Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Appear TV X Platformu Üzerinde Zixi Görüntü Taşıma
Appear TV X Platformu Üzerinde Zixi Görüntü Taşıma
22.11.2019 16:14

Yayın ve internet görüntü akışı için yeni kuşak yüksek kaliteli görüntü işleme platformları sağlayan Appear TV, X platformu üzerinde Zixi giriş ve çıkış desteği sunmaya başladı.

Appear TV X platformu yüksek hızlı görünü ağları, zenginleştirilmiş IP güvenliği, görüntü dağıtımı ve toplamaya yönelik özel amaçlı bir çözüm. Neredeyse sınırsız kapasite, geniş kapsamlı görüntü tanıma, yüksek güvenlik, kolay çalışma ve son derece yüksek güvenilirlik hedeflenerek tasarlanan platform, görüntü dağıtımını adeta yeniden tanımlıyor.

Appear TV Ürün Müdürü Thomas Lind yeni çözüm hakkında konuştu: “Yayıncıların ve işletmecilerin gereksinim duydukları esnekliği sağlarken kullanım kolaylığı, enerji verimliliği ve yoğunluğu koruyan IP üzerinden modüler görüntü taşıma çözümlerine olan talebin arttığını görüyoruz. Zixi ile ortak çalışmamız sayesinde müşterilerimiz halka açık IP ağları üzerinden yayın kalitesinde görüntü dağıtımı için Zixi bulut hizmetine girebiliyorlar. Çözüm X platformuna doğal bir genişleme sağlıyor.

X platformu küçük boyutlu bir 1RU – X10 kasanın yanı sıra bir de geniş kapasiteli 2RU – X20 opsiyonundan oluşuyor. Her iki ürüne de takılabilen bir dizi giriş, sinyal işleme ve çıkış modülleri, yaygın kullanılan eski görüntü platformları ile tamamen IP altyapılar arasında köprü oluşturuyor. MPEG TS çoğullama, DVB karıştırma/çözme, yüksek yoğunluklu/düşük gecikmeli AVC/HEVC kodlama/kod çözme destekli Appear TV X platformu, kablo, uydu, karasal ve IPTV gibi eski DVB ağlarda olduğu gibi, OTT platformlarında da görüntü işleme için ideal. İkili IP giriş-çıkış modülü 10G tek ve çift yönlü port bağlantısı sağlıyor, ve yazılım tanımlı donanım birbirinin aynı donanım modülleri üzerinde çalışmak için çeşitli yazılım özelliklerine imkan veriyor. Tüm modüller, güç kaynakları ve fanlar, çalışırken takılıp çıkartılabiliyor.

Zixi İşbirliği ve Pazarlama Birinci Başkan Yardımcısı John Wastcoat yorum yaptı: "Zixi Appear ile işbirliği yapmaktan ve endüstride benzersiz olan IP’ye özel X10/X20 platformuyla bütünleşmeden büyük heyecan duyuyor. Ortak çözüm, IP yetenekleri üzerinde her iki firmanın da talep etmekte olduğu ultra düşük gecikmeli görüntü ağları ve uzaktan yapımlar sağlıyor, bu nedenle Appear ile dünya çapında çalışmak için sabırsızlanıyoruz.”

Kısa süre önce eklenen uzak PHY (fiziksel katman) kurulumları için L2TPv3 sinyalleşme ve PTP zaman damgası, ses yükseklik düzeyleme, 8K kodlama ve kod çözmenin yanı sıra şimdi de Zixi desteği sayesinde Appear TV X platformu artık modern yayın ağı tasarımında karşılaşılan zorlukların birçoğunu çözebiliyor.