Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Harmonic VOS 360 Bulut Medya İşleme Hizmeti
Harmonic VOS 360 Bulut Medya İşleme Hizmeti
22.06.2018 11:05

Harmonic’in ödüllü VOS 360 çözümü geleneksel görüntü hazırlama ve dağıtımını geniş kapsamlı bir SaaS yazılım hizmetine (Software as a Service) dönüştürerek, içerik yaratıcılarına ve servis sağlayıcılara sadece dakikalar içerisinde kazanç getirecek, yayın kalitesinde OTT kanalları açmakta yardımcı oluyor.

Özel olarak medya profesyonelleri için tasarlanan güvenli, taşıyıcı sınıfı VOS 360 hizmetine, halka açık herhangi bir bulut üzerinden erişilerek, kazanç yaratan canlı, zaman kaymalı, bulut DVR ve VoD akış hizmetleri oluşturmak ve doğrudan tüketici aygıtlarına dağıtmak artık kolay. Fiziksel bir tesis kurma gereksinimini ortadan kaldıran ve kullanıldığı kadar ödeme imkanı sunan VOS 360, OTT içerik dağıtımının ekonomisini büyük ölçüde değiştiriyor. 

VOS 360 hizmeti Harmonic 24/7/365 tarafından işletilip bakımı yapılarak, içerik akışlarının üstün görüntü kalitesiyle, pürüzsüz ve güvenle akması garantileniyor. Hizmet içerik hazırlayıp ulaştırma işini dünyanın her yerinden, coğrafyadan bağımsız ve hataya dayanıklı hale getiriyor.

Kayıttan dağıtıma kadar tüm medya işleme zincirini birleştiren VOS 360, medya işlemede gerekli işlevlere uygun altı temel mikro hizmet sunuyor; Ingest, Playout, Graphics, Transcoding, Encryption, Delivery. Bu işlevlerin içerisindeki yetenekler seçilerek, yüksek verimli iş akışlarına erişilebiliyor. Şablon tabanlı iş akışları da var ve sistem kaynaklarının hızla ve tutarlı yapılandırılmasını sağlıyorlar.

VOS 360 üzerinde kod dönüştürme işlemi, SD, HD, UHD formatlarını ve MPEG-4 AVC, HEVC kodeklerini destekleyen gelişmiş yazılım tabanlı Harmonic PURE Compression Engine teknolojisi tarafından gerçekleştiriliyor. PRE Compression Engine, görüntü sıkıştırma algoritmalarında ve çok geçişli kodlamada Harmonic uzmanlığını kullanarak, olası en düşük bit hızlarında üstün görüntü kalitesi sağlıyor. Harmonic’in PRE Compression için bir opsiyonu olan EyeQ gerçek zamanlı görüntü iyileştirme teknolojisi, bant genişliği tüketimini %50 azaltırken, tüm AVC dağıtım ağları üzerinde en yüksek görüntü kalitesini garantiliyor. 

Profesyonel medya işlemeye yönelik gerçek bir SaaS olan VOS 360, açıklık, ölçeklendirilebilirlik ve dinamiklik bakımından üstün nitelikler taşıyor. Harmonic API’lerin desteklenmesi, istendiği gibi çalışmaya izin veriyor. Kullanıcı tabanlı, aşamalı fiyatlandırma, sayesinde sadece gerçekten kullanılan işlevler için ödeme yapılıyor. Tüm VOS 360 yetenekleri tek bir sezgisel kullanıcı arayüzünden yönetiliyor. Kaynaklar kolayca tanımlanıyor, VoD kataloğu yükleniyor, bölgesel ve küresel dağıtım politikası belirleniyor ve izleyicilerle etkileşime başlanabiliyor.

Son Kullanıcı Müşteri

Canlı akış

VOS 360 Cloud Link uygulaması ile canlı 7/24 hizmetler ve etkinlikler güvenle alınıp toplanabiliyor. VOS 360 altyapısı yoluyla doğrudan tüketici aygıtlarına MPEG-DASH, Apple HLS ve Microsoft Smooth Streaming dağıtımı yapılabiliyor. 

Küresel dağıtım

VOS 360 küresel bir içerik dağıtım ağı (CDN) yoluyla içerikleri doğrudan tüketicilere ulaştırıyor. Hizmet, yerel ve küresel dağıtım politikalarını, kara liste ve güvenilir beyaz liste yönetimini sağlıyor.

Zaman kaymalı TV

Her kanalın ister birkaç saat, ister aylarca sonrası olsun, yeniden kodlanma zamanı kolayca belirlenebiliyor. İzleyiciler o anda yayınlanmakta olan bir televizyon programını yeniden başlatabiliyor, veya program kılavuzunda geriye gidip daha önce yayınlanmış programları izleyebiliyor, içeriği istediği gibi yönetebiliyor.

VoD

Mevcut VoD kütüphanesine kolayca ekleme yapılabiliyor, VOS 360 kullanılarak katalog hazırlanıp doğrudan abonelere ulaştırılabiliyor. 

Bulut DVR

Müşteriler TV programlarını veya dizilerini ayrı ayrı kaydedebiliyor, içerikleri istedikleri zaman ve yerde herhangi bir aygıt üzerinde izleyebiliyorlar.

Teleport hizmetleri

Harmonic bir dizi uluslararası çözüm ortaklığı anlaşmasıyla dünyanın her yerine opsiyonel olarak uydu ve IP sinyal alım ve gönderim hizmetleri sağlayarak, tam bir uçtan uca denetimli hizmet sunuyor.


Ürün VOS 360 Bulut Medya İşleme Hizmeti
Marka Harmonic
Firma Baran Bilişim
Telefon 0212 343 13 68
Web www.baranbilisim.com.tr