Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony HXR-NX80 ve PXW-Z90 Kameralarda Canlı Akış Güncellemesi
Sony HXR-NX80 ve PXW-Z90 Kameralarda Canlı Akış Güncellemesi
24.07.2019 19:08

Sony’nin avuç içi boyuttaki profesyonel kameraları HXR-NX80 ve PXW-Z90, ücretsiz bir aygıt yazılımı güncellemesiyle ek iş akışı esnekliği kazanıyor. Kullanıcıları için canlı içerik çekim sürecini hızlandıran kameralar, Simple Live Streaming ile zenginleşerek içerik yaratıcılarına istedikleri yerde ve zamanda çekim yapma fırsatı sunuyor.

Simple Live Streaming en geniş esnekliğin elde edilmesini sağlıyor. Bağımsız çalışan aygıtlar olarak bu kullanımı kolay kameralar ek donanım olmadan sadece Wi-Fi bağlantısı gerektiriyor. Simple Live Streaming sayesinde kullanıcılar canlı görüntü akışı gerçekleştirebiliyorlar ve istedikleri yerden kolayca görüntü paylaşım sitelerine ve sosyal medya platformlarına yükleyebiliyorlar. 

Simple Live Solution çözümü MCX-500 çok kameralı canlı yapım sistemiyle RM-30MP uzaktan kumandanın bir araya gelmesiyle elde ediliyor ve çok kamera tabanlı kolay canlı yapım sağlanıyor. Bir kullanıcının canlı görüntü akışını çok kameralı çalışmaya genişletmesi gerektiğinde HXR-NX80 ve PXW-Z90 kameralar SDI veya HDMI yoluyla MCX-500’e bağlanabiliyor ve tally, yazı ve geçişler gibi zengin canlı yayın özellikleriyle sosyal medya platformlarına canlı görüntü akışı yapılabiliyor. HXR-NX80 ve PXW-Z90 tarafından desteklenen Simple Live Streaming, tek bir kamera ile daha da kolay çalışma sağlıyor ve resim kalitesinden ödün vermeden içeriğin hızla uzaktan dağıtımını daha da zenginleştiriyor. 

Etkinlikler, konserler, seminerler, düğünler, haber raporlama gibi geniş çeşitlilikte canlı uygulamalar için kullanışlı HXR-NX80 ve PXW-Z90 kameralar, her türlü koşulda çekim yaparak üstün görüntü kalitesi sunuyorlar. Kameralar Sony’nin 1.0 tipi Exmor RS CMOS sensörüne sahip Fast Hybrid AF sistemi sayesinde kullanıcılara eksiksiz yaratıcı denetim sunuyor. Dahası, sabit 29mm geniş açılı ZEISS Vario-Sonnar T lensteki 12x optik zoom, Clear Image Zoom ile 18x kata çıkarılabiliyor, Super Resolution Technology veya HD’de 24x kullanılarak 4K çözünürlük korunuyor. Ses kısmında ise XLR ses giriş terminali ve mikrofon tutucu, kullanımına, ses kalitesine ve güvenilir bağlantıya katkıda bulunuyor.