Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Fransa’da Quicklink Studio ile Hip-Hop Konseri Facebook Yayını
Fransa’da Quicklink Studio ile Hip-Hop Konseri Facebook Yayını
24.07.2019 19:28

France Televisions grubunun bir parçası olan, Fransa’nın en büyük devlet televizyon kanallarından France 3, Bigflo & Oli ikilisinin konserinin çok kameralı çekimini Quicklink Studio kullanarak Facebook Live’da yayınladı. Bigflo & Oli kardeşlerin büyüdüğü Toulouse’da gerçekleştirilen konserler, iki günde 60 binden fazla izleyiciye ev sahipliği yaptı. Babaları Arjantinli, anneleri Cezayir asıllı Fransız olan Florian “Bigflo” Ordonez ile Olivio “Oli” Ordonez kardeşlerin Bigflo & Oli müzik grubu, en son geçtiğimiz yıl çıkardığı La Vie de Rêve albümüyle tanınıyor. 

Konserin zemin perspektifini vermek için üç ayrı iPhone 8 üzerinde Quicklink Studio kullanılarak çekim yapıldı, böylece farklım açılar seçme imkanı sağlandı ve canlı etkinliğe enerji katıldı. France 3 stüdyoda Facebook Live’a yayın için iki adet Quicklink ST100 kullandı.

Quicklink Studio France 3’ün iş akışı içerisine son derece kolayca, her mobil aygıta bir SMS gönderilerek bütünleştirildi. France 3 mühendisleri Quicklink Studio çözümünün bir AVIWEST kodlayıcının dörtte biri kadar daha az bant genişliği kullandığını ve gecikmenin daha az olduğunu fark ettiklerini vurguladılar. 

Bir Beastgrip donatımının üzerine monte edilen ilk iPhone, söyleşi yapılan kişiyi geniş açılı bir kadrajla çekti. İkinci iPhone sunucunun yakından yüz görüntüsünü yakalamak için kullanıldı. Üçüncü iPhone ise bir Osmo Mobile donatımına monte edilerek konser çevresinde söyleşi yapılan kişi ile sunucuyu takip etti.

Çift yönlü ses-görüntü çözümü Quicklink Studio, sadece bir web tarayıcı kullanarak herhangi bir masaüstü veya mobil aygıttan ultra düşük gecikmeli görüntü toplama imkanı veriyor. Katkıda bulunan kişiler SMS veya e-posta ile davet edilebiliyor, ve stüdyoya uzaktan kolayca içerik gönderebiliyorlar.

France Television Quicklink Studio’yu Fransa’da elliden fazla ulusal ve bölgesel kanalda test ediyor.

Quicklink ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.