Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Teksas’ta Minyatür DPA Mikrofonlarıyla Dini Yayın
Teksas’ta Minyatür DPA Mikrofonlarıyla Dini Yayın
20.11.2019 17:18

ABD’nin Teksas eyaletindeki First Baptist Dallas kilisesinin erişimi, yayın ve internet dijital kanalları sayesinde ibadethane katılımını aşıyor. On binlerce takipçisi olan mega kilise, ses ve görüntü donanımını ciddiye alıyor ve doğru çözümleri seçmesi için Ses Mühendisi Brad Roberts’a güveniyor. Kısa süre önce Roberts, kilisenin Başpapazı Dr. Robert Jeffress’a yüksek kaliteli ses sağlayan DPA Microphones’un yeni 6066 CORE minyatür headset mikrofonunun ABD’deki ilk kullanıcılarından birisi oldu. 

Roberts açıkladı: “Başpapazın mikrofonunu DPA 6066 ile değiştirmeyi tercih ettim, çünkü son derece küçük bir kapsüle ve kafa takımına sahip; bu kadar göze batmayan bir çözümde bu ses kalitesi mükemmel. 6066 yakın HD kamera çekimlerinde hiç fark edilmiyor ve yansıtma önleyen çubuğu istenmeyen sahne ışıklarını yakalamadığı için estetiği daha da yükseltiyor.

Kilisenin DPA mikrofonlar demirbaşında korodaki akustik piyanolar ve kemanlar için çok sayıda 4061 tümyönlü mikrofonlar, podyumda bir 4098 süper kardioid kaz boynu tipi mikrofon, el mikrofonu gerektiği zamanlar için 4018 vokal mikrofonu ve 12 ibadethanenin hepsinde çok çeşitli 4066 tümyönlü headset mikrofonları var. Roberts headset mikrofonlarından en çok konuşma ve eğitim sunumlarında, vaftiz ve tiyatro yapımlarında, kilisenin yıllık Noel konserlerinde yararlanıyor. Bu çözümler bir arada, tüm gözlerin ve kulakların yakından izlediği geniş kapsamlı bu hizmetler için Roberts’ın arzu ettiği ses kalitesini sağlıyor. 

DPA’nın sesinin doğal ve güçlü olması sayesinde pek EQ gerektirmemesi işimi kolaylaştırıyor. Canlı ve kayıtlı dünyalarda 25 yıllık profesyonel ses deneyimine sahip biri olarak çok sayıda mikrofonun sesini dinlediğimi rahatlıkla söyleyebilirim. On yıldan fazla zamandır DPA kullanıyorum. Markayı First Baptist Dallas kilisesine getirdiğimde herkesin farkı duyacağını biliyordum ve haklı çıktım. Önceki mikrofonlarımızdan birini kimseye söylemeden DPA ile değiştirdim. Vokalistler, müzisyenler ve ses ekibinin tamamı ses kalitesinin daha üstün ve doğal olduğunu fark etti.

Roberts geçen yıllar boyunca hiçbirini değiştirmek zorunda kalmadığı mikrofonların üretim kalitesinden ve markanın tutarlılığından memnun. “Önceki mikrofonlara ortam sesinin sızmasını engellemekte sorunlarını yaşıyordum, ama DPA ile bu sorun çözüldü. First Baptist Dallas’a ilk geldiğimde mikrofon donanımımızı değiştirdik. Daha iyi bir yayın sesi e izleyici alanı (FoH) miksi için DPA’yı getirdim. Neden her defasında DPA’ya geri gittiğimin bir nedeni var; ses kalitesi eşsiz.

Bugün First Baptist Dallas Kilisesi kırktan fazla DPA mikrofona sahip ve Roberts daha fazlasını elinde görmek için heyecanlanıyor. Geçen yıl 150. yılını kutlayan First Baptist Dallas, 14.000 cemaat üyesini bir araya topladı. Kentin beş bloğuna yayılan on iki adet ibadethanesi, Dallas’ın merkezindeki en büyük özel mülkiyeti oluşturuyor. Dünya çağında televizyon yayınları ve internet görüntü akışlarıyla First Baptist Dallas her hafta milyonlara ulaşıyor. 

DPA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 444 8 358 numaralı telefondan Elit Işık Ses’i arayabilirsiniz.