Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Indipro Araçlarıyla Burning Man Çekimi
Indipro Araçlarıyla Burning Man Çekimi
18.06.2019 14:33

Belgesel çekmenin zorlukları var; hava koşullarıyla, çevreyle, gürültüyle ve eğitimsiz kişilerle uğraşmak. Lucky Finn Productions yapım firmasının sahibi, serbest çalışan görüntü yönetmeni Neil Fernandez, Black Rock Çölünde Burning Man kısa filmi, Travel Channel için Route 66 rotası boyunca Alien Highyway programı, Bora Bora, Jamaika ve Bahamalar’da mayo reklamı gibi çok farklı projelerde çalışıyor. Bu kadar değişken projelerde, kestirilemeyen koşullarda çalışan Fernandez, daima güvenilir ve uzun ömürlü donanım tercih etmesinin sonucu olarak Indipro Tools’un V-Mount Li-Ion ve Micro-Series V-Mount piller, Quad Pro Charger, SafeTap regülasyon kabloları, V-Mount montaj plakaları ve çeşitli aksesuarlar kullanıyor.

Doğrudan belgesel çalışmalarında Fernandez’in kullandığı Indipro 120Wh ve 150Wh Micro-Series pili RED HELIUM kamera, şarj gerekmeden uzun süre çalışıyor. Bu donanımı Burning Man festivalinde Ryan Moore’un 2018 belgeseli Ignite çekiminde, Nevada çöllerinin sıcağında ve kum fırtınalarında başarıyla kullandı. Soğukta da yüksek performans gösterdi.

Fernandez yapımların ötesinde Indipro’nun bağımsız film yapımcılarına destek de olduğunu, karşılıklı avantajlı ilişkilerle üretici ve kullanıcılar arasında yeni anlayışlar sağladığını da düşünüyor: “Kendi deneyimime göre Indipro hızlı çalışılan yapımlarda oluşan stresi azaltmak için film yapımcılarının görüş ve sorunlarını dinlemeye her zaman istekli. İhtiyaçlarıma tam olarak uyan güçlü bir çözüme sahip olmadıkları nadiren oluyor, o zaman da özel çözümler üretiyorlar. Ürünlerle ilgili yaptığım, ileride iş akışını geliştirebilecek önerileri ciddiye alıyorlar.

En Çok Okunanlar
Dergi