Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Çin’de Harmonic ile Live HD ve UHD Spor Yayını
Çin’de Harmonic ile Live HD ve UHD Spor Yayını
29.08.2017 13:00

Chinese Television System (CTS) 19-30 Ağustos tarihlerinde Tayvan’ın Taipei kentinde gerçekleştirilen 29. Summer Universiade spor etkinlikleri sırasında geniş kapsamlı bir Harmonic görüntü toplama ve dağıtım çözümü kullandı. International University Sports Federation (FISU) tarafından düzenlenen Universiade, dünya çapında üniversiteli atletlere yönelik, çoklu spor dalı içeren bir etkinlik. Harmonic CTS’ye çok kısa gecikmeyle televizyon istasyonlarına dağıtım için uluslar arası yayın merkezine Taipei’deki çeşitli spor stadyumlarından ve tesislerinden canlı HD görüntü içeriği ile açılış ve kapanış törenlerinden HEVC kodlu UHD görüntü iletimine yönelik eksiksiz bir çözüm sağladı.

CTS Müdür Vekili Joe Lee açıkladı: “Universiade en ünlü uluslararası spor etkinliklerinden birisi. Etkinliğin yarışmacı ve katılımcı ülke sayıları bakımından yoğunluğu düşünüldüğünde, yüksek kaliteli canlı görüntü yayını için güvenilir bir çözüme sahip olmamız şart. Harmonic çözümleri içerik alımından kod çözmeye, kodlamadan IP ağlar üzerinden yayına kadar tüm iş akışımızı destekleyerek, gecikmesiz ve kusursuz görüntü kalitesini garantiliyor.

Global Industry Analysts’e göre 2020 yılında dünyadaki UHD TV sayısı 102.8 milyona çıkacak. Harmonic C&D (contribution and distribution) sinyal toplama ve dağıtım çözümü CTS’nin yayın zincirinin başlangıcında kristal netliğinde görüntü yakalamasını ve yüksek çözünürlük, yüksek kare hızı teknolojisiyle çepeçevre saran bir UHD deneyimi sunuyor. CTS’nin kullandığı eksiksiz Harmonic C&D iş akışı çözümünde ViBE CP3000 görüntü toplama kodlayıcıları, ViBE CP6000 görüntü toplama platformları, ViBE 4K UHD kodlayıcılar, ve ProView bütünleşik alıcı/kod çözücüler (IRD) var. Harmonic çözümünün HEVC UHD ve AVC HD 4:2:2 10 bit sıkıştırma ve açmayı desteklemesi, CTS için neredeyse kayıpsız görüntü kalitesiyle çok düşük gecikmeli, görüntü toplama iş akışı sağlıyor.

Harmonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.