Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Müzikal Kaydında Panasonic VariCam Kamera Kullanılıyor
Müzikal Kaydında Panasonic VariCam Kamera Kullanılıyor
18.06.2019 14:16

Studio 100’ün müzikal dramı “40-45”, İkinci Dünya Savaşı çıkana kadar birbirlerine ayrılmayacak kadar bağlı görünen iki erkek kardeşin öyküsünü anlatıyor.

İkinci Dünya Savaşında Belçika’nın Almanya tarafından işgali sırasında Segers ailesinin dramını konu alan müzikal çok başarılı oldu ve ardından bir çok defa genişletildi. Şu andaki gösteri programı 1 Aralık 2019 tarihine kadar olsa da, bilet talebi devam ettikçe sürecek. Studio 100, müzikali Panasonic VariCam LT ile kaydediyor.

Müzikalde sahne, LED kuleleri, izleyici bölmeleri sürekli hareket ettiği için, tüm kameraların kablolarla yönetmenin odasına bağlandığı standart birçok kameralı kurulumla çalışmak imkansız. Bu müzikal için her şeyin kablosuz olması gerekiyordu. Müzikal tarihin karanlık bir sayfasında geçtiği için atmosferi ve deneyimi güçlendirmek için düşük ışıklı bir kurulum gerçekleştirildi.

Çalışma için UHD çözünürlükte kayıt yapacak, geniş sensörlü, ışığa yeterince duyarlı kameralar gerekti. ISO 800 kesinlikle yetmezdi. Ayrıca tamamen önceden programlandığı için, fazladan ışık eklemek kolay değildi. 

VariCam zorlu ışık koşularında kayıt için uygun ve çok az ışıkla eksiksiz bir renk spektrumu sağlıyor. Testlerde özelikle kırmızı gölgeler diğer kameralardan çok daha iyi göründü ve Panasonic görüntülerinin genel renk modu görüntü yönetmeninin düşündüğü atmosfere daha iyi uydu. Ayrıca VariCam’in ışığa yüksek hassasiyeti sayesinde gösterinin 5.6 açıklıkla kaydedilebilmesi, kameramanlar için bir lükstü. 

10 adet VariCam kamera gösteriyi çekmek için farklı stantlara sabit konumlarda yerleştirildi. Gösteri sürekli hareket ettiği için 10 kameranın hepsi sürekli ideal konumlarda kalmadı, bu ortamda en iyi çalışan kameralar VariCam’lerdi. Bazı kameralar teleskopik lenslerle yakın çekimler yaparken, standart zoom lensli diğerleri daha geniş açılı çalışarak izleyicilere bir arka plan yarattılar. Kamera ayarları tamamen aynıydı ve sabit bir açıklıkla çekim yaptıkları için, kameramanlar tamamen kadrajları üzerinde yoğunlaşabildiler. Yüksek kaliteli, pürüzsüz post prodüksiyon için tek tip görüntü kalitesi gerekliydi.

Gösteri HDR çekildiği için geniş bir dinamik aralık elde edildi; karanlık ve parlak sahneler mükemmel düzeltilebildi. Kayıtlar kameralardaki bellek kartlarına UHD çözünürlükte kaydedildi ve kontrol odasına kablosuz olarak bir HD sinyali gönderildi. Yönetmen kameramanları yönlendirmek için kameralardan gelen tüm görüntüleri izleyebiliyor. Ancak UHD çözünürlükte çekimdeki sorun, dev miktarlarda veri üretilmesi. Panasonic 512 GB kapasiteli yirmi adet P2 bellek kartı sağladı. Bu kapasite 10 kameranın tümünde iki saatlik müzikalin tamamını iki kez kaydetmeye yeterli. Bir bellek kartını değiştirmek için görüntüyü durdurmak söz konusu olmadığı için, bu önemliydi. 

VariCam’ler kurulan tek Panasonic kameralar değildi. Yönetmen her şeyi takip edebilmek için dört adet AW-HN130KEJ PTZ kamera kulandı. Bu yüksek hassasiyetli kameralar, zayıf ışıklı koşullar için uygun. Görüntüler IP iletim yoluyla yüksek çözünürlükte denetim odasına gönderildi, böylece yönetmen stantların ve diğer şeylerin hareketlerinin pürüzsüz olup olmadığını görebildi ve görüntüler üzerinde hatalar fark edilirse doğrudan tepki verebildi.

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.