Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Matrox Monarch HDX ile Kore'de Ekonomi Haberleri
Matrox Monarch HDX ile Kore'de Ekonomi Haberleri
25.07.2018 17:22

Güney Kore’nin en hızlı büyüyen medya kuruluşu Money Today Media Group, finans ve ekonomi haberleri alanında uzman. Grubu oluşturan 20 alt firma ve medya kanalı arasında en önemlisi, Money Today Networks (MTN). MTN kablo TV, IPTV ve web yoluyla küresel ve yerel finans piyasası analizleri ve ölçümleri yayınlıyor. 

MTN sekiz yıla yakın zamandır yayınlarını isteğe bağlı görüntü (VoD) hizmeti için kaydediyor ve canlı akışlarını yapıyor. Bunun için kullandığı yazılım ve donanım kombinasyonu kullanıyor. Bu kurulumun gerektirdiği hantal bilgisayar donanımı, doğru çalışmayı garantilemek için çok miktarda zaman ve kaynak gerektiriyor. MTN donanım ve sistem bakımını azaltıp görüntü kalitesini yükseltmek için tüm sistem kurulumunu yükseltmeye karar verdi.

MTN ile yakın işbirliği içerisinde çalışan ses/görüntü bütünleştirici TaenamDVI, kayıt iş akışının geliştirilmesine yardımcı oldu ve Matrox Monarch HDX çift kanallı akış ve kayıt aygıtını önerdi. Kodlayıcı beklentileri aştı. Monarch HDX öncekine göre kolayca kuruldu, az yer kapladı, dağınıklığı ve kablolamayı azalttı, yönetim için daha az personel gerektirdi. MTN diğer seçenekleri de denedi ama hiçbirisi performans, kararlılık, kullanışlılık ve ölçeklendirilebilirlik bakımından Monarch HDX’e erişemedi. 

MTN stüdyosu ikisi canlı görüntü akışı, üçü VoD amaçlı, birisi aynı anda akış ve kayıt için olmak üzere altı adet Monarch HDX H.264 kodlayıcı aygıtla donatıldı. 

Bir Sony kamera ile 1080 görüntüler Monarch HDX’e iletilirken, sesler bir CRESTAUDIO ses mikseriyle, Monarch HDX’in analog ses girişi yoluyla yakalanıyor. Canlı görüntü akışına ayrılan iki Monarch HDX aygıtın ikisi de kodlama kanallarını 5 Mbps hızla yüksek kaliteli 1080p 30fps web yayınlarını ve 1 Mbps hızla düşük kaliteli 480p 30fps web yayınlarını iletmek için kullanıyor. Ardından görüntü akışları Koreli içerik dağıtım ağı GABIA, YouTube, Wowza Streaming Engine, ve kendi web sitesinden doğrudan izlemek için MTN’nin kendi Flash Player’ına gönderiliyor. 

Aynı anda her günün yayını akışlardan daha kaliteli olarak VoD için kaydediliyor. Yedekleme için gün boyu üç adet Monarch HDX aygıtı 10 Mbps hızla 1080p 30fps kayıt yapıyor. Monarch aygıtları Monarch HDX’in dosya bölme özelliğini kullanarak kayıtları 30 dakikada bir ağa bağlı belleğe (NAS) yedekliyor, ama görüntüler bir SD karta veya USB’ye de kaydedilebiliyor. Bu özellik sayesinde içeriğin çoğunluğu, güç kesilmesi gibi beklenmeyen bir olayda korunabiliyor.

Bazen tüm programlar VoD için yükleniyor, ama çoğu izleyici sadece belli bir haber kısmıyla veya borsa güncellemesiyle ilgileniyor. VoD haberlerini kısaltmak için bir MTN kurgu uzmanı SAN üzerinde saklanan dosyaları kopyalıyor ve Adobe Premiere kullanarak parçalara ayırıyor. Ardından MTN, görüntüleri GABIA ve YouTube’a yüklemek için Monarch HDX’in Dev Tools aracında bulunan Monarch API’yi kullanarak geliştirilen kendi içerik yönetim sistemini kullanıyor. 

MTN yönetim uygulaması tüm aygıtlardaki işlemlerin pürüzsüz ilerlemesini sağlıyor. Bu uygulama ile yöneticiler Monarch yazılımındaki tüm Monarch HDX aygıtlarının durumunu görme, mobil bildirim uyarıları alma, aygıtları otomatik yeniden başlayacak şekilde programlama, istenen zamanlarda kaydı başlatma ve durdurma gibi tüm işlevlerin avantajlarından yararlanabiliyorlar. 

MTN’nin iş akışına Monarch HDX girdiğinden bu yana görüntü kalitesi önemli oranda yükseldiği için ağın izleyicilerinden olumlu geri bildirimler geliyor. Farklı bit hızlarında ve farklı hedeflere çift kanallı görüntü akışım sayesinde aynı anda binlerce izleyici kendi ağ bant genişliklerine, izledikleri cihaza ve seçtikleri platforma bağlı olarak mümkün olan en iyi kalitede görüntü seyredebiliyor. 

Matrox ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.