Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > 2019 ZEISS Fotoğraf Ödüllerine Başvurular Başladı
2019 ZEISS Fotoğraf Ödüllerine Başvurular Başladı
24.12.2018 17:42

ZEISS ile Dünya Fotoğrafçılık Kuruluşu dünya ölçeğinde fotoğrafçıları 2019 ZEISS Photography Award’a katılmaya davet ediyor. Dördüncü yılındaki ZEISS Photography Award, fotoğrafçıları belli bir konuda çalışmalarıyla başvurmaya çağıran, uluslararası bir fotoğraf yarışması. 2019 sloganı Seeing Beyond – The Unexpected (ötesini görebilmek – beklenmeyenler) olarak açıklanan yarışmanın jürisinde Simon Frederick (Sanatçı, Fotoğrafçı ve Film Yapımcısı, Birleşik Krallık), Shoair Mavlian (Yönetmen, Photoworks, Birleşik Krallık) ve Dagmar Seeland (Resim Kurgu Uzmanı, Stern Dergisi, Almanya) gibi fotoğraf endüstrisi uzmanları var. 

Jüri yarışma çağrısına güçlü bir öykü anlatan sıra dışı resimlerle yaratıcılıkta sınırlarını zorlayacak fotoğrafçılar arıyor. Yarışmaya www.zeiss.com/zpa19 adresinden ücretsiz katılınabiliyor ve son başvuru tarihi 8 Şubat 2019. 

2019 ödülünü kazanan kişi 12,000 avro değerinde ZEISS lens, bir fotoğraf projesine katılmak için 3,000 avro seyahat desteği, ve ZEISS ve Dünya Fotoğrafçılık Kuruluşu ile şahsen çalışma olanağı kazanacak. 17 Nisan 2019 günü Londra’da bir ödül töreni yapılacak. Kazanan fotoğraflar ve yarışma listesine girmeyi hak edenlerden bazıları 18 Nisan ile 6 Mayıs 2019 arasında Londra Somerset House’da sergilenecek. Ödül kazanan kişiyi ZEISS şirketin merkez tesisine davet edip ZEISS dünyasının sahne arkasını ve lenslerini tanıtacak. Yarışmaya katılmaya hak kazanan 15 fotoğrafçı 26 Mart’ta, kazanan kişi ise 9 Nisan’da açıklanacak.

2018 ZEISS Photography Award ödülünü kazanan Nick Hannes yorum yaptı: “Garden of Delight adlı fotoğrafımla ZEISS Photography Award’ı kazanmam hem tekrar tekrar internet yayınları hem de klasik medya ve fotoğrafçılık platformlarındaki portföyler sayesinde projemin görünürlüğünü arttırdı. Ödülün getirdiği ilgi sayesinde birçok eserim geniş ölçüde tanındı.

En genel anlamıyla The Unexpected temalı yarışma fotoğrafçılardan günlük yaşamın geçmişine bakan ve tahmin edilemeyen, şaşırtıcı bir yöne giden 5 ila 10 adet fotoğraf serisi istiyor. Bunlar manzara veya fiziksel ortam, insan ifadeleri, hisleri, etkileşimi, politik ve sosyal konular veya daha kavramsal fotoğraflar olabilir. “Beklenilmeyen” unsuru küresel veya çok kişisel bir konuda olabilir ve bilineni yeni bir yaklaşımla gösterebilir da tamamen farklı bir konuya ışık tutabilir. Jüri her türlü fotoğrafı kabul ediyor. Tüm başvurularda, çalışmanın arkasındaki öyküyü vurgulayan, destekleyici bir ifade olması gerekiyor.

ZEISS ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.