Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Lawo Miks Çözümleri Myanmar'da
Lawo Miks Çözümleri Myanmar'da
20.11.2018 17:51

Yedi milyonu geçen nüfusuyla Myanmar’ın hareketli başkenti Yangon, Asya’daki en hızlı gelişen medya merkezlerinden birisi. En popüler haber, bilgi ve eğlence kanallarından biri Padamyar FM.

Padamyar TV tesisini yenilemenin zamanı geldiğinde Lawo’yu tercih etti ve Myanmar’daki sistem bütünleştirici Elevate Broadcast Pte Ltd.’den donanım satın aldı. Yenileme kapsamında kullanılan Lawo ürünleri, bir Lawo crystal miks konsolu, Compact Engine AoIP miks platformları ve VisTool GUI tasarım yazılımı. 

Padamyar FM’in yayın denetim odasındaki crystal’ın miks kapasitesini genişleten sanal bir VisTool mikserle desteklenen 12 fader’li crystal konsol var. Kişisel VisTool ön ayarları, kullanıcıların her iki miks aygıtı üzerinde aynı anda kaynak atamalarını ve diğer ayarları anında çağırmalarına imkan vererek operatörün çalışma hızını ve doğruluğunu yükseltiyorlar.

Diğer bir operasyonel özelik, VisTool ile Lawo Compact Engine’i istasyonun master denetim odasında bir araya getiriyor. Normalde bu kombinasyon dokunmatik ekranlı bir cross-point yönlendirici işlevi görüyor, ama tüm tesiste sinyalleri yönlendirip mikslemek için ya da acil yayınlar sırasında yayın stüdyolarını tamamen atlamak (bypass) için de kullanılabiliyor. Compact Engine ile özel bir VisTool grafik kullanıcı arayüzünü (GUI) birleştirmek, Padamyar FM’in çok önemli bir işi ekonomik şekilde gerçekleştirmesini sağlıyor. 

Lawo’nun fiziksel ve sanal radyo çözümleri arasında yeni ruby radyo konsolu, sapphire, sapphire compact ve crystal miks yüzeyleri, crystal CLEAR ve RƎLAY sanal radyo mikserleri ve gelişmiş VisTool GUI tasarım yazılımı var. 

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.