Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > ARRI ALEXA Mini LF Geniş Formatlı Küçük Kamera
ARRI ALEXA Mini LF Geniş Formatlı Küçük Kamera
20.10.2020 10:35

Popüler ALEXA Mini’nin küçük boyutu ve hafifliği ile geniş formatlı ALEXA LF sensörü bir araya getiren ALEXA Mini LF, az yer kaplayan ama çok iyi görüntüler yakalayan, her yere rahatça götürülebilecek bir kamera olarak ARRI’nin geniş formatlı kamera sistemine yeni yaratıcılık olanakları getiriyor.

ALEXA LF ile aynı formatlarda ama yeni son teknolojili, uygun maliyetli Codex Compact Drive’a kayıt yapan ALEXA Mini LF, dahili MXF/ARRIRAW ve MXF/Apple ProRes kayıt, üç dahili motorlu FSND filtre, 12 Volt güç girişi, fazladan 12V ve 24V aksesuar güç çıkışları, ALEXA Mini aksesuarlarıyla uyumluluk, ek kullanıcı ve kilit butonları, gelişmiş Wi-Fi, dahili mikrofonlar, konektörlere ve medyaya kolay erişim, yeni yüksek kontrastlı MVF-2 HD vizör sunuyor. 

ARRI’nin 2018 yılında çıkardığı geniş formatlı kamerasının 4.5K sensörü, iki katı boyutuyla 35 formatlı ALEXA kameraların çözünürlüğünün iki katını sunuyor. Bu sayede film yapımcıları doğal renkserlik, hoş cilt tonları, düşük gürültü, yüksek dinamik aralıklı (HDR) ve geniş renk gamlı (WCG) iş akışlarına uygunluk özellikleriyle geniş formatta çalışabiliyorlar. ALEXA Mini LF şimdi mevcut sistem elemanlarına katılıyor; yüksek hızlı ALEXA LF kamera, ARRI Signature Prime lensler, LPL lens yuvası, PL – LPL adaptör ve Lens Data Systems LDS-2.

ARRI’nin uzun süredir devam eden sağlam, güvenilir kameralar üretme geleneğinin devamı olan ALEXA Mini LF, zorlu profesyonel koşullarda uzun süre kullanım için tasarlandı. Sert karbon gövdeli ve geniş sıcaklık aralıklarında (-20 ile +45 derece) çalışabilen her bir ALEXA Mini LF, ARRI fabrikasından çıkmadan önce sert stres testlerinden geçiriliyor ve ardından ARRI’nin küresel servis merkezleri tarafından tedarik ediliyor.

Neredeyse tüm ALEXA Mini aksesuarlarıyla uyumlu ALEXA Mini LF, Mini kamera tasarımını büyük ölçüde zenginleştiriyor. Regüleli 12 V ve 24 V aksesuar gücü dahil fazladan konektörler; yeni bir 6 bacaklı ses konektörü; dahili mikrofon; geliştirilmiş WiFi içeriyor. Sol yanında altı kullanıcı butonu olan kamerada ve vizörde kendi kilit butonları var. Kayıt ortamına, VF ve TC konektörlerine kullanıcı erişimi kolaylaştırıldı.

ALEXA Mini LF çeşitli formatlarda ve en/boy görünüm oranlarında dahili olarak MXF/ARRIRAW veya MXF/Apple ProRes kaydediyor. ARRI’nin teknoloji çözüm ortağı Codex’in yeni Compact Drive kayıt ortamına sahip ilk kamera. Küçük ve hafif ama sağlam 1 TB kapasiteli sürücü, güvenilir ve uygun maliyetli bir kayıt çözümü. USB-C Compact Drive Reader, Mac veya Windows bilgisayarlar üzerinde ekstra yazılım veya lisans olmadan kullanılabiliyor. Ayrıca Compact Drive Adapter, SXR Capture Drive’ları kabul eden her türlü donanımda kullanılarak indirme hızlarını potansiyel olarak iki katından fazlasına çıkarıyor.

Codex’in bir başka yeniliği, geniş formatlı çekimi daha pratik ve bütçe dostu bir seçenek haline getirmesi: Codex High Density Encoding (HDE) indirme ve daha sonra iş akışında ARRIRAW dosya boyutlarını yaklaşık %40 küçültmek için gelişmiş, kayıpsız kodlama kullanıyor. Bu bellek depolama maliyetlerini düşürüyor, aktarım sürelerini kısaltıyor ve iş akışlarını hızlandırarak doğrudan %40 zaman ve para tasarrufu sağlıyor. Codex Capture veya Compact Drive sürücülerle kullanıma yönelik HDE, açık olarak paylaşılıyor ve hızlı; ARRIRAW Open Gate 4.5K modern bir MacBook Pro üzerinde 24 fps kare hızıyla kodlanabiliyor. 

ALEXA Mini LF için ARRI’nin yeni MVF-2 vizöründeki ALEXA LF’nin EVF-2 vizörüyle aynı yüksek kontrastlı HD OLED ekran, renk teknolojisi ve ARRICAM göz merceği, sette odak, dinamik aralık ve renklerin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlıyor. Ayrıca MVF-2’nin geniş 4 inç açılıp kapanır monitörü, görüntüyü veya kamera menüsünü göstererek, farklı kamera yapılandırmaları için maksimum esneklik sağlıyor. MVF-2 kameranın her iki tarafında da kullanılabiliyor ve uzaktan kamera kumandası için 10 metreye kadar erişebilen yeni bir esnek, güvenilir CoaXPress VF kablo ile bağlanıyor. İyileştirilmiş bir kullanıcı arayüzlü, buğu giderme için göz lensi ısıtıcı ve dahili bir kulaklık konektörü içeriyor.


Ürün ALEXA Mini LF Geniş Formatlı Küçük Kamera
Marka ARRI
Firma Linka
Telefon 0212 358 45 20
Web www.linkgroup.com.tr