Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ChyronHego - Grass Valley İşbirliğiyle Stadyum Grafikleri
ChyronHego - Grass Valley İşbirliğiyle Stadyum Grafikleri
06.02.2019 18:06

ABD’de önemli spor tesisleri, grafik ve yapımlarda geçişler için ChyronHego ile Belden Brand markası Grass Valley arasındaki işbirliğiyle geliştirilen yeni ve tek denetim noktalı bir bütünleştirme çözümünü kullanıyorlar. Karmaşık ve gelişmiş spor tesislerindeki yapımlar için tasarlanan bu bütünleşme, bir teknik yönetmene aynı anda çok sayıda ekrana dağıtılan ve karşılaşma sürerken gösterilen grafikler arasında geçiş yapma imkanı veriyor. Bunlar arasında LED şerit panolar, skor ekranları, bilgi ekranlarına kolayca ve tekrarlanabilir grafikler yer alıyor. 

ChyronHego spor mekanları ve stratejik kıymetler ulusal direktörü Randy Dickerson şunları söyledi: “Hem Grass Valey hem de ChyronHego yayın teknolojilerinde onlarca yıllık bir yenilikçilik geleneğine sahip. Dünyanın en yaygın kullanılan yayın grafikleri sistemi ile spor yapım anahtarlayıcılarında dünya lideri arasında sinerji yaratmamız için tek gereken biraz zaman oldu. Yeni ve spesifik bir bütünleştirme çözümünün formülize edilmesi, ortak müşterilerimiz için harika bir haber. Böylece hızlı akan, baskı altında çalışılan canlı stadyum yapım ortamlarında teknik yönetmenlere daha fazla denetim ve verimlilik sunmak için mühendislik ve yaratıcılık ekipleri arasında sinerji yaratabiliyoruz.

Tamamen yeni, tak-çalıştır tarzı bu yenilik, stadyumlar, taraftar ilgisi çekme (Click Effects PRIME) ve yayınlar (LyricX ve PRIME) için ChyronHego grafiklerinin tek tuşla denetimini, Grass Valley’in Kayenne, Karrera ve GV Korona Video Production Center anahtarlama sistemlerinin kullanıcı arayüzüne getiriyor. Bu derinlemesine bütünleşme garantili aynen tekrarlanabilirlikle senkronize sahne-sahne veya ayrı ayrı katman denetimi sağlayarak, teknik yönetmene grafiklerin tam istenen anda oynatılacağının güvencesini veriyor. Teknik yönetmenler artık kare hassasiyetinde geçişler yapabiliyor, grafiklerle zenginleştirilmiş tekrar oynatımlar başlatabiliyor, tek bir çıkış üzerinde bile skor panolarına zengin, çok katmanlı grafik sunumları yerleştirmek için ChyronHego grafik iş istasyonlarını uzaktan denetleyebiliyorlar. 

Grass Valley Ürün Müdürü Tim Walker yorum yaptı: “ChyronHego ile çalışmaktan son derece mutluyuz. Her iki şirketimiz tarafından geliştirilen yapım araçları çeşitli uygulamalarda sıklıkla bulunabiliyor, fakat grafiklerle anahtarlayıcı arasında bu kadar eksiksiz bir bütünleşme hiç olmamıştı. Canlı yapım grafiklerinin denetiminin ne kadar ileriye gittiğini görüyoruz.

ChyronHego Yaratıcı Hizmetler Müdürü Jason Toliopulos şunları söyledi: “ChyronHego ile Grass Valley dünya çapında stadyumlarda ve yapım tırlarında en önde gelen çözümler, ve teknik ekipleri her yerde saygın ürünlerimizle derinlemesine uzmanlığa sahipler. Şimdi onlara grafikler ve anahtarlama için zaten tanıdık oldukları, tek adımlı bir çözüm sunuyoruz. HDR renk standartları gibi yeni teknolojilerde önde giden birleşik bir çözüm ve IP tabanlı ağlar için yeni SMPTE ST-2110 standartlarıyla uyumluluk da sağlıyoruz. Bu özellikle yeni mekan içi denetim odalarının çoğu tamamen IP tabanlı iş akışlarıyla çalıştığı için önemli.

ChyronHego ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.