Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kino Flo, Teknik Ödül Aldı
Kino Flo, Teknik Ödül Aldı
24.07.2019 10:31

Cine Gear Expo fuarı sırasında Paramount Studios’ta ödülün takdim edildiği Kino Flo başkanı ve kurucusu Frieder Hochheim, Kino Flo’nun 30 yıldır sinema yapımlarında aydınlatma teknolojisine ve sanatına yaptığı katkıları takdir ettikleri için dostlarına ve meslektaşlarına teşekkür etti. 

Burbank’taki şirket birçoklarının yenilikçilikte bir sıçrama olarak nitelendirdiği çıkışla manşetlere geçti: kameraları ışıklara değil, şirketin LED ışıklarını HD sinema kameralarına dengeleyen patentli yazılım. Bir buluş olan bu kamera profilleri LUT programı ile birlikte gerçek beyaz ışık tungsten ve daylight LED emitörler, renk sıcaklık ayarları yapılmış olsa bile kamera sensörleriyle uyum gösteriyor. 

Kino Flo Lighting Singapur’da gerçekleştirilen Broadcast Asia fuarında bir dizi yeni LED ışık ürününü duyurdu; Camera LUT’lu True Match 4.0 Beta Firmware, Color Space rec 709/sRGB, P3 D65, rec 2020, ESTA E1.54 ve CIE xy koordinatları.

Prodüksiyon aydınlatması için portatif, hoş yumuşak ışık kaynakları fikri, bir Hollywood film setinde bir görüntü yönetmeni ve ışık şefinin aklına 30 yıl önce düştü. O ışık şefi Hochheim ve arkadaşı Gary Swink, sinema endüstrisinin ilk yüksek çıkışlı, yüksek renk render ışıklarını üretme işine giriştiler. Kino Flo böylece 1987 yılında Kaliforniya’nın Pacoima kentinde doğdu.

1995 yılında Kino Flo Lighting Systems sinemacılıkta aydınlatmayı değiştiren doğru renkli flüoresanları geliştirmeleri nedeniyle bir Academy Award for Technical Achivement ödülü kazandı. Daha sonra birçok ödül, ve bugün de endüstriye Kino Flo’nun dört kategoride yaptığı sanatsal ve teknik katkılar sayesinde Cine Gear Expo fuarındaki ödül geldi:

Serin: Kino yüksek güç tüketip ısınan ışıkların yerine elde taşınabilen, güvenli ve rahat tüpleri sunuyor.

Yüksek PRI: Aralıklı spektrum kaynakları film ve videolarda doğal ışık kadar iyi görünüyor.

Yumuşak ışık: Oyunun kuralını değiştiren estetik, yüzden geniş alanlara kadar her şeyi aydınlatma tarzını etkiliyor.

Portatif: Yenilikçi hafif malzemeler stüdyoda ve dışarıda yeni bir modüler, çok yönlü ışık kaynakları çağını başlatıyor.

Kino Flo’nun aydınlattığı ünlü sinema filmlerinin hepsini saymak çok zor. 1985 yılında çekilen Barfly’dan bu yana çekilen filmler arasında Avengers serisi, Iron Man, Captain Marvel (2019), Wonder Woman (2017), Batman, Superman Dawn of Justice (2016) gibi ayrıcalıklı filmler sayılabilir. Paramount Studios Mission Impossible 1-7 ve 1995 yılından bu yana tüm Star Trek filmlerinde Kino ürünleri kullanıyor.

20th Century Fox’un The Shape of Water (2018), Avatar I (2009) ve II (yapımı sürüyor), Alien filmerinde hep Kino kullanıldı. Dizi ve komediler arasında A Handmaid’s Tale (1990), Seven Deadly Sins (1995), Titanic (1997), Panic Room (2002), Earth Girls Are Easy (1988), As Good As It Gets (1997) ve The Death of Stalin (2017) sayılabilir. Daha eski trilojiler arasında Men in Black, The Matrix ve Lord of the Rings var. Crouching Tiger Hidden Dragon (2000), Kill Bill I&II (2003) ve The Great Wall (2016) ise, Kino Flo ile aydınlatılan uluslararası yapımlar arasında yer alıyor.

Kino Flo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 328 00 66 numaralı telefondan Dedotec’i arayabilirsiniz.