Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Homebrew Films, Blackmagic Design Ultra HD Stüdyo Kurulumuyla Hizmetlerini Çeşitlendiriyor
Homebrew Films, Blackmagic Design Ultra HD Stüdyo Kurulumuyla Hizmetlerini Çeşitlendiriyor
28.11.2018 19:05

Blackmagic Design, Güney Afrika merkezli Homebrew Films şirketinin, aralarında URSA Broadcast ve ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K’nın da bulunduğu Blackmagic Design ürünlerinden oluşan, bir Ultra HD 4K stüdyo güncellemesini tamamladığını duyurdu.

Cape Town’deki Atlantic Studios merkezindeki Homebrew Films şirketi; aralarında ‘The View’ adlı sohbet programının Afrikaans versiyonu olan ‘Tussen Ons’ ve yerel güncel haber programı ‘Kwela’nın da olduğu, vahşi yaşam belgesellerinden dizilere kadar geniş bir program yelpazesinin teslimatını yapmaktadır.

Homebrew’in teknik stüdyo yöneticisi Chris Gardner, çabucak kurulabilen ve yapılandırılabilen ve aynı zamanda, Homebrew şirketine piyasada bir avantaj sağlayacak bir stüdyo sistemine ihtiyaç duyuyordu.

Güney Afrikalı yayın kurumları, henüz Ultra HD’yi kabul etmese de diğer şirketlerden bir adım önde olmak, mantıklı geldi. Böylece, yayıncıların içerik ihtiyaçlarını hem şimdi hem de gelecekte karşılayabileceğiz,” diye ifade ediyor Chris. “4K teknolojisine şimdi geçmenin güzel yanı da yüksek kaliteli canlı yayın akışını ve etkinlik videolarına olanak tanıyarak, yapım portföyümüzü çeşitlendirebileceğimizdir.

Canlı stüdyo çekimleri için Homebrew, Blackmagic Studio Viewfinder ve Canon KJ20 x 8.2 BIRSE HD b4 optik lenslerle donatılmış, altı adet URSA Broadcast kameranın kurulumunu yaptı. Sistem zincirini iki adet ATEM Camera Control Paneli tamamlamaktadır ve bunlar; SmartView 4K ve SmartScope Duo ile, gelen sinyalleri denetleyip eşleştirmek üzere kullanılmaktadır.

Talkback ve tally için iş akışı, ATEM Talkback Converter 4K cihazından yararlanmaktadır. Bu cihaz; program dönüş sinyalini, iletişimi ve kontrolü 3G SDI üzerinden tüm kamera konumlarına geri gönderir.

URSA Broadcast zincirinin sağladığı esneklik ve muhteşem görüntü kalitesi dengesi, yaptığımız çeşitli çalışma portföyleri için kusursuz çalışmaktadır,” diye açıklıyor Chris. “Açık ve parlak renk paletleri ile bizim kadar kapsamlı çalıştığınızda; hem cilt tonunun kopyalanması ve renk doğruluğu çok önemliydi, özellikle bir canlı yapım esnasında.

12G-SDI kabloları; gömülü ses ile videoyu, stüdyo zemininden, her bir ISO kamera sinyalinin atanmış HyperDeck Studio 12G kullanarak SSD’lere kaydedildiği, yayın galerisindeki bir Smart Videohub 40x40’a taşımaktadır. Yapım deck’leri ayrıca video kasetlerinin oynatımı için de kullanılmaktadır.

Bunların hepsi, canlı program miksinin oluşturulması için, bir ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K ile ATEM 1 M/E Advanced Panel’in kullanıldığı, merkezi bir yapım masasına gönderilmektedir.

Blackmagic Design sayesinde, geleneksel yayın ve canlı yayın iş akışları arasında geçiş yapmak, bundan daha kolay olamazdı. “Bir Blackmagic Web Presenter üzerinden, AUX çıkış yoluyla ATEM’den bir program sinyalini alıp bir bilgisayara götürün ve OBS yazılımını kullanarak canlı yayımlayın.

Yalnızca bu esnekliğinden dolayı değil, aynı zamanda tasarımı ve kurulumunun kolaylığından dolayı, bu ürünlerden çok memnun kaldık,” diyerek Chris sözlerini bitiriyor. “Daha net açıklayacak olursak; sistem için özel öğeleri ve ekipman raflarını oluşturmak da dahil olmak üzere; tasarımı, kablo döşemesi, kurulumu ve sistemi yerleştirme ikimizin sadece dört haftasını aldı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.