Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > JVC GY-LS300 4KCAM ile İrlanda Belgeseli
JVC GY-LS300 4KCAM ile İrlanda Belgeseli
20.11.2018 17:49

İrlanda göçünü anlatan My Ireland adlı sinema filmi uzunluğundaki belgesel, İrlanda’da olayların geçtiği yerlerde iki adet JVC GY-LS300 4KCAM Super 35 kaydedicili kamera ile çekiliyor.

St. Louis’deki Dancing Fox Pictures, yapıma kameraman ve ekip sağlama işini yine St. Louis’deki Monaghan Productions’a verdi. Dancing Fox firması çok kameralı etkinlik çekimleri, tanıtım videoları ve sinema hizmetleri alanlarında uzman. Dancing Fox çekimlerden hemen önce iki tane JVC GY-LS300 4KCAM kamera satın aldı.

Portatif, hızlı kullanılabilen ve sinematik görüntü veren bir kamera isteyen Dancing Fox ekibi önce ülkenin çeşitli yerlerinde, hem Dublin hem de uzak köylerde deneme çekimleri yaptı. JVC GY-LS300 4KCAM kameranın bir ENG kamerası gibi taşınması kolay ama film benzeri görüntü yakaladığı görüldü. 

2019 başlarında tamamlanması planlanan belgesel, konutlara kitlesel el koymalar, büyüyen evsizler sorunu, barınmaya yetmeyecek kadar düşük gelirli işlerde çalışan vatandaşlar dahil İrlanda göçünün çeşitli nedenlerini keşfediyor. Öykü, My Ireland’ın 15 yaşında iken iş bulmak için ülkesini terk eden yönetmen ve yapımcısı Anthony Monaghan’ın yaşamını yansıtıyor. 

Söyleşilerin çoğu önceden planlanmıştı ama bazıları da çekimler sırasında ekleniyor. Doğaçlama söyleşiler için hızlı kurulumlar yapılıyor. JVC GY-LS300 4KCAM küçük olmasına rağmen tüm harici kontrolleri kameramanın parmak uçlarına getiriyor. Ekip kamerayı çekime hazırlamak için harcadığından daha uzun zamanı, tripodun yüksekliğini ayarlamaya harcıyor.

My Ireland için JVC GY-LS300 4KCAM kameralarla birlikte üç adet Rokinon Cine DS prime lensler kullanılıyor. Sinematik bir görüntü için, dinamik aralığı film benzeri enlemle yüzde 800 genişleten J-Log modunda 4K/24p çekim yapılıyor. Super 35 sensör çok iyi alan derinliği sunuyor.

JVC ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 576 94 85 numaralı telefondan Avsistek’i arayabilirsiniz.