Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Ülkemizdeki Güzellik ve Makyaj ile İlgili Fuarlar
Ülkemizdeki Güzellik ve Makyaj ile İlgili Fuarlar
15.10.2018 15:24

Ülkemizde 2018 yılı içinde güzellik ve makyaj alanında Güzellik&Bakım, BeautyEurasia, Beauty&Wellness adı altında fuarlar gerçekleştirildi. Özellikle İstanbul bu fuarların en yoğun biçimde gerçekleştirildiği şehirdi. Öte yanda, Adana, Bursa, Diyarbakır ve Kocaeli Güzellik Fuarlarının açıldığı illerimiz oldu. 

Güzellik & Bakım 2018 

29. Uluslararası Güzellik & Bakım Ürün ve Ekipmanları Fuarı 22-25 Mart 2018 tarihinde İstanbul’da Lütfi Kırdar Rumeli Salonu, İstanbul Kongre Merkezi Fuar Salonunda gerçekleştirildi.

Estetik Dermatoloji Ürün ve Ekipmanları, Cilt Bakım ve Analiz Cihazları Ve Ürünleri, Fraksiyonel Lazer Sistemleri, Medikal Estetik Lazer Sistemleri, Ozon Terapi Ekipmanları, Karboksiterapi Ekipmanları, Epilasyon Sistemleri, Kırışıklık Tedavisi Teknolojileri ve Ürünleri, Vücut Bakım Cihaz ve Ürünleri, Selülit Tedavisi Cihazları ve Ürünleri, Zayıflama ve Toparlama Cihaz ve Ürünleri, Yüz ve Vücut Masaj Ekipmanları, Cilt Bakım Yatakları, Kozmetik & Makyaj Ürün ve Ekipmanları, Profesyonel Makyaj Malzemeleri ve Ekipmanları, Kalıcı Makyaj Ekipmanları, Geçici ve Kalıcı Dövme Cihazları, Makyaj Fırçaları, Renkli Kozmetik ve Parfümeri Ürünleri, İpek Kirpik, Ağda Isıtma Makinaları ve Yan Ürünleri, Solaryum Cihazları ve Yan Ürünleri, Solaryum Kozmetiği ve Danışmanlık Hizmetleri, Spa- Wellness & Fitness Ürün ve Ekipmanları, Profesyonel Tırnak Ekipmanları, Saç Bakım Ekipmanları ve Ürünleri, Kuaför Salonları İçin Donanımlar ve Dekorasyon Üniteleri, Saç Yıkama Üniteleri, Çalışma Tezgâhları, Koltuklar, Bekleme Koltukları, Saç Boyaları, Serumları, Kapsülleri ve Yeniden Yapılandırma Ürünleri, Saç Bakım Ürünleri, Şampuanlar ve Kremler, Saç Kesim Aletleri, Profesyonel Makaslar ve Taraklar, Saç Analiz Cihazları, Saç Aksesuarları, Peruk ve Saç Kaynaklarının yer aldığı fuar ziyaretçileri doktorlar, dermatologlar, estetisyenler, güzellik uzmanları, kuaförler ve sektör profesyonelleri oldu. 

176 Katılımcı, 568 Temsil Edilen Marka, 17.813 ziyaretçi sayısı, 19 ülke katılımı ile ülkemizde bu sektörün gelişmesine destek olan bir organizasyon olarak gerçekleştirildi. 

CNR Beauty & Wellness Show İstanbul 

Yüzde yüz yerli, organik güzellik ve bakım ürünlerinin sergilendiği CNR Beauty&Wellness Show İstanbul, makyaj ve saç şovları ile çok büyük ilgi gördü. 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Fuarda güzellik ve bakım ürünlerinin yanısıra makyaj gösterileri de yapıldı. 

Eskiden sadece kadınları hedef müşteri kitlesi olarak gören ürün imalatçıları artık genç ve iyi görünmek isteyen erkeklere yönelik ürünler de geliştirmeye başladı ve fuarlarda erkeklere yönelik ürün, makine ve gösteriler de dikkat çekmeye başladı.

Erkekler sadece profesyonel oyunculuklarında değil günlük yaşamda da kaşlarına tasarım yaptırmaya başladılar. Öte yanda, vücutlarındaki istenmeyen tüyleri aldırmaları yönündeki talepler doğrultusunda güzellik sektörü laser makinalarını erkekler içinde kullanmaya başladı. Saçları farklı renklere boyama veya şekillendirmeler bu sektörün tasarımcılarını bu alanda da daha fazla yaratıcı olmaya yönlendirdi. Fuarlar da tüm bunların sergilendiği doğru adresler olarak dikkat çekti.

2018 Yılında Türkiye’de Gerçekleştirilen / Gerçekleştirelecek Olan Güzellik Fuarları

YAZAR HAKKINDA
Doç. M. Sevtap Aytuğ
Uşak Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Yeni Medya Bölümü