Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kültür Üniversitesi “Sektör Buluşmaları” Konuğu Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak’tı
Kültür Üniversitesi “Sektör Buluşmaları” Konuğu Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak’tı
20.11.2019 18:47

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin 24 Ekim tarihinde düzenlediği “Sektör Buluşmaları” etkinliğinin konuğu Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak’tı. İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü Dr. Nagihan Çakar Bikiç yaptı. 

Türk sinemasında Eşkiya, Yol Ayrımı, Organize İşler, Vizontele Tuuba ve Inferno gibi yerli yabancı pek çok önemli filmin görüntü yönetmeni Uğur İçbak, öğleden önce ve sonra olmak üzere iki oturumlu düzenlenen etkinliğin ilk oturumunda; ‘Dünyada ve Türkiye’de Hava Çekimleri’ başlıklı söyleşiyle hava çekimlerine ilişkin deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Uğur İçbak, öğleden sonraki ikinci oturumda ‘Işık Atölyesi’ başlığı altında öğrencilere ışık eğitimi, kamera bilgisi, malzeme kullanımı, film setlerinde ışık kurmanın incelikleri gibi kamera arkasına dair bilgiler paylaştı. Yıllardır sahada yaşadığı tecrübe ve deneyimlerini öğrencilere aktararak öğrencilerle birlikte çeşitli ışık uygulamaları yaptı. 

Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü film stüdyolarında gerçekleşen etkinliğe Dedotec Türkiye’den Oğuz Turan ve Işık Şefi Hakan Demir, Digioneplus ekibi ve dergimiz Broad-casterinfo da destek oldu