Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Zero Density ile DreamWall Işınlıyor!
Zero Density ile DreamWall Işınlıyor!
19.11.2018 11:49

Bilim kurgu filmlerinde hep izlemişizdir; odada bir grup insan toplantı yapar ve çoğu 3D hologram olarak katılırlar. Bu yakında televizyon kanallarında da görülecek. Zero Density ile DreamWall bu kez de grafik şirketlerinin ışınlama (teleportation) olarak adlandırdıkları sanal stüdyo yapımcılığı konusunda güçlerini birleştiriyor.

World Cup sırasında RTBF, Belçikalı yıldız oyuncu Eden Hazard’ı Rusya’dan canlı bir söyleşi için Belçika’daki stüdyoya taşıyarak yayıncılıkta bir ilke imza attı. Sanal Hazard stüdyoda koltuğuna oturup sunucularla gerçekçi göz teması kurdu. Bu teknolojinin yakında daha da ileri teknolojili olanaklar getirmesi bekleniyor ve Zero Density ile DreamWall bu alanda işbirliğine gidiyor. 

TF1 kanalındaki haftalık Telefoot futbol programının Zero Density ve DreamWall ile birlikte çalıştıkları proje, milyonlarca bilim-kurgu hayranını kendine çekecek. Kanalın ilk “ışınlanan” konuğu Vahid Halilhodzic, Hazard uygulamasını bir adım öne taşıdı. 

Telefoot’un sanal yayınındaki ilk, konuğun masanın arkasına, sunucunun yanına oturtulması ve bu sayede konuğun programın içine karışması oldu. 

Işınlanmanın arkasındaki teknoloji ise şöyle: Uzak bir noktadan ana stüdyo olarak görüş açısı ayarlanıyor ve ses ile görüntü stüdyoya gönderiliyor; tüm giriş sunum yazılımını takip sistemiyle bağlantılandıran Zero Density teknolojisi kullanılarak bir düzlem nesnesine yerleştiriliyor. Böylece dünyanın her yerinden yayınlanabilen, sette fotoğraf gerçekçiliğinde bir sanal konuk elde ediliyor.

Zero Density’nin yeni kuşak dahili Keyer’ı içerik sağlayıcıların ve yayıncıların göz teması, gölgeler, yansımalar ve ışık çekimlerini ayarlayarak sanal ve gerçek elemanlar arasında eksiksiz bir etkileşim sağlıyor.