Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Köken Ergun'un Yeni Filmi "Şehitler", Rotterdam Film Festivali'ndeydi
Köken Ergun'un Yeni Filmi "Şehitler", Rotterdam Film Festivali'ndeydi
25.02.2019 10:18

Köken Ergun’un yeni filmi Şehitler 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 48. Rotterdam Film Festivali’nin Bright Future Yarışması’nda gösterildi. Çanakkale Savaşını konu alan Şehitler, video işleriyle tanınan sanatçı Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi. 

Her yıl binlerce Türk, Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turist Birinci Dünya Savaşı’nın en kanlı cephesinde şehit olan atalarını ziyaret etmek için Çanakkale’ye gelirler. Rehberler eşliğinde şehit mezarlarını ve anıtları gezer, tarihlerini öğrenirler. Çanakkale Savaşı hem Türklerin hem de Avustralya ve Yeni Zelandalıların ulusal kimliklerini kazandıkları yerdir. Yönetmen Köken Ergun iki yıl boyunca Çanakkale şehitlik turlarına katıldı, katılımcıları çekti, onlarla röportajlar yaptı, ziyaretçiler için temsil edilen tiyatro performanslarını izledi. 

Köken Ergun’un filmleri aralarında Documenta 14, Palais de Tokyo, SALT, Garage Moskova, Para-Site Hong Kong, Artspace Sydney ve Kunsthalle Winterthur’un da bulunduğu bir çok uluslararası kurumda sergilendi. Video işleri Centre George Pompidou, Berlin Devlet Müzesi ve EMST Atina Güncel Sanat Müzesi koleksiyonlarına dahil edildi. Bayrak filmi 2007 Rotterdam Film Festivali’nde En İyi Kısa Film Ödülü’nü ve Aşura filmi de 2013 Berlin Film Festivali’nde Özel Mansiyon Ödülü kazandı.

En Çok Okunanlar
Dergi