Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Avrupa Parlamentosu ve Lawo Proje Ödülü Aldı
Avrupa Parlamentosu ve Lawo Proje Ödülü Aldı
20.11.2019 19:23

Avrupa Parlamentosu ile Lawo, Mission Transparency projesiyle “Yılın Kamu Sektörü Projesi” dalında AV Awards ödülü aldılar. 

“A/V dünyasının Oscar’ları” olarak tabir edilen AV Awards ödül töreni Londra’daki Battersea Evolution salonunda gerçekleştirildi. Jüri üyeleri projedeki zorluğu ve sonuçta elde edilen üstün yaklaşımı ve maksimum ölçeklendirme yetenekli dev IP üzerinden ses ve görüntü altyapısını değerlendirdiler. Binlerce ses ve görüntü kanalı üzerinde güvenli denetim için tüm ağ özel bir GUI yoluyla yönetildi. Proje açık standartlar (ST 2110, AES67, Ember+) ve üreticiden bağımsız platform üzerine kuruldu. 

Avrupa Parlamentosu algısını değiştirmek, içinde neler olup bittiği konusunda vatandaşların ilgisini çekmek ve seçimlerde oy kullanmaya yöneltmek, parlamentonun Audiovisual Unit bölümünün ana hedefleri oldu. Başarılı 2019 kampanyaları, şu anda tamamlanan projesinin habercileri oldu. Hem tesis içi hem de şehirlerarası olmak üzere Avrupa Parlamentosunun yedekli IP ağı üzerinde 640 görüntü akışı ve dokuz binden fazla ses kanalı aktif durumda. 

Artık konuşulan her dilde tüm sözcükleri herkes her yerde anlayabiliyor ve IP tabanlı ses yönlendirme ve miks altyapısı Brüksel ve Strasbourg’daki 85 toplantı salonunun hepsinin konferans sistemlerine bağlı ve 32 dile anında çeviri yapılabiliyor.

 

Avrupa Parlamentosu kendi personeline ek olarak ağ, görüntü, ses ve kontrol çözümleri firması Lawo’dan da yardım istedi. 

Projenin merkezindeki stratejik karar, HD görüntü, ses ve kontrol sinyallerinin iletimi için yeni sistemi çeşitli merkezler arasına kurmak e aynı anda binlerce ses ve görüntü veri akışlarını yürütebilmekti. Sistem birbirinden 350 metreye kadar uzağa yayılan binalara ve aralarında 50 kilometre olan iki parlamentoya yayılıyor. Sonuç olarak dünyanın en karmaşık A/V altyapılarından birisi ortaya çıktı. 

Tartışmalar ve toplantılar, içerisinde 24 adede kadar ses sinyalinin olduğu bir canlı görüntü programını ortaya çıkarıyor; konferans salonlarından ve çevirmenlerden gelen sinyallerin toplandığı bir Lawo V__remote4, her biri görüntünün yanı sıra 16 adede kadar ses kanalı taşıyabilen iki SDI sinyalinin içine sesleri gömüyor ve dudak senkronizasyonunu yapıyor. Bu iki SDI sinyali IP akışlarına çevrilip Avrupa Parlamentosu Multimedia Center’a iletiliyor ve burada kodlanıyor, akışı ve dağıtımı yapılıyor. 

Beklenen kararlardan diğerleri, fiziksel kontrol paneli olmayan güçlü bir ses yönlendirici alınması, Lawo V__matrix yazılım tanımlı IP görüntü yönlendirme ve işleme birimlerinin kullanımı ve tesis yönetimi için Lawo Virtual Studio Manager (VSM) idi. Formattan ve üreticiden bağımsız VSM kontrol sistemi, hem IP hem de taban bant alanlarında operatörlerin görüntü ve ses sinyaller üzerinde ekleme, yönlendirme, alma ve izleme işlemleri yapmalarına imkan veriyor. 

VSM tesisteki ve yedekli bir 40/10 GbE IP ağı üzerinden diğer kentteki ilgili tüm A/V aygıtlarını da denetliyor ve operatörlerin ses ve görüntü sinyallerinin durumlarını ve düzeylerini değiştirmelerine olanak veriyor. 

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.