Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Vaxis Storm 3000 Kablosuz HDMI/SDI Yayın Sistemi
Vaxis Storm 3000 Kablosuz HDMI/SDI Yayın Sistemi
15.06.2019 12:51

Vaxis Storm 3000 kablosuz HDMI/SDI yayın sistemi yayın kalitesinde ve sıkıştırmasız 3G SDI/HDMI HD görüntü sinyallerini sıkıştırmadan ve gecikmesiz olarak 1 kilometreye kadar mesafelere iletebiliyor. 

Kablosuz görüntü iletim sistemleri her türlü yapımın önemli bir parçası. Yönetmenden yapımcıya, kamera asistanından ışık şefine, hatta kuaför ve makyaj uzmanına kadar herkesin neler olup bittiğini görmelerini sağlıyor. Vaxis Storm 3000 şirketin en yeni kablosuz iletim sistemi ve uzak mesafelerde kablosuz görüntü sinyalleri göndermeye ve almaya ihtiyacı olan herkese yönelik. 

Çözümdeki bir verici ve bir alıcının her birinde 3G/HD SDI arabirimi ve HDMI (1.3) arabirimi var. Vaxis Storm 3000; 900 metreden uzun mesafelerde 525i, 625i, 720p ve 1080p (60p’ye kadar) sinyalleri gönderip alabiliyor. Hem SDI hem de HDMI arabiriminde görüntü girişleri varsa, sistem 3G SDI girişini öncelikli olarak alıyor.

Vaxis Storm 3000 şifreleme için AES 128 bit kullanıyor. Bu özellikle görüntülerin her bitinin gizli ve meraklı gözlerden uzak tutulması gereken büyük yapımlarda kullanışlı, ama tek başına çalışan operatörler ve küçük yapımlar için muhtemelen endişe edilecek bir şey değil.

Vericide iki adet çıkarılabilen Sword tipi anten, alıcıda kasanın içerisinde beş adet anten var. Antenler diğer çoğu kablosuz aygıtta kullanılan tipten ziyade, drone pervanelerine benziyor. Bu tasarımın ardında yatan neden, dalgalar yüzeylerden yansıyınca polarizasyon değişmediği için antenlerin yansımalardan kaynaklanan dBi kaybını azaltmalarına yardımcı olması. Sword tipi antenlerin içerisindeki seramik plakalar, sinyal gücünü yükseltiyor. Sword tasarımın öncüsü Vaxis oldu ve bugün Movcam ve Kinefinity gibi birçok şirket tarafından kullanılıyor. Antenler çok esnek tasarlandıkları için kırılmadan bükülebiliyorlar.

Storm sistemi 5.1-5.9 GHz frekans bandında çalışıyor ve ISM bandını değiştirmek için yazılımla yapılandırılabildiği için lisanslar dünyanın farklı bölgelerinde çalışmak üzere verilebiliyor. Kablosuz aygıtlar için sertifika almak özellikle Japonya, Tayvan, Kore gibi ülkelerde zor olabiliyor. Storm sistemi hem FCC hem de CE onaylı olduğu için, dünyanın çoğu yerinde kullanılabiliyor.

Verici ve alıcının ön tarafındaki kontrol panelinde OLED ekran ve kanal ayar butonu var. 10 adede kadar çalışılabilir frekans kanalı seçilebiliyor. OLED ekranı üzerinde kablosuz güç durumu, sıcaklık, görüntü durumu ve alıcı RSI için göstergeler görülebiliyor. Vaxis Storm 3000’in kullanma imkanı verdiği 10 kablosuz iletim yazılımı seti, aynı yerde aynı anda çalışıyor. Aygıt yazılımını yükseltmek için b000ir USB girişi de mevcut.

Vaxis Storm 3000 yayın sistemi ARRI, RED, Canon, Panasonic ve Sony kameralar için üstveri, zaman kodu ve çalış/dur kontrolünü destekliyor.

Bir Sony NP-F970 pil plakası olan Vaxis Storm 500+ modelindeki vericiden farklı olarak Vaxis Storm 3000’de pil plakası yok. Sadece 6.5-16.8V DC 2 bacaklı dişi LEMO girişi yoluyla çalıştırılabiliyor. Güç çıkışı yapabilen bir pil veya kamera kullanılmıyorsa, TX kullanımında zorluk çekilebiliyor. Müşteri ürün gönderiminden önce TX için opsiyonel bir Sony pil plakası istenebiliyor. 

Verici ve alıcı sağlam metal olup, göründüğünden daha hafifler. Verici antenlerle birlikte 325 gram, alıcı V-lock pil plakasıyla birlikte 670 gram ağırlıkta. 

Vaxis Storm 3000’de SDI portları vericinin ve alıcının gövdesine gömülü oldukları için, kablolar daha iyi korunuyor.

Vaxis Storm 3000 neredeyse “tak-çalıştır” tarzı bir çözüm. Verici kameraya takılıp bir SDI kablosu bağlanarak, ardından alıcıyı bir smallHD monitöre bağlayıp hepsinin gücü açılarak çalışmaya başlanabiliyor. Yaklaşık 10 saniyede hazır olunabiliyor. 

Vaxis Storm 3000 TX, Storm Focus 058 ile denendi. Storm Focus 058 kullanım kolaylığı düşünülerek tasarlanmış bir bütünleşik monitör ve kablosuz alıcı. Bir kablosuz görüntü izleme sistemi yaratmak için çok sayıda bileşeni takmak, monte etmek ve enerji vermek yerine, Vaxis her şeyi küçük bir pakette birleştiriyor.


Ürün Storm 3000 Kablosuz HDMI/SDI Yayın Sistemi
Marka Vaxis
Firma Baran Bilişim
Telefon 0212 343 13 68
Web www.baranbilisim.com.tr