Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NBC Sports’tan FileCatalyst ile Dev Golf Şampiyonası Yapımı
NBC Sports’tan FileCatalyst ile Dev Golf Şampiyonası Yapımı
20.11.2019 19:14

2019 golf takvimindeki değişiklikle The Players Championship’in iki ay öne çekilmesi nedeniyle NBC Sports Group’un her yıl TPC Sawgrass’taki Stadium Course ziyareti de erken oldu. Yayıncı bu kez Comcast’ın sahip olduğu Sky Sports ile işbirliği de yaparak golf hayranlarına eşsiz perspektifler sundu. 

On sekizinci top vuruş noktasındaki bu kamera kulesinde, NBC tarafından TPC Sawgrass’a kurulan altmıştan fazla kameradan biri var. 

NBC’nin top deliklerinden biri için yerleştirdiği sekiz kameralı kurulumda yeşil sahanın kenarındaki tümseğe gömülü bir mikroskobik lens de vardı. Kabloya asılı bir FlyCam, 16 ve 17. delikler arasında uçarak benzersiz görüş noktaları sağladı. Beş metre yükseklikte havada konumlandırılan bir kamera vinci, 16, 17 e 18. delikleri çekerken bir başkası 17. delikte oynayanların tepkilerini yakaladı. 

Geçmiş yıllarda olduğu gibi The Players’ın Golf Channel Golf Central Live seti on yedinci top vuruş yerindeydi. 

NBC Sports Group altmıştan fazla kamera ile The Players için yüz elli saatten fazla canlı program çekti ve bunun içinde Golf Channel ve NBC’de 22 saat canlı turnuva görüntüleri vardı. Kameralar arasında 27 sabit, 14 el kamerası, üç RAT kamerası, altı kablosuz RF sistemi, üç yüksek hızlı kamera, yedi POV kamerası ve havadan çekimler için bir sabit kanatlı uçak vardı. 

NBC on yedinci top deliğini çekmek için bir FlyCam sistemi de içeren sekiz kamera kurdu. 

NBC 18 deliğin hepsinde iki adet RF Toptracer sistemi içeren ileri Toptracer top takip sistemini kullandı. ARL Sports Graphics tarafından sağlanan Virtual Eye teknolojisi de çekimlerde önemli bir rol oynadı. 

Toptracer teknolojisi.

NBC Sports TPC Sawgrass’daki saha yapımını Golf Channel’ın Orlando’daki tesisine bağlamak için bir uzak mobil görüntü denetim odası (flypack) kullandı. Bu denetim donanımındaki Evertz SMPTE ST 2110 tabanlı IP iletim sistemi, NBC tarafından ilk olarak 2018 yılında Carnoustie’de düzenlenen Open Championship sırasında kullanılmıştı. 

1 Gbps hızda çift yedekli bir devre kuran The Switch, ana sinyal ve veri iletimi için NBC’nin fiber sağlayıcısı olarak hizmet Verdi. NBC 310 Mbps’ı IP görüntüler, Orlando’ya 14 iletim ve sekiz geri dönüş yolu arasında paylaştırdı. 500 Mbps, FileCatalyst dosya aktarımları, kurumsal internet ve haberleşme içeren veri gereksinimleri için kullanıldı. Turnuvanın NBC ve Golf Channel’a aktarımı için de iki adet ASI devresi kuruldu. 

Ek gönderim ve alım yolları, Golf Central Live’da EVS, ChyronHego, Vizrt ve sosyal medya grafikleri için verimli bir çalışma ortamı sağladı. 

FileCatalyst Orlando’daki Golf Channel, Stamford’daki NBC Sports yayın merkezi ve TPC Sawgrass’daki NBC Sports TV tesisi arasında grafik bileşenlerinin ve video kliplerin çift yönlü dosya aktarımları için kullanıldı. 

Golf Channel’ın Morning Drive programını, TPC Sawgrass’da iki özel amaçlı kamera çekti.

Golf Channel FileCatalyst’i The Players’da 2017 yılından bu yana kullanıyor. O zamandan beri işlem hacmi ikiye katlandı ve dosya aktarım iş akışı gelişmeye devam ediyor. FileCatalyst sayesinde uzaktan kurgu yapılabiliyor, Golf Channel’ın arşivinden klipler alınıp turnuvanın EVS klipleri Golf Central Live programı sırasında, oyun öncesi ve sonrası gösterimlerde, kurguda kullanılmak için Golf Channel’a aktarılıyor. 

FileCatalyst Direct, istemci/sunucu mimarisinden oluşan kurumsal bir çözüm. Tamamen yazılımdan oluşan bir çözüm olan FileCatalyst her boyutta dosyaları aktarıyor. 10 Gbps’a kadar bağlantı hızlarından en iyi şekilde yararlanmak üzere tasarlanan FileCatalyst, otomasyon, çizelgeleme, e-posta bildirimleri, raporlama, izleme ve merkezi yönetim sağlıyor. UDP tabanlı yaklaşım, çoklu TCP görüntü akışı, yayın sırasında sıkıştırma ve rsync delta aktarımları, mevcut dosya aktarım süreçlerinden üstün bir alternatif sunuyor. 

FileCatalyst Server, kullanıcıları ve içerikleri yönetmek gereken yerlere kuruluyor. FileCatalyst Client Suite dosya aktarımlarını eksiksiz yönetmek ve denetlemek için gereken araçları sağlıyor. Bu araçlar arasında Express Client, HotFolder Client (otomasyon), TransferAgent Client (web tarayıcı), Command Line, API ve Monitoring Console var. 

FileCatalyst ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.