Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Media Apex’in İşleri AJA HELO ile Kolaylaşıyor
Media Apex’in İşleri AJA HELO ile Kolaylaşıyor
29.08.2017 12:37

Çok kameralı canlı yapım alanında uzman olan Kaliforniya-Humboldt’taki Media Apex Productions firması, müzik festivallerinden canlı internet görüntü akışı yayınlıyor. Canlı internet yayını ve arşivleme gerektiren müzik festivalleriyle yıllık programı tamamen dolu olan şirket, geçtiğimiz günlerde iş akışını bir AJA HELO for H.264 akış ve kayıt çözümü ile güncelledi.

Media Apex Yöneticisi Chris Smith yorum yaptı: “HELO’dan önce, sadece arşivleme işine ayırdığımız bir dizüstü bilgisayar dahil çok sayıda farklı uygulama kullanıyordum. HELO görüntü akışı, kayıt ve arşivlemeyi, şimdiye dek duyulmamış bir şekilde tek ve küçük bir kutuda bir araya getiriyor. Tek yapmam gereken şey fişe takmak; anında çalışmaya hazırım.

Smith’in canlı görüntü akış kurulumunda tipik olarak yer alan kameraların sinyalleri canlı anahtarlama için bir Panasonic karta aktarılıp ardından Telestream Wirecast çalıştıran bir dizüstü bilgisayara gönderiliyor ve HELO hem canlı akış hem de arşiv amaçlı kayıt yapıyor. Smith iş akışında Wirecast’i canlı sinyallerin içerisine yazı, grafik ve içerik eklemek için kullanıyor.

Kısa süre önceki bir etkinlikte Smith, AJA HELO kullanarak saatlerce içeriği Facebook’ta başarıyla yayınladı ve arşiv için kaydetti.

Smith: “HELO’yu sevdim ve iş akışımda özel bir yeri var. Wirecast ile ve arşiv için çalışma şekli, hızlı bir yedekleme sağlıyor. Kayıtlarını hemen isteyen bir sanatçıyla çalışıyorum ve tek yapmam gereken bir USB bellek takmak; sahneden iner inmez kendisine kaydı verebiliyorum, bu kadar kolay.

Festivallerde izleyici erişimini ve etkileşimi arttırdığı için canlı internet akışının yaygınlaşmasıyla birlikte, Smith kendisi ve Media Apex için benzersiz bir yenilik keşfetti.

Geleceğin canlı internet yayınında olduğunu biliyorum; izleyiciler için keyfin yeni adresi bu. Sponsor tarafında da büyük bir potansiyel var. Wirecast ve HELO iş akışı ile sponsor grafiklerini ve reklamlarını kolayca ekleyebiliyorum ve Periscope, Facebook, YouTube gibi birden fazla siteye akışlarını gerçekleştirebiliyorum.

AJA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.