Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sonifex Sky TV'de Ravenna/AES67 AoIP Çözümleri Kurdu
Sonifex Sky TV'de Ravenna/AES67 AoIP Çözümleri Kurdu
22.10.2018 16:50

Sky UK kısa süre önce Sky News operasyonunun tamamını West London, Osterley’deki Sky TV kampüsünde yer alan sok teknolojiyle donatılan Sky Studios binasına taşıdı. Yeni tesis Avrupa’da kendi türünün en sürdürülebilir ve teknolojik olarak en ileri yayın tesisi olarak nitelendiriliyor. Sky Studios projesi, Sky TV’nin çalışma şeklini ve dağıttığı içeriğin kapsamını tamamen değiştirdi. 

Sky Studios bugün iki yapım galerisi, üç stüdyo, haber odası, ilgili personel, işlevler ve sistemlerden oluşan yepyeni, özel amaçlı bir dijital haber yapım tesisine ev sahipliği yapıyor. Yeni kompleks çeşitli muhabirlik ve yapım iş akışlarını birleştirip farklı çıkış platformları üzerinde daha iyi işbirliği ve daha verimli içerik kullanımı için tasarlandı. 

Sky Production Services için iş akışının bir kısmını IP’ye taşımak iyi bir fırsat oldu. Kuruluş henüz IP’de yeni ve gidecek uzun bir yolu olmasına rağmen, şimdiden IP avantajlarını yaşamaya başladı bile. AES67 ile bugünkü uyumluluk ve SMPTE ST-2110 gibi geleceğin görüntü standartlarıyla maksimum uyumluluğu garantilemek için ana ses taşıma teknolojisi olarak Ravenna kullanılıyor. 

Bugün IP iş akışına geçen ana alanlar, yapım galerilerindeki miks/monitör sistemleri ile sunucular için miks/monitör sistemleri. Her iki çözüm de İngiliz yayın ses cihazları uzmanı Sonifex tarafından sağlandı. IEM mikser sistemleri Sky TV için ısmarlama teknik özelliklerle tasarlandı.

Sky tüm yapım galerilerine 20 adet Sonifex AVN-PHX12 Ravenna özellikli miks/monitör ünitesi kurdu. 1U 24 adet AES67 akış giriş mikser monitörü AVN-PHX12, klasik analog ünitelere göre daha esnek kaynak takibi sağlıyor. 

Sonifex AVN-MPPR 4 kanallı AES67 sunucu kulak içi ses takip uzaktan kumandasını geliştirdi. Merkezindeki 8 adet 4 kanallı miks sistemi, 32 adede kadar uzak sunucu biriminin her biri dört mono kanal sunan sekiz Virtual Mixer’dan birinin miks çıkış seviyelerini değiştirmesini sağlıyor. Birden fazla ünite ama miks sistemindeki sekiz VM’den istenenleri aynı anda denetlerken, VM numarası ön panelde görüntüleniyor. Gerekirse ses denetim odasındaki bir teknisyen tüm sekiz VM’yi görebiliyor ve sunucular için seviyelerini ayarlayabiliyor. Sesler ama miks sisteminden uzak ünitelere Ravenna/AES67 yoluyla tek bir PoE (Power over Ethernet) Neutrik Ethercon ağ bağlantısıyla taşınıyor. 

Sonifex ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71  numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.