Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Çin'de AMIRA Multicam ile Beethoven Konseri
Çin'de AMIRA Multicam ile Beethoven Konseri
25.07.2018 18:29

Çin’in Guangzhou kentindeki Xinghai Konser Salonu’nun yirminci yılını kutlama konseri planlanırken Beethoven’ın Dokuzuncu Senfonisi cazip bir seçenek olarak öne çıktı. Bestecinin tamamlanmış son senfonisi, klasik müzik dünyasının en sık çalınan eserlerinden ve repertuarındaki sanatsal açıdan en devrimci eserlerinden birisi. 

Yazıldıktan iki yüz yıl sonra hala senfoninin sahnelenmesi birçok zorluk taşıyor. Konser büyük bir orkestra, bir koro ve solo şarkıcılarla toplam 170 kişiden oluştuğu için sahne düzenlemesi zor. 

Yıldönümü konseri Jukka Pekka Saraste yönetiminde WDR Symphony Orchestra Cologne, WDR Radyo Korosu ve WDR Radyo Orkestrası tarafından gerçekleştirildi. Konser; salondaki 15.000 kişi tarafından izlendi, Tencent Video tarafından sekiz adet AMIRA kamera ile çekilip 50.000 kişiye canlı akış yapıldı. 

Konserde AMIRA kameralarla birlikte PL yuvalar üzerinde iki adet 19-90mm T2.9 ve bir 17-120mm lens kullanıldı. Yakın çekimler için ikisi 40x zoom olmak üzere beş adet B4 yuvalı lens, şef ve ana müzisyenler için bir 20x zoom, konser salonunun tam ön ve arka görüntüleri için iki B4 geniş açılı lens kullanıldı. 

HD kayıt yapıldığı için odakla ilgili önemli bir sorun yaşanmadı. Salonun içerisindeki mesafeler aşırı değildi ve bunun için doğru lensler seçilmişti. Telsiz sistemi sayesinde ekip kusursuz haberleşti ve farklı kamera açıları arasında geçişlerde pek sorun yaşanmadı. 

Yönetmenin belirlediği öncelik listesine göre sahneler çekildi. Yönetmen yardımcısı orkestra ve müziği tanıyordu. Doğru zamanda doğru sanatçıyı ve enstrümanın çekilmesine yardımcı oldu. Cine lenslerle sahnenin yanından yaylı çalgılar ve şef çekildi, ve AMIRA’nın sığ alan derinliği mükemmeldi. 

Etkinlik en düşük bit hızında Log C ProRes formatında kaydedildi. Konser yaklaşık 100 dakika sürdü ve sekiz kameranın tamamından toplanan veri 2 terabayt civarında oldu. 

AMIRA kamerada Log C kaydı, ve SDI’dan Rec709’u desteklediği için, bazı ödemeli izlenecek içerik yapmak için post prodüksiyonda yüksek kaliteli HDR dosyalar kullanılabildi. Bu sürüm canlı kaydedilen sürümden çok daha iyi oldu. Hazırlık için daha fazla zaman olsaydı bazı LUT’lar yapılabilir, veya renk uzmanlarından LUT’lar kullanılabilir, ya da AMIRA’daki 70 ön ayar denenebilirdi. Bu da bir yönetmenin kullanabileceği diğer bir sanatsal araç seti. AMIRA, SDR’de bile çok iyi dinamik aralık veriyor.

Yapımda çok iyi cilt tonları elde edildi. Farklı etnik kökenlerden ve yaşlardan sanatçıların olduğu orkestrada, yüzlerde kaba hatlar oluşmadı. AMIRA ile zengin ve hoş cilt tonları elde edilmesinin yanı sıra, yüzlerdeki parlayan kısımlar yumuşadı. Ekip bu film benzeri kaliteden memnun kaldı. Aydınlatma izleyiciler değil orkestra üzerinde yoğunlaşıyordu. AMIRA’nın resim kontrastı da filme çok benziyordu. Hem şef hem de performans sanatçıları çok ilgi çekici göründü. 

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.