Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > PRO TV, Sony HDC-3500 Canlı Yapım Kamerasını Seçti
PRO TV, Sony HDC-3500 Canlı Yapım Kamerasını Seçti
26.02.2019 14:48

CME medya ve eğlence ağının bir parçası olan Romanyalı yayıncı PRO TV, yeni Sony HDC-3500 4K/HD HDR canlı yapım sistem kamerasının Avrupa’daki ilk müşterisi oldu. PRO TV’nin yatırım yaptığı sekiz HDC-3500 kamera zinciri, IP bağlantılı kamera kontrol ünitesi HDCU-3100 ile birlikte çalışarak canlı eğlence ve spor yapımlarında kullanılacak. PRO TV, çift kanallı Sony kablosuz mikrofon paketlerinin yanı sıra ana ve yerel stüdyo prodüksiyonları için PXW-Z280 ve PXW-Z150 kameralar da aldı. 

Yeni kuşak, güçlü ama uygun maliyetli Sony sistem kameraların öncüsü HDC-3500, dünyanın ilk 2/3 inç 4K küresel deklanşörlü üç adet CMOS sensör sistemine sahip. Modern canlı yapımların taleplerini karşılamak üzere geliştirilen HDC-3500, içerik yaratıcılarına üstün resim kalitesi ile benzersiz operasyonel esneklik ve güvenilirlik sunuyor. 

Kamera zincirleri başlangıçta standart HD yapımlar için kuruluyor olsa da, HDC-3500 PRO TV’nin yatırımının geleceğe dönük olmasını sağlıyor ve 4K/HD HDR çalışmaya kolay bir geçiş yolu sunuyor. Sony’nin bilinen HDC-2000 serisinin yetenekleri üzerine inşa edilen HDC-3500, HD, HDR, 4K ve IP yeteneklerine sahip. Sunduğu Sony “SR Live for HDR” iş akışı, tek bir yapım ekibiyle aynı anda hem HDR hem de SDR prodüksiyonlara olanak tanıyor.

Sony Professional Solutions Europe Ürün Yönetim Başkanı Norbert Paquet şunları söyledi: “PRO TV’nin Avrupa yayıncılık piyasasındaki ilk HDC-3500 müşterisi olmasından memnunuz. PRO TV ile uzun zamandır çalışıyoruz ve teknolojilerini yarına hazır hale getirmelerine yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz. Avrupa yayıncılık dünyası bu yeni kameraya yoğun ilgi gösteriyor. Pek yakında diğer yayıncılardan ve içerik yaratıcılarından da talepler gelmesi için sabırsızlanıyoruz.

PRO TV Teknik Yönetmeni Bogdan Andreescu da olumlu görüş bildirdi: “HDC-3500’ü değerlendirdikten sonra, kameranın resim kalitesinin, güvenilirliğinin ve çalışma esnekliğinin kendi operasyonel uzun vadeli planlarımıza mükemmel uyduğunu anlamamız çabuk oldu.

PRO TV’nin bağlı olduğu CME medya ve eğlence şirketi, dört Orta ve Doğu Avrupa piyasasında toplamda 40 milyondan fazla insana görüntü ulaştırıyor.