Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Cinevideo 4K Canlı Yapım Kapasitesini Sony ile Genişletti
Cinevideo 4K Canlı Yapım Kapasitesini Sony ile Genişletti
20.11.2018 15:37

İtalya’nın önde gelen spor yapım firmalarından Cinevideo, Dolphin-7 HDR 4K/UHD OB van aracının canlı yapım yeteneklerini genişletmek için bir kez daha Sony’yi seçti. Son teknolojili Sony HDC-4300 sistem kameralarının eklenmesiyle Cinevideo artık yayıncının gereksinimlerine bağlı olarak 4K, HD ve süper yavaş hareketli olarak spor çekimleri yapabilecek. 

Cinevideo Satış Müdürü Andrea Buonomo şunları söyledi: “Hangi kamera çözümlerini seçeceğimize karar vermeden önce piyasada şu anda mevcut seçenekleri derinlemesine inceledik. Bizim için önemli olan bir konu, OB van aracımızda var olan sistemlerle kesintisiz bütünleşme idi, aynı zamanda geleceğe dönük bir çözüme yatırım yapmak istiyorduk. Sony HDC-4300 sistem kameraları istediğimiz tüm özelliklere sahip.

Yapımlar ve çekimler sırasında Sony HDC-4300 sistem kameraları 4K çözünürlüğe kadar saran görüntü kalitesi ve canlı, gerçekçi görüntüler sunarak izleyicileri olayın içine çekiyor. Canlı yayınlar sırasında kameranın gelişmiş 2/3 inç 3 çipli 4K resim sensörlü optik sistemi yeni kuşak ITU-R BT.2020 renk gamını destekliyor ve geniş renk reprodüksiyonu sağlıyor.

Sony XVS-8000 görüntü mikseri içeren OB van aracına hem 4K HDR hem de HD HDR içeriklerin gerçek zamanda çevrilmelerini ve çok amaçlı 4K HDR canlı yapımlar için eşzamanlı ve gerçek zamanlı akışları sağlayan ikinci bir HDRC-400 HDR çevrim birimi de kondu. Sonuç olarak Cinevideo’nun OB van aracı artık IP üzerinden en gelişmiş uçtan uca 4K HDR canlı yapım iş akışını sunuyor. Bu yatırım Cinevideo’nun endüstrinin gereksinimlerini karşılamak için yapım iş akışlarının dinamizmini ve esnekliğini sürekli arttırma ilkesine uygun.

Sony Professional Solutions Europe İtalya Satış Müdürü Benito Mari şöyle konuştu: “Cinevideo ile Buonomo ürettikleri içeriklerin mükemmel kalitesi ve sundukları yenilikçi hizmetlerle televizyon yayın hizmetleri piyasasında iyi birer isme sahipler. Bu yatırımla Dolphin-7 OB van, yeni kuşak görsel-işitsel içeriklerin yapımına hazır, dinamik ve yüksek performanslı bir ünite haline geldi. Canlı yapım sanatını hayata geçirmek için Cinevideo ile birlikte çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz.

Cinevideo’nun yeni HDC-4300 sistem kameraları, var olan Sony çözümlerini içeren bir holistik yapım sisteminin bütünleşik bir parçası olarak kullanılıyor. OB van aracında IP ağ yapımları için yer alan ve standart olarak 12G-SDI sinyallerle çalışan BPU-4500A 4K/HD taban bant işlemci birimleri, ek donanım maliyeti olmadan 4K/UHD sinyallerin mevcut SDI altyapısıyla kolayca bütünleştirilmesine imkan veriyor. Ayrıca HDCU-3100 kontrol birimleri sistem kameralarına IP yapım yetenekleri ekliyor ve sinyalleri uzun mesafelere iletirken yüksek kaliteyi koruyor.