Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TVT Media Evertz DreamCatcher Platformu Kurdu
TVT Media Evertz DreamCatcher Platformu Kurdu
22.11.2019 11:08

Dünyanın en hızlı büyüyen medya içerik hizmetleri firmalarından TVT, medya ve eğlence teknoloji çözümleri devi Evertz’ten DC-ONE tekrar oynatım sistemi ve prodüksiyon çözümü kurdu.

TVT Media, 2017 yılında TVT’nin Amsterdam’daki DMC’yi satın almasıyla biçimlenen küresel bir servis sağlayıcı. TVT uyumluluk ve erişim hizmetleri, VoD ve doğrusal medya yayınlama, OTT ve fiber dağıtım içeren uçtan uca medya lojistik ve içerik hizmetleri, sağlıyor. 

TVT’nin sağladığı başlıca hizmetler arasında müşterilerine Ofcom gibi endüstrinin yönetmelik düzenleyicilerinin standartlarına uygunluk için yardımcı olma, VoD platformlarında canlı malzeme döndürme, VoD hizmetleri için mümkün olduğunca hızlı erişim hizmetleri (altyazılar) üretme var. Bu hizmetleri sunabilmek için, çok sayıda canlı görüntü akışını yakalayabilecek ve değiştirebilecek, her zaman kullanıma hazır, güvenli ve çalışması kolay bir çözüm olması önemli. Bu çözümün TVT’nin karma bulut ortamı içerisine kesintisiz bütünleştirilebilmesi ve TVT’nin operasyon merkezlerinin hepsinden uzaktan işletilebilir olması gerekiyor. TVT titiz bir seçme sürecinin ardından Evertz DC-ONE’da karar kıldı ve platformu veri merkezlerine, BT Tower gibi görüntü anahtarlama sistemlerinin çevrelerine kurdu.

  Sezgisel bir tekrar oynatım sistemi ve prodüksiyon çözümü olan Evertz DC-ONE, her türlü üst düzey canlı yapım için gerekli araçları sağlıyor. DC-ONE tamamen yükseltilebilen, modern, kullanımı kolay bir platform içerisinde zoom, bölümlü ekranlar, gruplandırılan girişler ve kod dönüştürme gibi gelişmiş prodüksiyon araçları sunuyor. DC-LIVE-EDIT içeriği bir kurgu istasyonuna aktarmak gerekmeden hızlı kurgu yetenekleri sağlıyor ve gecikmeli içeriğe doğrudan DC-ONE’dan erişebiliyor. Sade ve sezgisel arayüzü sayesinde DC-LIVE-EDIT canlı içerikleri kurgulamak için ideal.

TVT Media Teknoloji Başkan Yardımcısı Peter Elvidge şunları söyledi: “Canlı içerik müşterilerimizin yaptıkları en değerli yatırımlar arasında yer alıyor. Çoğunlukla çok sayıda izleyiciye sahip, yüksek profilliler ve önemli ölçüde ilgi çekiyorlar. Bu nedenle VoD, yüksek kaliteli altyazı üretimi, catch-up TV için ses tanımlama, yönetmeliklere uygunluğa yardım gibi işlerde canlı malzemeleri yönetmemize imkan verecek çok yönlü bir platform sağlayan, güçlü ve kullanımı kolay bir çözüm arıyorduk. Evertz ile çalışmamız bunu karma medya bulutumuzda kesintisiz çalışacak şekilde kurmamızı sağladı ve birçok farklı noktada çalışan operasyon ekiplerimizin platformu kullanabilmelerine imkan sundu.

Evertz Uluslararası İş Geliştirme – Canlı Medya Yapım Direktörü Mo Goyal da yorum yaptı: “DC-ONE platformu yönetmeliklere uyumluluk gibi birçok uygulama için çok üst düzeyde işlevler sağlıyor ve bir canlı yapım platformu olarak endüstride ödediğinizi hak eden bir çözümü temsil ediyor. TVT medya hizmetlerinde bir endüstri lideri ve onları DC-OPNE uygunluk çözümünün kurulumundaki başarılarından dolayı kutluyoruz.

Evertz ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.