Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Çok Düşük Bütçeyle Yeni TV Kanalları
Çok Düşük Bütçeyle Yeni TV Kanalları
14.11.2018 10:52

Gün geçmiyor ki dünyanın herhangi bir yerinde yeni bir televizyon kanalı yayına başlamasın. Seçeneklerin çokluğu kanal başına izleyici istatistiklerindeki düşüşün karlılığa olumsuz yansıdığı bir duruma doğru gidişe neden oluyor. Bir televizyonu kurup başlatmanın sermaye maliyeti, sahibine ve yatırımcılarına çok yüksek risk getiren geleneksel TV yayın yöntemleri izleniyorsa çok yüksek olabiliyor. Yayın piyasalarındaki deneyimli şirketler sermaye ve işletme harcamalarını sürdürmeye yetecek kazançları yaratamayıp açıldıktan kısa süre sonra kapanan birçok küçük yenilikçi kanalın farkındalar. 

Bu makale, kanal kurma alanında öncülük eden ve StreamCircle teknolojisiyle yukarıdaki risklerin çoğundan kaçınmayı başarabilen Info TV Brno ve South Moravia’nın öyküsünü anlatıyor. Stream Circle yaratıcı girişimcilerin sıfır sermaye harcaması ile yeni televizyon kanalları kurmalarına imkan verdiği için NAB’de Game ChangerAward ödülü kazandı.

Pohoda Media Group Yönetim Kurulu Başkanı Nikola Parizkova şunları söyledi: “haberler, trafik durumuyla ilgili özel bilgiler, güncel gelişmeler ve diğer değerli bölgesel hizmetleri sunacak bir yerel televizyon yayını yaratmak istedik. Fakat potansiyel sermaye harcamaları konusunda endişeliydik ve alternatif çözümler aramak zorundaydık. Amsterdam’daki IBC fuarında Stream Circle ekibiyle tanıştığımızda teknik bilgilerinden ve sıfır sermaye tekliflerinden çabuk etkilendik.” Görüşmeler yapıldı ve çözümü en az gecikmeyle kurmak üzere anlaşıldı, istasyonun yayına başlaması sadece birkaç günlük bir süreç gerektirdi.

Nikola Parizkova, Pohoda Media Group

Şekil Info TV Brno’nun operasyonlarının içerik akışını açıkça gösteriyor. Bu otomasyonlu çözüm tasarımının ana hedefi olan minimum düzeyde insan gücü, yayıncı için harcamaları daha da azalttı. Sol tarafta içerik kaynakları görülüyor. İnternetten anlık trafik verileri, trafik kameralarından canlı görüntü akışları, yerel hava tahminleri, yerel ve ulusal haberler, ekonomik ve finansal güncellemeler gibi çoğu IP tabanlı olup, yine Pohoda Media Group’un bir üyesi olan RadioDalnice’nin sesleriyle zenginleştiriliyor ve yerel ve ulusal reklamlarla finanse ediliyor. Ardından bu çeşitli kaynaklar çıkışa playout otomasyonu ve grafik yazılımı olarak hizmet veren StreamCircle çözümüne aktarılıyor. Bu süreç sırasında yazılım, banner, acil haber duyuruları, yerel uyarılar, acil durum mesajları, özel teklifler ve diğer grafikler, logolar, kayan yazılar ekleyerek daha cazip içerikler yaratıyor. StreamCircle çözümü DVB-T yayın merkezine bir HD-SDI sinyali olarak sağlıyor. Alternatif olarak, programlar gerekirse programlar IPTV ağlarının üzerinden de veri akışı olarak yayınlanabiliyor.

Info TV kanalının ekran görüntüsü örneği

Finansal açıdan bakıldığında Info TV Brno sadece 1,2 milyonluk bir nüfusa yayın yapıyor olsa da StreamCircle için birinci sınıf bir referans müşteri. Ücretsiz, açık yayın yapan bir hizmet olduğu için kanalın operasyonlarının son derece verimli olması gerekiyor, çünkü gelirinin çoğu çok zengin küresel şirketlerden değil, maliyet endişesi duyan bölgesel reklam verenlerden geliyor.

YAZAR HAKKINDA
Martin Junek
PROVYS / www.provys.com
En Çok Okunanlar
Dergi