pan, tilt ve zoom içim aynı anda 4D kontrol sunuyor.

www.marshal-usa.com


Matrox

Monarch HDX H.264 Kodlayıcı

Monarch HDX kodlayıcı, YouTube veya Facebook Live’a web yayını yaparken aynı anda ikinci bir yere görüntü akışı veya kaydı yapılmak istenen iş akışlarına uygun. Matrox’un yeni çıkacak olan çoklu 4K SMPTE ST 2110 ağ kartı, OEM’ler için çeşitli SMPTE ST 2110 ve SDI I/O donanımı sunan X.mio3 ve DSX LE4 serilerinin IP yeteneklerini genişletiyor. Var olan ST 2110 uyumlu IP kartları dahili görüntü işlemeli çok kanallı, IP paketli HD ve 3G görüntü giriş/çıkışı sunarken, çok yönlü SDI kartlar 12 adede kadar yeniden yapılandırılabilen giriş ve çıkışla 4K/UHD çözünürlükler üzerinden SDI, 3G SDI ve 12G SDI destekliler.

www.matrox.com/video


Mediaware

InStream Splice Kanal Çözümü

Tamamen yazılım tabanlı kanal çözümü InStream Splice, reklam ekleme, play-out ve TS toplamanın anahtarlanmasını sağlayarak, ASI ve IP ağlar için MPEG verimliliğini yükseltiyor. Dünya çapında SD, HD ve Ultra HDTV çözünürlüklerde çoklu sıkıştırılmış kanallar dağıtan InStream, bölgeselleştirme, yerelleştirme ve TS MPEG anahtarlama için yayın kalitesinde görüntü, ses ve altyazıların doğrusal paketlenmelerini destekliyor. InStream pahalı fiziksel play-out aygıtlarına olan bağımlılığı ortadan kaldırarak, mimari olarak üstün kanal yoğunluğu ile kanal başına sabit maliyetleri azaltıyor. 

www.mediaware.com.au


Merging Technologies

Aneman Enterprise Ses Ağı Yöneticisi

Merging’in fuarda karşılıklı çalışma uyumluluğunu vurgulayan demosunda tümü bir AES67 ağı üzerinde çalışan ve Aneman Enterprise tarafından izlenen Luminex, Ward Beck Systems ve Genelec donanımları kusursuz çalıştı. Aneman programına yeni katılan bu çözüm, yüksek güvenilirlik ve büyük ses ağ sistemlerinin izlenmeleri ve yapılandırılmaları için tasarlandı. 

www.merging.com


Miller

CX18 Hidrolik Kamera Kafası

Sarsıntısız, yüksek kapasiteli bir kamera hareket kafasına gereksinimi olan yaratıcı profesyonellere yönelik tasarlanan CompassX 18 (CX18), CB Plus teknolojisi ve Miller’ın hassas ve akıcı hareket sistemi sayesinde yayın kameralarından bir DSLR kameraya kadar çeşitli ağırlıklardaki kameraları dengeleyebilecek kapasitede. CX18 kafadaki CB Plus teknolojisi 16 konumlu dengeleme, 60mm kamera plakası hareketli 5+0 Miller akıcı pan ve tilt ayarı ile kameranın yapılandırmasını her türlü çekime göre uyarlamaya imkan veriyor. Hafif, sağlam, döküm alaşımdan ve dayanıklı bileşik polimerlerden üretilen ve hassas küre rulmanlarına sahip Miller, güçlü mühendisliği ipeksi yumuşaklıkta kamera pan ve tilt hareketleriyle bir arada sunuyor. 

Arrowx 5 Hidrolik Kamera Kafası

Yeni Arrowx 5 kamera hareket kafası profesyonel kamera desteği alanına yeni boyutlar getirerek, yaratıcı profesyonellerin ifade gücünü arttırıyor. Geniş bir yük ağırlık aralığı, hassas ve akıcı hareket, Miller’in 16 konumlu CB Plus dengeleme sistemine sahip Arrowx 5, profesyonellerin bekledikleri ve talep ettikleri esnekliği, kurulum hızını ve çekim hassasiyetini sunuyor. 2-21kg arası yük taşıma kapasitesi ve 7+0 seçilebilen pan-tilt akıcı hareket konumları Arrowx 5 kamera kafasını çok çeşitli kameralar, lensler ve aksesuarlarla ENG ve EFP uygulamaları için ideal hale getiriyor.

www.millertripods.com


Mobile Viewpoint

NewsPilot Haber Otomasyonu

NewsPilot stüdyo ortamlarında veya sahada, haber yapımlarını kamera ekibi ve yönetmen gerekmeden tamamen otomasyonlu hale getirmek için kullanılıyor. Örneğin küçük yayıncılar veya bağımsız muhabirler, NewsPilot’u canlı saha haberleri ve etkinlik bildirimi, veya stüdyoda haber ve söyleşi yapımı için kullanabiliyorlar. NewsPilot’u üç adet PTZ kamerası ve AutoPointer ile Virtual Director içeren Mobile Viewpoint Automated Studio kontrol kutusu oluşturuyor. Robotik kol CameraLink, 3kg ağırlıktaki bir PTZ kamerasını klasik bir dolly düzeneği gibi hareket ettirebiliyor ve yüksek kaliteli haber yapımlarındakiyle aynı kamera kontrolü sunuyor.

EyeLink Giyilebilir 4G Macera Kamerası

Mobile Viewpoint NAB fuarında giyilebilir EyeLink 4G macera kamerası ile kullanıcılara canlı IP tabanlı yapım iş akışlarını eksiksiz yönetme imkanı veren çevrim içi bir çalışma panosunu tanıttı. LinkMatrix sahadan gelen tüm canlı sinyallerin net bir genel görünümünü sunuyor ve bunları oynatma listeleri yaratarak, logolar, reklamlar ve grafikler ekleyerek gerçek internet TV kanallarına dönüştürüyor. İçerik daha sonra istenen sosyal medya platformu veya CDN üzerinde hemen yayınlanabiliyor.

www.mobileviewpoint.com


Molden Media

M2Control Grafik Çözümü

Molden media fuarda futbol yayınları temelinde internet TV ve görüntü akışı için M2Control grafik yönetim ve playout çözümü dahil tamamen otomatik yapım iş akışlarını sergiledi. Sportradar’dan gelen canlı veriler düzenlendi, çevrildi ve ardından internet TV ve akış için gerçek zamanlı grafik ön arayüzüne aktarıldı. Oyunların M2Control ile yürütülen tüm grafik yönetimi ve web yayınları, Sportradar veri paketlerinden gelen timeline ve etkinliklerle birlikte tamamen otomasyonlu bir hale getirilebiliyor.

www.moldenmedia.com


MRMC

Polycam Chat Takipli Çekim Çözümleri

Yayıncılar ve spor kulüpleri çekimlerde yüksek hızlı hassasiyet, kusursuz denetim ve tartışılmaz güvenilirlik gereksinimi duyuyorlar. MRMC değişen çok bakış açılı perspektifler ve analiz sistemleri taleplerine yanıt veren çözümler üretiyor. Polycam Chat çözümü küçük ölçekli stüdyo ortamlarını yapay zeka (AI) ile sadeleştirip büyütürken, kaplanan yeri ve maliyetleri azaltıyor. Sistem üstün doğruluk ve kararlılık için kol ve bacak tanımayla birlikte yüz tespiti kullanıyor. Polycam Chat bir stüdyodaki dört kişiye kadar sunucu ve konuk için kameranın çalışmasını otomatikleştiriyor ve kare içerisindeki konuşan bir kafayı maksimum kararlılıkla kolayca takip edebiliyor. 

www.mrmoco.com


Ncam

Real Light AR Aydınlatma Çözümü

Ncam Technologies artırılmış gerçeklik (AR) platformlarında daha doğal bir görünüm için aydınlatma ve derinliği zenginleştiren yenilikler sunuyor. Real Light artırılmış gerçeklik grafiklerinin gerçek dünyadan sahneler gibi görünebilmesindeki yaygın zorluğu aşmak için tasarlandı. Real Light gerçek dünyanın aydınlatmasını yakalayıp gerçek zamanda artırılmış grafiklerin üzerine uyguluyor, her ışık değişimine kendini uyarlıyor. Real Light derinlik algılama yeni ve benzersiz bir otomatik teknik sağlıyor. Gerçek zamanda derinlik verisinin çıkartılması sayesinde nesneler en gerçekçi ve sinerjik görsel etki için çevresindekilerle kesintisiz olarak etkileşebiliyor. Ncam’in kamera takip ürünlerine yönelik yeni opsiyon Extreme, özellikle sahne aydınlatması gibi çeşitli ışıklandırma koşullarında zengin kamera takibi sağlıyor.

www.ncam-tech.com


Nemal

CAVU-S8 Medya Çevirici

CAVU-S8, Nemal’ın ENG, uzaktan ve diğer mobil yayın uygulamalarına yönelik fiber optik medya çeviricilerinin son kuşağı. Son derece kolay kullanımlı ve çok yönlü 3G/HD/4K fiber optik medya çevirici, uzaktan ve ENG operasyonlarındaki zorlukları gideriyor. 

www.nemal.com


NewTek

TriCaster TC1 Yapım Sistemi

Eksiksiz yapım sistemi TriCaster TC1, modern yapımcılara, yayıncılara ve içerik yaratıcılara yönelik. Var olan ve yeni çıkan görüntü iş akışları için yüzlerce canlı yapım yazılım yeteneğine sahip TriCaster TC1, üstün içerik yaratma ve istenen her zaman, her yerden izleyicilere ulaşma imkanı sunuyor. 

3Play 3P1 IP Spor Çözümü 

3Play 3P1, tek bir eksiksiz, anahtar teslimi sistem içerisinde maç yayını, görüntü tekrar oynatımı ve analizi için eksiksiz gerçek zamanlı yeteneklerine sahip. NDI ve 3G-SDI giriş ve çıkış, gerçek 1080p 60 çözünürlük ve dahili canlı görüntü üzerinde kalemle grafik çizimi özellikleri sunuyor.

MediaDS Medya Kodlama ve Akış Platformu

Gerçek zamanlı medya kodlama ve canlı görüntü akış dağıtım platformu MediaDS, Wowza akış yazılımıyla NewTek’in canlı yapım teknolojisini birleştiriyor. Tamamen bütünleşik bir donanım ve yazılım çözümü MediaDS, yerel ve küresel medya dağıtımı sağlayan ilk anahtar teslimi yapım sistemi. 

www.newtek.com


NUGEN Audio

Halo Downmix 

Sinema filmlerinin downmiks edilmesi ve stereoya 5.1 miks amaçlı yaratıcı çözüm Halo Downmix, artık tipik katsayı tabanlı işlemlerle sınırlı değil. İlişkisel seviyeler, zamanlama ve doğrudan-ortam ses dengesi için görsel kontroller ve ayrıntılı ayarlar sunuyor.

www.nugenaudio.com 


Object Matrix

Bulut İş Akışları

Object Matrix, fuarda Digital Content Governance ve nesne belleği MatrixStore üzerinde inşa ettiği medya odaklı özel ve karma bulut platformunun son sürümünü tanıttı. Son güncellemeler, yapay zeka (AI) ve ek hibrid bulut iş akışları içeriyor. Yapay zeka sayesinde MatrixStore artık resim arama, anlamla ilgili etiketleme ve görüntü klibi arama sağlıyor. Böylece kullanıcılar medya dosyaları içerisinde içerik tabanlı arama yapabildikleri için, ilgili çekimleri çok daha kolay ve hızlı bulabiliyorlar. Anlama göre etiketlendirme, görüntülerin konularına göre otomatik olarak etiketlendirilmelerini sağlıyor ve manuel logger gerektirmiyor.

www.object-matrix.com


OConnor

OConnor 2560 Kamera Kafası

2575’in küçük modeli 2560, aksesuarla donatılan dijital sinema kameralarının uyarlanabilir, kişisel tercihlere göre yapılandırılmaları için ideal. Portatif yapılandırmalı Alexa veya herhangi bir hafif Sony, Canon, ARRI, AJA, JVC, Panasonic, Vision Research, RED dijital sinema kamerası ile kullanılabiliyor. OConnor Ultimate kafalar 1990’ların başından itibaren hemen her Hollywood sinema filminde ve TV dizisinde kullanıldı. 

www.ocon.com


Omnia

Omnia.11 v3.5 Yazılım Güncellemesi 

Omnia.11 v3.5 yazılımının Omnia.11 stereo FM ses işlemcisine kattığı yeniliklerden biri, Frank Foti’nin en son FM son kırpıcı tasarımı yeni Pepino kırpıcı. Foti, Pepino ile kırpıcı kısmını Omnia.11’in G-Force dinamik sistemine mükemmel uyumlu olacak biçimde yeniden tasarladı. Benzer şekilde, G-Force işlemedeki iyileştirmeler artık yeni tasarlanan kırpıcının avantajlarından yararlanıyor. G-Force artık tüm 11 modellerde var ve daha eski “turuncu” Omnia.11 cihazları için bir yazılım yükseltmesi olarak alınabiliyor. 

www.telosalliance.com/omnia


Omnitek

Ultra TQ Yayın Dalga Şekli Monitörü

Ultra TQ, son derece başarılı Ultra 4K Tool Box ve Ultra XR teknolojisine dayanan yeni nesil yayın dalga şekli monitörüdür. Bu platform, Ultra TQ’nun standart olarak SD-SDI / HD-SDI / 3G-SDI sinyallerinin kalite kontrolünü ve izlenmesini gerçekleştirmesini sağlar. Ultra TQ, resim, dalga şekli monitörü, vektörskop, video durumu, video zamanlaması, ses ölçüm cihazları, ses durumu, zaman kodu kaydı, temel hat testi patern jeneratörü, vb. gibi genel bir yayın dalga şekli monitörü olarak beklenen tüm araçların yanında, standart olarak tek bir SD-SDI, HD-SDI veya 3G-SDI kanalına sahip olarak teslim edilir. Bunlar, tam kapsamlı bir yayın çözümü sağlamak için ek seçenekler ile desteklenebilir.

www.omnitek.tv


Open Broadcast Systems

C-100 Kodlayıcı

Open Broadcast Systems fuarda C-100 serisi kodlayıcılarını ve yeni ultra düşük gecikmeli kodlama ve kod çözme teknolojisini tanıttı. Bu teknoloji yazılım ve IT donanımı tabanlı özel üretim donanım platformu ile eksiksiz bir çözüm sunuyor. Teknoloji yazılım tabanlı bir çözüm kullanarak eski donanım görüntü taşıma platformlarının gecikme düzeyini yakalıyor. Studio IP görüntü ve uzak yapım ortamları gibi düşük gecikmeli iş akışlarında kullanılabiliyorken, çevrim dışı dosya iş akışları ve diğer IT işlemleri gibi amaçlar için yeniden yapılandırılabiliyor.

www.obe.tv


ORBAN

Optimod-FM 8700 Ses İşlemcisi

Optimod-FM 8700 ses işlemcisinde %100 AES-67 uyumlu Ravenna IP üzerinden ses giriş/çıkışı, 192 KHz AES3 dijital kompozit çıkış, çift dijital SCA girişi var. Çalışırken çıkarılıp takılabilen PC sunucu sınıfı çift yedekli güç kaynağının arıza durumunda yedeğe otomatik geçişi, platformun güvenilirliğini yükseltiyor. Orban Multipath Mitigator özelliği, stereo ayrımından ödün vermeden stereo alt kalan enerjisini en aza indiriyor.

www.orban.com


Osprey 

Talon G2 Donanım Kodlayıcı

2018 NAB Show’da Osprey Video, Talon G2 kodlayıcısını içeren donanım kodlayıcı serisini tanıttı. Profesyonel iş akışları için uçtan uca video aktarım araçları arayan A/V profesyonelleri ve yayıncılar için tasarlanan Talon G2, videoyu birçok formattan alıp H.264’e kodlar ve IP üzerinden sunar. Talon G2’nin en ayırt edici özelliklerinden biri, tek dokunuşla aktarım denetimi sunan, ön tarafındaki LCD dokunmatik ekranıdır. Aktarım profilleri arka uçta kurulduktan sonra, gerektiğinde uzaktan gerçekleştirilebilen bir işlem, herhangi bir kullanıcı bir butona dokunarak kodlama işlemlerini başlatabilir veya durdurabilir. Ayrıca, ekran tüm video kodlayıcıların durumu hakkında sürekli geri bildirim gösterir, bu nedenle kullanıcılar hangilerinin aktif ve boşta olduğunu bilirler.

www.ospreyvideo.com


P+S Technik

Evolution 2X Lensler

Anamorfik Evolution 2X lensler orijinal ve artık az bulunan Kowa Anamorphics ve yeni P+S Technik gövdesine sahip. Orijinal Kowa Anamorphic prime lensler 1970’lere kadar üretildiler ve dört modeli vardı; 40mm, 50mm, 75mm ve 100mm. Evolution 2X lenslerin görünümü ve bokeh efekti, orijinal Kowa Anamorphic lenslerin gerçek anamorfik görünümüne eş. Evolution 2X lenslerin optik tasarımı, orijinal optik tasarımları ile ön anamorfik ilkelerine dayanıyor. Düşük kontrastlı ve sıcak renkli lensler, parlaklık hedeflenerek üretildi. Eklenen iki odak uzunluğunun yanı sıra, Evolution 2X lensler orijinal lens setini bu odak uzunluklarından herhangi biri uzatılarak da genişletilebiliyor. 

www.pstechnik.de


PAGlink

PAGlink PowerHub Aksesuar Güç Kaynağı

PAG’in hafif, küçük ve kullanıcı tarafından yapılandırılabilen kamera aksesuar güç aygıtı PAGlink PowerHub, bir pilin içerisine D-Tap koyma gereksinimini ortadan kaldırıyor. Aygıt, kamera ışığı, monitörü, ses ve iletim donanımı gibi 12V gerilimle çalışan aksesuarlar içeren kamera kurulumlarına enerji vermek için gereken çıkışları sağlıyor. 

PAGlink Micro Charger Şarj Aleti

Dünyanın en küçük, tek konumlu çoklu pil şarj kiti PAGlink Micro Charger, PAGlink piller için ideal bir seyahat şarj çözümü. PAGlink’in bağlantılı şarj özelliğine sahip düşük fiyatlı, çok küçük boyutlu PAGlink Micro Charger, tek bir pilin temas noktalarına takılıyor ve diğer üç pille bağlantı kurarak dört adede kadar pili aynı anda dolduruyor. PAGlink Micro Charger tüm dünyadaki AC prizlerden bir PSU adaptörü aracılığıyla; bir 12V araç piliyle; ya da 2A USB şarj aletiyle enerji alabiliyor. 

PAGlink Battery Reader Pil Okuyucu

Yeni PAGlink Battery Reader ile PAGlink ve Anton/Bauer Gold Mount piller, işlemcilerinde saklanmakta olan veriler kullanılarak verimli bir şekilde yönetilebiliyor. PAGlink Battery Reader pilin temas uçlarının üzerine takılıyor ve doldurulma sayısı, üretim tarihi, Ah olarak kapasitesi ve diğer bilgileri gösteriyor. Pil uyku işlevini de başlatıyor.

www.paguk.com


Panasonic

AU-EVA1 Küçük Sinema Kamerası

5.7K Super 35mm sensörlü AU-EVA1 el çekimleri için özel olarak tasarlandı ama gimbal, drone ve ışık jib’leri üzerinde de kullanılabiliyor. EVA1 bağımsız film yapımı, belgeseller, müzik klipleri ve büyük yapımlarda B kamerası olarak kullanıma uygun. 14 adım dinamik aralıklı kamerada ISO 800 ve ISO 2500 olmak üzere iki hassasiyet ayarı var. EF Mount lens yuvalı ürün, 4K 10 bit 4:2:2 ve RAW görüntüler kaydediyor. 5720 x 3016 çözünürlük, 17.25 milyon pikselli sensör, gerçek sinematik görüntüler yakalıyor. 

AW-360 Canlı Kameralar

AW-360C10 ve AW-360B10 kameralar, 360 derece sıkıştırmasız 4K görüntü çıkışı veriyor. Senkron çalışan 4 kameranın 2:1 en/boy görünüm oranlı çekim yapabildiği çözüm, düşük gecikmeli canlı uygulamalar için ideal. Beyaz denge ve pozlama, otomatik olarak ayarlanıyor. 3840 x 1920 4K görüntü kalitesi, izleyiciyi sanki oradaymış gibi hissettiren, çepeçevre saran görüntü sunuyor. Düşük gecikmeli 4K/30p yüksek çözünürlüklü görüntü üretildiği için, gerçek zamanlı görüntü iletimi mümkün. Çekim yerindeki her kurulum ve kaldırma, çalışmayı daha da esnek hale getiriyor. Sistem yapılandırması PC’den, Wi-Fi olan yerde iPad’den izlenip değiştirilebiliyor. 

AV-HLC100 Canlı Yapım Merkezi

Panasonic; 1 ME anahtarlayıcı, uzaktan 8 adede kadar kamera kumandası, grafik bindirmeler, akış/kayıt ve ses mikseri işlevleriyle tek kişilik kullanımla kolay canlı görüntü akışı sağlayan AV-HLC100 canlı yapım merkezini tanıttı. AV-HLC100 üniversite spor karşılaşmaları, web yayını, canlı akış ve canlı etkinlik yapımı gibi sınırlı sayıda operatör olan durumlarda görüntü ve ses yaratmayı kolaylaştırıyor. Uzak kamerayla çekimden akış yayınına kadar tek kişilik çalışmayı mümkün kılıyor. IP yapım iş akışı üzerinden gelişmiş görüntü iletimi sağlayan NewTek NDI (Network Device Interface), özel görüntü donanımı kullanmak yerine ağ altyapısı üzerinden görüntü dağıtımı sağlıyor. AV-HLC100 taban bant (SDI ve HDMI) girişler ve çıkışlarla NDI girişler ve çıkışlar arasında bir köprü oluşturup hibrid bir cihaz olarak davranarak, kullanıcılara IP dünyasına kolay bir geçiş yolu sunuyor.

www.business.panasonic.com


Phabrix

Qx Analiz ve Monitör Araçları

Qx serisi, yeni kuşak görüntü formatlarına geçiş için gereken en son hibrid IP/SDI test ve ölçüm araçlarını sunuyor. Serinin en üst ürünü Qx IP, artık PTP ve 2022-6 destekli SMPTE 2110 sunuyor. Qx serisinin 12G-SDI Stress opsiyonu, SDI arabirimi stres testi için gelişmiş bir araç seti sağlıyor. RTE (Real-Time Eye) teknolojili otomatik ve hızlı 12G-SDI fiziksel katman analiziyle birlikte, SMPTE uyumluluk onaylarına dünya kalitesinde bir çözüm sunuyor. 

Sx TAG Test Aygıtı

Artık en son SMPTE ST 2110 ve SMPTE 2022-6 paket ayırma/paketleme desteği de içeren Sx TAG, dünyanın önde gelen yayıncılarının ve yayın cihazı üreticilerinin portatif el test ve ölçüm cihazı. IP, 3G/HD/SD-SDI, optik SDI ve analog yayın iş akışları için tasarlanan Sx TAG’in gelişmiş araç setinde çok formatlı dalga şekli ve vektörskop monitörleri de var. Dahili 16:9 ekran ve hoparlörlerle kullanıcılar görüntü ve ses üretip uzak yerlerde analiz edebiliyorlar.

Rx Tanı ve Analiz Araçları

Stüdyo, MCR veya canlı yapım tırlarında yayın kalite kontrolü için ideal Rx serisi, 2K/3G/HD/SD sinyal üretimi, analizi ve takibiyle, görüntü ve seslerin uyumluluk testlerini ve hata tespitlerini hızlandırıyor. Son derece esnek, tam ekrandan 1/16 ekrana kadar değişen kullanıcı dostu ölçüm aleti düzeni, aynı anda 16 adede kadar ölçüm aleti gösterebiliyor. Phabrix fuarda Rx serisinin RTE (Real-Time Eye) ve seğirme fiziksel katman analiz araçları, kapalı yazı, ses şiddeti ve Dolby takibi gibi gelişmiş özellikleri üzerinde durdu.

www.phabrix.com


PlayBox Technology

CloudAir IP Kanal Playout Ekosistemi

PlayBox Neo platformu ile bütünleşen CloudAir’ın kod dönüştürücüsü, çok sayıda taşıyıcıyı ve formatı destekliyor (MPG PS/TS, MXF, QT, AVI, MP4, GXF, MPG2, H.264, ProRes, DNX HD, MJPEG vb). Graphics Editor şablon hazırlama aracında iyileştirilen kullanıcı arayüzü yer alıyor. CSV ve EPG formatlarına playlist aktarımı yapılabiliyor. Varlıklara ve belleklere otomatik bağlantı kuran CloudAir, medya varlık iş akışlarını zenginleştiriyor. Playlist editöründe kopyala/yapıştır, bul/değiştir, geri al/tekrarla, playlist geçmişi özellikleri var. 

ProductionAirBox Neo Prodüksiyon Oynatıcı

Görüntü sıkıştırma formatlarının (MPEG-2, HDV, DV, AVC/H.264, HAVC/H.265, AVC-Intra, DVCPro HD, DVCPro 50, DVCPro VC-1, MPEG-1 vb) büyük çoğunluğuyla uyumlu ProductionAirBox Neo, MPEG Transport Stream, AVI, Raw DV, MXF, QuickTime (MOV ve MP4), GXF, LXF gibi çok sayıda medya taşıyıcıyı destekliyor. NewTek NDI protokol çıkışına sahip çözüm, dolgu ve bindirme çıkışı için 32 bit dosyaları (Video+Alpha) oynatıyor. MOS protokolü yoluyla AP ENPS, Ross Inception ve Mira Media News Systems ile bütünleşiyor. 

www.playboxtechnology.com


Prime Focus Technologies

CLEAR Digital Lab İçerik Yönetim Yazılımı

CLEAR Digital Lab içerik sağlama zincirini otomatikleştiriyor, yapım ekosisteminde bağlantı oluşturuyor, ve içerik kaydından dağıtım ve arşive kadar güvenli içerik işlemleri için Media Universe rolü oynuyor. CLEAR Digital Lab prodüksiyon ve post prodüksiyonla ilgili tarafları kurgu, VFX, post prodüksiyon, ses, yerelleştirme, master oluşturma, dağıtım gibi işler için bir araya getiriyor. 

www.primefocustechnologies.com


Primestream

Media over IP Çözümleri

Bugün IP görüntü akışları çeşitli kaynaklardan geliyor; web, kameralar ve geleneksel yayınlar. SD, HD, 4K ve VR/360 her türlü IP kaynağı kaydetme, kurgulama ve kod dönüştürme ihtiyacı için Primestream çekirdek teknolojilerini, IP kaynaklarını tek veya çoklu bağımsız dosya formatlarına kaydedip ProRes, XDCAM, DNxHD, AVC-Intra, H.264’e dönüştürüp ardından bu içeriği yapım, yönetim ve dağıtıma hızla aktaracak biçimde güncelledi. 

www.primestream.com


Primetime

MSLED XB2 Işık Kaynağı

MSL floresanın LED eşdeğeri olan MSLED XB2, en yeni, verimli enerji kullanan LED teknolojisine sahip. Parlak, pürüzsüz ve yumuşak ışıklı MSLED XB2, söyleşi setlerinde veya  chroma key yaparken sunucunun yanında, önünde, bindirme veya dolgu ışığı olarak kullanılabiliyor. Yayın stüdyoları, film yapımı, uzaktan eğitim ve alçak tavanlı konferans tesisleri için ideal MSLED XB2, serin ve rahat sunucu aydınlatması sağlıyor.

www.primetimelighting.com 


PROVYS

Prodükyon Yönetim Sistemi

PROVYS prodüksiyon planlama aracı, tam kapasite kullanım bilgisine sahip ayrıntılı bir prodüksiyon planı hazırlamak için (manuel ve/veya prodüksiyon projesi şablonlarını kullanarak) gerekli tüm fonksiyonları sağlar. Prodüksiyon yönetimi, esnek kullanılabilirlik ve iptal şemalarını takiben, kaynak kullanılabilirliği ve beklenen prodüksiyon maliyetiyle ilgili eksiksiz bilgi sağlar. Etkin bir kaynak dağıtımı ile detaylı iç maliyet takibi sunar. 

www.provys.com


Quantum

Xcellis Foundation NAS Aygıtı

Başlangıç seviyesinde iş akışı bellek sistemi Xcellis Foundation, küçük ve orta ölçekli post prodüksiyon tesisleri ile kurumsal video bölümlerinin teknik ve bütçe gereksinimlerine yönelik tasarlandı. StorNext destekli bu yeni sistem, kurumsal sınıfta Xcellis belleğin yüksek performans ve ölçeklendirilebilirlik avantajlarını taşıyor. Xcellis Foundation, ortak çalışılan bir iş akışına ihtiyaç duyan ama sınırlı bütçeye sahip küçük görüntü yapım ortamları için ideal. 

aiWARE for Xcellis Yapay Zeka Platformu

aiWARE for Xcellis, Veritone’un yapay zeka (AI) platformunun yeni hibrid ve bulut sürümü. Bu çözüm sayesinde kullanıcılar nesne tanıma, optik karakter tanıma, kopyalama gibi alanlarda Veritone’un bilişsel analiz gücünden yararlanarak, Quantum aygıtlarında kayıtlı görüntü ve ses içeriklerinin gizli değerini açığa çıkarabiliyorlar. 

www.quantum.com


Quicklink 

Studio-in-a-box Portatif Stüdyo Çözümü

Studio-in-a-box yüksek kaliteli söyleşiler ve izleyici kitlesinin panoramik görüntülerini sunuyor. Uzak yapımlar, konuk ve haber söyleşileri için ideal Studio-in-a-box, V2.0 ile yerel arama kaydı özelliği sayesinde aynı anda canlı içerik kaydetme ve göndermeye imkan vererek, iş akışını iyileştiriyor. Kayıt tamamlandıktan sonra Amazon Cloıud Drive, Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box ve diğer bulut bellek sağlayıcılar kullanılarak bir bulut bellek platformuna otomatik dosya aktarımı gerçekleştiriliyor. Studio-in-a-box 2.0 sürümünde chroma key özelliği de var.

www.quicklink.tv


RED

Yeni GEMINI 5K S35 Sensör

RED, fuarda RED EPIC-W kamera için yeni GEMINI ™ 5K S35 sensörünü tanıttı. GEMINI 5K S35, yaratıcılara çeşitli çekim ortamları için daha fazla esneklik sağlamak üzere çift hassasiyet modlarından yararlanır. İster  iyi aydınlatılmış koşullar için GEMINI’nin Standart Modunda, ister Düşük Işık Modu olsun, RED EPIC-W 5K S35 inanılmaz dinamik aralık sunar ve sinema kalitesinde görüntüler üretir. GEMINI 5K S35 sensör, daha az gürültü ve daha iyi gölge ayrıntıları ile daha net görüntü elde edilmesini sağlayan üstün düşük ışık performansı sağlar. Operatörler, kameranın ekrandaki menülerinde, zaman aşımı olmadan modlar arasında kolayca geçiş yapabilir ve yüksek çözünürlüklü HELIUM sensörüne kıyasla 2K ve 4K çözünürlüklerinde daha fazla görüş alanı elde edebilirler. Ayrıca, sensörün 30,72 mm x 18 mm boyutları, HELIUM veya RED DRAGON sensöründen daha fazla anamorfik lens kapsamı sağlar.

Yeni MONSTRO 8K VV Sensör

RED, WEAPON kameralar için yeni sinema Full Frame sensörü MONSTRO 8K VV’yi duyurdu. MONSTRO, RED DRAGON 8K VV sensörünün ötesinde, dinamik aralık ve gölge detayı da dahil olmak üzere görüntü kalitesindeki gelişmelere paralel olarak evrimsel bir adım. Bu yeni kamera ve sensör kombinasyonu, WEAPON 8K VV, Full Frame objektif kapsama alanı sunuyor, 60 fps’ye kadar 8K tam format hareket ediyor, son derece detaylı 35.4 megapiksel fotoğraf çekiyor ve 300 MB/s’ye kadar inanılmaz veri hızları sunuyor.

www.red.com


Riedel

SmartPanel 1200 Kulanıcı Arayüzleri

SmartPanel uygulama tabanlı kullanıcı arayüzlerine güç veren teknoloji üzerine kurulu Riedel Communications, NAB’de 1200 serisi SmartPanel’i gururla tanıttı. RSP-1232HL, iş akışı esnekliği, gücü ve bağlantısında ileriye doğru bir kuantum sıçramasını temsil eder. Çok sayıda tam renkli çoklu dokunmatik ekran, 32 adet yenilikçi hibrid kol, çok işlevli uygulamalar için uygulamalardan yararlanma yeteneği ve günümüzde kullanılan çeşitli iş akışlarına kolayca uyum sağlama yeteneği sunan bu yeni panel, tamamen yeni olanaklar getirirken, kullanıcıların çalışma şeklini de geliştirmelerini sağlıyor. RSP-1232HL panelinin arkasındaki iki yıllık araştırma ve geliştirme çalışmaları, birçok kullanıcı ve sektör profesyonelinden gelen girdileri içeriyor. 

www.riedel.net


Robe

Megapointe Işık Kaynağı

Süper parlak ve keskin paralel huzmeler, mükemmel gobo izdüşümü, hassas hareket, pürüzsüz CMY renk karıştırma ve karartma, huzme bölme, yaygın ışık ve şekillendirme efektleri ile, MegaPointe Eylül ayında lansmanından bu yana Robe için evrensel bir başarı olmuştur. Robe’ın Ar-Ge ekibi, MegaPointe’ın son teknoloji ürünü optik sistemi ile mükemmel bir uyum sağlayan 470 W’lık bir lamba sağlamak için Osram ile yakın işbirliği içerisinde bir çalışma yürüttü. Tasarım, parlak, kristal netliğinde, keskin kenarlı bir huzme sağlar ve sıkı, pütürlü 1,8 derecelik bir genişlikten geniş bir 42 derecelik yaygın ışığa kadar ayarlanabilir.

www.robelighting.com


Rohde & Schwarz 

R&S TLU9 GapFiller Boşluk Doldurucu

R&S TLU9 GapFiller dik vadiler gibi gölgelenme etkisine yol açan belli koşullarda yüksek ve orta güçlü istasyonlardaki ana vericilerin kapsama alanını ek bir tam donanımlı verici merkezi kurmadan genişletmeyi mümkün kılan bir tekrar yayın ürünü. Birçok boşluk doldurucu değişen yansıma karakteristiklerini yönetemiyor. R&S TLU9 GapFiller tüm bu koşullarda işlev görüyor. Operatörlere yüksek sinyal kalitesi, güvenilirlik ve minimum işletme maliyetinin optimum kombinasyonunu elde etme imkanı veriyor. Ayrıca değişen eko karakteristiklerine göre kendisini otomatik olarak yapılandırıp uyarlaması için R&S smartEC akıllı eko giderme mekanizmasına sahip. 

R&S Clipster İş İstasyonu

R&S Clipster sinema filmlerinin ve televizyon dizilerinin master yapımları ve dağıtılmalarına yönelik üstün bir iş istasyonu. R&S Clipster, post prodüksiyon yazılımı satıcılarına üzerinde hizmetler oluşturmaları için bir temel sunuyor. Taban bant SDI ve 4K120p’ye kadar medya formatlarını destekleyen R&S Clipster, onay, VTR emülasyonu, doğrusal olmayan kurgu, gerçek zamanlı görüntü işleme, gelişmiş renk formatı dönüşümleri gerçekleştirebiliyor. R&S Clipster kullanılarak dijital sinema paketleri, IMF (Interoperable Mastering Format) paketleri, AS11 ve AS02 paketleri kalite, güvenilirlik ve performansla yaratılabiliyor. R&S Clipster QC, gözden geçirme ve onay için görüntü oynatıyor, ya da 16 gömülü SDI ses kanalı veya 16 AES/EBU kanalı ile SDI, Displayport ve HDMI üzerinden banda aktarılabiliyor. 

R&S Venice Ingest ve Playout Platformu

Açık mimarili playout ve ingest platformu R&S Venice, SDI ve VoIP teknolojilerini birleştirip yayıncıların içerikleri en uygun yolla dağıtmalarını sağlıyor ve kullanıcılara kendi koşullarına uyan zamanda ve hızlarla IP tabanlı yapıma geçme imkanı veriyor. Tek bir platform olarak canlı yapım, stüdyo yapımı ve kanal playout uygulamalarını kapsıyor. R&S Venice rahat bir çalışma ortamı sunarak başlıca tüm formatları ve kodekleri genişçe kapsıyor. Kolay kullanımlı R&S Venice web hizmetleri ve yazılım tabanlı mimariyle üçüncü firmaların çözümleriyle en yüksek karşılıklı çalışma uyumluluğunu sağlıyor. SD’den UHD’ye kadar tüm çözünürlüklerle çalışıyor ve desteklenen bütün formatlara gelişmiş dönüştürme işlemleri yapabiliyor.

R&S AVHE100 Kodlayıcı ve Çoğullayıcı

Küçük boyutlu, esnek, ölçeklendirilebilen kod dönüştürme, kodlama ve çoğullama çözümü R&S AVHE100, OTT ve yayın uygulamaları için günümüzün en ileri görtüntü kodlama standardı HEVC dahil üstün görüntü kalitesi ve içerik dağıtımı sağlıyor. Platform COTS tabanlı kodlama ve çoğullama sağlıyor. IP tabanlı sistem iş akışı gelişmiş yedekleme seçenekleri sunuyor. Rohde & Schwarz NAB’de görüntü yayın merkezi çözümünün R&S Prismon monitör çözümüyle nasıl bütünleşip alınan ve üretilen tüm akışların verimli takibini garantilediğini ve günümüzün yayın çözümlerinde bulunan çok sinyalli ortamlarda stresi azalttığını gösterdi. 

R&S RelayCaster İçerik Toplama ve Dağıtım Çözümü

Fuarda tanıtılan R&S RelayCaster, halka açık internet hizmetleri üzerinden canlı içerik toplamaya yönelik. R&S RelayCaster denetimsiz ağlardan canlı içerik toplama ve dağıtımında paket kaybı sorunlarını çözdüğü için, güvenilir bir çözüm. R&S RelayCaster pahalı uydu hatları ve CDN servis sağlayıcılarla kontratların yerine geliyor. Bu hizmetlerden farklı olarak, R&S RelayCaster belli bölgelerle ve veri merkezleriyle sınırlı değil. R&S RelayCaster içeriklerin istenen uzaklıktaki internet altyapısıyla erişilebilen her yere içerik dağıtımı sağlıyor. Opsiyonel alınabilen şifreleme işlevi ile veri akışları tüm göndericiler ile alıcılar arasında korunabiliyor.

Prismon Çoklu Görüntüleme Çözümü

Rohde&Schwarz’ın yeni çözümü R&S Prismon, ses ve görüntü hizmetleri için bir izleme ve çoklu görüntüleme sistemi. Çözüm tamamen yazılım tabanlı olup, yenilikçi bir çok standartlı, çok protokollü yaklaşım getiriyor. Tüm klasik SDI sinyallerini veb MPEG-DASH, AIMS ve ASPEN gibi ilgili tüm IP tabanlı protokolleri destekliyor. İleride çıkacak protokollerin ve medya formatlarının yazılım yükseltmeleriyle eklenebilmesi, R&S Prismon’u tüm yayın ve internet akışı medya servis sağlayıcılar için etkin maliyetli bir çözüm haline getiriyor. R&S Prismon standart bir IT platformu olarak ve ilk kez bulut tabanlı bir çözüm olarak alınabiliyor. Yeni R&S Prismon taşınan yayın ve akış medya içeriklerini otomatik olarak izleyen, esnek bir çözüm. R&S Prismon servis sağlayıcılara hizmet kalitesi ve sürekliliği bakımından yükümlülüklerini yerine getirip müşteri memnuniyetini garantilemekte yardımcı oluyor. 

R&S PKU100 Uplink Yükselteci

Rohde & Schwarz yeni R&S PKU100 ile Ku-band uydu uplink yükselteçleri piyasasına girdi. Aygıt katı halli yükselteçlerin gücüyle tüp yükselteçlerin küçüklük ve hafifliğini bir araya getiriyor. R&S PKU100 klasik tüp yükselteçler kadar hafif, küçük ve verimli enerji kullandığı için, benzeri yarıiletken tabanlı ürünlerden üstün. Piyasadaki başka bir aygıt uyarlanabilir doğrusallaştırma sunmuyor. Bu özellik sinyal kalitesini yükselterek, ağ işletmecilerinin aynı sinyal bant genişliği üzerinden çok daha fazla veri iletebilmelerini sağlıyor. Yükselteç çok yüksek verimliliğiyle işletme maliyetlerini azaltıyor.

www.rohde.schwarz.com.tr


ROLAND 

V-60HD Görüntü Anahtarlama Masası

Canlı organizasyon prodüksiyonu ve aktarımı büyümeye devam ediyor ve daha fazla özellik yönündeki talepler, gelişmiş bir özellik seti gerektiriyor. V-60HD, kurulumlarınızı basitleştirir ve veri kaynağı, bilgisayar, tablet ve diğer video kaynakları için kamera kaynakları ve ölçeklendirilmiş HDMI girişleri için SDI girişlerini içeren her iki dünyanın en iyi özelliklerini bir araya getirir. Çok kanallı dahili ses, XLR ve RCA analog girişleri, dijital SDI veya HDMI kaynaklarından gelen dahili ses ve bir Program ve Aux Bus ile çeşitli video bağlantılarını içeren güçlü ses özelliklerinin kombinasyonu, V-60HD’yi çeşitli canlı organizasyon prodüksiyonu ve akışı uygulamaları için ideal hale getiriyor.

XS-1HD Çok Formatlı Matris 

Dört HDMI girişi ve çıkışı ile donatılmış, 13 inç dizüstü bilgisayarın genişliğine sahip bir masa üstü matris anahtarlama cihazı XS-1HD, WUXGA /1080p’ye kadar yüksek kaliteli 4:4:4/10 bit sinyal işleme gerçekleştiriyor. Tüm girişlerde kare senkronlayıcı ve ölçeklendirici var. Üç çalışma modu sunan cihazın Matrix Modu, 4 kaynağın 4 çıkışa geçişine izin veriyor; Switcher Mode, PinP, tuş bileşimi ve geçişleri ayrıştırma; Split Modu, üç adede kadar dahili pencereye sahip PinP sağlıyor. Dahili sekiz kanallı dijital ses mikseri, dört HDMI sinyalinden ve stereo analog girişten ses alıyor. Hareketsiz görüntüler bir USB flash sürücüden yüklenebiliyor.

www.proav.roland.com


Ross

OverDrive+Graphite Yapım Otomasyon Sistemi

OverDrive popülrt bir yapım otomasyon sistemi. Eksiksiz yapım aracı Graphite, gerçek bir Carbonite yapım anahtarlama, XPression grafik ve 28 kanallı RAVE ses sistemleri içeriyor. Bir araya gelen bu kombinasyon küçük boyutlu, güçlü ve ölçeklendirilebilen bir yapım çözümü oluşturuyor. Artık küçük yapımlar otomasyonun kazandıracağı tutarlılıktan yaralanabiliyorlar.

Carbonite Black Solo13 Yapım Anahtarlama Masası

Yeni Carbonite Black Solo13, bağımsız çalışabilen bir yapım anahtarlama masası ile 13 girişli, 6 çıkışlı donanım panel kombinasyonu. Solo13 ilk Carbonite Black Solo’nun SDI girişlerini iki katına çıkarırken, beğenilen küçük yapısını koruyor. Yeni Carbonite Black Solo13, ek yapım gücüne gereksinim duyan, gelişen yapımlar için ideal.

Ultrix-FR5 Yönlendirme ve AV İşleme Platformu

Artık 5RU 144x144 boyuttaki yenilikçi yönlendirme ve ses/görüntü işleme platformu Ultrix, beş tam kabin rafı boyuta kadar klasik altyapı ürününün yerini alabiliyor. Smart Fabric özeliği küçük boyutta üstün işlevler sunuyor. Ultrix yazılım tanımlı bir çözüm; müşteriler sadece gereken donanımı satın alabiliyorlar ve tüm güncellemeler yazılımla yapılabiliyor. Böylece büyük oranda maliyet, alan ve enerji verimlilikleri sağlanıyor.

Gator Sinyal İşleme Ürünleri

Ross altyapı serisine yeni katılan UHD yetenekli, yazılım tanımlı sinyal işleme ürünleri portföyü Gator, bir çok kanallı kare senkronlayıcı ile yeni bir logo ve bindirme ürünü içeriyor. Tüm Gator ürünleri aynı güçlü donanımı kullanıyor ve 270MB/saniyeden 12Gb/saniyeye kadar SDI veri hızlarını destekliyor. 

www.rossvideo.com


RTW 

TM3 Smart Monitörler

RTW fuarda TM3 Smart ve TM3-3G Smart TouchMonitor’ler, TM7/TM9 Smart TouchMonitor’ler, MM3 MusicMeter ve TM3-Primus yazılım ve eklenti çözümleri, Nixer Pro Audio PD-Dante portatif izleme ve tanı sistemini tanıttı. En fazla 6 kanalı takip edebilen TouchMonitor TM3 Smart, kurgu büroları, kurgu sistemleri, küçük denetim odaları ve net ses şiddeti uyumlu düzey denetimi gerektiren her türlü uygulamaya yönelik. Ürünün esnek kullanıcı arayüzü, sadece bir parmak darbesiyle ön ayarların hızla ve kolayca seçilmesine imkan veriyor. TouchMonitor TM3G Smart ise dikey ve yatay kullanım için bir ekran kullanarak 3G-SDI ses sinyallerinin ölçüm gösterimleri, ses ayrılmaları ve izlenmelerine yönelik, küçük boyutlu ve çok yönlü bir çözüm. 

www.rtw.com


Sachtler

Flowtech 75 Dolly ve Taşıma Kolu

Sachtler ile Vinten, flowtech 75 için iki opsiyonel aksesuar geliştirdi; çıkarılabilen bir tutma yeri ve küçük ve hafif bir dolly. flowtech 75 dolly kolay kullanım için bütünleşik bir tutma yeri ile ayak frenlerine sahip. Katlanabilir tasarımı sayesinde küçük ve nakliyesi kolay bir hale geliyor. Sadece 4,7kg ağırlıktaki dolly, 53 santimetre yarıçaplı gövdesinde 40 kilogram yük taşıyabiliyor. Yeni flowtech 75 taşıma kolu sayesinde flowtech sistemi tek elle güvenle taşınabiliyor, ve üç flowtech aksesuar kenetlenme noktasından birisine kolayca takılıyor. 

System Ace XL GS CF Tripod Sistemi

Dijital sinema kameraları ve DSLR kameralar için yer örümcekli karbon fiber yeni Sachtler System Ace XL GS CF tripod çözümü, Blackmagic Ursa Mini Pro, Canon C200 ve C300 Mark 2, Panasonic GH5 ve Sony FS7 gibi dijital sinema tarzı kameralar için ideal. Güçlü profesyonel hafif kamera destekleri konusunda uzman Sachtler, hiç sarsıntısız kamera hareketleri, hafiflik ve kararlılık sunuyor. 

www.sachtler.com


Sanken

CS-M1 Shotgun Mikrofon

Sanken Production mikrofon serisine yeni katılan CS-M1, profesyonel mikrofon direğiyle dizi ve film kayıtlarından DSLR kamera montajlı uygulamalara kadar geniş uygulamalarda iyi yöneltme ve üstün kalitede ses sunuyor. Sadece 60 gram ağırlıkta ve 4 santimetre uzunluktaki CS-M1, dar yerlerde öyküyü iyi yakalamak için kullanılabiliyor. Tüm Sanken mikrofonlar gibi ses netliği ve gürültüyü almama kritik olan her uygulama için sağlam ve güvenilir.

www.sankenmicrophones.com


Schneider Optics

Rainbow True Streak Lens Filtresi

Schneider tek Schneider Optics True Streak renklerinin sekizini bir araya getirerek Rainbow True Streak lens önü filtresini üretti. Özel tasarlanan tekniklerle renkleri bir araya getirerek kesintisiz akmalarına imkan verip, kaplamasız lensler üzerindeki çok renkli alevleri andıran güzel bir efekt üretiyor. Işıklandırmaya bağlı olarak, bu filtreyle farklı uygulamalar gerçekleştirilebiliyor. 4x5.65 çıktı, diğer boyutlar özel siparişle alınabiliyor.

True-Net Işık Yayıcı Filtreler

Üst düzey lens filtreleriyle bilinen Schneider-Kreuznach, True-Net ışık yayıcı filtresini sunuyor. Schneider mühendislik ekibi, becerikli sinema kameramanlarının onlarca yıldır oluşturdukları eski ipek çorap ışık yayma görünümünü yeniden yaratmanın sırrını keşfetti. İlk olarak bu saygı gören numara, lens önüne filtre koymak kadar kolaylaştı. Yedi farklı model sunan True-Net, kolayca yerleştirilebiliyor ve birbirine tutarlı sonuçlar veriyor.

www.schneideroptics.com


Sencore

MRD 7000  Kod Çözücü

MRD 7000, ticari OTS donanımı üzerinde çalışan, eklenebilir kodek mimarisi ile yüksek performanslı, görüntü toplama amaçlı, yazılım tabanlı bir katkı kod çözücü. MRD 7000 160Mbps’ye kadar Level 5.1 @ Main 4: 2: 2 10 / High Tier bozulmamış kalitede 4K / UHD kod çözme sağlar. MRD 7000, standart sunucu donanımında önceden yüklenmiş olarak veya kuruluma hazır bir yazılım paketi olarak kullanılabilir. MRD 7000 ile isteğe bağlı olarak kod çözme örneklerini uygulayabilir ve gelecekteki eklentilerle özellikleri genişletebilirsiniz. Çıkış seçenekleri şunları içerir: 4 x 3G-SDI, SMPTE 2022-6 SDIoIP ve SMPTE 2110.

www.sencore.com


Sennheiser

FOCUSMIC Digital Mini Shotgun Mikrofon

iPhone ile yüksek kaliteli görüntü çekimine yönelik sağlam ve küçük boy shotgun mikrofon, Sennheiser kapsül ve Apogee PureDigital ön yükselteç ve A-D çevirici ile tasarlandı. FOCUSMIC Digital doğrudan iPhone’un Lightning portuna takılıyor ve çekimin yapıldığı yöne odaklanarak yüksek kaliteli ses yakalıyor. Yeni mikrofonun akıllı telefona takıldığı sağlam bir metal bağlantı elemanı, SE ve X’ten 8 plus’a kadar iPhone modellerini ve çeşitli kasa tasarımlarını destekliyor ve mikrofonun 270 derece dönmesine izin veriyor. FOCUSMIC Digital söyleşiler, yorumlu çekim, genel film çekimleri ve içerik yaratma için ideal bir seçenek. 

evolution wireless G4 Kablosuz Mikrofon

Evolution wireless G4, Sennheiser’ın mükemmel ses kalitesi ve kulanıcı merkezli tasarım ilkesinin bir ürünü. evolution wireless G4 hem bugünkü hem de gelecek kuşaklara hitap edecek bir ürün. evolution wireless G4, G3’ün en iyi özelliklerinin yanı sıra çok sayıda yeni gelişmeye de sahip.

HANDMIC Digital Mobil Mikrofon

Mobil muhabirlik ve podcast yayınları için ideal bir seçenek olan HANDMIC Digital mikrofon, iOS aygıtlara, Mac ve PC bilgisayarlara yayın kalitesinde ses getiriyor. Son derece sağlam yapılı ve cep telefonu girişimlerine dayanıklı HANDMIC Digital’ın el, rüzgar ve ortam gürültüsünü çok iyi bastırması, salon gösterilerinde, etkinliklerde, üretim yerlerinde ve benzeri gürültülü ortamlarda çok önemli. Dinamik HANDMIC Digital Apogee’nin ödüllü A-D çevirici ve ön yükselteç teknolojileriyle USB ve Lightning portlarına doğrudan bağlanabiliyor. 

MMD 42-1 Dinamik Mikrofon Kafası

Sennheiser kablosuz mikrofon aksesuarlarını genişleten MMD 42-1 dinamik tümyönlü kapsül, popüler MD 42 muhabir mikrofonu ve AVX Combo Set’in bir elemanı olarak zaten biliniyordu, ve şimdi de Sennheiser’ın kablosuz sistemlerinin çoğu ile uyumlu, ayrı bir aksesuar olarak satın alınabiliyor. Muhabirlik görevleri için iyi bir seçenek olan sağlam yapılı mikrofon kafası, rüzgar ve patlama gürültülerini en aza indiriyor. Her yünden ses yakalayan MMD 42-1 yüksek kaliteli dinamik mikrofon kafası, özel bir çift katmanlı örgü kafese sahip. Muhabirlik uygulamalarında kapsül, mikrofonu söyleşi yapılan kişiye yöneltmeye gerek kalmadan mükemmel konuşma netliği ve tutarlı ses seviyelerini garantiliyor. 

Digital 6000 Kulaklık

High End kulaklık dünyasına yeni bir renk getiren HD 600 gerçek müzik tutkunları için geliştirilmiş bir kulaklıktır. Açık ve kulağı çevreleyen tasarımı sayesinde net ve temiz ses iletimi sağlar. Gelişmiş diyafram yapısı, oluşabilecek rezonansı ortadan kaldırarak temiz ve dış seslerden arındırılmış bir ses sunar. Sennheiser HD 600 hi-fi sisteminize ekleyebileceğiniz ve kalitesi dünya çapında kanıtlanmış odyofil kulaklığınız olmak için sizi bekliyor. Titizlikle seçilen malzeme kalitesi, yüksek kaliteli açık metal ızgara yapısı, sesin hiçbir bozulma olmadan kulağa iletimini sağlar. Optimize edilen, harmonik bozulma ve intermodülasyon bozulmayı engelleyen magnet sistemi, oldukça hafif ses bobinleri ile desteklenmiştir. Çıkarılabilir, oksijensiz kablo ile harmonik bozulma minimuma indirilmiştir.

AMBEO 3D Ses Teknolojisi

AMBEO marka 3D saran ses ürünleri tüm dünyadan kullanıcılara, yapımcılara, içerik sağlayıcılara ve teknoloji çözüm ortaklarına danışılarak sürekli geliştiriliyor. AMBEO Smart Headset’in küçük saran 3D ses kayıt  kulaklığı, amatör müşterilere akıllı telefonları üzerinde son derce kolay iki kulakla ses kayıtlarını yakalama ve dinleme imkanı veriyor. Yüksek kaliteli 3D ses, AMBEO VR Mic sayesinde çalan sesle gerçek ses arasındaki sınırları ortadan kaldırıyor. Küçük Ambisonics el mikrofonu, profesyonel sanal gerçeklik sesi yaratmak için gereken her şeyi sunuyor; dört renk kodlu bir bölücü kablo, kapsül konumuna göre etiketlenmiş XLR konektörleri, Rycote süspansiyon yuvası, köpük rüzgarlık ve VST, AAXve AU yazılım eklentileri veya Mac veya Windows için bağımsız bir model olarak indirmek için bir A – B format kodlayıcı. 

www.sennheiser.com


Sharp

8K Professional Camera

8K Professional Camera, dört işlevi tek cihazda birleştiren dünyanın ilk kamerası. Profesyonel kamera kullanıcıya tek noktada 8K görüntü çekme, kaydetme ve oynatma imkanı veriyor. Düşük 8K yapım maliyetleriyle 8K kurgu çalışma süresini kısaltıyor. PL lens yuvalı kamera, 33 milyon pikselli Super 35mm CMOS sensörlerle görüntü yakalıyor. Görüntüler 60p’de 8K çözünürlükte kaydediliyor. Kamera 12G-SDI Quad Link ile 60p’de 8K’ya kadar görüntü çıkışına sahip. Yeni kaydedicili kamera, farklı tipte görüntü çekimleri için İngiliz ve Sinema olmak üzere iki farklı tarzda mevcut. 

8K-UHD LCD Monitör

70 inç boyutlu 8K-UHD LCD monitör, geniş kapsamlı renk teknolojisi ve 8K yüksek dinamik aralıkla kullanıcılara yüksek çözünürlüklü, yüksek kaliteli görüntü deneyimi fırsatı sunuyor ve 8K çözünürlükte HDR geniş görüntülemeyi destekliyor. Bu çözünürlükte monitörde görüntüler gerçek gibi görünüyor. 8K-UHD LCD monitörle 4K ve 2K görüntü giriş terminalleri 8K’ya yükseltilebiliyor ve 4K’dan yüksek çözünürlükte hareketsiz resimler aynı boyutta görüntülenebiliyor. Sharp’ın geniş renk gamı teknolojisi resimlere üstün renk reprodüksiyonu sağlıyor. 

www.sharpusa.com


Shotoku

SmartPedVR Robotik Pedestal

Shotoku Broadcast Systems’ın Kuzey Amerika işletmesi Shotoku USA, fuarda SmartPed’in sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik yetenekli VR/AR modeli SmartPedVR robotik pedestalını tanıttı. SmartPedVR, Shotoku’nun hassas ve güvenilen VR izleme yetenekleri ile popüler robotik pedestalı bir araya getirerek VR/AR ortamlarında kullanıma imkan veriyor. Avrupa ve Orta Amerika tesislerinde kullanılmakta olan SmartPedVR’nin temelini oluşturan SmartPed tamamen robotik XY pedestal, uygun maliyetli ve yüksek performanslı bir çözümle canlı yayın ortamlarının yaratıcı ve ticari taleplerine yanıt veriyor. VR izleme yeteneğinin eklenmesi yönlendirme dahil eksiksiz 3D konum bilgisi sağlıyor ve uzak veya yerel operasyonlara modlar arasında kesintisiz geçiş sağlıyor. 

SmartTrack Raylı Kamera Sistemi

Esnek olarak uyarlanabilen SmartTrack raylı kamera sistemi, zemin ve tavanda çalışabiliyor ve hem yukarı hem aşağı doğru farklı yükseklikte sütun yapılandırmaları sunuyor. SmartTrack Shotoku kontrol sistemlerinin esnekliği ve hassasiyetiyle ray tabanlı bir dolly ve asansörlü sütun sistemini bir araya getirerek, her türlü canlı, çok kameralı stüdyo yapımına avantajlı perspektifler katıyor. 

www.shotoku.tv


Shotover

Shotover M1 Havadan Çekim Sistemi

Shotover M1’in hassasiyetle işlenen çok hafif uçak alüminyumu yapısı, çok çeşitli uçaklar üzerinde kullanılmasına imkan veriyor.  Shotover M1 birçok kara ve deniz aracında da kullanılabiliyor ve dünya kalitesinde 7 gün 24 saat servis ve destek hizmeti sunuyor. Jiroskop sabitlemeli sistemlerde uzman şirketin en üst düzey ürünü Shotover K1, yaklaşımı, tasarımı, mühendisliği ve yapısıyla Scientific and Engineering Academy Award ödülü aldı. 

www.shotover.com


Shure

Axient Kablosuz Yönetim Ağı

Geniş kapsamlı, yenilikçi, hataya dayanıklı Axient, spektrum yönetim gerçeklerine ve kritik görevli uygulamalara ileriye dönük düşünülen tepkiler verdiği için, çok ileri düzeyde planlama, kurulum ve kontrol yetenekleri sunuyor. 

KSM8 Dualdyne Mikrofon

KSM8 mikrofonun her şeyi üstün sonik doğruluk ve kontrol için tasarlanıp üretildi. Patentli çift diyaframlı tasarım yaklaşım proximity efekti (ses kaynağı mikrofona yakın olduğundaki bas veya alçak frekans tepkisindeki artış) neredeyse ortadan kaldırarak, üstün eksen dışı ses reddi sağlıyor ve EQ ve işleme gerekmeden üstün ses netliği veriyor. 

BRH Yayın Kafa Takımları

En gürültülü ortamlarda bile net ses sağlayan BRH yayın kafa takımları, Shure’un kritik dinleme ve takip kulaklıklarının üstün ses reprodüksiyonu ile yayın ve medya yapımları için özel olarak geliştirilen dinamik mikrofonları bir araya getiriyor. Tek taraflı ve iki taraflı kulaklıklı modelleri var. 

Microflex Advance Mikrofonlar

Ağ bağlantılı dijital grup mikrofonlar özellikle estetiğin önemli olduğu ses-görüntü konferansları için eksiksiz bir ses alım çözümü sunuyor. Zamanın sınavından geçmiş ve güvenilen kalitede Shure Microflex ile sınıfının en iyisi esneklik, teknoloji ve kontrolünü birleştirerek, seçkin toplantı salonları ve buluşma alanları için benzersiz ses sağlıyor. 

www.shure.com


Sigma

Sigma Cine Sinema Lensleri

Sinema kameramanlarından gelen yoğun talep üzerine tasarlanan Sigma Cine ürün serisi, PL, E, EF kamera sistemlerini destekliyor. Özellikleri arasında standartlaştırılmış mekanizma konumları ve filtre boyutları, 180 derece odak dönme açısı, 160 derece zoom dönme açısı, tamamen manuel kontrollü 60 derece doğrusal iris halkası, toza ve sıvı sıçramasına dayanıklı yapı ve EF/E yuva değiştirebilme var. Özel Sigma Cine teknik üstünlüğü, tüm lens serisindeki düşük açıklık ışık yakalama yeteneği. Bu düşük ışık teknik avantajı sayesinde görüntü yönetmenleri ve kameramanlar çok daha sığ bir alan derinliğinde çekim yapabiliyorlar ve bir sahneyi veya tüm projeyi aydınlatma konusunda çok daha fazla esneklik elde edebiliyorlar. Yüksek çözümleme gücüyle de bilinen Sigma Cine lens serisi, 8K çözünürlüğü destekleyerek tüm açıklık değerlerinde üstün keskinlik sağlıyor.

www.sigmaphoto.com


slomo.tv

videoReferee V Hakem Sistemi

IBC 2017’de slomo.tv, futbol, hentbol, basketbol, buz hokeyi ve atletizmde video hakemlik uygulamalarını karşılamak üzere tasarlanan şirketin spor video hakemlik ailesine en yeni eklenen videoReferee V’in ilk Avrupa sunumunu gerçekleştirdi. 24 kanal ile bu 4U sunucusu hem 3G hem de HD formatlarını destekler ve 4K çözünürlüklü monitörler için GUI, çoklu görüntüleyici ve hakem arayüzlerini gösteren dört grafik çıkışı vardır. Oyun içi olaylar sırasında karar vermede kolaylık sağlamak adına spor arenasından anında dosya transferi sağlamak içim tasarlanmıştır. Ayrıca, yayın kalitesi çıkışı tüm yayıncıların arena TV ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Fulcrum AT/12G 4K Görüntü Kayıt ve Tekrar Oynatma Sunucusu

Yeni görüntü yapım, kayıt ve tekrar oynatma platform Fulcrum AT/12G 4K, dört kayıt, dört arama, iki oynatma olmak üzere operatörlere 10 tekrar oynatma kanalı sunuyor. Küçük boyutlu 4K sunucu sistemi gelişmiş ağır çekim hızlı tekrar oynatım yeteneklerinin yanı sıra, çekim yerinde kurgu için doğrudan kayıt da yapabiliyor. İki kanalın geçiş efektleriyle kayıt ve oynatımı yapılırken, aynı anda kaydedilen tüm kanallar üzerinde arama yapılabiliyor. Hızlı tekrar oynatımlar sırasında kliplerin otomatik yaratılması Slomo.tv’nin patentli bir özelliği olup, operatörlere hızlı tekrar oynatım modunda çalışırken kısa sürede vurgulamalar ve özet paketler oluşturma imkanı veriyor. 

www.slomo.tv


SmallHD

703 Bolt Kablosuz Monitör

Kablosuz bir görüntü alıcısı ile yüksek kaliteli bir HD monitörü birleştiren SmallHD 703 Bolt 7 inç kablosuz monitör, kablosuz teknolojisini Teradek’ten aldı. 703 Bolt, 300 metreye kadar uzaklıktaki Bolt 50, 1000, 3000 vericilerden sıkıştırmasız HD kablosuz sinyalleri, algılanabilir gecikme olmadan alabiliyor. Bu sayede isteyenin bir kamera sinyalini izlerken sette etrafta yürüyebilmesi, yönetmenler ve kamera asistanları için mükemmel bir özellik. Dahası, bir kablosuz alıcısı olmasına rağmen 703 Bolt kamera üzeri monitörlere benzer incelikte.

Focus 5” Kamera Üzeri Monitör

DSLR ve aynasız kameralara profesyonel izleme araçları eklemek için tasarlanan SmallHD Focus 5” kamera üzeri monitör, parlak ve hafif yapısında zarif bir ekran barındırıyor. 800 cd/m2 parlak dokunmatik 1920x1080p, 350 nit LCD panel gün ışığında izlenebiliyor ve tek bir micro-HDMI girişine sahip. Sezgisel Swipe OS kullanılarak dalga şekli, false color, vektörskop, odaklama yardımcısı gibi çeşitli monitör araçları açılabiliyor. Monitörün arkasındaki tek bir NP-F pil yuvası monitöre enerji sağlıyor ve ayrıca satılan bir DC bağdaştırıcı ile kamerayı da çalıştıracak bir güç çıkışı da var. verilen tilt ayarlı bir sehpa, kameranın aksesuar pabucuna veya bir 1/4é-20 vidaya montaj için. 

502 Bright Monitör

SmallHD gün ışığında görülebilen 502 Bright kamera üzeri 5 inçlik monitörünü sunuyor. 1000 nit parlaklıkta ekranı 500 serisi monitörlerin zengin özelliklerine sahip iken, doğrudan güneş ışığı altında izlenebilme açısından çıtayı yükseltiyor. 502 BrightRec. 709 renk gamının %100’ünü görüntülüyor. 1920x1080 çözünürlüklü LCD ekran tam yüksek tanımlı izleme sağlıyor. SmallHD’nin en son yazılımı OS3, sahte renk ve dalga şekli araçları sunuyor. Yeni bir pil kapasite göstergesi ve SmallHDColorProbe ile rengi bilgisayarsız ayarlama kolaylığı da var. Bir resim oluşturmak için dalga şekli kullanmayı tercih edenler için OS3, zaten kişisel isteğe göre rahatlıkla düzenlenebilen dalga şekline bir de merkez nokta ışık yoğunluğu ölçümünü (spot metering) ekliyor. Bu işlev sahte renklerin yaratabileceği anormal görünüm olmadan bir resmin belli bir yerindeki pozlama düzeyini ölçüyor. 

Focus Bolt TX/RX Monitörler

Focus Bolt TX, dahili bir Teradek verici içeren 5 inç boyutlu, günışığında izlenebilen dokunmatik LCD ekran. 500ft verici, Focus Bolt RX, 703 Bolt monitör/alıcı, Teradek Bolt 500 ve Sidekick II alıcılarla uyumlu. Focus Bolt RX çok hafif bir kablosuz monitör/alıcı. Bu 5 inç boyutlu dokunmatik ekranla birlikte, hafif ve iyi kavranan monitör el tutma yerleri ve Sony L serisi pil veriliyor. Focus Bolt TX/RX kablosuz iş akışlarına çalışma rahatlığı ve yaratıcı özgürlük katıyor.

www.smallhd.com


Soliton

Smart-Telecaster Zao TV Yayın Çözümü

Mobil ağlar için geliştirilen Zao ile 3G, 4G, LTE, WiFi, Ethernet, BGAN gibi altı adede kadar modem kullanılabiliyor. iOS veya Android akıllı telefon uygulamalarıyla ayarlar yapılabiliyor. Kodlayıcı mobil uygulamadan eksiksiz izlenip denetlenebiliyor. Kodlayıcıdan 4 kanal alınıp her canlı görüntü ve ses HD-SDI yoluyla kurgu sistemine aktarılıyor.

Smart-Telecaster Zao S Yayın Çözümü

Mobil ağlara yönelik geliştirilen Zao’nun yeni modeli Zao S, iOS ve Android telefonlarla izlenip ayarlanabiliyor. Kodlayıcıdan 4 kanal alınıp her canlı görüntü ve ses HD-SDI yoluyla kurgu sistemine aktarılıyor. H.265 Main Profile görüntü kodlama gerçekleştiren Zao S, 1080i 59.94/50, 720p 59.94/50, 480i/59.94, 576i/50 çözünürlüklerde çalışıyor. HD-SDI (Mini DIN) ve HDMI arabirimleriyle WCDMA, LTE, WiFi ve Ethernet ağlarına bağlanabiliyor. 350 gram ağırlıktaki ürün UDP/IP taşıma protokolünü kullanıyor ve AES 256 bit şifreleme yapıyor. 

www.smart-telecaster.com 


Sonifex

AVN-PXH12 Monitör ve Mikser

Sonifex AVN-PXH12 monitör ve mikser, küçük 1U formatlı yapısında IP üzerinden ses kanallarını takip etmek için tasarlandı. Ağ üzerindeki AES67 ses kanalları cihazdaki girişlere atanabiliyor ve analog çıkışlara, bir kulaklık çıkışına va dahili hoparlöre mikslenebiliyor. Bustereo ses takip cihazı, tek seferde toplam 24 girişten 12 adede kadar ses kaynağının takip edilmesine imkan veriyor. 24 ses kaynağı 4 ayrı stereo analog ses girişinden veya herhangi bir Ravenna, AES67 veya AES67 özelikli Dante AoIP bağlantılı akıştan seçilebiliyor. 

www.sonifex.co.uk


Sony

Venice Dijital Sinema Kamerası

En son Sony kamerası Venice 36x24mm tam kare görüntü, dahili 8 adımlı optik ND filtre servo mekanizması, High Base ISO 2500 Dual Base ISO modu, Full Frame modunda 6048x4032 6K çözünürlük, hoş cilt tonları için yeni renk tekniğine sahip. Kamera Ful Frame 3.2 (1.5:1), 4K 4:3 yüksek anamorfik, yuvarlak 17.9, 16:9 ile en/boy oranında özgürlük sunuyor. 18mm flanş derinlikli lens yuvası, çok geniş lens seçeneklerinin kapısını açıyor. 15+ adımlı pozlama enlemi, ister parlak günışığında ister neredeyse hiç ışık olmadığında, sıra dışı dinamik aralık sunuyor. Endüstride bir ilk olan kullanıcı tarafından altı vidayı sökerek çıkarılabilen sensör, gelecekte yükseltmeler ve yapım esnekliği sağlıyor. 

FS5 II 4KHDR Kamera

Sony, büyük format sensör serisine yeni bir üye ekledi. El tipi video kamera olan Sony FS5 II, sunduğu özellikler ile dikkat çekiyor. 4K çözünürlüğünde 120 FPS hızında video çekebilen FS5 II, RAW çıkışı ile kayıpsız bir görüntü sunuyor. Son dönemin yaygınlaşan teknolojisi olan HDR‘ı da bünyesinde barındıran Sony FS5 II, ergonomik yapısı ile ön plana çıkıyor. FS5 II, S-Log 2/3’e ek olarak Anında HDR İş Akışı sunarak tonlamaya gerek kalmadan hızlı post prodüksiyon için HDR içerik oluşturma imkanı tanıyor. FS5 II, doğal aydınlık alanları, incelikli, cazip ve iyi işlenmiş yüz rengi tonlarını ve kişinin portresini vurgulayan daha yumuşak bir ton görünümünü yakalamak için daha gelişmiş bir görüntü tonuyla yepyeni bir görünüm sunuyor. Kamerada 4K Super 35 Exmor CMOS sensörü yer alıyor. 4K / 120 FPS’in yanında kamera 2K çözünürlüğünde 240 FPS hızında yüksek kare hızlı çekimler gerçekleştirebiliyor. Ayrıca opsiyonlar arasında 4K/60 FPS de var.

PXW-Z280 3 Çipli 4K Kamera

Sony’nin 2018 NAB fuarında sunduğu kameralardan biri olan  PXW-Z280 profesyonel kamera, dünyada ilk 3 adet 1/2” sensörlü 4K el kamerası konumunda. Sony PXW-Z280 profesyonel video kamera yeni geliştirilmiş 4K özellikte 3 adet 1/2” CMOS sensör ile 4K/60p ‘ye kadar çekim yapabilmekte 4:2:2 10 bit kodek ile kaydetmekte. Diğer bir özelliği 4K ve HD eş zamanlı kayıt yapabiliyor. Bu sayede hızlı servis için HD kayıt yaparken, master kayıt için 4K içeriğe de sahip olabiliyorsunuz. Sony’nin diğer üst seviye kameralarında bulunan değişken elektronik ND filtre özelliği de yine kameranın göze çarpan özelliklerinden. Hızlı HDR iş akışı sayesinde HDR içerikleri HLG ile kaydedilmekte. Bu sayede ilave post prodüksiyon işlerine gerek kalmadan HDR içerikler hızlı ve zahmetsiz bir şekilde elde edebiliyor.

PXW-Z190 XDCAM El Kamerası

PXW-Z190 XDCAM 4K küçük el kamerası, kurumsal, etkinlik yapımı ve eğitim uygulamalarında çalışan bağımsız kameramanlara zengin kullanım olanakları sunuyor. Kameranın yeni geliştirilen üç adet 1/3 tipi Exmor R CMOS görüntü sensörü, RGB ışığı bağımsız olarak yakalıyor ve yüksek çözünürlükle 4K 50p/60p görüntüler veriyor. 4:2:2 10 bit, HD çözünürlükte canlı ve zengin renkli içeriği garantiliyor. Yeni modeldeki 25x optik zoom lensi, çoklu çekim gereksinimleri için 25x optik zoom lensi içeriyor. Üç bağımsız lens halkası sezgisel çalışmayı destekliyor. 

BVM-X300 V2 4K Trimaster EL OLED Monitör

BVM-X300 30 inç 4K OLED ana monitör, Sony’nin profesyonel monitör ürün yelpazesindeki en üst model. Bu yüksek performanslı TRIMASTER EL™ OLED monitör rakipsiz siyah performansına, renk üretimine, hızlı piksel tepkisine ve sektör lideri geniş görüntüleme açılarına sahip. BVM-X300 ayrıca Yüksek Dinamik Aralık modu ile DCI-P3 ve ITU-R BT.2020 standardının büyük bölümüyle uyumlu geniş renk gamını destekliyor. Böylesine üstün özelliklere ve niteliklere sahip olan bu ana monitör, 4K prodüksiyon iş akışındaki renk geçişi ve kalite kontrolü gibi çok çeşitli uygulamalar için ideal bir araç. Sony’nin benzersiz OLED paneli 4K (4096x2160) pikselli. Bu ana monitör, sinema uygulamaları ve 4K renk geçişi için ideal.

XVS-9000 Canlı Yapım Masası

Sony XVS-9000 gelişmiş 4K ve HD yapımların taleplerine, ve yüksek dinamik aralığın (HDR) yükselişine bir yanıt olarak tasarlandı. XVS-9000 arabirimlere bağlı olmak üzere 4K çözünürlükte 80 adede kadar giriş, 40 çıkış; HD çözünürlükte 160 adede kadar giriş ve 80 çıkış sunuyor. 4K çözünürlükte hem IP (SMPTE ST 2110) hem de 12G-SDI için, ya da büyük spor ve eğlence etkinlikleri için karma olarak en son arayüzlere kendini uyarlıyor. 

HXC-FB80 Portatif Kamera ve CCU 

Sony 4K ve HDR stüdyo ve canlı yapımlarına yeni HXC-FB80 portatif kamera ve HXCU-FB80 kamera kontrol birimi (CU) ile erişilmesi kolay bir başlangıç seçeneği sunuyor. 1080/59.94p yetenekli bir 3G-SDI platformu tabanlı bu yeni sistem, gelecekte 4K ve HDR yapıma geçişe imkan veren yüksek kaliteli HD yapımlara ihtiyacı olan profesyonellere bir dizi uygulama olanağı sunuyor. 

www.pro.sony.com


Sound Devices

MixPre-10T Ses Kaydedici Mikser

Sound Devices, ses kayıt cihazları, mikserler ve USB ses arayüzlerinin MixPre serisinin (MixPre-3 ve MixPre-6) en yeni üyesi olan MixPre-10T’yi duyurdu. Adından da anlaşılacağı üzere, MixPre-10T, prodüksiyon ses mikseri, saha ses kayıtçısı, ses tasarımcısı ve müzisyenler için ideal olan 12 parçaya kadar polifonik WAV dosyası kaydetme özelliği sunan dahili zaman kod jeneratörü ve okuyucuya sahip, 10 girişli bir kayıt cihazıdır.

MixPre-10M Çok kanallı Ses Kaydedici Mikser

MixPre-10M özel amaçlı donanımla kayıt ile bilgisayar tabanlı müzik yapım yazılımını bir araya getirerek, hafif, portatif çok kanallı kaydedici ve USB ses arabirimi sunuyor. Şarkı besteleme ve canlı performanslar için ideal cihaz sayesinde sanatçılar cihazlar yerine sanatları üzerinde yoğunlaşarak, kullanımı kolay, güvenilir bir referans kalitesinde ses kaydediciye güvenerek ilham geldiği anda ve yerde fikirler şarkılara dönüştürülebiliyor. 

www.sounddevices.com


Square Box Systems

CatDV Varlık Yönetim Programı

Yaratıcı iş akışlarını artık daha da fazla destekleyen CatDV, Adobe Creative Cloud ve Avid Media Composer ile bütünleşiyor. Sistemin güncellenen ve güçlendirilen Advanced Adobe paneli, Adobe Premiere Pro, After Effects, Illustrator, Photoshop ve InDesign’da da çalışabiliyor. CatDV, Avid iş akışları desteğini de zenginleştiriyor.

www.squarebox.com


Solid State Logic

S300 Konsol 

Solid State Logic, küçük boy S300 ses konsolunun 32 fader’li modelini NAB’de tanıttı. S30 çok çeşitli yayın kurulumları ve OB araçları için üstün performans ve değer kombinasyonu sunuyor. Sabit düzenli kompakt denetim yüzeyi, SL’nin tüm System T ağ unsurlarıyla (konsollar, uzak dosyalar, dokunmatik arayüzler, Tempest Processing Engine, uzak PC yazılımı ve aş giriş-çıkışları) birleştirilebiliyor. S30 büyük bir sistemin parçası olarak tanımlanabiliyor, ya da daha küçük yayın tesisleri veya OB araçlarında bağımsız yapılandırılabiliyor. 

www.solidstatelogic.com


Stage Tec

Avatus Uzaktan Kumandalı Konsol

Avatus konsolun yenilikçi yaklaşımı, IP teknolojisinin sunduğu tüm avantajlardan yararlanmayı sağlıyor. Konsol denetleyici bir ağım içerisine bütünleştirme için TCP/IP bağlantısı sağlıyor. Yüzeyde tek bir geniş veya çok sayıda küçük modül bulunuyor. Bu tasarım, örneğin ölçüm gösterge ekranlarının ayrı kurulmasına imkan veriyor. Sistem özel bir donanım gerekmeden uzak ağ bağlantılarını ve tarayıcı tabanlı miksi destekliyor. Avatus ile tüm donanım modülleri eşit üretildi. Her dokunmatik ekran tüm yapılandırma ayarlarına ve merkezi masa işlevlerine eksiksiz erişim sunuyor. 

www.stagetec.com


Studer

Infinity Core Miks Çözümü

Daha fazla sinyal işleme gücü gerektiren küresel canlı yapımların taleplerini aşan Studer Infinity Core, aynı zamanda küçük yapısında fazladan hata koruma sistemleri ve yüksek yedekleme koruması da sunuyor. Günümüzün miks sistemleri üstün ses kalitesi ve yüzlerce girişle canlı yapım yürütme kapasitesine sahip olsalar da, teknoloji sürekli sınırları zorluyor ve endüstri için daha fazlasını istiyor. Studer bu talebi karşılamak için Infinity Core teknolojisini geliştirerek standart IT elemanlarıyla ideal bir esnek, geleceğe hazır ses sinyal işleme çözümü sunuyor.

Glacier Series Ses Denetim Arayüzleri

Kişiselleştirilebilen Glacier Series ses denetim arayüzleri, yayın ve yapım tesislerine çeşitli uygulamaları uyarlayıp genel verimliliği yükseltme imkanı veriyor. İki adet modül ve sezgisel bir dokunmatik grafik kullanıcı arayüzü, farklı kullanım şekillerine ve konsolu bir tesisteki çeşitli yapılandırmalara göre kuruluma uygun. Glacier Series Studer DSP platformlarıyla ileri ve geri dönük uyumlu olup, her türlü yayın ortamında denetim ve çok yönlülüğü geliştiriyor. Glacier Series’deki iki sade fiziksel arayüz, canlı çalışma için hızlı kontroller sağlıyor. 

DIOS Giriş/Çıkış Yönlendirme Otomasyonu

Studer by Harman ürünü DIOS, yayın iş akışları içerisindeki karmaşık yönlendirme matrislerini yönetmek ve sadeleştirmek için tasarlanan ilk I/O yönlendirme otomasyon yazılımı. DIOS giriş/çıkış yönlendirme ve otomasyonu, otomatik ve yedekli yol bulma, tanı bildirimleri, taban bant ve IP veri taşıma ve çevrim dışı yapılandırma yetenekleri gibi yayıncıların yapımlarda verimliliği arttırmalarına ve iş akışı hatalarını azaltmalarına yardımcı olacak bir dizi özellik sunuyor. Giriş/çıkış yönlendirme yapım sürecinin son derece karmaşık ve zaman alıcı bir kısmı. Beklenmedik donanım sorunları, yayının kesilmemesi için sık sık yönlendirme cihazlarında acil değişiklikler gerektiriyor. DIOS tüm giriş/çıkış yönlendirme sürecini otomatikleştirerek, yapım iş akışlarını kolaylaştırma, yapılandırma ve günlük çalışma sırasında insan hatalarını azaltma imkanı veriyor ve sorun oluştuğunda programların yayına devam etmesini garantiliyor. 

www.studer.ch


SwiftStack

eSports Yapım İş Akışı

SwiftStack NAB’de Cisco standında SwiftStack yazılımı, Cisco UCS S-Series bellek sunucuları ve Vizrt Viz One medya varlık yöneticisi üzerine kurulu bir yapım eSports iş akışını sergiledi. SwiftStack bu yenilikçi iş akışının nasıl Google Cloud Platform içerisine genişletilebileceğini ve Cisco CloudCenter ile düzenlenebileceğini de gösterdi. SwiftStack Cisco’nun medya belleği için tercih ettiği çözüm ve Cisco Media Blueprint’te önemli bir yapı taşı. Yine aynı Connected Media | IP Pavilion salonunda geniş ölçekli bulut medya işleme firması Hybrik, SwiftStack ile bütünleşmesini tanıttı. Ortak çözüm, SwiftStack tesis içi bellek ve Amazon Web Services bulut bilgi işlem yeteneklerini kullanarak tamamen otomatik bir dağıtık bir kod dönüştürme çözümü sunuyor. 

www.swiftstack.com


SWIT

S-1073H 4K-HDMI Monitör

SWIT’in en son çıkardığı 7 inç ekranlı kamera üzeri monitörü S-1073H, FHD 1920x1200 IPS LCD panel içeriyor ve 4K kameralar için maksimum 4K60p HDMI 2.0 girişi destekliyor. Film çekenler için S-1073H Log-C/C-log/S-log2/S-log3/V-log/J-log1/RedLogFilm destekli olup, kullanıcı 3D LUT’ları USB bellekle monitöre yüklenebiliyor. 9 adımlı hızlı zoom ve ayarlanabilir odak yardımcısı hassasiyeti, kameramana, kamera asistanına ve yönetmene daha iyi bir deneyim yaşatabiliyor.

CW-S300 Kablosuz HD Sistemi

CW-S300 SDI 300m kablosuz HD sistemi, tamamen metal kasada maksimum 1080p50/60 sıkıştırmasız 3G/HD-SDI iletimi yapıyor ve veri şifrelemeyi destekliyor. MIMO/OFDM teknolojili kablosuz çözüm, 5,1-5,9 GHz lisanssız frekanslarda çalışıyor. Görüş alanında 300 metreye kadar kablosuz iletimi, 1 milisaniyeden az gecikmeyle ve 100mWatt’tan az radyo gücü kullanarak yapıyor. 

www.swit.cc


Switchcraft

Ultra VideoPatch Bağlantı Panelleri

Ultra VideoPatch serisi yüksek tanımlı görüntü bağlantı panelleri (patchbay), 4K ile 8K’nın ötesine geçiyor. Görüntü çözünürlükleri 8K’ya doğru tırmanırken, yayın endüstrisinde son derece yüksek frekanslarla çalışan sinyal bağlantı çözümleri talep ediliyor. Orta boy 2x32 görüntü bağlantı paneli MVP32K1UHD, Switchcraft’ın yetmiş yılı aşkın deneyimiyle üstün performans gösteriyor. Switchcraft MVj MidSize görüntü jakının sahada kendini kanıtlamış tasarımı, tamamen metal kısa ve uzun değişen tek bir jakta düşük geri dönüş kaybı ve 75 ohm empedans sunuyor. Ultra VideoPatch 12 GHz’ın altında frekansla çalışıyor ve SMPTE ST 2081 ile ST 2082-1 teknik şartnamelerine uygun. Endüstri standardı arka sonlandırma, kurulumu kolaylaştırıyor ve patentli konektörlere veya özel aletlere gerek bırakmıyor. 

www.switchcraft.com


TVU Networks

TVU Producer Pro Bulut Yapım Çözümü

TVU Producer Pro, güçlü bir yeni bulut tabanlı görüntü yapım çözümü olarak TVU’nun her isteyene pahalı donanım, yazılım ve eğitim gerekmeden profesyonel çok kameralı canlı görüntü yapımı imkanı veren uzak yapım çözümlerine katıldı. Spor, konser, kurumsal sunumlar ve diğer çok kameralı yapımlar, sade bir web tarayıcı tabanlı arayüz kullanılarak hemen her yerde gerçekleştirilebiliyor. Bulut tabanlı TVU Producer Pro çok kanallı bir IP görüntü anahtarlayıcı, yazı ve grafik yetenekleri taşıyor ve aynı anda Facebook Live, YouTube Live, Periscope Producer, hemen her içerik dağıtım ağına (CDN), ve bir TVU Transceiver ile SDI çıkış yapabiliyor. TVU Producer Pro tüm TVU vericilerle (TVU Anywhere, TVU One, TVUPack, TVU Mlink), IP görüntü kaynaklarıyla ve her türlü standart IP görüntü akışıyla (http, RTP, RTSP, UDP) birlikte uyumlu çalışıyor. 

TVU Anywhere Mobil Kamera Uygulaması

TVU Networks’ün güçlü akıllı telefon uygulaması, organizasyonlara her yerden istedikleri zaman çekim yapıp yayınlama imkanı veriyor. TVU Anywhere v7.0 ile gelen yenilik, TVU Receiver yoluyla merkezi bir operasyon Odasından telefon kontrolüyle kameraya uzaktan erişim. Böylece kamera üzerinde eksiksiz odak, parlaklık, pan, tilt, zoom denetimi, stüdyodaki operatöre HD görüntü kalitesini bozmadan kamera kadrajlama ve pozlama üzerinde benzersiz kontrol sunuyor. Diğer bir yeni özellik de, kullanıcıların akıllı telefonlarında canlı görüntü kayıt ve akışı yaparken, kaydın tam bir kopyasını bırakabilmeleri. TVU Anywhere WiFi, hücresel ve Ethernet gibi kullanılabilir durumda olan tüm veri bağlantılarını bir araya getiriyor.

IP Görüntü Çözümü 

TVU Networks fuarda çok kısa gecikmeli IP tabanlı görüntü anahtarlama, yönlendirme ve dağıtım çözümü TVU Grid’in yeni sürümünü tanıttı. TVU Grid v5.0 sürümündeki tamamen yeni TVU Grid Market, Grid kullanıcılarına çözümün altyapısını kullanarak görüntü içeriği alışverişi, paylaşımı ve satışı imkanı veriyor. Kullanıcılar tüm dünyada mevcut ve açık TVU Grid görüntülerini izleyebiliyor ve akışı alma isteğinde bulunarak kendi izleyici kitlesine sunabiliyorlar. Seçilen bir görüntü kaynağının aktarılmasının tüm süreci, kaynaktan hedefe en az gecikme olması için otomatik gerçekleştiriliyor. 

TVU Command Center Merkezi Yönetim Çözümü

TVU görüntü içerik yönetim çözümlerinde yapılan zenginleştirmeler arasında, TVU Command Center’a yükseltme var. TVU Command Center tüm TVU ürünleri ve hizmetlerinin uzaktan merkezi denetimi ve yönetimini sağlıyor. Bulut tabanlı bir çözüm olarak, internet bağlantılı her yerden uzaktan erişim kolaylığı sunuyor. 3.0 sürümüyle TVU Command Center şimdi de TVU Booking Service ile bütünleşerek, yayıncılara sade ve kolay bir yönetim sistemiyle IP görüntü iş akışlarını daha iyi yönetme olanağı veriyor. Günlük TVU yayınlarının akışlarını hazırlamak ve denetlemek için geniş rezervasyon yönetim özellikleri eklendi. TVU Command Center v3.0 çekilmekte olan etkinliğin açıklamasını veren Story Slug gibi malzeme verisi yaratma ve düzenlemeyi de destekliyor. 

www.tvunetworks.com


TVLogic

LUM-313G 4K Monitör

31.1 inç, gerçek 4K çözünürlüklü (4096x2160) monitör LUM-313G, maksimum 350nit parlaklık, 1500:1 kontrast oranı, geniş renk gamı ve geniş izleme açısı sunuyor. 4 adet BNC (2 12G-SDI ve 2 3G-SDI) ve HDMI 2.0 arabirimi ile donatılan ürün, Single-Link 12G-SDI, Quad 3G-SDI ve HDMI 2.0’a kadar çeşitli görüntü formatlarını destekliyor. Dalga şekli monitörü ve vektörskop gibi çeşitli profesyonel özelliklerinin yanı sıra, LUM-313G HDR emülasyonu işlevi de sunuyor. 

LUM-318G 4K Monitör

31.1 inç, gerçek 4K çözünürlüklü (4096x2160) monitör LUM-318G, maksimum 850nit parlaklık, 1500:1 kontrast oranı, geniş renk gamı ve geniş izleme açısı sunuyor. 4 adet BNC (2 12G-SDI ve 2 3G-SDI) ve HDMI 2.0 arabirimi ile donatılan ürün, Single-Link 12G-SDI, Quad 3G-SDI ve HDMI 2.0’a kadar çeşitli görüntü formatlarını destekliyor. Dalga şekli monitörü ve vektörskop gibi çeşitli profesyonel özelliklerinin yanı sıra, LUM-318G HDR emülasyonu işlevi de sunuyor. Aygıt yazılımı güncellemesiyle daha fazla kameraya özel HDR log ve gamutları desteklenecek. LUM-318G’nin yerine LUM-310A gelecek.

LVM-241S 24 İnç LCD

Yeni LVM-241S, TVLogic’in 1920x1200 çözünürlükte 24 inç IPS LCD panelli, üst düzey QC-Grade 24 inç modeli. Bu monitör 17 inçlik modelle aynı geniş renk gamlı reprodüksiyon, zengin kontrast oranı ve geniş izleme açısı özeliklerini paylaşıyor. Tamamen yeniden tasarlanan görüntü işlemci birimi, güçlü çift kanallı performans ve parazitsiz resim reprodüksiyonu sağlıyor. Sahada kolayca yükseltilebilen LCD monitör, eksiksiz resim işleme özelliklerine sahip.

www.tvlogicusa.com


TSL

PAM1ve PAM2 IP Cihazları

Üst düzey model PAM Range’in sağlam temeli üzerine kurulu olan PAM1 IP ve PAM2 IP cihazları, hem geleneksel yayın altyapısında hem de COTS IP ağlarında kullanım için uygundur. IBC’de PAM-IP, mevcut PAM1 ve PAM2 kullanıcılarının hem SDI kaynakları hem de 2022-6 çok noktaya yayın akışlarıyla halen sahip oldukları özelliklerin, işlevselliğin ve kullanıcı deneyiminin başarıyla sergilendiğini gösterdi. Hem SDI hem de 2022-6 kaynaklarını sergilemenin yanı sıra, standa gelen ziyaretçiler, favori 2022-6 çok noktaya yayın akış adreslerinin tanımlanan ön ayarların kullanılmasına nasıl atanabileceğini ve böylece PAM-IP’nin birden fazla 2022-6 kaynağı arasında geçiş yapmasına direkt olarak ön panelde basit bir düğmeye basarak izin vermesini görebildiler.

www.tslproducts.com


Transvideo

StarliteRF-A OLED Monitör

StarliteRF-A, Transvideo’nun 5 inç OLED kablosuz monitör/kaydedicisinin, ARRI Alexa Mini ve Amira kameralarını uzaktan kumanda edecek gelişmiş özellikler eklenen bir modeli. Kitte bir StarliteRF-A monitör ile verilen özel bir kabloyla kameraların EXT soketine bağlanan TitanHD2 Tx var. Küçük ve hafif ürün, 5.8GHz ISM bandında çalışıyor. 200 metreya kadar mesafeden çalışan StarliteRF-A, günlük çekimleri H.264 formatta kaydediyor.

www.transvideo.eu


TelosAlliance

InfinityAoIP Çözümü

TelosInfinity ölçeklendirilebilirlik, bütünleştirme kolaylığı, verimlilik ve maliyet bakımlarından üstün bir AoIP çözümü. TelosInfinity çözümlerinin yeni serisindeki ilk ürün TelosInfinity IP Intercom, geniş kapsamlı bir yeni kuşak haberleşme çözümü. Standart tabanlı Livewire+ AES67 ile kesintisiz uyumlu çalışan çözüm, tüm dahili ve harici haberleşmeler için sınırsız ölçeklendirme sağlıyor. Tak-çalıştır tarzı kolay aygıt bütünleştirme imkanı veren TelosInfinit, kolay kullanım için sezgisel kullanıcı arayüzüne sahip. Matrissiz dağıtık ağ mimarisiyle tasarlandı ve geleneksel interkom sistemlerinden daha düşük bir toplam sahip olma maliyeti taşıyor. 

www.telosalliance.com


Telestream

Inspector LIVE 5.0 İçerik Takip Probu

İçerik takip etme probu Inspector LIVE 5.0, kodlama veya kod dönüştürme öncesi ve sonrasında yüzlerce program için görüntü kalitesinin izlenmesini sağlıyor. Kodlayıcının ABR ağları üzerinde dağıtım için tüm varlık çeşitlerini uygun olarak yapılandırmasını garantiliyor. Bir açık API ile yeni kullanıcı arayüzünün yanı sıra, yeni bir zenginleştirilmiş algı kalitesinde metrik, HEVC kodlanmış içerik gibi yeni veri tiplerini destekliyor ve tüm veri akışlarının piksel düzeyinde derin analizlerini sunuyor. Ağ işletmecilerine son kullanıcının deneyim kalitesini daha verimli koruma ve destekleme imkanı veren yeni Inspector LIVE 5.0 yetenekleri, sorunları çözme süresini kısaltıyor.

Surveyor ABR Active QoS Probu

Uyarlamalı bit hızlı hizmet kalitesi (QoS) probu Surveyor ABR Active, çok çeşitli ağlar üzerinde protokollere uyumluluk, içeriğe erişilebilirlik ve görüntü akış performansının görülmesini sağlıyor. Kullanıcılara içerik dağıtım ağları, uzak ağlar ve erişim noktaları üzerindeki sorunları takip etme ve ortadan kaldırma imkanı veriyor. Surveyor ABR Active ile operatörler yüksek izlenme saatleri içeriği, canlı etkinlikler, zirve yapan zamanlar ve kurumsal etkinlikler gibi özel durumlar için de program çizelgeleyebiliyorlar. 

www.telestream.net


Telescript

Expert Prompter

Telescript Expert, eklenti gerekmeyen, tamamen bütünleşik bir sistem. Expert 190-SDI ile elde edilen en geniş kamera üzeri prompter monitörü, uzun mesafelerden kolayca okunabiliyor. Expert, 17 inç SDI referans monitörü, çift renkli dijit tally, günün saatini gösteren çift renkli saat, zaman kodu, geri sayım, ileri sayım gösterimleri içeriyor. Tüm Telescript prompter monitörleri ve yayın referans monitörleri, SDI dahil çoklu görüntü sinyali seçeneklerine sahip.

www.telescript.com


Tektronix

VFM8000 Dalga Şekli Monitörleri

Tektronix VFM8000 serisi 4K HDR dalga şekli monitörleri, yapım tırında veya stüdyo uygulamasından içerik çekiminden post prodüksiyonda renk derecelendirme veya düzeltmeye kadar 4K HDR içerik yaratılmasını sağlayarak, çok gerçekçi seyir keyfi sunan görüntülerle en yüksek kalitede içerikleri garantiliyor. HDR uygulamalarında vazgeçilmez olan içeriğin gri ve beyaz noktalarının kolay ayarlanması için özel olarak %18 gri (20 nit) ve %90 yansıtıcı beyaz (100 nit) için ayarlandı. Diğer HDR yetenekleri arasında SMPTE ST 2048 standardı, Hybrid Log Gamma, ARIB ST B-67 desteği, S-log, S-Log 2, S-Log 3, C-Log ve Log-C uyumu var. 

PRISM IP/SDI Medya Analiz Platformu

PRISM platformu SDI ve IP medya sinyalleri arasında korelasyon için SDI ile IP dünyaları arasındaki boşluğu dolduruyor; SDI tabanlı altyapıdan IP tabanlıya geçişi kolaylaştırıyor. PRISM hem SDI hem de IP sinyal tiplerinde tanı ve korelasyon gerçekleştirerek, sorunun kökenindeki nedenin hızla belirlenmesine, IP katmanında mı yoksa içerik katmanında mı olduğunun anlaşılmasına yardımcı oluyor. 

www.tek.com


TAG

MCM-9000U Çoklu Görüntüleyici

IP tabanlı, sadece yazılımdan oluşan çoklu görüntüleyici ve monitör çözümü, girişlerde ve çıkışlarda HD ve UHD sıkıştırmasız görüntü ve ses akışlarına yönelik denetimli IP ağlar için SMPTE’nin yeni yayınlanan ST 2110 standartlarını destekliyor. MCM-9000U aynı platformda çok sayıda formatı destekleyen eksiksiz bir çözüm için gelişmiş teknoloji ile kolay kullanımı bir arada sunuyor. Çok miktarda sıkıştırmasız kaynağı alıp aynı ekranda görüntüleyebilen MCM-9000U, aynı ekranda çok sayıda pencere sunabildiği için gereken monitör ve arabirim aygıtı sayısını azaltıyor. 

www.tagvs.com


Utah Scientific

UHD-12G Dijital Yönlendirme Anahtarı

Utah Scientific’in 2018 NAB fuarında sergilediği UHD-12G dijital yönlendirme anahtarı, tek bağlantılı bir arabağlantıda SD veri hızlarından 2160p60’a kadar tüm SDI görüntü sinyallerinin dağıtımını sağlayan, endüstrinin ilk kurumsal sınıftan yönlendiricisi. UHDTV içeriklerin canlı çekimleri için ideal olan UHD-12G, 4K sinyallerin işlenmesi için gereken kabloları, kabin alanını ve işletme masraflarını  azaltıyor, kurulumları basitleştiriyor. UHDTV içeriklerine yönelik artan tüketici taleplerini karşılamak isteyen kurumsal yayıncılar için ideal UHD-12G, tek bir kablo üzerinde en son 4K/60 standartlarına kadar SDI sinyalleri alabiliyor, yönlendirebiliyor ve dağıtabiliyor. Yönlendirici SDI görüntü için SMPTE ST 20181 ve ST 2082 standartlarına tamamen uygun, ve tüm Utah Scientific ürünleriyle uyumlu.

www.utahscientific.com


VSN

WEDIT Web Tabanlı Kurgu Yazılımı

HTML5 ile geliştirilen Wedit, muhabirlere ve editörlere başka bir doğrusal olmayan kurgu sistemine (NLE) geçiş yapmak zorunda kalmadan görüntüleri tek bir arayüzden kurgulama ve yayına hazırlama imkanı veriyor. İlk sürümü 2017 NAB fuarında tanıtılan Wedit, artık gelişmiş kurgu ve ses bindirme yeteneklerine sahip. Geçiş yapmaya gerek olmadığı halde, kullanıcılar isterlerse NLE’ye aktarılacak kayıtlı ses bindirme parçasıyla EDL’yi indirebiliyorlar.

VSNExplorer MAM Varlık Yönetim Yazılımı

VSNExplorer MAM medya varlık yönetim yazılımı, daha fazla hız, esneklik ve maliyet azaltımı için bulut ortamında bir SaaS hizmeti olarak kullanım başına ödeme imkanı sunuyor. Kullanıcılar istedikleri zaman her yerde medya dosyalarını yönetip denetleyebiliyorlar ve medya dosyalarını etkin ve güvenli biçimde kataloglayıp arşivlerken, dosyalarını yönetirken, içerik arayıp getirirken, analiz ederken daha verimli çalışabiliyorlar. VSNExplorer MAM sistemin şirket ihtiyaçlarına göre gerektiği kadar ölçeklendirilmesine imkan veriyor. Sonuç olarak genel işlemleri basitleştiriyor ve daha iyi ve yüksek kaliteli içerik erişme, yönetme ve yaratma süresini kısaltıyor.

www.vsn-tv.com


Vocas

Esnek Kamera Donatımı

Yeni kamera donatımı Canon EOS 5D, Panasonic AG-UX180, Sony PXW-FS5 ve diğer birçok kamera ile çalışıyor. Omuz donatımında kamera omuz üzerinde dengeli bir konumda kullanılıyor. Bu esneklik hem kameranın harici vizörü, hem de LCD ekranlar kullanarak çekim yapma seçenekelerini sunuyor. 155 yüksekliği ayarlanabilen ray desteği, hemen her kamerayla uyumlu. ARCA ray sistemi dengeleme hızla ayarlanabiliyor. Opsiyonel üst el tutma yeri sayesinde Vocas NQATO ray çözümleriyle üçüncü firmaların VF veya LCD ekranları takılabiliyor. Donatımın arka tarafına denge ağırlığı veya pil takılabiliyor. 

Vocas Director’s Cage

Vocas Director’s Cage’de deri tutma yerleri ve çok sayıda ¼ inç ve 3/8 inç montaj noktası var. Opsiyonel aksesuarla arasında pil veya video alıcı plakası, tripod plakası ve tripodlar için sıkıştırma plakası, ayarlanabilir bir gölgelik var. Her markadan 7 inçlik monitörler Vocas Director’s Cage’e sığıyor. Deri tutma yerleri sayesinde masa veya tezgaha konduğunda sarsıntısız bir taban oluşturuyor. Taşıma kayışı takmak için her iki yanında yivli delikler var.

www.vocas.com


Vizrt

Viz Story Haber Yapım Aracı

Kullanıcılar içerik kaydedilmekte iken aynı arayüzünden görüntüyü düzenleyebiliyor, 3D grafikler ve haritalar ekleyebiliyor, doğrudan Facebook veya diğer çevrim içi ve sosyal medya hedeflerinde yayınlayabiliyorlar. Muhabirler ve kurgu uzmanları video grafiklere metin, videolara anlatım ekleyebiliyorlar. Viz Story abone olunarak düşük bir başlangıç maliyetiyle kullanılabiliyor. 

Viz Opus Canlı Yapım ve Playout

Vizrt’in küçük boyutlu denetim odası çözümü, reklamlar dahil video playout, haber yayınları otomasyonu ve gerçek zamanlı grafikler sunuyor. Viz Opus otomasyon çözümü içerik yuapımı ve playout için yeni olanaklar getirebiliyor. Tek kişiyle yürütülebilen, geniş bir yayın kurulumu gerektirmeyen çözüm, kullanımı kolay bir arayüzle tek kutudan eksiksiz canlı yayın sağlıyor. 

Spor Çözümleri

Vizrt’in Viz Arena ve Viz Libero spor çözümleri, görselleştirmeyi, analizleri ve taraftarlarla iletişi iyileştirmek, yeni ticari kazançlar yaratmak için ideal araçlar. Vizrt’in spor grafik ve analiz ürünleri bir maç veya maç sonrası analiz sırasında ayrıntılı ve bilgilendirici içerik sağlıyor. Görsel, etkileşimli, veriye dayalı araçlar, yayıncıların olanaklarını genişletiyor, izleyicilere sosyal medya etkileşimi yolunu açıyor. 

www.vizrt.com


Vitec

MGW Diamond Encoder Kodlayıcı

Yeni MGW Diamond Encoder, Vitec Playout Server ile birlikte çok yönlü, uçtan uca bir HEVC dağıtım çözümü sunuyor. İlk tanıtımı 2018 NAB fuarında gerçekleştirilen MGW Diamond Encoder, küçük ve portatif yapısında Vitec HEVC ailesine dört kanallı HEVC kodlama yeteneği katıyor. Vitec Playout Server IPTV akışlarını yönetmek, kaydetmek, ön izlemeden geçirmek ve dağıtmak için verimli bir platform sağlayarak, Vitec’in noktadan noktaya HEVC görüntü toplama ekosistemini tamamlıyor. Fuarda ödüllü MGW Ace donanımı tabanlı HEVC kodlama/kod çözme çözümü içeren noktadan noktaya ve tek noktadan çok noktaya HEVC görüntü akışı sergilendi.

www.vitec.com


Vision Research 

Phantom VEO4K-PL Kamera

Flex4K-GS’nin resim ve kare hızı performansı, VEO-S kamera ailesinin kullanışlı yapı ve boyutuyla bir araya geliyor. VEO4K-PL 4096 x 2160 piksel çözünürlükte saniyede 1000 kareye kadar resim yakalıyor. Yeni VEO4K-PL kamera, kişiselleştirmeye yönelik aksesuarlarıyla birlikte medya yapımı için gereken tüm özellikleri içeriyor. VEO4K-PL kamera 6.75 mikron pikselli bir 4K 12 bit CMOS sensöre sahip ve hem küresel deklanşör (global shutter) hem de döner deklanşör (rollingshutter) modunu destekliyor. Optik alçak geçirgen filtre (OLPF) içeren kameranın ISO ve dinamik aralık değerleri, deklanşör moduna bağlı olarak değişiyor. Kameranın eksiksiz kurulum ayarları, denetim, resim işleme ve indirme işlemleri için Windows tabanlı PCC yazılımı kullanılıyor.

Phantom Flex4K-GS Sinema Kamera Platformu

Phantom Flex4K sinema kamera platformu temel alınarak tasarlanan Phantom Flex4K-GS, 4K, 9.4 megapiksel, 35mm sensör ve küresel deklanşör (global shutter) içeriyor. Kameranın 4K çözünürlüğü, zenginleştirilmiş ölçümler için keskin hatlı, ayrıntılı görüntüler veriyor. Kamera tam 4096 x 2304 çözünürlüğünde saniyede 938 kare (fps) yakalayabiliyor. 4096 x 2160 çözünürlükte kare hızı 1000fps’ye çıkıyor, 2K çözünürlükte ise kamera saniyede 1900 kareden fazla yakalayabiliyor. Minimum pozlama süresi 5 mikro saniye. Phantom Flex4K-GS ile orijinal Phantom Flex4K arasındaki ana fark, küresel deklanşör modunun eklenmesi. Böylece kamera endüstriyel ve bilimsel uygulamalarda kullanılabiliyor, oysa döner deklanşör (Rolling shutter) olası hareket bozulmaları ve her pozlamanın progresif tarama davranışı yüzünden bu alanlarda kullanılamıyor. 

www.phantomhighspeed.com


Vinten

Ceiling Track Tavan Rayı

Zemin alanının kısıtlı olduğu yaratıcı yapımlar için ideal Tecnopoint destekli Ceiling Track sistemi, Vinten Control System ile tam bütünleşecek yapıda tasarlandığı için Vinten pedestalları, kafaları, asansör sistemleriyle birlikte kullanılarak modern yayın uygulamaları için esnek ve güçlü kombinasyonlar oluşturulabiliyor. Yine Vinten Control System ile bütünleşik Vantage küçük boyutlu robotik kafa, HD-VRC yazılımıyla büyük stüdyolar için ideal bir FlashCam çözümü oluşturuyor. Küçük stüdyolar ve tiyatrolar için Vinten micro VRC’yi geliştirdi. Bu düşük fiyatlı kontrol yazılımı sürümü sayesinde küçük bütçeliler de yayın kalitesinde kontrolde üstün esneklik için Vantage küçük robotik kafasını çeşitli kamera ve lenslerle kullanabiliyorlar. 

www.vinten.com


Vintage Cloud

Smart Indexing Akıllı İndeksleme

Smart Indexing dijital formata dönüştürülmüş bir film arşivinin değerini daha erişilebilir hale getirerek, paraya çevrilmesini kolaylaştırıyor. Yapay zeka ve otomatik öğrenme kullanarak bunu otomatik etiketler yaratıp ekleyerek ve varlıklar hakkında çok değerli malzeme verileri üreterek yapıyor. Akıllı indeksleme özelliği, bir insan operatörünkine en azından eşit hassasiyet derecesiyle yaklaşık 11.000 nesneyi, sahneyi ve etkinliği tanıyor. Vintage Cloud Smart Indexing, Vintage Cloud’ın 100 binden fazla yüz içeren yeni veritabanına erişebiliyor, kullanıcılara daha fazla değer ve potansiyel kazanç sunuyor.

www.vintagecloud.com


Viaccess-Orca

Virtual Arena Sanal Gerçeklik Çözümü

VO’nun Virtual Arena çözümüyle sunduğu geniş kapsamlı teknolojilerle zengin içerik sağlayıcılar VR (Virtual Reality) aygıtları dahil çeşitli aygıtlar üzerinde saran görüntü deneyimleri oluşturup yönetebiliyorlar. Güçlü VO Player oynatım altyapısından yararlanan Virtual Arena müşterileri, 4K ve üzeri çözünürlük düzeylerinde hem canlı hem de isteğe bağlı akışlı, DRM korumalı, 350 derece görüntü içeriği dağıtabiliyorlar. Virtual Arena çözümünün zengin araç setine yeni bir uygulama ve çoklu kamera görüntüsü eklendi. Çoklu sensörlerle veri toplama, ayrıntıların çıkartılması, hedefe yönelik reklam gibi gelişmiş yeteneklerle birlikte servis sağlayıcılara saran görüntü deneyimleriyle izleyicilerin ilgilerini çekme ve veri temelli paraya çevirme olanakları sunuyor.

www.viaccess-orca.com


Ventuz Technology

Ventuz X Grafik Yazılımı

Ventuz X’in yeni hareketli grafik ve veri sunum araç kiti, büyük miktarlarda verilerin üst düzey, grafikli gösterimi için özel olarak tasarlandı. Spor, eğlence, haber yayınları, seçim stüdyoları ve sürekli büyüyerek değişen verilerin hızla ilgi çekici ve kolay anlaşılabilen grafiklere çevrilmesi gereken her yere uygun. Ayrıca bu grafikler artık kolayca animasyonlu hale getirilebiliyor. Özellikle seçmen nüfus dağılımı ve davranışı için ideal Ventız X, dinamik ve karmaşık seçim bilgilerinin sunumu için geniş grafik olanakları sağlıyor.

www.ventuz.com


Worldcast Systems

Audemat RDS Kodlayıcı

Yeni Audemat RDS kodlayıcı çok yönlülük, kullanım kolaylığı ve spektral saflık bakımından mevcut ve gelecekteki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Avantajlı özellikleri arasında AES üzerinden MPX uyumluluğu, kolayca RDS 2’ye yükseltilebilmesi, sezgisel web arayüzüyle gelişmiş iletişim, SNMP yönetimi ve dahili FM Tuner var. 

www.worldcastsystems.com/en


Wooden Camera

Zip Focus Netlik Takip Sistemi

Tek taraflı netlik takip sistemi (follow focus) doğrudan bir 15mm çubuğa takılmak üzere tasarlandı. Zip Focus her türlü lensin özerine yerleşip kendini ayarlıyor ve az yer kaplıyor. Verilen .8 mod sinema lensi parçası sürtünme elemanı ön veya arkaya döndürülerek küçük lens yapılandırmalarına yardımcı oluyor. Sert fren diskleri sonsuz odak dönüşlü DSLR lenslerle kullanılabiliyor, ve sinema lensleri için iki standart işaretleme diski var. 

Touch and Go System Hızlı Takıp Çıkarma Sistemi

Touch and Go System, OConnor 120mm, Sachtler ve Ronford Baker uyumlu, endüstri standardında bir hızlı kamera takıp çıkarma ürünü. İçi boş tasarımı sayesinde benzeri ürünlerden üçte bir oranına kadar daha hafif. Plaka verilen 3/8-16 vidalarla kameraya takıldıktan sonrta sadece tabana bırakılması yeterli oluyor ve plaka hemen kilitli moda geçiyor. Plakayı yerine sabitlemek için kol ileri itiliyor. Çıkarmak için aynı anda kol itilip yan çıkarma butonuna basılıyor. 

Push Button ARRI Rosette Konum Ayar Rozetleri

İkisi sağ, ikisi sol dört adet Push Button ARRI Rosette kamera konum ayar rozetleri mevcut Rosette Handle ile ARRI M6 rozet bağlantı noktası arasına takılarak, bir buton ile hızlı kamera konum ayarları sağlıyor. Buton kullanılarak 20 konum elde edilebiliyor ve rozetle inc3 konum ayarları yapılabiliyor. Hızlı kurulum ve toplanma için ideal parçalar.

Sony Venice Pro Accessory Kit Kamera Desteği

Wooden Camera’nın D-Box sistemine sahip Sony Venice Pro Kit (V-Mount veya Gold Mount) profesyonel kamera destek paketi, Sony Venice kamera için tasarlandı. Venice aksesuar paketinde Sony Venice Top Plate, ARRI aksesuar yuvasıyla ¼-20 ve 3/8-16 delikli bir kamera cheeseplate, Sony Venice Solid Baseplate, iki ARRI standart rozetli bir baseplate, doğru lens yüksekliklerinde 15mm çubuklar, kamera üzerindeki 5 bacaklı XLR’yi iki standart 3 bacaklı XLR’ye çeviren A-Box, üst plakaya takılan Master Top handle  tutma yeri, bütünleşik shoe yuva, 15mm çubuk boşluğu, Sony DVF-EL200 EVF’yi tutan AIR EVF Extension Arm ve D-Box var. 

www.woodencamera.com


Wohler

iAM-MIX Kanal Takip Paneli

Ses kaynaklarının seslerinin kesilmesi ve mikslenmesi için kolay bir denetim yüzeyine sahip iAM-MIX, 8 veya 16 kanalın takibine yönelik, sade ama eksiksiz özelliklere sahip bir ön dinleme paneli. Düğmeye basarak sesi kesip yeniden açmak, çevirerek ses şiddetini ayarlamak çok kolay. Analog, AES3, MADI, SDI, Dante, AES67 ve diğerlerinin kombinasyonları mikslenip dinlenebiliyor. Kanal adı senkronizasyonu için Evertz ve Grass Valley yönlendiricilerle doğrudan bütünleşiyor. API yoluyla uzaktan, tarayıcı tabanlı ses takibi gerçekleştirilebiliyor. 8 ve 16 kontrol butonlu seçenekleri mevcut. 

iAM-AUDIO Ses Takip Cihazı

Wohler’in bilinen ses kalitesinin yanı sıra çok sayıda yeni özellik taşıyan iAM-AUDIO, etkileşimli dokunmatik ekranlara sahip. Tek kutuda karışık analog, dijital ve IP sinyaller kolayca ve saydam şekilde izlenebiliyor. Lawo VSM, Axon Cerebrum ve Evertz VUE gibi üçüncü firmaların araçlarıyla bütünleşebilen çözümle, API yoluyla uzaktan, tarayıcı tabanlı ses takibi ve uzaktan kumandası gerçekleştirilebiliyor. 1RU ve 2RU boyutlu seçenekleri, arkaya doğru sığ derinliğe sahip. 

iAM-VIDEO-2 Görüntü Takip Cihazı

Bir SFP arabirimi eklenip daha fazla giriş/çıkış kazandırılan iAM-VIDEO, 3G/HD/SD-SDI, analog, AES3, ve MADI gibi çeşitli giriş seçeneklerine ve IP formatları için MPEG2TS, SMPTE 2022, SMPTE 2110 opsiyonlarına sahip. Yüksek kaliteli dokunmatik paneller, dolaşılması ve yapılandırılması ko0lay menülerle zarif ve sezgisel denetim sunuyor. Fiziksel ön panel kontrolleri ana ses ayarına, aux kontrollere, denge kontrolüne ve kolay yazılım güncellemeleri için önden takılan USB portuna erişim sağlıyor. 

www.wohler.com


Wheatstone

VoxPro 7 Kayıt ve Kurgu Çözümü

Canlı radyo için özel amaçlı üretilen kurgu ve kayıt sistemi VoxPro, dünya çapında stüdyolarda ve haber odalarında gelen aramaların, söyleşilerin ve reklamların canlı kaydı ve kurgusu için kullanılıyor. Yazılım ve donanımdan oluşan VoxPro’nun USB donanım denetim panelinin kontrol tuşları, yazılımdaki beli işlevlerle eşleştirilebiliyor. Böylece fare gerekmeden son derece hızlı kayıt ve kurgu yapılabiliyor. Kontrol panelinde çevirmeli yuvarlak kontrol, iki kanal üzerinde ses, ses efektleri ve müzik kliplerinin kolay ama hassas ve doğru kurgulanmalarına imkan veriyor.

EMX AoIP Konsol

Wheatstone Corporation, yeni PR&E konsolu olan eksiksiz özelliklere sahip EMX AoIP kontrol yüzeyini sunuyor. 16 kanallı DMX konsoluna birçok yeni özelik ekliyor ve tek kasada 28 adede kadar fader sunuyor. EMX tak-çalıştır tarzı bir IP ses ağına kolay bağlantı sağlıyor. EMX konsol dört stereo main kanalı, iki stereo aux kanalı, bir çevrim dışı kanal, özel amaçlı bir iki kanallı telco kayıt çıkışı, ve her kanaldan ayrı bir bus-minus sinyali yolu içeriyor. Her fader üzerindeki seçilebilen otomatik foldback, arayanlarla ve uzaktakilerle talkback imkanı veriyor. Her türlü format ve stüdyo ile kolay uyum için EMX üç kasa boyutuna ve iki tarza sahip.

ScreenBuilder Görsel Geliştirme Platformu

Wheatstone’un fuarda tanıttığı ürünler arasında WheatNet-IP ses ağına dönük sanal arayüzleri ve kontrol panellerini yaratma amaçlı ScreenBuilder görsel geliştirme platformunun yeni sürümü tablete yönelik bir görsel haber kurgu yazılımı vardı. Wheatstone IP ağlı PR&E konsol, sade tasarımlı ve kusursuz performanslı, bağımsız çalışan bir konsol. Fuarda dijital ses kayıt ve kurgu çözümünün yeni sürümü de tanıtıldı.

Audioarts Lightning Aydınlatma Konsolu

NAB’de tanıtılan Audioarts Lightning, kolay bir yayın düzeniyle net performanslı, bağımsız çalışan bir konsol olarak üretildi. Audioarts Lightning 12 ve 16 kanallı masaüstü yapılandırmalarla satılıyor ve USB ve Bluetooth bağlantılar dahil modern yapım stüdyoları için gereken her şeye sahip. Dört kanal giriş paneli modüler tasarım ve kulaklık ile kontrol odası için bir Master/Monitor paneli içeriyor. Tüm fader’ler iletken plastikten ve tüm anahtarlar LED aydınlatmalı. 

www.wheatstone.com


Wazee Digital

Digital Media Hub Medya Çözümü

Güçlü, merkezi, SaaS (Software-as-a-Service) tabanlı çözüm Digital Media Hub, görüntü içeriklerinin kaydedilip hemen küresel erişime hazır hale gelmesine imkan veriyor. Digital Media Hub’ın zarif kullanıcı arayüzü sayesinde müşteriler, prodüksiyondan, post prodüksiyondan, pazarlamadan ve hatta canlı etkinlik ortamlarından toplanan, malzeme verisiyle zenginleştirilen medyayı kaydedebiliyor, dağıtabiliyor, zenginleştirebiliyor, lisanslayabiliyor ve yayınlayabiliyorlar. Digital Media Hub’ın temelinde, Wazee Digital’in bulut için özel olarak geliştirdiği kurumsal SaaS varlık yönetim platformu Core var. Core sayesinde kullanıcılar dijital içerikleri arayabiliyor, yönetebiliyor ve paraya çevirebiliyorlar.

Commerce Satış Portalı

Wazee Digital Commerce, hak sahiplerine görüntü ihtiyacı olan müşterilerle bağlantı kurup değerli içeriklerinin değerini yükseltmeye yardımcı olmak için tasarlandı. Film çekenler, belgeselciler, yapımcılar ve reklam ajansları gibi alıcılar, Commerce’i ziyaret edip klip arayarak kendi projelerinde kullanmak üzere satın alabiliyorlar. Commerce’in temelinde, bulut için özel olarak geliştirilen Wazee Digital Core medya varlık yönetim sistemi var. 

www.wazeedigital.com


Yospace

Reklam Ekleme Teknolojisi

OTT hizmetlerini paraya çevirmede standart haline gelmekte olan gelişmiş dinamik reklam ekleme, doğrusalın kalitesi ile dijitalin zekasını bir araya getiriyor. OTT akışlarına yönelik sunucu tarafında kazanç imkanı sunan çözüm, en büyük ve zorlu spor etkinliklerinde bile bire bir adresleme imkanı veriyor.

www.yospace.com


Zaxcom

Deva 24 Kayıt ve Miks Sistemi

Yeni kayıt ve miks sistemi üstün ses kalitesi ve denetimi sunuyor. Önceki ödüllü modelleri temel alınarak tasarlanan Deva 24, 24 kanallı kayıt ile çok yönlü giriş/çıkış yönlendirme, ZaxNet, NeverClip, PowerRol ve MixAhead teknolojilerini ve sezgisel bir dokunmatik ekran arayüzünü bir araya getiriyor. Deva 24’te 16 adet analog giriş, 12 değiştirilebilen mic veya line seviyesi, yüksek geçirgen filtre, giriş geciktirme ve 48 Volt phantom güç var. NeverClip ön yükselteçler 136 dB dinamik aralık sağlıyor. 

www.zaxcom.com


Zeiss 

Compact Prime CP.3 ve CP.3 XD Lensler

Dijital teknolojiler klasik film yapımcılığını dönüştürdü ve piyasanın şeklini değiştirdi. Prodüksiyon ve post prodüksiyonda yeni ve yenilikçi teknolojiler daha çok yönlü, etkin maliyetli ve gelişmiş bir iş akışına giden yolu açtı. Zeiss CP.3 ailesi, Zeiss’in yaratıcı ve ilerici film yapımcılığına uygun fiyatlı, geleceğe dönük ve üstün kaliteli bir lens setiyle yaptığı son katkı. Zeiss CP.3 lensler yüksek resim kalitesiyle güvenilir kullanımı mükemmel olarak bir araya getiriyor. Zeiss’in bilinen netliğini, değiştirilebilen yuva sistemi ve tam kare kapsama sunuyor. Zeiss CP.3 XD modeli yenilikçi lens verisi teknolojisiyle sette ve post prodüksiyonda iş akışlarını hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor. /i* Technology tabanlı ZeisseXtended Data, lensin bozulma ve gölgelenme karakteristikleri hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlıyor. 

Loxia 2.4/25 Lens

ZeissLoxia 2.4/25, güçlü, geniş açılı ve küçük boyutlu bir lens. Distagon optik tasarımı, Sony α serisi aynasız kameralardaki yüksek çözünürlüklü, tam kare sensörler için özel olarak geliştirildi. Bu ZeissLoxia 2.4/25 lensin kullanım alanını genişletiyor. Küçük tasarımına rağmen ZeissLoxia 2.4/25 lens tam kare bir sensörün tüm resim alanında üstün görüntü performansı sunuyor. Manzara, mimari çekimler veya geniş arka planın önündeki yakın nesneler olsun, bu odak uzunluğu ve geniş görüntü açısı, ZeissLoxia lens ailesi için ideal bir yenilik. ZeissLoxia 2.4/25, bir fotoğraf veya görüntü içerisinde en ince ayrıntıyı dahi yakalamak isteyen geniş açı hayranları için yeni bir evrensel lens. 

www.zeiss.com


Zero Density

Reality 2.5 Gerçekçi Sanal Stüdyo

Unreal Engine 4.19 destekli Reality 2.5, portal penceresi işlevli görüntü duvarı desteği sunuyor. Dynamic Green Screen aydınlatma özelliği, sanal ışıklarla fiziksel ışıkları tam olarak senkronize ediyor. Düğüm tabanlı birleştirme platformuyla gerçek zamanlı görsel efektler sağlıyor ve gölge, üst üste ortam bindirme, yansıma, çiçek açma gibi çoklu 3D geçişler yapılıp bunlar gelmekte olan görüntünün üzerine birleştirilebiliyor. Reality 2.5, GPUDirect görüntü giriş ve çıkışı için NVidia Quadro desteğine sahip.

www.zerodensity.tv


Zixi

Zixi Platform’da Arızada Yedeğe Kusursuz Geçiş

Zixi Platform’un son sürümüne, patent bekleme aşamasındaki DNA benzeri yeniden sırala algoritması içeren, arıza durumunda yedeğine kusursuz geçiş yeteneği eklendi. Bu yeni özellikler, çoklu toplama noktalarından gelen çok yollu akışlar arasında pürüzsüz geçiş sağladıklarından, kayıp veya yanlış sıralı paketleri ve seğirmeyi engelleyebiliyor. Zixi benzersiz ve numaralı paketlerden oluşan görüntüler için RTP (Real-time Transport Protocol) endüstri standardını destekliyor. Ancak medya endüstrisinde sıklıkla çoğu RTP olmayan çok sayıda medya kaynağı oluyor. Zixi Platform artık çoklu akış parçalarından tek bir uyumlu akış yaratabiliyor. 

www.zixi.com

ETİKETLER
NAB 2018
25-Seven
Program Delay Manager Ses Gecikme Yöneticisi
360 Systems
TSS-3100 Görüntü Sunucu
360 Systems
TSS 2100 ve 200 Sunucular
AAdynTech
Punch Daylight Cinema LED Işık
ABonAir
4K Kablosuz Yayın
Acebil
Travigo 600PRO Kamera Kızağı
Acebil
Ready JIB
SZ-300 Zoom Denetleyici
ACME
ACME GO Canlı Yapım Çözümü
ACME RACK Canlı Yapım Sistemi
Acromove
ServerPack 35 Portatif Ağa Bağlı Bellek
Actus Digital
Actus Loudness Ses Takibi
Adder Technology
AdderLink Infinity KVM Matris
Adobe
Adobe Creative Cloud Güncellemesi
AEQ
Olympia 3 Yorum Cihazı
Systel IP 16 VoIP Telefon Sistemi
Systelset+ Kontrol Terminali
AIC
3U 16-Bay 12Gb/s SAS Bellek Sunucu
AJA
AJA KUMO 3232-12G ve KUMO 1616-12G Router
AJA HDR Image Analyzer Analizör
KONA HDMI Kayıt Kartı
KONA 1 I/O Kartı
Desktop Software v14.2 Yazılım Güncellemesi
AJA v3.0 Sürümü
Akamai Technologies
BOCC Yayın Denetim Merkezi
AKG
MicroLite Mikrofonlar
Akitio
Thunder3 Duo Pro Bellek Çözümü
Aldena
SEP EMF Ölçme Aygıtı
Alive Telecom
Anten Çözümleri
Allen & Heath
SQ Dijital Mikserler
dLive S Class Mikser
Xone:PX5 4+1 Kanal Mikser
Anevia
CLOUD DVR Bulut Bellek Hizmeti
Annova Systems
OpenMedia NewsBoard Uygulaması
OpenMedia Infinity Haber Odası Çözümü
Antelope
Antelope Pico Kamera Sistemi
Anton/Bauer
LPD Discharger Deşarj Aygıtı
Apantac
TX # Çoklu Görüntüleyici
Mi-16 Çoklu Görüntüleyici
Mx Çoklu Görüntüleyiciler
Arkena
Metadata Malzeme Verisi Ürünü
ARRI
SkyPanel S360-C LED Işık
Power Splitting Box Mk II Güç Bölücüler
ALEXA LF 4K Kamera
Signature Prime Lens
ALEXA Mini İçin ARRI CCP-1 Kamera Kontrol Paneli
Master Grip Temel Set
SAB-1 Yan Aksesuar Bağlantı Dirseği
Arvato
VPMS ClipJOCKEY Yapım Sunucusu
BMS Avatega Schedule Hak Yönetim Sistemi
VPMS Görüntü Yapım Yönetim Yazılımı
ATEN Technology
ATEN KVM over IP Matrix System
Athensa
Athensa Playout Otomasyonu
Athensa Ingest Kayıt Çözümü
Athensa Graphics Grafik Yöneticisi
Atomos
ProRes RAW Monitör Kaydediciler
ATTO
ATTO ExpressSAS Bellek Çözümleri
ATTO Celerity HBA
Audio-Technica
AT5047 Mikrofon
Autocue
Teleprompter Çözümleri
Autoscript
EPIC-IP19XL Teleprompter
IPS Akıllı Prompt Serisi
Avateq
AVQ1022 SFN İzleme
Aveco
Ad Juggler Spor Reklam Otomasyonu
Avid
Avid | On Demand SaaS Platformu
Avid VENUE | S6L Canlı Ses Miks Platformu
Avid NEXIS | E5 NL Nearline Depolama Çözümü
Avid Maestro | PowerWall Ekran Çözümü
AVIWEST
HE4000 UHD HEVC Canlı Kodlayıcı
Avmeda
Marsis Yayın Otomasyon Sistemi
Marsis CG & Channel Branding Grafik ve Logo Yazılımı
Marsis Media Asset Management Varlık Yönetimi
AWS Elemental
AWS Elemental Live Görüntü İşleme Platformu
AWS Elemental Conductor Ağ Yönetim Sistemi
AWS Elemental Delta Görüntü Dağıtım Platformu
Axel
YouPlay Görüntü Oynatıcı
Oxygen 3000 Dijital Yayın Konsolu
Wolf 2MS FM İzleme ve Ölçüm Sistemi
Axia Audio
Axia QOR.32/16 IP-Tablet Radyo Yazılımı
Axia iQ AoIP Radyo Konsolu
Axia Pathfinder Core PRO Yönlendirme Denetleyici
Axia Fusion AoIP Radyo Konsolları
axle ai
axle ai Hub Medya Organizasyon Çözümü
Azden
SMX-30 Mikrofon
SGM-250CX Sinema Mikrofonu
Barix
Exstreamer 500 IP Ses Kodlayıcı
Baron
Baron Lynx Hava Durumu Çözümü
BB&S Lighting
Pipeline LED Işık
Bebob
Bebob Vmicro V-Mount Piller
BenQ
BenQ PV270 Monitör
Bitmovin
Bitmovin Bulut Kodlama Hizmeti
Bittree Patchbays
12G+ Mini-WECO Bağlantı Panelleri
Black Box
Emerald Birleşik KVM Platformu
Blackmagic Design
Pocket CinemaCamera 4K Kamera
ATEM Television Studio Pro 4K Yapım Masası
MultiView 4 HD Çoklu Görüntüleme Cihazı
DaVinci Resolve 15 Renk Düzeltme Yazılımı
Mini Converter Optical Fiber 12G Çevirici
Mini Converter UpDownCross HD Çevirici
Block Battery
2F1 Kamera Üzeri Pil
Blonder Tongue Laboratories
FlexCoder Kod Dönüştürücü
Bluebell Opticom
Silhouette Combine Medya Çeviriciler
Bluefish444
Kronos I/O Kartları
ingeSTore Server 3G Sunucu
Blueshape
Granite Two 3-Stud Piller
Bolin Technology
Bolin VCC-7 PTZ Kamera
BON Electronics
Mini-Rec LCD Ekranlı Kaydedici
Boris FX
Sapphire V11
Brainstorm
InfinitySet 3 Sanal Stüdyo
Broadcast Bionics
Bionic Studio Stüdyo Araçları
Broadcast Pix
BPswitch Yapım Anahtarlama Masaları
Calrec
RP1 Uzaktan Yapım Miks Cihazı
Brio 12 Küçük Ses Mikseri
Type R IP Radyo Sistemi
Canon
EOS C700 FF Sinema Kamerası
UHD-DIGISUPER 66 Zoom Lensi
CN-E20mm T1.5 L F Lens
DP-V2421 ve DP-V1711 Referans Ekranları
Cantemo
Adobe Cloud Bütünleşme Paneli
Caringo
Medya Kütüphanesi Nesne Belleği
Cartoni
FOCUS 8 Kamera Kafası
e-Rem 25 Sanal & Uzaktan Kumandalı Kamera Kafası
Pedestal P70+ Pedestallar
Chimera
Skypanel S30 ve S60 için Fener Tipi Kumaşlı Işık Aksesuarları
ChyronHego
Click Effects PRIME Grafik Çözümü
NewsTicker 5 Master Kontrol
LUCI5 Haber Grafik İş Akışı
Cinedeck
cineX-API İş Akışı Arayüzü
Cinegy
Channel-in-the-Cloud Bulut Çözümü
Cinegy Air PRO 12 Yayın Otomasyon Yazılımı
SOLO
DUO
QUAD Playout ve Kayıt Çözümleri
Cineo Lighting
HS Vawe Işık Kaynağı
ClearCom
Repeat8-NANO Series AES10-MADI Çeviriciler
Route66 Yönlendirici ve Matrisler
Cloudian
Cloudian HyperStore Kurumsal Nesne Belleği
Cobalt Digital
9904-UDX-4K-12G Çevirici
9971-MV18-4K Çoklu Görüntüleyici
Codex
Codex XL-Series İş İstasyonları
Comrex
EarShot IFB VoIP Tabanlı IFB
Cooke
Cooke S7/i Full Frame Plus Prime T2.0 Lens
Crystal Vision
Marble-V1 İşlemci Kartı
Crystal
Crystal Control
CW Sonderoptic
Leica Thalia Sinema Lensleri
Leica M 0.8 Lens
CyanView
Cy-Stem Mini Kamera Sistemi
DAC System
RF Sistem İzleme ve Denetim Çözümleri
Dalet
Dalet Galaxy five AI MAM Sistemi
Dalet Content Discovery Haber Sistemi
Dalet Social Media Haber Çözümü
Datavideo
NightHawk NH-100 Zayıf Işık Kamerası
HS-1300 Mobil Stüdyo
NVS-40 Akış Kodlayıcı ve Kaydedici
Davicom
Cortex 360 Yayın Merkezi Yönetim Çözümü
Dayang
eMagic Sanal Stüdyo
DDN
MEDIAScaler Medya Belleği
Decimator
MC-DMON-QUAD Çoklu Görüntüleyici
Dedolight
Lightstream Aydınlatma Araçları
DLED Turbo 7 Işık Kaynağı
Tecpro Liteflex LED Panel
Tecpro Felloni Turbo LED Işık
Dejero
CellSat Ku-Band IP Uydu Çözümü
DekTec
DTA-2182 HD Kodlayıcı
Dell EMC
Dell EMC Isilon Dağıtık Bellek
Deltacast
12G SDI Kart
De Sisti
SoftLED 4 XL Beyaz Işık
Deva Broadcast
DB45 FM Radyo Alıcı ve Analizörü
DB91-TX IP Ses Kodlayıcı
DiGiCo
4REA4 Ses Çözümü
Quantum 7 Konsol
Digigram
IQOYA*CLOUD Kodek Yönetim Sistemi
blu by digigram Bulut Tabanlı İçerik Toplama
DJI
Master Wheels Gimbal Hareket Aracı
DMG Lumiere
MIX LED Işık
SL1 Switch LED Çözümü
MINI Switch LED Panel
MAXI Switch LED Işığı
DNF
Canlı Bulut Playout Sistemi
DoPchoice
Rabbit-Ears Softbox Sabitleyici
DPA Microphones
d:vote 4099 Enstrüman Mikrofonları
d:vice Dijital Ses Arabirimi
CORE by DPA Teknolojisi
DVEO
Ad Substituter IP/25 Reklam Ekleme Otomasyonu
Edelkrone
SliderPLUS hareket Kontrol Sistemi
SurfaceONE Raysız Dolly
EditShare
XStream EFS 200 ve 300 Paylaşımlı Bellek
Embrionix
emQUAD IP to HDMI Quad Split Çevirici
EMS
Easy CG 4K/HD/SD Karakter Jeneratörü
Easy OnAir 4K/HD/SD Playout Çözümü
Easy Ingest Profesyonel Kayıt Yazılımı
Easy Multiviewer Ön İzleme Çözümü
Easy IP Encoder Profesyonel Encoder Çözümü
Easy MAM Medya Varlık Yönetim Yazılımı
EVS
X-ONE Çok Kameralı Yapım Sistemi
Unified Stadium Spor Çözümü
Facilis Technology
TerraBlock Paylaşımlı Bellek
Fast Forward Video
Studio Pro Replay Yayın Gecikme Sunucusu
FileCatalyst
FileCatalyst Direct Dosya Aktarım Çözümü
FileCatalyst Central İzleme ve Yönetim Web Uygulaması
FilmLight
Baselight 5 Renk Derecelendirme Sistemi
Flanders Scientific
DM250 24.5 Monitör
Focusrite Pro
Focusrite RedNet MP8R Yükselteç ve A-D Çevirici
FOR-A
FA-9600 Çok Amaçlı Sinyal İşlemci
HVS-490 3G/HD Yapım Masası
HVS-2000 3G/HD/SD Yapım Masası
Forecast Consoles
ImageMaster GCX-S2 Konsol
Freefly
MöVI Hareket Sistemleri
Fujinon
UA24x7.8 UHD Lens
UA46x9.5B 4K HDR Lens
UA46x13.5B 4K HDR Lens
Fujifilm X-H1 Kamera ve MKX Lensler
GatesAir
Flexiva FMXi 4G HD Radyo Alıcı/Aktarıcı
Genelec
8351 SAM Studio Monitör
Glensound
PARADISO Dante AES67 Yorumcu Masası
Glidecam
HD-PRO Kamera Sabitleyici
XR-PRO Kamera Ssabitleyici
Grass Valley
LDX 86N Yüksek Kare Hızlı Kamera Platformu
GV STRATUS 6.0
Video Prodüksiyon Yönetim Sistemi
iTX Flex Bulut Tabanlı Playout Platformu
Guntermann & Drunck
DP1.2-VisionXG KVM Uzatma Sistemi
Haivision
KB Max Portatif 4K Video Kodlayıcı
Harmonic
PURE Sıkıştırma Motoru
EyeQ Görüntü Sıkıştırma Çözümü
Spectrum X Medya Sunucusu
VOS Cloud Bulut Çözümü
VOS 360 Medya İşleme Hizmeti
IDX
DUO-C Kompakt Piller
CW-F25 H.264 Kablosuz HD Video Sistemi
ALPHA-I Tam Spektrumlu ND Filtreleri
Ikan
CB8 Kumaş LED Işık Kitleri
Helia HF 150 LED Fresnel Işık
Ikegami
SHK-810: 8K Super Hi-Vision Kamera Sistemi
Imagine Communications
EPIC MV Çoklu Görüntüleyici Monitör
Selenio One XC Kod Dönüştürücü
xG Scorecard Medya Analiz Yazılımı
Imagine Products
myLTOdna for Macintosh Kopya Uygulaması
Inovonics
732 RDS Kodlayıcı
Interra Systems
BATON QC Çözümü
Orion İzleme ve Analiz Sistemi
JBL
7 Series Referans Monitörleri
JK Audio
Interchange LTD Interkom ve Dijital Hibrid
Jünger Audio
AIXpressor Ses İşleme Platformu
JVC
GY-HC900 CONNECTED CAM IP İş Akışlı Kamera
GY-HM250U
GY-HM250SP
GY-HM180U 4KCAM Kameralar
BR-DE900 ProHD Kod Çözücü
ProHD Studio 4000 Canlı Prodüksiyon ve Akış Sistemi
K5600
Kurve Parabolik Reflektör
KinoFlo
Celeb 850 LED DMX Işık
Gaffer Tray Işık Montaj Panosu
FreeStyle 151X LED DMX Controller Işık Denetleyici
LED Tube Işıklar
Freestyle 41 LED Işık
Klover Products
Klover MiK 26 Parabolik Mikrofon
Klover MiK 09 Parabolik Mikrofon
KOTO
DIS-180 VIVID Deşarj Lambası
K-Tek
KSTGMIX Stingray MixPro Ses Çantası
Airo Aksesuarlar
LaCie
Rugged RAID Pro Mobil RAID Sürücü
Lawo
mc296 Büyük Boy Yapım Konsolu
Ruby Radyo Miks Konsolu
Leader
LV5600 Dalga Şekli Monitörü
LV5300 Portatif Dalga Şekli Monitörü
Lectrosonics
PDR Portatif Dijital Ses Kaydedici
LEMO
75Ω/3GHz Koaksiyel Kontakt
Linear Acoustic
AERO.8000 Ses Şiddeti İşlemcisi
Litepanels
Astra LED Paneller
Sola LED Fresnel Işık
Gemini 2x1 Soft Panel Işık
LiveScale Technologies
LiveScale Omnicast Bulut Platformu
LiveU
LU600 4K Portatif Yayın Sistemi
Solo Kablosuz Video Kodlayıcılar
LiveU Matrix IP Bulut Görüntü Yönetim Platformu
Logitek
Helix Radio Konsol
Magewell
USB Capture 4K Plus Görüntü Kayıt Aygıtları
Marshall Electronics
Marshall AR-DM61-BT Ses Monitörü
Marshall CV620-WH2/BK2 PTZ Kamerası
Matrox
Monarch HDX H.264 Kodlayıcı
Mediaware
InStream Splice Kanal Çözümü
Merging Technologies
Aneman Enterprise Ses Ağı Yöneticisi
Miller
CX18 Hidrolik Kamera Kafası
Arrowx 5 Hidrolik Kamera Kafası
Mobile Viewpoint
NewsPilot Haber Otomasyonu
EyeLink Giyilebilir 4G Macera Kamerası
Molden Media
M2Control Grafik Çözümü
MRMC
Polycam Chat Takipli Çekim Çözümleri
Ncam
Real Light AR Aydınlatma Çözümü
Nemal
CAVU-S8 Medya Çevirici
NewTek
TriCaster TC1 Yapım Sistemi
3Play 3P1 IP Spor Çözümü
MediaDS Medya Kodlama ve Akış Platformu
NUGEN Audio
Halo Downmix
Object Matrix
Bulut İş Akışları
OConnor
OConnor 2560 Kamera Kafası
Omnia
Omnia.11 v3.5 Yazılım Güncellemesi
Omnitek
Ultra TQ Yayın Dalga Şekli Monitörü
Open Broadcast Systems
C-100 Kodlayıcı
ORBAN
Optimod-FM 8700 Ses İşlemcisi
Osprey
Talon G2 Donanım Kodlayıcı
P+S Technik
Evolution 2X Lensler
PAGlink
PAGlink PowerHub Aksesuar Güç Kaynağı
PAGlink Micro Charger Şarj Aleti
PAGlink Battery Reader Pil Okuyucu
Panasonic
AU-EVA1 Küçük Sinema Kamerası
AW-360 Canlı Kameralar
AV-HLC100 Canlı Yapım Merkezi
Phabrix
Qx Analiz ve Monitör Araçları
Sx TAG Test Aygıtı
Rx Tanı ve Analiz Araçları
PlayBox Technology
CloudAir IP Kanal Playout Ekosistemi
ProductionAirBox Neo Prodüksiyon Oynatıcı
Prime Focus Technologies
CLEAR Digital Lab İçerik Yönetim Yazılımı
Primestream
Media over IP Çözümleri
Primetime
MSLED XB2 Işık Kaynağı
PROVYS
Prodükyon Yönetim Sistemi
Quantum
Xcellis Foundation NAS Aygıtı
aiWARE for Xcellis Yapay Zeka Platformu
Quicklink
Studio-in-a-box Portatif Stüdyo Çözümü
RED
Yeni GEMINI 5K S35 Sensör
Yeni MONSTRO 8K VV Sensör
Riedel
SmartPanel 1200 Kulanıcı Arayüzleri
Robe
Megapointe Işık Kaynağı
Rohde & Schwarz
R&S TLU9 GapFiller Boşluk Doldurucu
R&S Clipster İş İstasyonu
R&S Venice Ingest ve Playout Platformu
R&S AVHE100 Kodlayıcı ve Çoğullayıcı
R&S RelayCaster İçerik Toplama ve Dağıtım Çözümü
Prismon Çoklu Görüntüleme Çözümü
R&S PKU100 Uplink Yükselteci
ROLAND
V-60HD Görüntü Anahtarlama Masası
XS-1HD Çok Formatlı Matris
Ross
OverDrive+Graphite Yapım Otomasyon Sistemi
Carbonite Black Solo13 Yapım Anahtarlama Masası
Ultrix-FR5 Yönlendirme ve AV İşleme Platformu
Gator Sinyal İşleme Ürünleri
RTW
TM3 Smart Monitörler
Sachtler
Flowtech 75 Dolly ve Taşıma Kolu
System Ace XL GS CF Tripod Sistemi
Sanken
CS-M1 Shotgun Mikrofon
Schneider Optics
Rainbow True Streak Lens Filtresi
True-Net Işık Yayıcı Filtreler
Sencore
MRD 7000 Kod Çözücü
Sennheiser
FOCUSMIC Digital Mini Shotgun Mikrofon
evolution wireless G4 Kablosuz Mikrofon
HANDMIC Digital Mobil Mikrofon
MMD 42-1 Dinamik Mikrofon Kafası
Digital 6000 Kulaklık
AMBEO 3D Ses Teknolojisi
Sharp
8K Professional Camera
8K-UHD LCD Monitör
Shotoku
SmartPedVR Robotik Pedestal
SmartTrack Raylı Kamera Sistemi
Shotover
Shotover M1 Havadan Çekim Sistemi
Shure
Axient Kablosuz Yönetim Ağı
KSM8 Dualdyne Mikrofon
BRH Yayın Kafa Takımları
Microflex Advance Mikrofonlar
Sigma
Sigma Cine Sinema Lensleri
slomo.tv
videoReferee V Hakem Sistemi
Fulcrum AT/12G 4K Görüntü Kayıt ve Tekrar Oynatma Sunucusu
SmallHD
703 Bolt Kablosuz Monitör
Focus 5” Kamera Üzeri Monitör
502 Bright Monitör
Focus Bolt TX/RX Monitörler
Soliton
Smart-Telecaster Zao TV Yayın Çözümü
Smart-Telecaster Zao S Yayın Çözümü
Sonifex
AVN-PXH12 Monitör ve Mikser
Sony
Venice Dijital Sinema Kamerası
FS5 II 4KHDR Kamera
PXW-Z280 3 Çipli 4K Kamera
PXW-Z190 XDCAM El Kamerası
BVM-X300 V2 4K Trimaster EL OLED Monitör
XVS-9000 Canlı Yapım Masası
HXC-FB80 Portatif Kamera ve CCU
Sound Devices
MixPre-10T Ses Kaydedici Mikser
MixPre-10M Çok kanallı Ses Kaydedici Mikser
Square Box Systems
CatDV Varlık Yönetim Programı
Solid State Logic
S300 Konsol
Stage Tec
Avatus Uzaktan Kumandalı Konsol
Studer
Infinity Core Miks Çözümü
Glacier Series Ses Denetim Arayüzleri
DIOS Giriş/Çıkış Yönlendirme Otomasyonu
SwiftStack
eSports Yapım İş Akışı
SWIT
S-1073H 4K-HDMI Monitör
CW-S300 Kablosuz HD Sistemi
Switchcraft
Ultra VideoPatch Bağlantı Panelleri
TVU Networks
TVU Producer Pro Bulut Yapım Çözümü
TVU Anywhere Mobil Kamera Uygulaması
IP Görüntü Çözümü
TVU Command Center Merkezi Yönetim Çözümü
TVLogic
LUM-313G 4K Monitör
LUM-318G 4K Monitör
LVM-241S 24 İnç LCD
TSL
PAM1ve PAM2 IP Cihazları
Transvideo
StarliteRF-A OLED Monitör
TelosAlliance
InfinityAoIP Çözümü
Telestream
Inspector LIVE 5.0 İçerik Takip Probu
Surveyor ABR Active QoS Probu
Telescript
Expert Prompter
Tektronix
VFM8000 Dalga Şekli Monitörleri
PRISM IP/SDI Medya Analiz Platformu
TAG
MCM-9000U Çoklu Görüntüleyici
Utah Scientific
UHD-12G Dijital Yönlendirme Anahtarı
VSN
WEDIT Web Tabanlı Kurgu Yazılımı
VSNExplorer MAM Varlık Yönetim Yazılımı
Vocas
Esnek Kamera Donatımı
Vocas Director’s Cage
Vizrt
Viz Story Haber Yapım Aracı
Viz Opus Canlı Yapım ve Playout
Spor Çözümleri
Vitec
MGW Diamond Encoder Kodlayıcı
Vision Research
Phantom VEO4K-PL Kamera
Phantom Flex4K-GS Sinema Kamera Platformu
Vinten
Ceiling Track Tavan Rayı
Vintage Cloud
Smart Indexing Akıllı İndeksleme
Viaccess-Orca
Virtual Arena Sanal Gerçeklik Çözümü
Ventuz Technology
Ventuz X Grafik Yazılımı
Worldcast Systems
Audemat RDS Kodlayıcı
Wooden Camera
Zip Focus Netlik Takip Sistemi
Touch and Go System Hızlı Takıp Çıkarma Sistemi
Push Button ARRI Rosette Konum Ayar Rozetleri
Sony Venice Pro Accessory Kit Kamera Desteği
Wohler
iAM-MIX Kanal Takip Paneli
iAM-AUDIO Ses Takip Cihazı
iAM-VIDEO-2 Görüntü Takip Cihazı
Wheatstone
VoxPro 7 Kayıt ve Kurgu Çözümü
EMX AoIP Konsol
ScreenBuilder Görsel Geliştirme Platformu
Audioarts Lightning Aydınlatma Konsolu
Wazee Digital
Digital Media Hub Medya Çözümü
Commerce Satış Portalı
Yospace
Reklam Ekleme Teknolojisi
Zaxcom
Deva 24 Kayıt ve Miks Sistemi
Zeiss
Compact Prime CP.3 ve CP.3 XD Lensler
Loxia 2.4/25 Lens
Zero Density
Reality 2.5 Gerçekçi Sanal Stüdyo
Zixi
Zixi Platform’da Arızada Yedeğe Kusursuz Geçiş
En Çok Okunanlar
Dergi