Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Panasonic VariCam LT ile Kawasaki Reklamı Çekildi
Panasonic VariCam LT ile Kawasaki Reklamı Çekildi
26.07.2018 10:57

Kawasaki Motors ile çalışan yapım firması F&P Media, Kawasaki Motors Europe için bir internet reklamı çekmeleri için Henk van den Doel ve Maarten Kempen yönetmen ikilisini görevlendirdi. F&P Media öykünün yaratılmasından post prodüksiyona kadar tüm yapımı yönetti. 

Yönetmen ikilinin 2005 yılında DVX100 ile başlayıp RAW ile devam eden Panasonic macerasının yıllardır yarattığı renkli ve yüksek kontrastlı görüntüler, VariCam’in benzersiz renk teknolojisiyle daha da çarpıcı hale geldi.

Fantastik bir görünüm sağlamanın yanında VariCam’in üstün güvenilirliği de ikili için satın alma kararında ana ölçüt oldu. Henk van den Doel şunları söyledi: “Kameraların artık neredeyse bir bilgisayar ve lensten oluştuğu günümüzde, hala kamera hissi veren kameraları seviyorum. Her şey iyi tasarlanmış, her şey doğru yerde ve mantıklı. Günlük olarak iyi iş çıkarıyor ve rutinimize çok iyi ayak uyduruyor.

Henk: “Satın almadan önce VariCam LT ile pek test yapmadık bile. İlk yaptığımız çekimde istediğimiz kameranın bu olduğundan emindik.

Kawasaki gibi üst düzey projelerden farklı kayıt kodekli uzun kayıt oturumlarına kadar uyarlanması kolay ve çok yönlü. Bir gün Kawasaki projesini PL-mount yuva üzerinde sinema lensleriyle çekerken, ertesi gün kamera sabitlenmiş bir EF lens takılı olarak bir sunucuyu çekiyordu, esnekliği çok iyi. Çalışması hızlı, güvenilir ve sağlam; kameranın doğrudan verdiği görüntünün kalitesi nefes kesici.

VariCam kamera serisinin önemli bir özelliği, 800 ve 5000 ikili ISO hassasiyeti sayesinde kullanıcının zayıf ışıklı koşullarda inanılmaz net görüntüler çekerken, her iki ISO düzeyinde eksiksiz 14+ dinamik aralık adımını koruması. 

Henk açıkladı: “İkili ISO değeri bizim için çok önemli olmasa da, kullanışlı. VariCam ile çekim yapmamızdan önce birçok kamera ya ISO 320 ya da ISO 80 idi, ve şimdi başlama noktamız 800. Eğer yavaş bir zoom lensi kullanıyorsak veya zayıf ışıklı koşullarda çalışıyorsak, bazen ISO 5000’e geri dönüyoruz. Çok daha fazla esneklik, yeni olanakların kapısını açıyor.

Kawasaki reklamı projesinde 1970’lerin efsanevi Kawasaki Z1 motosikletinin bir modern klasik güncellenmesi olan, merakla beklenen 2018 modeli Z900RS çekildi. Z900RS Kawasaki markası için önemli bir köşe taşı olup, performans motosikletçiliğinin yüzünü sonsuza dek değiştirdi.

Maarten Kempen anlattı: “F&P Media ile her model yılı için motosikletlerin stüdyo görüntülerini çekiyoruz. 2018 modellerini çekerken Z900RS hemen dikkat çekti. O anda bu model için özel bir şey yapmamız gerektiğini anlamıştık.

Henk ekledi: “Bu bir Kawasaki Z1 mirasıydı, bu gerçek klasik motosiklet, net bir stüdyo çekiminin bu yeniden doğan klasik için yeterli olmadığını anlamamızı sağladı.

İyi bir kamera asla orta halli bir aydınlatmanın yerini tutmaz. Fakat Kawasaki projesi üzerinde çalışırken her şey denetimli bir ortamdaydı, bu sayede Görüntü Yönetmeni Maurice Bossers’in yarattığı aydınlatma tamamen kontrolümüz altındaydı. İstediğimiz görünüm ve hissi yaratırken harika bir iş çıkardı. Sette görüntüyü yaratırken renklendirme üzerinde biraz çalışıldı. Kameranın yakaladığı görüntü neredeyse doğrudan kullanıldı. Monitöre gelen görüntüler harikaydı.

Çekilen reklamda F&P Media ilk olarak bir Kawasaki stüdyo çekimini gerçek bir stüdyonun dışında yaparak senaryoya konu ekledi. Eski bir ambarı boşaltıp bir motosiklet atölyesi gibi görünecek şekilde yeniden düzenlediler. Çalışma başarılı oldu ve Adforum’da dünya çapında en iyi beş reklam listesine girdi. 

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.