Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Living As One; Blackmagic Design DeckLink Mini Recorder 4K ve Mini Monitor 4K Ürünlerini Kullanıyor
Living As One; Blackmagic Design DeckLink Mini Recorder 4K ve Mini Monitor 4K Ürünlerini Kullanıyor
22.12.2018 13:12

Blackmagic Design, ibadethane ve kurumlar için site ağı (multisite) ve canlı internet yayın çözümleri sunan, global bir lider olan Living As One, LLC şirketinin; popüler Multisite Platform’unu Blackmagic Design DeckLink Mini Monitor 4K ve DeckLink Mini Recorder 4K ürünleriyle geliştirdiğini açıkladı. Bu ürünler, Living As One’nin en önemli eksiksiz canlı yayın çözümü için, UltraHD video içeriğini uzak mekanlara ve web’e güvenli bir şekilde canlı yayınlamak üzere tasarlanmış olan, yüksek kaliteli görüntü yakalama ve oynatma imkanı sunar.

Texas merkezli Living As One, LLC şirketi, geniş bir coğrafik yapıya sahip kurumların kendi bünyelerindeki ve birbirleri arasındaki iletişimi geliştirmeye odaklıdır. Şirket 2014 yılında, profesyonel video piyasasında dayanıklı bir canlı yayın çözümü eksikliğini doldurmak üzere kuruldu ve artık sayıları gittikçe büyüyen, çok mekanlı kar amacı gütmeyen ve kar amaçlı kurumlara hizmet sağlamaktadır.

Living As One Multisite Platform’u uzak konumlara; sıfır kayıp özelliğiyle güvenilir, yüksek kaliteli video iletmektedir ve bunu sorunsuz gerçekleştirmemizdeki en önemli yollardan biri de DeckLink ürünlerini kullanmamızdır,” dedi Living As One CEO Paul Martel. “Kodlayıcılarımız ve kod çözücülerimiz, video içeriğinin %100’ünün, yayın mekanından bulut kodlayıcımıza ve oradan da dünyanın herhangi bir yerindeki bir konuma; internetin tamamen devre dışı olduğu durumlarda bile, yayın akışının başından sonuna kadar eksiksiz olarak iletildiğinden emin olmamızı sağlıyor. DeckLink ürünleri güvenilir ve uygun fiyatlıdır. Bu sayede, profesyonel video sinyallerinin kompakt bir sistemde, yüksek kalitede yakalanmalarını ve oynatılmalarını gerçekleştirebiliyoruz.

Blackmagic Design DeckLink Mini Recorder 4K, Multisite Encoder için gerçek zamanlı video yakalama imkanı sağlarken, DeckLink Mini Monitor 4K da Multisite Decoder ile canlı/DVR oynatma işlemi için kullanılmaktadır. Bu sistemle Living As One şirketi; tek bir UltraHD sinyalinin kusursuz yayınını veya iki adet 1080p60 sinyalin, oynatma noktalarında garantili senkronizasyonunu sağlayabilmektedir.

Tek kanal ve çift kanal modelleriyle satılan Multisite Encoder cihazları, HDMI ve SDI üzerinden profesyonel ses ve videoyu yakalar ve H.264 veya H.265 (HEVC) kodeklerini kullanarak bir veya iki video kanalını ya da 16 kanala kadar kusursuz senkronize edilmiş ses kanalını etkili biçimde sıkıştırır. Daha sonra, Living As One içerik teslim ağına sinyallerin canlı yayını gerçekleştirilir. Yayında oluşabilecek herhangi bir aksaklığın süresi ne olursa olsun, yayın iletim sürecinde kaybolmuş olabilecek içerik, patentli bir yöntemle kodlayıcılar tarafından otomatik olarak yeniden gönderilir.

Gönüllü operatörlerin kullanacağı göz önünde bulundurularak tasarlanan Multisite Decoder, canlı videonun oynatılmasını ve durdurulmasını mümkün kılan, atanmış donanım üzerinde çalışan ve kullanımı kolay bir video oynatıcı içerir. Videonun oynatılmakta veya durdurulmuş olduğuna bakmaksızın, Multisite Decoder’in gelişmiş algoritmaları, canlı videonun vaktinden önce yerel bir SSD’de ara belleğini oluşturmaya devam ederek, oynatımdaki aksaklıkları önler. Living As One şirketi, sıfır içerik kaybıyla oynatma özelliğini sunan bu Decoder uygulamasının geliştirilmesinde DeckLink SDK’nın yanı sıra DeckLink Mini Monitor 4K ürününü kullandı.

Living As One için en faydalı olan özelliklerden bir tanesi, DeckLink Mini Recorder 4K ve Mini Monitor 4K’ların 16 kanal sesi herhangi bir video formatında destekliyor olma kapasitesidir.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.