Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > İzlanda Müzik Festivalinde JBL, Crown, Soundcraft ve Martin Kullanıldı
İzlanda Müzik Festivalinde JBL, Crown, Soundcraft ve Martin Kullanıldı
24.12.2018 17:24

Kutup Dairesi’nde 24 saatlik günışığı altında Reykjavik’te gerçekleştirilen yıllık Secret Solstice Müzik Festivali’nde dört açık hava sahnesi ve kapalı bir kulüpte kesintisiz performanslar sergilendi. Festivalin düzenleyicileri Slayer, Gucci Mane, Bonnie Tyler, Steve Aoki gibi ünlü sanatçıların gösterileri için beş mekana ses ve ışık sistemleri sağlaması için Hljod X firmasıyla anlaştı. Hljod X her sahneyi JBL VTX V-Series hoparlör grupları, Crown I-Tech yükselteçler, Soundcraft mikserler ve Martin ışık kaynakları ile donattı. 

Hljod X CEO’su Ingolfur Arnarsson şunları söyledi: “Etkinlik ortamında hızlı çalışılıyor, ses sistemini çok kısa sürede kurup bağlamak ve JBL’in harika sesiyle hemen çalışmaya başlamak bizim için önemliydi. Bu bize ses üzerinde çalışmak ve her etkinlikte en iyi ses için her sistemi daha da iyi düzenlemek için ek zaman veriyor. Bu JBL sistemini sevmemizin önemli bir nedeni.

Hljod X açık hava sahnelerini JBL VTX V25-II hoparlör, S28 askılı bas hoparlörleri, Crown I-Tech 12000HD ve 4x3500HD yükselteçler, BSS Omnidrive HD sinyal işleme sistemi ile donattı. Soundcraft dijital miks konsolları sistemle kusursuz bütünleştiği için ses mühendislerinin gün boyunca farklı setlere adapte olmalarını kolaylaştırdı. Kapalı kulüp müziğe tam güç kazandırmak için VTX A12 ile donatıldı.

Secret Solstice Ses Mühendisi Axel Flex Arnason açıkladı: “Böyle bir festivalde VTX 25 ile çalışmak gerçekten bir zevk. Benim sahnemde soft soul müzik çalan bir gruptan agresif hip hop’a kadar çok çeşitli bir müzik spektrumu ve alçak frekans yoğunluğu vardı. VTX sistemi bana eşit dağılımlı bir paletle çalışma imkanı sunarak, yüksek seli tüm spektrumda hoş, bozulmasız ses kalitesi sağladı.

Martin MAC Aura XB Wash yaygın ışık kaynakları gece yarısı güneşiyle rekabet edebilmek için parlak aydınlatma sağladı ve küçük tasarımları ile düşük enerji tüketimleri birden fazla sahneyi verimli bir şekilde aydınlatmak için idealdi. Hljod X, Rush MH3 ışık kaynağını dar, uzun menzilli ışık huzmesi ve etkileyici efektler elde etmek için kullandı.