Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Hint Filminde ARRI ALEXA SXT ile Master Anamorphic Performansı
Hint Filminde ARRI ALEXA SXT ile Master Anamorphic Performansı
21.11.2019 10:33

Hint savaş filmi Uri: The Surgical Strike, Görüntü Yönetmeni Mitesh Mirchandani tarafından ARRI ALEXA SXT kamera ile Master Anamorphic lensler kullanılarak ve ARRIRAW Open Gate formatından yararlanılarak çekildi. Görüntü yönetmeni ALEXA SXT kamera, Master Anamorphic lensler ve film hakkında görüşlerini aktardı.

Yönetmen Aditya Dhar ve Görüntü Yönetmeni Mitesh Mirchandani

Uri filmi için neden ARRI ALEXA SXT kamera ile Master Anamorphic lens kombinasyonunu seçtiniz?

2011 yılından bu yana ALEXA ile çekim yapıyorum. Parlak ışıkları ve renkleri yakalama şeklini gerçekten beğeniyorum. ALEXA SXT’yi iki nedenle seçtim. Yüksek hızda çekmek istedik ve anamorfik kullanarak çekmeyi planladığımız için ALEXA sensörün maksimum kapasitesinden yararlanmak istedim. Düşük ışıkta iyi çalışan bir lens olduğu için Master Anamorphic tercih ettik.

Master Anamorphic lenslerin hızları yardımcı oldu mu?

Kesinlikle evet. Bu filmde çok miktarda zayıf ışıklı sahne çektim ve geniş açıklıkta çekerken Master Anamorphic lenslerin çok yardımı oldu. Ayrıca 1280, hatta 1600 ASA’da kamera ile lensler birlikte harika performans gösterdi. Hafif tasarım elde çekimler için çok iyi bir çözüm olduğunu kanıtladı.

Optik performans hakkında genel izleniminiz nasıl?

Master Anamorphic lenslerin cilt tonlarını yakalama biçimini seviyorum; çok doğal. Kontrastlarım da hep doğru düzeydeydi. Yakın çekimlerde bile geniş açılı lensleri tercih ediyorum. Bu oyunculara yaklaşmama izin veriyor ve izleyicilerin keyif almalarına da katkıda bulunuyor. 28mm’de bile lenslerde hiç bozulma olmadı.

Uri filminin sahne arkasından. Oyuncu Vicky Kaushal ile Görüntü Yönetmeni Mitesh Mirchandani bir çekim sırasında.

Sonuç olarak filmin görüntüsü nasıldı?

Bütün testlerden, kamera formatları ve lensleri inceledikten, filmin nasıl görüneceğini araştırdıktan sonra yönetmenle konuşmaya karar verdim, çünkü her aksiyon sahnesinin birbirinden farklı görünmesini ve hissettirmesini istiyorduk. Filmin kontrastı yüksek olmasına rağmen, karede hep parlak yerler olduğu için izleyenler yüksek karanlık düzeyleri hissetmiyor. Bu bize tüm aksiyon sahnelerinde kendine özgü bir görünüm yaratmamıza yardımcı oldu. Tamamen doygun ve güzel görünmesini istedim. Sonuç olarak savaş alanında ve evdeki her nokta gerçekçi ve doğal, bu iki dünyanın şiddetli farkını hissettirmek için belki biraz da solgun göründü.

ARRI ALEXA SXT ile Master Anamorphic lenslerle zayıf ışıklı sahnelerin çekimi

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.