Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ONAIR MEDYA, Tanzanya'da Kuracağı Şirkette Yılda Bin Adet FM-TV Verici Üretmeyi Hedefliyor
ONAIR MEDYA, Tanzanya'da Kuracağı Şirkette Yılda Bin Adet FM-TV Verici Üretmeyi Hedefliyor
14.11.2018 17:14

22 yıl önce İstanbul’da Elektronik Mühendisi Lütfi Aysan tarafından kurulan ONAIR MEDYA, satışlarının %80’ini ihraç ediyor. Özellikle Afrika kıtasında ürünlere olan ilginin fazlalığı nedeniyle Tanzanya’da imalata hazırlanan şirket, FM verici ve anten sistemleri konusunda Afrika ve Uzakdoğu’da önemli bir pazar payına sahip. 

Şirket sahibi ve genel müdürü Lütfi Aysan yeni yatırımları için şunları söyledi: “1996 yılında başlayan radyo-TV vericileri ve anten sistemlerini yerel imkanlarla üretmek, tasarımlarını yapmak, dünyada bilinen bir marka yaratmak gibi hedeflerimi gerçekleştirmenin bende oluşturduğu güvenle, yeni hedefim olarak, çeşitli ülkelerde üretim üsleri, teknik destek birimleri kurmayı belirledim. Ülkemizin gerçekten dövize ihtiyacı var. Herkesin elinden gelen imkanları kullanması, gereken riskleri almasının zamanı. ONAIR, 22 yıldır bu konuda uzmanlaşmış dünyadaki nadir firmalardan birisi. Önemli tecrübeleri var ve bu tecrübelere, yeni teknolojileri hızlıca adapte ederek son zamanlarda satışlarında büyük bir artış oldu. Mesela tüm vericileri artık internet üzerinden izlenebiliyor, arıza durumlarında kullanıcılara e-mail - SMS atıyor, hatalar öncelikle vericinin kendisi tarafından otomatik gideriliyor. Vericilerin modülatörleri dijital(DDS), ses girişinde ses kesildiğinde IP ses girişini seçip yayına otomatik devam ediyor, internet yoksa SD kartta önceden yüklenmiş olan müzikleri çalıyor. Yazılım güncellemelerini verici kendisi otomatik yapıyor. RDS internetten güncellenebiliyor, otomasyon sistemi ile entegre olarak çalan şarkı ve şarkıcı adı radyolarda gösterilebiliyor. Bütün bunları aynı yerde başka ülkelerde üretilen vericilerde bulmak mümkün değil. Yıllardır yeni teknolojileri vericilerine ilk uygulayan firma idik, şimdi teknoloji geliştiren firmayız.

Tanzanya’da bu yıl 7 radyo istasyonu kurduk. Türkiye’den oraya kargo bedelleri çok yüksek. Müşterilerin satın alma maliyetini düşürmek için yerinde üretim yapmaya karar verdik. Tanzanya devletinin de vergi teşvikleri var. Orada üretilen mallar Doğu Afrika ülkelerine de gümrük vergisi sıfır olarak ihraç edilebiliyor. Bu nedenlerle Tanzanya’ya ofis açıyoruz ve üretime 2019 yılında başlayacağız. Tanzanya’daki distribütörümüz Almas Maige de yatırıma ortak olacak. İmzaları DEİK’in düzenlediği Türkiye-Afrika 2. Ekonomik İş Forumu’nda attık. Vatana millete hayırlı olsun.

ONAIR MEDYA ürünlerini daha ayrıntılı incelemek için www.onair.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.