Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Blackmagic Design Blackmagic eGPU Pro Grafik İşlemci
Blackmagic Design Blackmagic eGPU Pro Grafik İşlemci
15.12.2018 15:18

Blackmagic Design, inanılmaz derecede hızlı AMD Radeon RX Vega 56 grafik işlemci özelliğine sahip, harici grafik işlemci Blackmagic eGPU Pro’yu duyurdu. DaVinci Resolve, 3D oyunlar ve Sanal Gerçeklik (VR) gibi profesyonel yaratıcı yazılımların hızını arttırması üzerine tasarlanmış olan Blackmagic eGPU Pro; orijinal Blackmagic eGPU modelinin performansını neredeyse iki katına çıkarır ve 13 inçlik bir MacBook Pro bilgisayarda dahili grafiklerin performansını 22 katına kadar geliştirir.

Blackmagic eGPU Pro, dahili bir AMD Radeon RX Vega 56, iki adet Thunderbolt 3 portu, 5K ekranların bağlanabilmesi için yeni bir DisplayPort, HDMI 2.0, şarj için 85W’luk güç kaynağı ve dört adet USB 3.1 bağlantı özelliklerini içermektedir. Apple ile ortaklaşa tasarlanan Blackmagic eGPU Pro’nun entegre tasarımı, profesyonel videolar üzerinde çalışanlara, 3D oyun oynayanlara veya en son sanal gerçeklik yazılımlarını kullananlara, üst düzey masaüstü bilgisayar sınıfı grafik işlemcileri ve işlem hızlandırma sunar.

Blackmagic eGPU Pro, 8GB’lık HBM2 RAM, 410 gigabaytlık bant genişliği ile devasa 2048-bit arayüz belleğine, 10.5 teraflop’a varan işlem gücünde 56 ayrı hesaplama birimi (discrete compute unit) özelliklerine sahiptir. AMD Radeon RX Vega 56, saniyede 94 milyar dokulu piksel doldurabilmektedir. Blackmagic eGPU Pro ayrıca, oyun ve uygulamaları için grafik ve bilgisayar performansını en üst seviyeye taşımak üzere, GPU’ya neredeyse doğrudan erişim sağlayan Apple’nin metal grafikler teknolojisi için de destek sağlar.

Önceki eGPU modelinden neredeyse iki kat daha hızlı performansı ile, DaVinci Resolve kullanıcıları şimdiye kadar hiç görülmemiş derecede, daha çok sayıda gerçek zamanlı efektlere ve renk düzeltmeye sahip olacaklar. Kullanıcılar böylece, yaratıcı seçenekler üzerine daha çok yoğunlaşıp, bekleyerek geçen zamanı azaltabilirler. 13-inçlik bir MacBook Pro’da DaVinci Resolve yazılımını çalıştıran kullanıcılar, GPU’nun yoğun çalışmasını gerektiren gürültü azaltma gibi işlemlerin, Blackmagic eGPU Pro ile 22 kat kadar daha hızlı olduğunu göreceklerdir. DaVinci Resolve 15 ayrıca, birden fazla GPU’yu ve Apple’nin Metal teknolojisini destekler. Bu da Blackmagic eGPU Pro’dan kapsamlı olarak faydalanabilmenizin en iyi yoludur. 

Sanal gerçeklik (VR) yazılımı ve kulaklıklarını kullanan oyuncular ve kullanıcılar için Blackmagic eGPU Pro, bir dizüstü bilgisayarda dahi tamamen üç boyutlu deneyimler için; daha yüksek çözünürlükte görüntüler, daha yüksek kare hızında video oyun deneyimi, daha iyi ışıklandırma ve daha ayrıntılı dokular sunar. Blackmagic eGPU Pro ayrıca, 5K ekranları çalıştırması için bir DisplayPort bağlantısı da içerir.

Blackmagic eGPU Pro’nun şık işlenmiş kaplama yüzeyi, tek bir alüminyum parçasından oluşmaktadır. Ayrıca, hava akışının mükemmel bir şekilde dengelenmesi ve ısı dağılımının etkili bir şekilde gerçekleşmesi için tasarlanmış olan, eşsiz bir soğutma sistemine sahiptir. Soğutma sistemi ayrıca, video prodüksiyon ve ses mühendisliği ortamlarında çalışanlar için çok önem taşıyan, son derece sessiz çalışma özelliğine de sahiptir.

Grafik ve bilgisayar performansını hızlandırmasının yanı sıra, Blackmagic eGPU Pro ayrıca; klavye, fare, Thunderbolt ekranlar, büyük ekran HDMI televizyonlar, 5K ekranlar, VR kulaklıkları, yüksek hızlı depolama gibi daha nice cihaz ve aksesuarların bağlanması için mükemmel bir bağlantı merkezi (hub) işlevi sunar. İki adet 40Gb/s Thunderbolt 3 bağlantısı, 4 portlu dahili bir USB bağlantı merkezi (hub), DisplayPort ve HDMI çıkışı içerir. Ayrıca bağlantılar, aksesuarların kolay bir şekilde bağlanıp çıkarılabilmesi için, ergonomik aralıklarla konumlandırılmıştır.

Güç konusuna gelince, Blackmagic eGPU Pro; GPU’ya güç temin etmenin yanı sıra, Thunderbolt 3 yoluyla dizüstü bilgisayarınızın şarjı ve aksesuarların çalıştırılması için, 85W’lık güç sağlayabilen dahili bir güç kaynağı içermektedir. Güç kaynağı 100V ile 240V arasında çalışır ve standart bir IEC güç konektörü içerdiğinden, dünyanın her yerinde kullanılabilir.


Ürün Blackmagic eGPU Pro Grafik İşlemci
Marka Blackmagic Design
Firma MediaCast
Telefon 0212 222 45 02
Web www.mediacast.com.tr