Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > The Heist Reality Show İçin LiveU ile Yenilikçi Yapım Galerisi
The Heist Reality Show İçin LiveU ile Yenilikçi Yapım Galerisi
06.02.2019 17:34

Sky gerçek olaylara dayalı çarpıcı eğlence programı The Heist’in yapımında Shine TV’yi görevlendirdi. Yapımcılar önemli bir yapım sorunuyla karşılaştılar ve LiveU’nun Birleşik Krallık çözüm ortağı Garland Partners’ın yardımı ile mükemmel çözümü buldular. Garland Partners teknoloji tedarikini denetledi ve destek sağladı.

Sky One kanalında yayınlanmakta olan The Heist, Channel 4 dizileri Hunted ile The Island with Bear Grylls’in arkasındaki şirketin oluşturduğu yepyeni bir gerçek olaylara dayalı eğlence formatına sahip. Birleşik Krallık North Yorkshire’daki Thirsk kasabasında çekilen programda 10 sıradan vatandaş nakit taşıyan bir aracı soyarak 250.000 sterlin çalıyor. İkişer kişilik beş ekibe ayrılıyorlar ve sonraki 16 gün paranın ellişer bin sterlinlik paylarını korumaya çalışıyorlar. 

Hırsızlar 14 eski polis dedektifi tarafından izleniyor. Otantikliği arttırmak için bir görgü tanığı hattı oluşturuldu, yerel gazete The Northern Echo soygun hakkında bir öykü yayınladı ve halkın ilgisini yükseltti. 

Shine TV’den dizinin Kurgu Uzmanı Tom Hutchings şunları söyledi: “Dedektifleri çekmek, bilinen geleneksel yöntemlerle kolay oldu. Ama iş hırsızları çekmeye geldiğinde bunu klasik bir yolla yapmak kimliklerinden ödün vermeyi gerektirecekti ve tüm senaryoyu berbat edecekti. Konuyu Sky ile ilk konuştuğumuzda bunun çekilemeyecek bir program olduğunu düşündük, ama sonuç olarak görülmesi gereken fantastik bir televizyon dizisi yarattık.

Dizi Sorumlusu Matt Bennett anlattı: “The Heist, sıradan insanların sıra dışı durumlarda ne kadar ilginç hale gelebileceklerini gösteren, The Island ile Hunted geleneğini sürdüren, beklentileri yüksek, eğlenceli bir gerçek olaylar dizisi. Dizi iyi bir dedektiflik romanını gibi sürüklüyor ve geleneksel çekim teknikleriyle 4G yayın ve gizli kameralar gibi yeni teknolojileri bir araya getiriyor.

Küçük boyutlu gizli kameralar, akıllı telefonlar ve kasabanın çeşitli yerlerine gizlenmiş minibüslerdeki uzun lensli kameralarla çekim yapan Shine TV, her hırsız ekibinin öyküsünü nasıl takip edeceği sorusuyla karşılaştı. Shine TV Garland Partners ve LiveU ile yakın işbirliği yapan BT’nin medya ve yayın bölümüne başvurdu. Kurdukları çok sayıda LiveU portatif yayın uniteleri, LU-Smart akıllı telefon uygulamaları ve LiveU sunucular, her hırsız ekibi için görüntüleri kameralardan ve telefonlardan bir öykü yapımcısına geri gönderdiler. 

4G ağda BT’nin yeni M2M SIM kartlarının kullanılması sayesinde, veri trafiği çok yüksek hızlarda normal halkın kullandığı 4G kapasitesinin üzerinde çalıştı. Bu bağlantılarla öykü yapımcıları hırsızların yaptıkları her şeyi gördüler ve istedikleri öyküleri yarattılar. 

Hutchings ekledi: “Dünyanın ilk düşük çözünürlüklü galerisi olduğunu düşündüğümüz bir içerik ürettik. LiveU akışları yayın için olmaktan ziyade, kurgu malzemeleriydi. İlgili görselleri de izleyebilen öykü yapımcıları, LiveU’nun talkback yetenekleriyle gerektiğinde kameramanlarla haberleştiler. Bu imkan, kesintisiz bir iş akışı yarattı. Çok iyi çalıştı ve etkin maliyetliydi. LiveU kullanımımızı kesinlikle diğer formatlara da genişletmek istiyoruz.

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.