Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Slomo.tv Dominator AT/3G Sunucular Kazakistan’da
Slomo.tv Dominator AT/3G Sunucular Kazakistan’da
27.07.2017 22:03

Etkin maliyetli, yüksek performanslı sunucu tabanlı görüntü kayıt ve tekrar oynatım sistemleri firması Slomo.tv, Kazakistan devlet yayıncısına yeni Dominator AT/3G yapım sunucularından teslim etti. Sunucular Astana’daki EXPO 2017 fuarının yayınında gereken içerik kayıt, depolama ve tekrar oynatım sistemlerini sağladı. 115 ülkeden katılımcı ve iki milyondan fazla ziyaretçiyi konuk eden EXPO 2017, Orta Asya’da politik ve kültürel açıdan önemli bir etkinlik.

EXPO 2017 açılış töreninin yayınlanması, ana yayıncı Kazakistan Devlet TV ve Radyo Kuruluşu ve ana TV kanalı Kazakhstan için önemli zorluklar getirdi. Bunların ilki Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in stand sahiplerine ve katılımcılara hoş geldiniz dediği, yüzlerce oyuncu ve özel efektin olduğu açılış töreninin boyutu idi. 

Diğer bir zorluk, açılış töreninin prova olanaklarının kısıtlı olmasıydı. Sanat ekipleri ve TV yapım ekipleri için birlikte prova yapma imkanı çok az defa oldu. Maliyet ve lojistik zorluklar çok sayıda tekrarı engelledi, ama Slomo.tv Dominator AT/3G sunucular sayesinde yayın ekibi adeta saati geriye döndürüp canlı malzemeleri gözden geçirerek en iyi kamera konumlarını, odakları, sahneleri ve diğer değişkenleri seçebildiler. Yayıncı Dominator’ün The Academy adlı bir özelliğinden yararlandı. Bu yazılım tabanlı opsiyon Dominator sistem operatörünün canlı yayın akışı içerisindeki en iyi, en etkileyici çekimleri seçebilmesi için kaydedilen tüm kanalları senkron olarak oynatmasına imkan veriyor. 

Prova sırasında Dominator AT/3G sunucular 16 adet HD yapım kamerasından canlı sinyaller aldı. İçerik kaydedilir edilmez yönetmen ve yapımcı tüm akışları tekrar oynatıp seçerek en iyi çekimler kombinasyonunu oluşturdular. Sistem yayıncıya tüm açılış töreninin yedek kopyasını alma imkanı verdi.

Dominator AT/3G sunucu sistemi 226 saatlik 100mbit HD görüntünün SSD depolanmasını sağlıyor. EXPO 2017’de be geniş bellek kapasitesi yapım ekibinin malzemeyi harici bellek sistemlerine yedeklemesine gerek kalmadan günler boyunca çekim ve kayıt yapmasını sağladı. Dominator AT/3G 12 adede kadar 3G SDI görüntü kalanını kaydetmenin yanı sıra, aynı anda istenen sayıda kanalı pürüzsüz hız denetimiyle oynatabiliyor. Bütünleşik bir çoklu görüntüleyici, hem HDMI hem de SDI çıkış üzerinde kayıtlı tüm malzemelere çok hızlı erişim sağlıyor.

Slomo.tv ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0312 438 68 18 numaralı telefondan İdeaPro’yu arayabilir veya www.slomo.tv adresini ziyaret edebilirsiniz.