Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Cine Gear Ödülleri Açıklandı
Cine Gear Ödülleri Açıklandı
24.07.2019 15:33

Her yıl yayıncılık endüstrisinin teknoloji üreticileri Hollywood’daki Cine Gear Expo fuarında en iyi yeni prodüksiyon ve post prodüksiyon ürünlerini sergilemeyi hedefliyorlar. Bu yıl Cine Gear Technical Achievement Awards ödüllerine 306 katılımcı satıcı 130 ürünle başvurdu. Endüstrinin farklı disiplinlerinden on altı uzmandan oluşan jüri, 12 farklı ürün kategorisindeki yeni teknoloji adayları üzerinde müzakere etti ve oy verdi.

Camera Technology kategorisinde kazanan aday, VENICE’in görüntü çekim bloğunu kamera gövdesinden beş buçuk metre uzağa götürmeye imkan vererek kameranın çok yönlü kullanımını zenginleştiren Sony VENICE Extension System oldu.

Camera Technology: Optics ödülünü Cooke Optics’in Anamorphic/i Full Frame Plus Lens ile Michiaki Nakazawa’nın Fisheye PL yuvalı lensi aldı. Jüri bu dalda ARRI’nin 15mm Signature Prime lensine de bir onur ödülü verdi.

Camera Technology: Acessories kategorisinde büyük ödül tek kasada iki tür alıcıyı bir araya getiren Smart Ranger 2 ikili mesafe ölçme aracı için Qinematiq’e; onur ödülü ise POV2, OLED HD Viewfinder 2 için Panavision’a verildi. 

Lighting Technology: Production Lighting kategorisinde rekabet yoğundu. Creamsource’un SpaceX LED stüdyo üst ışık kaynağı en büyük onuru evine götürdü. Airstar’ın Neo-Film Balloon Light ışığı ise jüri ödülü aldı. 

Lighting Technology: Specialized Lighting dalında ödül yüksek çıkışlı, pille çalışan Cinema LED Work Light için Moss LED’e verildi. 

Lighting Technology: Accessories kategorisine başvurulan ürünler arasından ödülü alan, TMB’nin sistem analizi ve ağda sorun gidermeye yönelik ürünü ProPlex IQ Tester oldu.

Support Technology kategorisinde kazanan, el kameralarının ağırlığını kameramanın kalçalarına veren Ergorig ürünüyle Cinema Devices oldu. Diğer ödül alanlar ise rozetli Push-Button teknolojili teleskopik el tutma yerleri için SHAPE ile uzaktan kumanda kafasının bir butona dokunarak konumunun değiştirilmesini sağlayan Level vinç için Kornercrane oldu. 

Bu yıl Sound Technology ödülünü alan K-Tek’in Stingray Backpack sırt çantası, ses kayıt uzmanlarının tam yüklü mikserini taşıyabiliyor.

Post Technology: Data Storage kategorisinde büyük ödül, güvenli kablosuz kullanıcı kimliği tanımalı, sadece donanım şifrelemeli (HDD/SDD) portatif sürücü için Securedata’ya gitti. Post Technology: Monitors kategorisinde ödül kazanan Sony BVM-HX310 profesyonel master monitör, yüksek çözünürlüklü HDR görüntüleri net, derin ve gerçekçi biçimde üretiyor.

Post Technology: Image Processing Software büyük ödülü, birden fazla ekranda master oluşturmaya yönelik gelişmiş Colorfront Engine renk yoğunluğu yeniden eşleştirme araçları için Colorfront’a verildi. EditShare, içerik yaratıcılarının medyalarının bütünlüğünü ve kalitesini test etmelerini sağlayan QScan yazılım uygulaması ile ikinci oldu. 

Other Technologies kategorisinde ödül kazanan firma ve ürünler:

Chrosziel GmbH P-TP7 Lens LED Test Projector 

Tilta Nucleus-Nano kablosuz lens kontrol sistemi

Wave Central CineVue kablosuz dijital RF aracı

Omnicharge Omni 20+ 72WH pil enerji bankası