Reklamı Kapat
Anasayfa > Fuarlar > Neta Yılların Deneyimini Yeni Ufuklara Açıyor
Neta Yılların Deneyimini Yeni Ufuklara Açıyor
01.10.2018 15:53

Neta Elektronik 1987 yılında kurulmuş olup, ana faaliyet alanı televizyon yayınlarının alımı ile ilgili ev elektroniği ürünlerinin tasarım, imalat ve satışını gerçekleştirmektir.

Kurulduğu ilk günlerden bu yana, Neta Elektronik tüm ürünlerini, dışarıdan hiçbir üretim lisansı veya know-how kullanmaksızın, kendi AR-GE’si ile geliştirmiştir. Başlangıçta TV dağıtım santralleri ve TV anten kuvvetlendiricileri ile başlayan üretim aşaması, günümüzde ileri teknoloji ürünü dijital yüksek çözünürlüklü (HD) set üstü kutularla devam etmektedir. 

Neta 1998 yılında Türkiye’de ilk dijital uydu alıcısı tasarımını başarıyla tamamlamış ve alanında öncü şirket konumuna gelmiştir. Tasarım yapan bir üretim firması olarak ön plana çıkan Neta, AR-GE yatırımlarını her zaman öncelikli tutarak, piyasa talepleri ve müşteri ihtiyaçlarına hızlı cevap vererek büyümeyi sağlamıştır. Kazanmış olduğu tasarım ve üretim tecrübesi, uzman mühendisleri ve tecrübeli çalışanlarından oluşan güçlü kadrosu ile mümkün olmuştur.
Uydu, kablo ve karasal dijital yayınların alınmasına yönelik üretilen kutular, yalnız iç piyasaya değil aynı zamanda Katar’dan İngiltere’ye, İran’dan Belarus’a kadar birçok ülkeye ihraç edilerek ülkemize katma değer kazandırılmıştır.

Kendi geliştirdiği mobil uydu anten teknolojisiyle alanında Türkiye’de üretim yapan tek şirket olan Neta, ürünlerini, yalnız iç piyasada değil, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede kullanıcıları ile buluşturmaktadır. 

Neta ürün yelpazesi üç gruptan oluşur: 

  • Hareket halindeki kara araçları için anten sistemleri, 
  • Hareket halindeki deniz araçları için anten sistemleri, 
  • Özellikle karavanlar için durağan anten sistemleri. 

Bu ürünlerde ön plana çıkan başlıca unsur, işlevsel bir yapıya sahip olması ve sistemin tamamen otonom; yani, özel ayar ya da kullanıcı müdahalesi gerektirmeden kendi kendine çalışabilir olmasıdır. 

MTA55 Küçük Uydu Anteni

Küçük boyutlu, tam otomatik uydu sinyali anten sistemi yüksek verimli bir çözüm. Özel boyutlu çanak anten yerden tasarruf ettiriyor ve özellikle küçük kamp arabaları, karavanlar ve kamyonlar için kolay kurulumlu. Aracın ateşlemesiyle aktif hale gelen otomatik park, güvenli saklama sağlıyor. Standart bir özellik olarak sağlanan SIS (Satellite Identificatin System) uydu tanıma sistemi, Digital Satelite Signal Processor işlemci ile uydu verilerini analiz ederek uyduları tanıyor. 60x58x16cm boyutlu alıcı, 10,7 GHz ile 12,75 GHz arasında Ku Bandında çalışıyor. 

MTA60 COMBO Karasal ve Uydu Anteni

İki anten sistemini birleştiren MTA60 COMBO, bir uydu çanağı ile tümyönlü bir DVB-T2 karasal antenden oluşuyor. Yüksek verimli, küçük boyutlu anten, aracın tepesinde güneş paneli, klima gibi diğer aygıtlara yer kalması için yerden tasarruf ettiriyor. Aracın ateşlemesiyle aktif hale gelen otomatik park, güvenli saklama sağlıyor. Standart bir özellik olarak sağlanan SIS (Satellite Identificatin System) uydu tanıma sistemi, Digital Satelite Signal Processor işlemci ile uydu verilerini analiz ederek uyduları tanıyor. 11,8 GHz’de 34 dBi anten kazançlı sistem, Ku Bandında çalışıyor. 

MBA22 Mobil Anten

Alçak boylu ama yüksek performanslı mobil anten seçeneği MBA22, hareketli uygulamalar için kullanışlı. Alçak boyu, kısıtlı yerler için avantajlı. Anten, kapsama alanındaki çoğu uydudan yüksek kaliteli sinyal alıyor. Tek kablo ile kolayca takılıyor. Standart bir özellik olan SIS (Satellite Identificatin System) uydu tanıma sistemi, Digital Satelite Signal Processor sinyal işlemci ile uydu verilerini analiz edip uyduları tanıyor.

www.neta.com.tr

En Çok Okunanlar
Dergi